Πώς να ενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες τοποθεσίας στο iPhone ή στο Android

Η γνώση του πού βρίσκεστε βοηθά πολλές εφαρμογές να κάνουν τη δουλειά τους

Τα έξυπνα τηλέφωνα διαθέτουν μια λειτουργία που σας βοηθά να βρείτε το σημείο όπου βρίσκεστε χρησιμοποιώντας κάτι που ονομάζεται Υπηρεσίες τοποθεσίας.

Αυτό σημαίνει ότι εάν έχετε το smartphone σας σε εσάς, δεν πρέπει ποτέ να χάσετε. Ακόμα κι αν δεν ξέρετε πού βρίσκεστε ή πού πηγαίνετε, το smartphone γνωρίζει την τοποθεσία σας και πώς να σας φτάσει σχεδόν οπουδήποτε. Ακόμα καλύτερα, εάν βγείτε έξω για φαγητό ή ψάχνετε για ένα κατάστημα, το τηλέφωνό σας μπορεί να κάνει συνημμένες προτάσεις.

Έτσι, αν έχετε ένα τηλέφωνο iPhone ή Android, θα σας δείξουμε πώς να ενεργοποιήσετε τις Υπηρεσίες τοποθεσίας για τη συσκευή σας.

01 από 04

Ποιες είναι οι υπηρεσίες τοποθεσιών και πώς λειτουργούν;

εικόνα πίστωσης: Geber86 / E + / Getty Images

Οι Υπηρεσίες τοποθεσίας είναι το γενικό όνομα για ένα σύνολο συναφών λειτουργιών που χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό της τοποθεσίας σας (ή τουλάχιστον για την τοποθεσία του τηλεφώνου σας) και, στη συνέχεια, παρέχουν περιεχόμενο και υπηρεσίες βάσει αυτής. Οι Χάρτες Google , το iPhone μου , το Yelp και πολλές άλλες εφαρμογές χρησιμοποιούν την τοποθεσία του τηλεφώνου σας για να σας ενημερώσουν πού να οδηγήσετε, πού είναι τώρα το χαμένο ή κλεμμένο τηλέφωνο σας ή πόσα μεγάλα burritos βρίσκονται σε απόσταση ενός τετάρτου μιλίου από το σημείο όπου βρίσκεστε .

Οι υπηρεσίες τοποθεσίας λειτουργούν αγγίζοντας τόσο το υλικό του τηλεφώνου σας όσο και πολλαπλά είδη δεδομένων για το Internet. Η ραχοκοκαλιά των υπηρεσιών τοποθεσίας είναι συνήθως GPS . Τα περισσότερα smartphones έχουν ενσωματωμένο ένα τσιπ GPS. Αυτό επιτρέπει στο τηλέφωνό σας να συνδεθεί στο δίκτυο του Global Positioning System για να πάρει τη θέση του.

Το GPS είναι μεγάλο, αλλά δεν είναι πάντα εντελώς ακριβές. Για να έχετε ακόμα καλύτερες πληροφορίες σχετικά με το πού βρίσκεστε, οι Υπηρεσίες τοποθεσίας χρησιμοποιούν επίσης δεδομένα σχετικά με τα δίκτυα κυψελοειδών τηλεφώνων, τα κοντινά δίκτυα Wi-Fi και τις συσκευές Bluetooth για να εντοπίσουν το σημείο όπου βρίσκεστε. Συνδυάστε το με τα δεδομένα που προέρχονται από πλήθη και την εκτεταμένη τεχνολογία χαρτογράφησης τόσο από την Apple όσο και από την Google και έχετε έναν ισχυρό συνδυασμό για να υπολογίσετε σε ποιο δρόμο βρίσκεστε, σε ποιο κατάστημα είστε κοντά και πολλά άλλα.

Ορισμένα smartphones υψηλότερου σημείου προσθέτουν ακόμη περισσότερους αισθητήρες, όπως μια πυξίδα ή γυροσκόπιο . Οι Υπηρεσίες τοποθεσίας προσδιορίζουν το πού βρίσκεστε. Αυτοί οι αισθητήρες καθορίζουν ποια κατεύθυνση αντιμετωπίζετε και πώς κινείστε.

02 από 04

Πώς να ενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες τοποθεσίας στο iPhone

Ενδέχεται να έχετε ενεργοποιήσει τις Υπηρεσίες τοποθεσίας όταν ρυθμίζετε το iPhone σας . Εάν όχι, η ενεργοποίησή τους είναι εξαιρετικά εύκολη. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  1. Πατήστε Ρυθμίσεις .
  2. Πατήστε Απορρήτου .
  3. Αγγίξτε τις Υπηρεσίες τοποθεσίας .
  4. Μετακινήστε το ρυθμιστικό "Υπηρεσίες τοποθεσίας" στο πράσινο / πράσινο . Οι Υπηρεσίες τοποθεσίας είναι πλέον ενεργοποιημένες και οι εφαρμογές που τις χρειάζονται μπορούν να αρχίσουν αμέσως να έχουν πρόσβαση στην τοποθεσία σας.

Αυτές οι οδηγίες γράφτηκαν χρησιμοποιώντας το iOS 11, αλλά τα ίδια βήματα - ή σχεδόν το ίδιο - ισχύουν για iOS 8 και πάνω.

03 του 04

Πώς να ενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες τοποθεσίας στο Android

Όπως και στο iPhone, οι Υπηρεσίες τοποθεσίας είναι ενεργοποιημένες κατά τη διάρκεια της ρύθμισης στο Android, αλλά μπορείτε επίσης να τις ενεργοποιήσετε αργότερα κάνοντας αυτό:

  1. Πατήστε Ρυθμίσεις .
  2. Αγγίξτε την επιλογή Τοποθεσία .
  3. Μετακινήστε το ρυθμιστικό στο Ενεργοποιημένο .
  4. Πατήστε Λειτουργία .
  5. Επιλέξτε τη λειτουργία που προτιμάτε:
    1. Υψηλή ακρίβεια: Παρέχει τις πιο ακριβείς πληροφορίες τοποθεσίας χρησιμοποιώντας GPS, δίκτυα Wi-Fi, Bluetooth και κυψελοειδή δίκτυα για να προσδιορίσετε την τοποθεσία σας. Έχει την υψηλότερη ακρίβεια, αλλά χρησιμοποιεί περισσότερη μπαταρία και έχει λιγότερη προστασία της ιδιωτικής ζωής.
    2. Αποθήκευση μπαταρίας : Εξοικονόμηση μπαταρίας χρησιμοποιώντας το GPS, αλλά εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τις άλλες τεχνολογίες. Λιγότερο ακριβής, αλλά με την ίδια χαμηλή ιδιωτικότητα.
    3. Μόνο συσκευή: Καλύτερο αν ενδιαφέρεστε πολύ για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και είστε εντάξει με κάπως λιγότερο ακριβή δεδομένα. Επειδή δεν χρησιμοποιεί κυψελοειδή, Wi-Fi ή Bluetooth, αφήνει λιγότερα ψηφιακά κομμάτια.

Αυτές οι οδηγίες γράφτηκαν χρησιμοποιώντας το Android 7.1.1, αλλά θα πρέπει να είναι αρκετά όμοιες με άλλες πρόσφατες εκδόσεις του Android.

04 του 04

Όταν οι εφαρμογές ζητούν πρόσβαση στις υπηρεσίες τοποθεσίας

εικόνα πίστωσης: Apple Inc.

Οι εφαρμογές που χρησιμοποιούν υπηρεσίες τοποθεσίας ενδέχεται να ζητήσουν άδεια για να έχουν πρόσβαση στην τοποθεσία σας την πρώτη φορά που θα τις εκκινήσετε. Μπορείτε να επιλέξετε να επιτρέψετε την πρόσβαση ή όχι, αλλά ορισμένες εφαρμογές πρέπει να γνωρίζουν την τοποθεσία σας για να λειτουργούν σωστά. Όταν κάνετε αυτή την επιλογή, ρωτήστε τον εαυτό σας αν έχει νόημα για την εφαρμογή να χρησιμοποιεί τη θέση σας.

Επίσης, το τηλέφωνό σας μπορεί να σας ρωτήσει εάν θέλετε να συνεχίσετε να επιτρέπετε σε μια εφαρμογή να χρησιμοποιεί τη θέση σας. Αυτή είναι μια λειτουργία απορρήτου για να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε ποιες εφαρμογές δεδομένων έχουν πρόσβαση.

Αν αποφασίσετε ότι θέλετε να απενεργοποιήσετε όλες τις Υπηρεσίες τοποθεσίας ή να αποτρέψετε ορισμένες εφαρμογές από τη χρήση αυτών των πληροφοριών, διαβάστε την ενότητα Πώς να απενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες τοποθεσίας στο iPhone ή στο Android .