Διαφορές μεταξύ τηλεργασίας και τηλεργασίας

Στο τρέχον περιβάλλον εργασίας, το Telecommute και η τηλεργασία είναι τα ίδια

Τόσο " τηλεργασία " όσο και " τηλεργασία " είναι όροι που αναφέρονται σε μια ρύθμιση εργασίας όπου οι εργαζόμενοι ή οι εργολάβοι εκτελούν τακτικά το έργο τους εκτός του παραδοσιακού εργασιακού περιβάλλοντος στο χώρο εργασίας. Αν και οι δύο όροι χρησιμοποιούνται συχνά εναλλακτικά, αρχικά οι δύο όροι αναφέρονται σε διαφορετικές καταστάσεις.

Ιστορικό των Όρων

Ο Jack Nilles, συνιδρυτής και πρόεδρος της JALA και ο οποίος χαρακτηρίστηκε ως "ο πατέρας της τηλεργασίας", δημιούργησε τις φράσεις "τηλεργασία" και "τηλεργασία" το 1973 - πριν από την έκρηξη προσωπικών υπολογιστών - ως εναλλακτική λύση στη μεταφορά προς και από το χώρο εργασίας . Τροποποίησε τους ορισμούς μετά τη διάδοση των προσωπικών υπολογιστών ως εξής:

Τηλεργασία Κάθε μορφή υποκατάστασης των τεχνολογιών της πληροφορίας (όπως οι τηλεπικοινωνίες ή / και οι υπολογιστές) για κανονικά ταξίδια που σχετίζονται με την εργασία. μετακινώντας το έργο στους εργαζόμενους αντί να μετακινήσουν τους εργαζόμενους στην εργασία.
Τηλεργασία Περίοδος εργασίας από το κεντρικό γραφείο, μία ή περισσότερες ημέρες την εβδομάδα, είτε στο σπίτι, στον ιστότοπο ενός πελάτη ή σε κέντρο τηλεργασίας. τη μερική ή ολική αντικατάσταση των τεχνολογιών της πληροφορίας για τη μετάβαση στην εργασία. Η έμφαση δίνεται εδώ στη μείωση ή την εξάλειψη της καθημερινής μετακίνησης από και προς το χώρο εργασίας. Η τηλεργασία είναι μια μορφή τηλεργασίας.

Στην πραγματικότητα, οι δύο όροι σημαίνουν το ίδιο πράγμα στο σημερινό χώρο εργασίας και μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναλλακτικά: είναι και οι δύο όροι για την πρακτική της εργασίας από το σπίτι ή εκτός του χώρου, χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, chat και τηλέφωνο για να εκτελούν καθήκοντα ότι κάποτε πραγματοποιήθηκαν μόνο σε περιβάλλον γραφείου. Ο όρος "απομακρυσμένοι εργαζόμενοι" έρχεται να σημαίνει το ίδιο πράγμα.

Σύγχρονα Πάρτε την τηλεργασία

Η τηλεργασία έχει αυξανόταν συνεχώς, καθώς το εργατικό δυναμικό γίνεται πιο κινητό και η τεχνολογία προσφέρει ολοένα και περισσότερες κινητές τεχνολογίες που επιτρέπουν στους εργαζόμενους να παραμείνουν συνδεδεμένοι με το γραφείο, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται.

Από το 2017, σχεδόν το 3% των ανθρώπων στις ΗΠΑ τηλεμεταφέρουν τουλάχιστον το ήμισυ του χρόνου και θεωρούν τα σπίτια τους την κύρια έδρα τους. Ένα εκπληκτικό ποσοστό 43% των εργαζομένων που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι ξοδεύουν τουλάχιστον κάποιο χρόνο εργασίας από απόσταση. Δεν είναι ασυνήθιστο ένας εργαζόμενος να εργάζεται από απόσταση δύο ή τρεις ημέρες την εβδομάδα από το σπίτι και στη συνέχεια να επιστρέψει στο γραφείο για το υπόλοιπο της εβδομάδας. Ελάχιστα περισσότερες από τις μισές από τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ θεωρούνται συμβατές με τηλεργασία. Παρόλο που ορισμένες εταιρείες λένε ότι η τηλεργασία μειώνει την απουσία και αυξάνει την παραγωγικότητα, άλλες επιχειρήσεις αγωνίζονται με τη διευθέτηση, κυρίως λόγω της δυσκολίας της ομαδικής οικοδόμησης με απομακρυσμένους εργαζόμενους.