Κορυφαίες συμβουλές ψυχρού καιρού για φορητούς υπολογιστές

Οι τακτικοί φορητοί υπολογιστές έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν μέσα σε ένα ασφαλές εύρος θερμοκρασίας - συνήθως 50 έως 95 βαθμούς F (10 - 35 βαθμούς C). Αυτή η περιοχή αναφέρεται τόσο στη βέλτιστη θερμοκρασία χρήσης του εξωτερικού περιβάλλοντος όσο και στη θερμοκρασία που πρέπει να θερμανθεί ο φορητός υπολογιστής πριν από τη χρήση. Η προστασία του φορητού σας υπολογιστή από κρύο καιρό είναι σημαντική και θα πρέπει να ξέρετε πώς να προστατεύσετε το φορητό σας υπολογιστή από το κρύο καιρό. Προστατέψτε τον εαυτό σας και το φορητό σας υπολογιστή από το κρύο του καιρού που μπορεί να προκαλέσει.

01 από 10

Ruggedized Laptops

Αμαζόνα

Εάν ο προϋπολογισμός σας επιτρέπει, να αγοράσετε ή να μισθώσετε ένα ανθεκτικό φορητό υπολογιστή, εάν θα είστε έξω σε χαμηλές θερμοκρασίες για παρατεταμένες χρονικές περιόδους. Οι ανθεκτικοί φορητοί υπολογιστές έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες. Όταν βασίζεστε στον φορητό υπολογιστή σας και δεν μπορείτε να υπολογίζετε στον καιρό για συνεργασία - ένας ανθεκτικός φορητός υπολογιστής αξίζει να εξεταστεί. Οι πιο ανθεκτικοί φορητοί υπολογιστές έχουν δοκιμαστεί σύμφωνα με τα πρότυπα MIL-STD-810F.

02 από 10

Προσεκτική αποθήκευση

Ryan McVay / Getty Images
Ποτέ μην αφήνετε φορητό υπολογιστή, ακόμη και σε μια καλά γεμισμένη και μονωμένη θήκη φορητού υπολογιστή στον κορμό του οχήματος σε κρύο καιρό. Ο φορητός υπολογιστής θα μπορούσε να παγώσει και να χάσετε όλα τα δεδομένα που περιέχονται σε αυτό.

03 από 10

Αφήστε το να ζεσταθεί

Mixmike / Getty Images
Μόλις φέρετε ένα φορητό υπολογιστή μέσα από το κρύο - αφήστε το να ζεσταθεί σε θερμοκρασία δωματίου πριν από την εκκίνηση. Το ίδιο ισχύει και όταν πηγαίνετε σε εξωτερικούς χώρους - επιτρέψτε στο φορητό υπολογιστή να εγκλιματιστεί στην εξωτερική θερμοκρασία πριν ξεκινήσετε.

04 από 10

Λανθασμένες μέθοδοι θέρμανσης

Paul Bradbury / Getty Images
Μην χρησιμοποιείτε συσκευές όπως θέρμανση ποτηριών ή θερμαντήρες τσέπης για να ζεσταίνετε ή να κρατάτε ζεστό ένα φορητό υπολογιστή. Δεν έχουν σχεδιαστεί για αυτό το σκοπό και μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα, καθώς δεν θερμαίνουν ή κρατούν ένα laptop ζεστό με τον σωστό τρόπο. Θα μπορούσαν να θερμαίνουν τα λάθος μέρη ενός φορητού υπολογιστή ή να το αναγκάσουν να παράγουν υπερβολική θερμότητα και να λιώσουν τα εσωτερικά εξαρτήματα.

05 από 10

Laptop Warmers

[D.Jiang] / Getty Images
Υπάρχουν θερμαντήρες για φορητούς υπολογιστές που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να διατηρούν ένα φορητό υπολογιστή ζεστό και αυτά είναι αυτά που πρέπει να χρησιμοποιήσετε. Οι θερμαντήρες για φορητούς υπολογιστές έχουν δοκιμαστεί για να διασφαλίσουν ότι θα προστατεύσουν με ασφάλεια τον φορητό υπολογιστή σας και είναι μια σοφή επένδυση.

06 από 10

Υπερβολική θερμότητα

Ton Kinsbergen / ArcaidImages / Getty Images

Μην χρησιμοποιείτε το φορητό υπολογιστή σας ενώ βρίσκεται ακόμα μέσα σε μια τσάντα για φορητούς υπολογιστές . Δεν υπάρχει χώρος για κυκλοφορία αέρα και θα δημιουργηθεί θερμότητα. Μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας "κουτί" για τον φορητό σας υπολογιστή, το οποίο θα επιτρέπει την κυκλοφορία του αέρα και θα σας παρέχει μια κλειστή περιοχή για να χρησιμοποιήσετε το φορητό σας υπολογιστή. Η κατοχή του φορητού υπολογιστή σε μια ανυψωμένη πλατφόρμα για το φορητό υπολογιστή σας μέσα στο κουτί θα βοηθήσει στη ροή του αέρα. Αυτό το κουτί φορητού υπολογιστή θα βοηθήσει να κρατήσει το laptop πιο ζεστό καθώς ο κρύος αέρας μπλοκάρει και η θερμότητα που παράγεται από το φορητό υπολογιστή διατηρείται στο κουτί.

07 από 10

Προστασία της οθόνης σας

Yuga Kurita / Getty Images

Μην χρησιμοποιείτε μαξιλάρια θέρμανσης ή άλλες εξωτερικές πηγές θερμότητας για να θερμάνετε ή να ξεπαγώσετε μια οθόνη φορητού υπολογιστή. Αφήστε την οθόνη να ζεσταθεί μόνη της και μην ξεκινήσετε ένα φορητό υπολογιστή εάν υποψιάζεστε ότι η οθόνη είναι παγωμένη.

08 από 10

Μείνετε έξω από το κρύο

Dennis Lane / Getty Images
Όποτε είναι δυνατόν, παραμείνετε εκτός άμεσης έκθεσης σε ψυχρές καιρικές συνθήκες, παραμένοντας σε ένα όχημα, μέσα σε ένα κτίριο ή σε άλλο τύπο καταφυγίου. Προστατεύοντας το φορητό υπολογιστή σας από υπερβολική υγρασία ή υγρό από το χιόνι, θα σας κρατήσει το πληκτρολόγιο από την κατάψυξη και άλλα προβλήματα από την ανάπτυξη.

09 από 10

Αλλαγή ρυθμίσεων ισχύος

φωτογραφία από tedfoo / Getty Images

Αλλάζοντας τις ρυθμίσεις ενέργειας από την κατάσταση εξοικονόμησης ενέργειας, θα διατηρήσετε το laptop ζεστό καθώς συνεχίζει να λειτουργεί. Αντί να κλείσετε το σκληρό δίσκο , κρατήστε το περιστρεφόμενο. Όσο περισσότερο το laptop μπορεί να παραμείνει ανοιχτό, τόσο πιο θερμό θα παραμείνει καθώς παράγει τη θερμότητά του.

10 από 10

Μην δημιουργείτε

Martin Poole / Getty Images
Τελευταίο, αλλά με κανέναν λιγότερο τρόπο - μην δημιουργείτε τις δικές σας συσκευές για να κρατάτε το laptop σας ζεστό! Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν χρησιμοποιείτε φορητό υπολογιστή που ανήκει ή ενοικιάζεται σε επιχείρηση. Θα είστε υπεύθυνοι για τυχόν ζημιές και θα πρέπει να το επισκευάσετε ή να αντικαταστήσετε με δικά σας έξοδα.