Ενημερώθηκαν επαγγελματίες MacBook 15 ιντσών και iMac 27 ιντσών αμφιβληστροειδούς

Χαμηλό Κόστος Retina iMacs και Νέες δυνατότητες για MacBook Pros

Όπως αναμενόταν , η Apple κυκλοφόρησε ενημερώσεις για τη σειρά MacBook Pro 15 ιντσών, καθώς και νέες εκδόσεις των iMac 27 ιντσών με οθόνη Retina 5K . Με λίγη έκπληξη, η Apple δεν ενημέρωσε την νεότερη οικογένεια επεξεργαστών Intel. έμεινε με την παλαιότερη σειρά Haswell αντί να μετακομίζει στην οικογένεια Broadwell. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια αρκετά καλή ένδειξη ότι η Apple έχει ταλαιπωρηθεί με την Broadwell και όλες τις καθυστερήσεις στην παραγωγή και πιθανότατα θα περιμένει τον επόμενο κύκλο του προϊόντος ( Skylake ) από την Intel.

Ενημερώσεις MacBook Pro 15 ιντσών

Η έκδοση 2015 του MacBook Pro 15 ιντσών περιλαμβάνει τεχνολογία που έχουμε ήδη δει στο νέο MacBook 12 ιντσών . συγκεκριμένα, το trackpad Touch Force, με το απτικό σύστημα ανάδρασής του που παρέχει μια απτική πίεση που εξομοιώνει τον τρόπο με τον οποίο τα παλαιότερα trackpads της Mac κινήθηκαν με κάθε κλικ, όλα με ελάχιστη φυσική κίνηση.

Η Apple δημιούργησε το trackpad Force Touch κυρίως για να εξοικονομήσει χώρο μειώνοντας το βάθος που απαιτείται από ένα trackpad, ένα σημαντικό θέμα για το μάντρα σχεδιασμού thin-in-από την Apple. Ένα χρήσιμο αποτέλεσμα, ωστόσο, είναι ότι το trackpad Force Touch κερδίζει μια δευτερεύουσα λειτουργία κλικ, που παράγεται εφαρμόζοντας περισσότερη δύναμη σε ένα κλικ.

Μαζί με το νέο trackpad Touch Force Touch, οι νέοι MacBook Pros θα συμπεριλαμβάνουν ταχύτερες δυνατότητες αποθήκευσης SSD PCIe. Αναβαθμίζοντας τις λωρίδες PCIe που χρησιμοποιούνται για το SSD από δύο έως τέσσερις, η Apple αναφέρει ότι τα SSD μπορούν να παράγουν ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής μέχρι και 775 MB ανά δευτερόλεπτο.

Ένα πρώτο αποτέλεσμα αναφοράς με ένα 1 TB SSD στο νέο MacBook Pro ήρθε με ταχύτητα 1 GB ανά δευτερόλεπτο.

Γραφικά για τη βασική γραμμή 2015 Το MacBook Pro 15 ιντσών παραμένει το γραφικό Intel Iris Pro, πιθανό από τη σειρά 5200. Τα upscale μοντέλα κάνουν χρήση διπλών γραφικών, χρησιμοποιώντας το Intel Iris Pro μαζί με το AMD Radeon R9 M370X.

Τέλος, η Apple ισχυρίζεται ότι οι νέοι MacBook Pros έχουν επιπλέον χρόνο ζωής της μπαταρίας, ανεβάζοντας το χρόνο εκτέλεσης σε 9 ώρες.

2015 MacBook Pro Τιμολόγηση (βασικά μοντέλα)
Βάση Top End
2.2 GHz Quad-Core i7 2,5 GHz Quad-Core i7
16 GB RAM 16 GB RAM
256 GB PCIe SSD 512 GB PCIe SSD
Intel Iris Pro Graphics Intel Iris Pro Graphics + AMD Radeon R9 M370X
$ 1,999.00 $ 2,499.00

2015 iMac 27 ιντσών με οθόνη Retina 5Κ

Η σειρά Retina iMac έλαβε επίσης μια ενημέρωση σήμερα το πρωί, η οποία είδε ένα νέο μοντέλο βάσης χαμηλότερου κόστους και μια ωραία πτώση των τιμών στα υπόλοιπα μοντέλα Retina iMac.

Όπως ακριβώς οι ενημερώσεις του MacBook Pro, η Apple παρέμεινε με τις εκδόσεις Haswell των επεξεργαστών Intel για τις αναβαθμίσεις του iMac. Στην πραγματικότητα, η μόνη πραγματική διαφορά για την οθόνη iMac 27 ιντσών με οθόνη Retina 5K είναι η προσθήκη του νέου μοντέλου βάσης και η μείωση της τιμής στα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς. Ας ρίξουμε μια ματιά στη νέα βασική προσφορά.

Φαίνεται ότι η Apple αναζητούσε κυρίως έναν τρόπο να μειώσει την τιμή εισόδου στο μεγάλο Retina iMac. το έπραξε αφαιρώντας τη μονάδα Fusion ως την ελάχιστη διαμόρφωση αποθήκευσης και την αντικατάστασή της μόνο με έναν σκληρό δίσκο 1 TB. Οι άλλες αλλαγές είναι ελαφρώς πιο αργές 3.3 GHZ Quad-Core i5 και η αντικατάσταση του αρχικού AMD Radeon R9 M290X με την έκδοση X της κάρτας γραφικών, η AMD Radeon R9 M290.

Δεν έχω βρει λεπτομέρειες στον ιστότοπο της AMD σχετικά με τη διαφορά μεταξύ των δύο καρτών γραφικών. Υποψιάζομαι ότι το M290 μπορεί να έχει λιγότερους πυρήνες ροής, ή ελαφρώς αργό ρυθμό ρολογιού. Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι να προκύψουν δείκτες αναφοράς και περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη GPU για να μάθουμε τι διαφορά θα κάνει. Αλλά δεν περιμένω μια σημαντική ποινή γραφικών μεταξύ των δύο επιλογών, τουλάχιστον για τη γενική χρήση του iMac 27 ιντσών. Οι επαγγελματίες γραφικών μπορεί να θέλουν να περιμένουν μια πλήρη αξιολόγηση των δυνατοτήτων γραφικών, προτού βγάλουν μερικές δεκάδες από τα iMac χαμηλού κόστους που θα χρησιμοποιήσουν ως σταθμούς αποτύπωσης.

2015 Τιμολόγηση iMac 27 ιντσών
Βάση Top End
Τεχνολογία Intel Quad-Core i3 3.3 GHz 3,5 GHz Intel Quad-Core i5
8 GB RAM 8 GB Ram
Σκληρό δίσκο 1 TB Μονάδα σύντηξης 1 TB
AMD Radeon R9 M290 AMD Radeon R9 M290X
$ 1.999 $ 2,299.00

Με το νεότερο iMac να παίρνει την υποδοχή της γραμμής βάσης, το αρχικό μοντέλο βάσης είναι τώρα το κορυφαίο τέλος στις τυποποιημένες διαμορφώσεις και έχει $ 200.00 μείωση της τιμής. Οι επιλογές προσαρμοσμένης παραγγελίας είναι όλες ακόμα διαθέσιμες και καθώς οι προσαρμοσμένες δομές βασίζονται στη νέα μειωμένη τιμή, μοντέλο κορυφαίου επιπέδου, μπορείτε να περιμένετε μια μείωση 200,00 δολάρια σε όλους τους τομείς. Δεν είναι υπέροχη η τεχνολογία;