Πώς να ρυθμίσετε και να χρησιμοποιήσετε το IPhone Tethering

Το Tethering σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το iPhone ή το Wi-Fi + Cellular iPad ως ασύρματο μόντεμ για έναν υπολογιστή όταν δεν βρίσκεται εντός εμβέλειας σήματος Wi-Fi. Όταν χρησιμοποιείτε tethering για να ρυθμίσετε ένα Personal Hotspot, οπουδήποτε και αν το iPhone ή το iPad σας έχει πρόσβαση σε ένα κυψελοειδές σήμα, ο υπολογιστής σας μπορεί να συνδεθεί και στο διαδίκτυο.

Προτού μπορέσετε να δημιουργήσετε ένα προσωπικό σημείο πρόσβασης , επικοινωνήστε με τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας για να προσθέσετε αυτήν την υπηρεσία στο λογαριασμό σας. Υπάρχει συνήθως χρέωση για την υπηρεσία. Ορισμένοι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας δεν υποστηρίζουν τη σύνδεση, αλλά η AT & T, η Verizon, η Sprint, η Cricket, η US Cellular και η T-Mobile, μεταξύ άλλων, το υποστηρίζουν.

Είναι δυνατή η ρύθμιση του λογαριασμού Personal Hotspot από τη συσκευή iOS. Μεταβείτε στην επιλογή Ρυθμίσεις > Cellular και πατήστε στο κουμπί Set Up Personal Hotspot . Ανάλογα με τον κινητό σας μεταφορέα, κατευθύνεστε για να καλέσετε τον παροχέα ή μεταβείτε στον ιστότοπο του παροχέα.

Θα σας ζητηθεί να ρυθμίσετε έναν κωδικό πρόσβασης Wi-Fi στην οθόνη προσωπικών Hotspot της συσκευής σας iOS.

01 από 03

Ενεργοποιήστε το Personal Hotspot

heshphoto / Getty Images

Θα χρειαστείτε ένα iPhone 3G ή νεότερο, τρίτη γενιά Wi-Fi + Cellular iPad ή αργότερα, ή Wi-Fi + Cellular iPad mini. Στο iPhone ή το iPad:

  1. Πατήστε Ρυθμίσεις.
  2. Επιλέξτε Cellular .
  3. Αγγίξτε το Personal Hotspot και ενεργοποιήστε το.

Όταν δεν χρησιμοποιείτε το Personal Hotspot, απενεργοποιήστε το για να αποφύγετε την εμφάνιση υψηλών κυψελοειδών φορτίων. Επιστρέψτε στις Ρυθμίσεις > Cellular > Hotspot για να την απενεργοποιήσετε.

02 του 03

Συνδέσεις

Μπορείτε να συνδεθείτε στον υπολογιστή ή σε άλλη συσκευή iOS μέσω Wi-Fi, Bluetooth ή USB. Για να συνδεθείτε μέσω Bluetooth , η άλλη συσκευή πρέπει να είναι ανιχνεύσιμη. Στη συσκευή σας iOS, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και ενεργοποιήστε το Bluetooth . Επιλέξτε τη συσκευή που θέλετε να συνδέσετε στη συσκευή iOS από τη λίστα των συσκευών που μπορείτε να εντοπίσετε.

Για να συνδεθείτε μέσω USB, συνδέστε τη συσκευή iOS στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας το καλώδιο που συνοδεύει τη συσκευή.

Για να αποσυνδεθείτε, απενεργοποιήστε το Personal Hotspot, αποσυνδέστε το καλώδιο USB ή απενεργοποιήστε το Bluetooth, ανάλογα με τη μέθοδο που χρησιμοποιείτε.

03 του 03

Χρησιμοποιώντας το Instant Hotspot

Εάν η κινητή συσκευή σας εκτελεί iOS 8.1 ή νεότερη έκδοση και το Mac σας εκτελεί OS X Yosemite ή νεότερη έκδοση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Instant Hotspot. Λειτουργεί όταν οι δύο σας συσκευές είναι κοντά σας.

Για να συνδεθείτε στο προσωπικό σας Hotspot:

Σε Mac, επιλέξτε το όνομα της συσκευής iOS που παρέχει το Personal Hotspot από το μενού κατάστασης Wi-Fi στο επάνω μέρος της οθόνης.

Σε άλλη συσκευή iOS, μεταβείτε στην περιοχή Ρυθμίσεις > Wi-Fi και επιλέξτε το όνομα της συσκευής iOS που παρέχει το Personal Hotspot.

Οι συσκευές αποσυνδέονται αυτόματα όταν δεν χρησιμοποιείτε το hotspot.

Το Instant Hotspot απαιτεί iPhone 5 ή νεότερο, iPad Pro, iPad 5η γενιά, iPad Air ή νεώτερο ή iPad μίνι ή νεότερο. Μπορούν να συνδεθούν με Macs του 2012 ή νεότερους, με εξαίρεση τον Mac Pro, ο οποίος πρέπει να είναι αργά το 2013 ή νεότερος.