Ποιο είναι το καλύτερο λογισμικό για το σχεδιασμό λογότυπων;

Χρησιμοποιήστε το σωστό εργαλείο για να αποφύγετε παρενοχλήσεις στη γραμμή

Ένα λογότυπο είναι το εμπορικό σήμα, η γραφική εικόνα που αναγνωρίζει την εταιρεία σας. Για να δημιουργήσετε το δικό σας λογότυπο, χρειάζεστε το σωστό εργαλείο. Υπάρχουν μερικά προγράμματα, όπως το Microsoft Word και το Powerpoint, που δεν είναι ακριβώς οι σωστές εφαρμογές για την εργασία. Κανόνας: Το καλύτερο λογισμικό σχεδιασμού λογότυπων είναι το λογισμικό γραφικών. Τα λογότυπα, ακόμη και αν βασίζονται σε κείμενο, είναι τελικά γραφικά.

Λογισμικό και εφαρμογές που δεν είναι μέχρι την εργασία

Το λογισμικό επεξεργασίας κειμένου , όπως το Microsoft Word και το λογισμικό παρουσίασης οθόνης, όπως το PowerPoint, δεν είναι γραφικό λογισμικό απεικόνισης ή λογοτύπου.

Συχνά οι μη σχεδιαστές, αφού είναι πολύ εξοικειωμένοι με αυτά τα προγράμματα, θα δημιουργήσουν ένα λογότυπο χρησιμοποιώντας τα εργαλεία σχεδίασης σε αυτούς τους τύπους προγραμμάτων. Αυτό δεν είναι μια σοφή επιλογή. Η δημιουργία μιας γραφικής εικόνας σε ένα από αυτά τα προγράμματα μπορεί να είναι δυνατή, αλλά αναπόφευκτα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα κατά την προσπάθεια εξόρυξης αυτών των λογότυπων για εξωτερική χρήση για εκτύπωση, επιστολόχαρτα, φυλλάδια ή άλλες εξασφαλίσεις. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι μπορείτε να θέσετε σε κίνδυνο την ποιότητα της εικόνας καθώς προσπαθείτε να αλλάξετε το μέγεθος του λογότυπου σας για χρήση στην εκτύπωση ή σε άλλες χρήσεις.

Ομοίως, τα εργαλεία σχεδίασης στη διάταξη σελίδας ή στο λογισμικό έκδοσης desktop όπως το Adobe InDesign, το Adobe PageMaker ή το Microsoft Publisher δεν είναι κατάλληλα για σοβαρό σχεδιασμό λογότυπου.

Λογισμικό σχεδίασης λογότυπων για επεκτάσιμα λογότυπα

Στην ιδανική περίπτωση, τα λογότυπα πρέπει να δημιουργούνται πρώτα σε ένα πρόγραμμα σχεδίασης. Το εικονογραφικό ή σχεσιακό λογισμικό παράγει κλιμακωτά γραφικά διανυσμάτων που τα καθιστούν ιδανικά ως το λογισμικό γραφικών σχεδίασης λογότυπων.

Για εμπορική εκτύπωση, τα κλιμακούμενα γραφικά σε μορφή EPS είναι η κορυφαία επιλογή επειδή εισάγουν εύκολα στα περισσότερα μεγάλα προγράμματα διάταξης σελίδας για τη δημιουργία επιστολόχαρτων, επαγγελματικών καρτών και άλλων εγγράφων. Η κατοχή του αρχικού λογότυπου σε οποιαδήποτε μορφή διανυσματικού διανυσματικού μορφοτύπου επιτρέπει την εύκολη αλλαγή μεγέθους χωρίς απώλεια ποιότητας, ακόμη και αν το τελικό λογότυπο απαιτείται σε μορφή bitmap.

Μερικά παραδείγματα λογισμικού γραφικών με βάση το φορέα για το σχεδιασμό λογότυπων περιλαμβάνουν το Adobe Illustrator, το CorelDRAW και το Inkscape.

Από αυτές τις επιλογές, το Inkscape είναι ένας ελεύθερος και ανοιχτού κώδικα επεξεργαστής διανυσματικών γραφικών. μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ή την επεξεργασία διανυσματικών γραφικών όπως εικόνες, διαγράμματα, γραμμικές τέχνες, διαγράμματα, λογότυπα και πολύπλοκες ζωγραφιές.

Λογότυπο σχεδίασης λογότυπων για λογότυπα σταθερού μεγέθους

Ο σχεδιασμός λογότυπων για τον ιστό, ακόμα και αν δημιουργήθηκε αρχικά με λογισμικό απεικόνισης, απαιτεί μετατροπή σε μορφές GIF , JPG ή PNG .

Ένα πρόγραμμα λογισμικού γραφικών γραφικών χειρίζεται αυτή τη δουλειά και συνήθως επιτρέπει και άλλα ειδικά εφέ, συμπεριλαμβανομένης της απλής κινούμενης εικόνας. Αυτά τα εργαλεία σχεδιασμού λογότυπων είναι ιδανικά για την ενσωμάτωση φωτορεαλιστικών στοιχείων στα σχέδια των λογοτύπων σας για ιστό ή εκτύπωση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Adobe Photoshop για αυτό το σκοπό, μαζί με το Corel Photo-Paint και το GIMP.

Από αυτές τις επιλογές, το GIMP (GNU Image Manipulation Programme) είναι ένας ελεύθερος επεξεργαστής γραφικών ανοιχτού κώδικα που χρησιμοποιείται για ρετουσάρισμα και επεξεργασία εικόνων, σχεδίαση ελεύθερης μορφής και μετατροπή μεταξύ διαφορετικών μορφών εικόνας.

Άλλες επιλογές λογοτύπου

Όπως ίσως γνωρίζετε, μπορείτε να βρείτε τα περισσότερα στον ιστό. Αυτό περιλαμβάνει προσαρμοσμένες εφαρμογές δημιουργίας λογοτύπου στο διαδίκτυο και σουίτα υπηρεσιών, μερικές με ονομαστική αμοιβή, που μπορούν να σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε το λογότυπο της επιχείρησής σας.

Για ορισμένους, αυτή η επιλογή μπορεί να είναι η πιο γρήγορη επιλογή. Μπορεί να μην είναι η εργασία υψηλής σχεδίασης, αλλά εάν είναι γρήγορο το λογότυπο αυτό που ψάχνετε, ίσως είναι η καλύτερη απάντησή σας.

Ορισμένες από αυτές τις online υπηρεσίες λήψης λογότυπων περιλαμβάνουν Canva, LogoMaker και SummitSoft Logo Design Studio Pro.