Πώς μπορώ να αναφέρω απάτες στο Internet / απάτη;

Πολλοί από εμάς έχουν πέσει θύματα απατών και προσπαθειών απάτης μέσω του Διαδικτύου, αλλά πολύ συχνά δεν καταλήγουμε στο να αναφέρουμε τίποτα, διότι είμαστε είτε ντροπιασμένοι για τον εαυτό μας επειδή είχαμε πέσει για απάτη είτε απλά πιστεύουμε ότι υπάρχει κάτι τέτοιο πολλά από αυτά που συμβαίνουν στον κόσμο που θεωρούμε ότι είναι άσκοπο να προσπαθήσουμε να κάνουμε τίποτα γι 'αυτό.

Μπορείτε και πρέπει να αναφέρετε απάτες και απάτες, διότι αν δεν κάνετε κάτι, οι εγκληματίες θα συνεχίσουν να κάνουν το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά σε άλλα θύματα. Ήρθε η ώρα να πολεμήσετε!

Πώς μπορώ να αναφέρω απάτες στο Internet / απάτη;

Έχετε γίνει θύμα ηλεκτρονικής απάτης ή απάτης; Πρέπει να το αναφέρετε; Η απάντηση είναι ναι. Υπάρχουν οργανώσεις εκεί έξω που θέλουν να σας βοηθήσουν. Μόνο επειδή ένα έγκλημα διαπράττεται μέσω του διχτυού δεν το καθιστά λιγότερο έγκλημα.

Ας δούμε ορισμένους πόρους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αναφέρετε εγκλήματα και απάτες που βασίζονται στο διαδίκτυο:

Απάτη στο Internet / απάτη Πόροι αναφοράς:

Το Κέντρο καταγγελίας εγκληματικότητας στο Διαδίκτυο είναι μια εταιρική σχέση μεταξύ του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών των ΗΠΑ και του Εθνικού Κέντρου Εγκλήματος Λευκού Περιβλήματος. Το ICCC είναι ένα καλό μέρος για να αναφέρετε σοβαρότερα εγκλήματα που περιλαμβάνουν: ηλεκτρονική εκβίαση, κλοπή ταυτότητας, εισβολή υπολογιστών (hacking), οικονομική κατασκοπεία (κλοπή εμπορικών μυστικών) και άλλα σημαντικά εγκλήματα στον κυβερνοχώρο. Εάν δεν αισθάνεστε ότι το έγκλημα που διαπράχθηκε εναντίον σας εμπίπτει σε αυτές τις κατηγορίες, αλλά εξακολουθείτε να αισθάνεστε ότι το έγκλημα είναι αρκετά σοβαρό για να αναφέρετε, τότε μπορείτε να το αναφέρετε στο ICCC. Αν δεν εμπίπτει σε μία από τις κατηγορίες τους, ενδέχεται να είναι σε θέση να σας κατευθύνουν σε έναν οργανισμό που το χειρίζεται.

Το Online Better Business Bureau των Η.Π.Α. και ο Καναδάς διαθέτει ένα site για τους καταναλωτές που θα σας βοηθήσει να κάνετε καταγγελίες εναντίον διαδικτυακών εμπόρων λιανικής πώλησης και άλλων επιχειρήσεων. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε τη βάση δεδομένων τους για να δείτε εάν ένας έμπορος έχει άλλα παράπονα εναντίον τους και αν έχουν επιλυθεί ή όχι.

Η ιστοσελίδα της USA.gov σχετικά με τη διαδικτυακή απάτη είναι ένα άλμα για την αναφορά εγκλημάτων, συμπεριλαμβανομένων των επιθέσεων ηλεκτρονικού "ψαρέματος" (phishing), της απάτης στις επενδύσεις στο διαδίκτυο, των καταγγελιών των καταναλωτών σχετικά με το μάρκετινγκ στο διαδίκτυο, ηλεκτρονικών μηνυμάτων απάτης και πολλά άλλα. Ο ιστότοπος θα σας συνδέσει με τον αρμόδιο οργανισμό που χειρίζεται την αναφορά εγκλημάτων για κάθε συγκεκριμένο τύπο εγκλήματος.

Craigslist έχει επίσης μια σελίδα αφιερωμένη στην πρόληψη της απάτης, καθώς και πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο αναφοράς, αν έχετε υποστεί εξαπάτηση από κάποιον στο Craigslist. Ανατρέξτε στη σελίδα Αποφυγής απάτης για περισσότερες πληροφορίες.

Το Κέντρο Ασφαλείας του eBay: Ο ιστότοπος Γενικής Αγοράς για την Ασφάλεια μπορεί να σας βοηθήσει στην αναφορά απάτης / απάτης που σχετίζεται με πλειστηριασμούς με τις αρμόδιες αρχές και παρέχει επίσης έναν τρόπο για την επιβολή του νόμου για να διαπιστώσετε εάν κάποιος προσπαθεί να διεξάγει δημοπρασία από κλαπέντα από εσάς εμπορεύματα, θύμα κλοπής περιουσίας.

Ο ιστότοπος Ασφαλείας του Facebook θα σας επιτρέψει να αναφέρετε αδράνεια λογαριασμού , απάτη, ανεπιθύμητη αλληλογραφία, απάτες, εφαρμογές απατεώνων και άλλες απειλές από το Facebook.