Ακολούθησέ με! Πληκτρολογήστε μια διαδρομή στο Illustrator

Αυτό είναι το τέχνασμα που χρειάζεστε για να βάλετε κείμενο σε κύκλο

Η πληκτρολόγηση σε μια διαδρομή ακολουθεί την άκρη μιας ανοιχτής ή μιας κλειστής διαδρομής. Η ενδιαφέρουσα πτυχή αυτού του χαρακτηριστικού είναι ότι το περίγραμμα του σχήματος χρησιμοποιείται ως βάση για το κείμενο . Η βασική γραμμή είναι η αόρατη γραμμή στην οποία κάθονται οι χαρακτήρες. Ενώ η γραμμή βάσης μπορεί να διαφέρει από την γραμματοσειρά στην γραμματοσειρά, είναι συνεπής μέσα σε μια γραμματοσειρά. Τα στρογγυλά γράμματα, όπως το "e", μπορούν να εκτείνονται ελαφρώς κάτω από τη γραμμή βάσης. Ο μόνος χαρακτήρας στο αλφάβητο που βρίσκεται ακριβώς στην γραμμή βάσης είναι το "x".

Είναι εύκολο να προσθέσετε κείμενο σε έναν κύκλο στο Illustrator. Απλώς σχεδιάζετε έναν κύκλο, επιλέγετε το Path Text Too l, κάντε κλικ στον κύκλο και πληκτρολογήστε. Το δύσκολο (και εξοργιστικό) μέρος έρχεται όταν θέλετε να προσθέσετε δύο διαφορετικές φράσεις και να έχετε μια δεξιά πλευρά επάνω στην κορυφή του κύκλου και μία δεξιά πλευρά προς τα πάνω στο κάτω μέρος του κύκλου. Εδώ είναι το τέχνασμα!

Χρησιμοποιήσαμε το Illustrator CC 2017 για αυτό το ενημερωμένο φροντιστήριο, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν οποιαδήποτε έκδοση από τότε που εισήχθη το κείμενο σε μια διαδρομή παρουσιάστηκε στο Illustrator.

01 από 07

Σχεδιάστε τον κύκλο και επιλέξτε το εργαλείο κειμένου διαδρομής

Σχεδιάστε το σχήμα σας και επιλέξτε το εργαλείο Type On Path Tool.

Σχεδιάστε έναν κύκλο με το εργαλείο έλλειψης κρατώντας πατημένο το πλήκτρο shift όπως σχεδιάζετε. Δεν έχει σημασία ποιο χρώμα είναι το εγκεφαλικό επεισόδιο ή η πλήρωση, επειδή μόλις πατήσετε με το εργαλείο κειμένου, γεμίστε και χτυπήστε και τα δύο εξαφανίζονται.

Αν θέλετε να σχεδιάσετε έναν τέλειο κύκλο προς τα έξω από το κέντρο, χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα Option / Alt-Shift

Επιλέξτε το εργαλείο τύπου σε ένα εργαλείο διαδρομής στο εργαλείο κειμένου που εμφανίζεται.

02 του 07

Θέση Ο δρομέας

Κάντε κλικ στη διαδρομή ενός σχήματος και θα εμφανιστεί ένας δείκτης κειμένου όπου κάνετε κλικ.

Ανοίξτε το πλαίσιο Τύπος και επιλέξτε Παράγραφο. ( Παράθυρο > Τύπος > Παράγραφος ). Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί Κέντρο ευθυγράμμισης στις επιλογές Επιλογές πίνακα . Αυτό θα θέσει την αιτιολόγηση στο κέντρο. Κάντε κλικ στο επάνω κέντρο του κύκλου. Ένας δρομέας εισόδου που αναβοσβήνει θα εμφανιστεί στο επάνω μέρος του κύκλου. Όταν πληκτρολογείτε το κείμενο, θα ευθυγραμμιστεί στο κέντρο κατά την πληκτρολόγηση.

03 του 07

Προσθέστε το κείμενο

Χρησιμοποιήστε τον πίνακα χαρακτήρων για να ορίσετε τις ιδιότητες τύπου.

Με το πλαίσιο Τύπος ανοιχτό, κάντε κλικ στην καρτέλα Χαρακτήρας . Επιλέξτε μια γραμματοσειρά και μέγεθος και πληκτρολογήστε το κείμενο για την κορυφή του κύκλου. Το κείμενο θα τρέξει κατά μήκος της κορυφής του κύκλου. Λάβετε υπόψη ότι η διαδρομή του σχήματος χρησιμοποιείται ως βάση για το κείμενο.

04 του 07

Διπλότυπο Κύκλος Dhe

Χρησιμοποιήστε την επικόλληση Επικόλληση επάνω για να τοποθετήσετε ένα αντιγραμμένο αντικείμενο στη λίστα καταγραφής με το αντιγραμμένο αντικείμενο.

Μεταβείτε στο εργαλείο άμεσης επιλογής , κάντε κλικ μία φορά στον κύκλο και αντιγράψτε το στο πρόχειρο. Για να έχετε το αντικείμενο επικολλημένο μπροστά από το τρέχον αντικείμενο, επιλέξτε Επεξεργασία > Αντιγραφή στο Fron t για να επικολλήσετε το αντίγραφο απευθείας μπροστά από το παλιό αντικείμενο. Θα φανεί το ίδιο (εκτός από το κείμενο που εμφανίζεται πιο βαρύ) από τότε που το νέο είναι επικολλημένο πάνω από το πρωτότυπο. Για να διατηρήσετε τη λογική σας, ανοίξτε τον πίνακα "Επίπεδα" και μετονομάστε ένα από τα επίπεδα για να δείξετε ότι είναι το μπροστινό αντίγραφο.

05 του 07

Αναστροφή του κειμένου χρησιμοποιώντας το παράθυρο διαλόγου Επιλογές διαδρομής

Χρησιμοποιήστε το πλαίσιο διαλόγου "Τύπος σε διαδρομή" για να μετακινήσετε το κείμενο.

Πριν ανασηκώσετε το κείμενο, ανοίξτε τον πίνακα "Επίπεδα" και απενεργοποιήστε την ορατότητα του κάτω στρώματος. Μετάβαση στο εργαλείο τύπων, επιλέξτε το κείμενο και εισαγάγετε το νέο κείμενο.

Επιλέξτε Τύπος > Πληκτρολογήστε μια διαδρομή > Πληκτρολογήστε μια επιλογή διαδρομής . Αυτό θα ανοίξει το παράθυρο διαλόγου Επιλογές διαδρομής. Επιλέξτε Rainbow για το Effect και για Align to Path , επιλέξτε Ascender. Το Ascender είναι το υψηλότερο μέρος των γραμμάτων και θα τοποθετήσει το κείμενο εκτός του κύκλου. Επιλέξτε το πλαίσιο Flip και ελέγξτε την προεπισκόπηση για να δείτε πώς θα φαίνεται. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε το διάκενο εδώ. Κάντε κλικ στο κουμπί OK .

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η επιλογή Rainbow δεν παραμορφώνει το κείμενο.

06 του 07

Περιστρέψτε το κείμενο στο κάτω μέρος του κύκλου

Χρησιμοποιήστε τις λαβές για να περιστρέψετε το κείμενο στην τελική του θέση.

Κάντε κλικ μακριά από το κείμενο για να το αποεπιλέξετε και να επιλέξετε το εργαλείο επιλογής στην εργαλειοθήκη. Θα πρέπει να δείτε μια λαβή στην κορυφή του σχήματος και δύο λαβές στο κάτω μέρος. Η επάνω λαβή θα μετακινήσει το κείμενο κατά μήκος της διαδρομής καθώς το σύρετε αλλά, ανάλογα με το πώς σύρετε τη λαβή, το κείμενο μπορεί να μετακινηθεί μέσα στον κύκλο. Εάν μετακινήσετε τον κέρσορα πάνω από αυτή τη λαβή, θα μεταβεί σε ένα δρομέα περιστροφής. Οι δύο λαβές στο κάτω μέρος είναι αυτές που πρέπει να χρησιμοποιήσετε. Περιστρέφουν το αντικείμενο, αντί να μετακινεί το κείμενο. Όταν τελειώσετε, ενεργοποιήστε την ορατότητα του κρυμμένου στρώματος.

07 του 07

Προσθέστε μια εικόνα!

Προσθέστε ένα σύμβολο ή μια προσαρμοσμένη γραμμή γραμμών ή μια εικόνα για να ολοκληρώσετε το εφέ.

Σύρετε ένα σχετικό σύμβολο από την παλέτα συμβόλων και σύρετε για να αλλάξετε το μέγεθος του ώστε να ταιριάζει στον κύκλο και τελειώσατε. (Εάν έχετε περισσότερο χρόνο, μπορείτε να σχεδιάσετε τη δική σας τέχνη λογοτύπου.) Εκεί το έχετε! Ένα γρήγορο και εύκολο λογότυπο με κείμενο στην κορυφή και στο κάτω μέρος ενός κύκλου!