Τι είναι ένα αρχείο MPLS;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία MPLS

Ένα αρχείο με επέκταση αρχείου MPLS μπορεί να είναι ένα αρχείο γραμματοσειράς MathCAD, το οποίο χρησιμοποιείται από το λογισμικό μαθηματικών μαθημάτων PTC MathCad.

Η μορφή αναπαραγωγής Blu-ray χρησιμοποιεί επίσης την επέκταση MPLS - είναι παρόμοια με τα αρχεία MPL και συνήθως αποθηκεύονται με ένα όνομα αρχείου που αποτελείται από πέντε ψηφία, όπως το xxxxx.mpls , στον κατάλογο \ bdmv \ playlist \ του δίσκου.

Τα αρχεία playlist ήχου ( .PLS ) είναι παρόμοια με τα αρχεία MPLS, καθώς χρησιμοποιούνται και ως αρχεία καταλόγου αναπαραγωγής, αλλά δεν συγχέουν τα δύο διαφορετικά προγράμματα που χρησιμοποιούνται για να τα ανοίξουν και δεν χρησιμοποιούνται στο ίδιο πλαίσιο.

Σημείωση: Το MPLS σημαίνει επίσης την εναλλαγή ετικετών πολλαπλών πρωτοκόλλων, αλλά δεν έχει καμία σχέση με κανένα από τα αρχεία MPLS που μπορεί να έχετε να κάνετε.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο MPLS

Το MathCAD φαίνεται ότι είναι το πιθανό πρόγραμμα για να ανοίξει ένα αρχείο MPLS MathCAD γραμματοσειράς αν και δεν είμαι σίγουρος αν είναι πραγματικά ανοιχτό από το ίδιο το πρόγραμμα. Ενημερώστε με αν γνωρίζετε με κάθε τρόπο σίγουρα.

Εάν το αρχείο MPLS σας είναι ένα αρχείο αναπαραγωγής Blu-ray, τότε οποιαδήποτε συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray θα πρέπει να μπορεί να αναπαράγει τα αρχεία που περιλαμβάνονται στη λίστα αναπαραγωγής. Διαφορετικά, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα πρόγραμμα όπως το VLC, το Media Player Classic Home Cinema (MPC-HC), το MediaPlayerLite, το JRiver Media Center ή το CyberLink PowerDVD.

Το BDInfo είναι ένα φορητό πρόγραμμα (δεν χρειάζεται να το εγκαταστήσετε για να το χρησιμοποιήσετε) που μπορεί να ανοίξει και αρχεία MPLS. Αυτό το πρόγραμμα μπορεί να χρησιμοποιήσει το αρχείο MPLS για να δει πόσο καιρό είναι τα αρχεία βίντεο και ποια συγκεκριμένα βίντεο αναφέρει το αρχείο MPLS.

Σημείωση: Κάτι που μπορείτε να εξετάσετε εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο MPLS σας είναι ότι εσείς κάνετε εσφαλμένη ανάγνωση της επέκτασης αρχείου. Το MPN , το MSP (Patch του Windows Installer Patch) και τα αρχεία MPY (Command Interface Control Interface) μοιάζουν με τα αρχεία MPLS αλλά φυσικά δεν ανοίγουν με τον ίδιο τρόπο.

Συμβουλή: Είναι το αρχείο MPLS σε καμία από τις παραπάνω μορφές; Είναι πιθανό να έχετε ένα που είναι εντελώς διαφορετικό και επομένως δεν μπορεί να ανοίξει σε κανένα από τα ήδη αναφερθέντα προγράμματα. Αν ναι, δοκιμάστε να προβάλετε το αρχείο MPLS ως αρχείο κειμένου με ένα πρόγραμμα όπως το Notepad ++. Ενδέχεται να βρείτε κάποιο κείμενο στην αρχή ή στο τέλος του αρχείου, το οποίο υποδεικνύει σε ποιο μορφότυπο βρίσκεται, που μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε μια κατάλληλη εφαρμογή για το άνοιγμα ή την επεξεργασία του.

Εάν διαπιστώσετε ότι έχετε περισσότερα από ένα προγράμματα που ανοίγουν αρχεία MPLS, αλλά αυτό που το κάνει αυτό από προεπιλογή δεν είναι αυτό που θα θέλατε, αυτό είναι πολύ εύκολο να αλλάξετε. Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος αλλαγής σύνδεσης αρχείων στα Windows για βοήθεια.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο MPLS

Δεν έχω συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με τη μετατροπή των αρχείων MPLS που χρησιμοποιούνται με το MathCAD, αλλά αν είναι δυνατή η μετατροπή τους, τότε πιθανόν να το κάνετε με το πρόγραμμα MathCAD μέσω κάποιου είδους επιλογής Αρχείο> Αποθήκευση ως ή Εξαγωγή .

Εάν το αρχείο MPLS σας είναι ένα αρχείο αναπαραγωγής Blu-ray, θυμηθείτε ότι είναι απλώς ένα αρχείο λίστας αναπαραγωγής και όχι ένα πραγματικό αρχείο βίντεο. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να μετατρέψετε ένα αρχείο MPLS σε MKV , MP4 ή σε οποιαδήποτε άλλη μορφή αρχείου βίντεο. Τούτου λεχθέντος, μπορείτε φυσικά να μετατρέψετε τα πραγματικά αρχεία βίντεο από τη μία μορφή στην άλλη με έναν δωρεάν μετατροπέα αρχείων βίντεο .

Περισσότερα βοήθεια με τα αρχεία MPLS

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα.

Επιτρέψτε μου να μάθω ποια προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου MPLS, σε ποια μορφή πιστεύετε ότι είναι μέσα και, στη συνέχεια, θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.