Τι σημαίνει η τηλεργασία;

Η εργασία από το σπίτι είναι ένα παράδειγμα τηλεργασίας

Η τηλεργασία ακούγεται σαν ένα φανταχτερό είδος δουλειάς, αλλά είναι πραγματικά ένα συνώνυμο της τηλεργασίας . Αυτοί οι όροι αναφέρονται σε έναν τύπο εργασίας, όπου ο εργαζόμενος ή ο εργοδότης δεν μεταβαίνει στην κύρια θέση γραφείου για εργασία, αλλά εργάζεται από το σπίτι ή εκτός του χώρου.

Με άλλα λόγια, η τηλεργασία είναι κάθε περίπτωση κατά την οποία τα καθήκοντα εργασίας πραγματοποιούνται εκτός του τακτικού γραφείου όπου μπορεί να εργάζεται και μια ομάδα εργαζομένων.

Ωστόσο, η τηλεργασία δεν αναφέρεται σε καταστάσεις όπου οι υπάλληλοι μερικές φορές λαμβάνουν εργασία με το σπίτι τους ή όταν η εργασία ενός υπαλλήλου συνεπάγεται πολλή εργασία εκτός του χώρου εργασίας ή ταξίδια (όπως οι πωλήσεις).

Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση Χρήση

Το Γραφείο Διαχείρισης Προσωπικού των ΗΠΑ (OPM) και η Γενική Διοίκηση Υπηρεσιών (GSA) χρησιμοποιούν τον όρο "τηλεργασία" για σκοπούς αναφοράς της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και αφορούν όλα τα πολιτικά και νομοθετικά θέματα.

Ο Οδηγός Τηλεργασίας τους ορίζει την τηλεργασία ως εξής:

ρυθμίσεις εργασίας στις οποίες ένας υπάλληλος εκτελεί τακτικά επίσημα καθήκοντα στο σπίτι ή σε άλλους χώρους εργασίας κατάλληλους γεωγραφικά για την κατοικία του εργαζομένου

Για να θεωρείται τηλεργαζόμενος, ο εργαζόμενος πρέπει να εργάζεται εξ αποστάσεως τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

Άλλες έννοιες

Η τηλεργασία είναι επίσης γνωστή ως απομακρυσμένη εργασία, ευέλικτη ρύθμιση εργασίας, τηλεργασία, εικονική εργασία, κινητή εργασία και ηλεκτρονική εργασία. Ωστόσο, η τηλεργασία και η τηλεργασία δεν είχαν πάντα τον ίδιο ακριβώς ορισμό.

Ο όρος "τηλεργασία" είναι συχνά εσφαλμένος ως τηλεπικοινωνία και τηλεπικοινωνία.

Πώς να εργαστείτε από το σπίτι

Η εργασία σε διαφορετική θέση από τους υπαλλήλους σας μπορεί να φαίνεται σαν μια δελεαστική ιδέα. Εξάλλου, οι οργανώσεις που έχουν πολιτικές τηλεργασίας ασχολούνται συχνά με μεγαλύτερη ικανοποίηση των εργαζομένων, καθώς η εργασία από το σπίτι παρέχει μεγαλύτερη ισορροπία εργασίας-προσωπικής ζωής στον εργαζόμενο.

Ωστόσο, δεν υποστηρίζουν όλοι οι εργοδότες καταστάσεις τηλεργασίας. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν ζητήσετε από τον εργοδότη σας να εργαστείτε από το σπίτι. Πρέπει να γνωρίζετε την πολιτική της εταιρείας για την απομακρυσμένη εργασία και να γνωρίζετε πώς να προσφέρετε την ιδέα της τηλεργασίας.

Αν θέλετε να γίνετε υπάλληλος εργασίας στο σπίτι , θα πρέπει να γνωρίζετε τι να περιμένετε . Υπάρχουν σίγουρα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα σε μια θέση τηλεργασίας, ακριβώς όπως συμβαίνει για τακτικές ρυθμίσεις επί τόπου εργασίας.

Παραδείγματα τηλεργασίας

Δεδομένου ότι η τηλεργασία είναι οποιαδήποτε εργασία που έχει απομακρυνθεί από το κεντρικό γραφείο, μπορεί να αναφέρεται σε οποιαδήποτε εργασία που μπορεί να εκτελεστεί στο δικό σας σπίτι, σε διαφορετική θέση γραφείου ή οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. Ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα θέσεων τηλεργασίας: