Νέα φήμες Mac: Εδώ είναι τι να περιμένετε

Είναι δυνατόν? Όλα τα νέα Macs για το 2017

Ένα από τα αγαπημένα μας χόμπι είναι να προβλέψουμε τι νέα καλούδια που σχετίζονται με τα Mac θα βγουν κάτω από τον αγωγό από το μητρικό σκάφος της Apple. Και εννοώ το μητρικό πλοίο. Η Apple έχει ήδη ξεκινήσει να αποθηκεύει το Apple Park (παλαιότερα γνωστό ως Apple Campus 2: The Spaceship Campus ) με τους εργαζόμενους. Δεν θα περάσει πολύ πριν η Apple καταλάβει πλήρως τη νέα έδρα της στο Cupertino και οι μελλοντικές ανακοινώσεις Mac και Apple θα προέλθουν από το Steve Jobs Theatre, ένα υπόγειο αίθριο 1000 θέσεων τοποθετημένο σε μια γωνιά της πανεπιστημιούπολης.

Το ψευδώνυμο του Spaceship Campus προέρχεται από το κεντρικό κτίριο, το οποίο μοιάζει με ένα διαστημόπλοιο που προσγειώθηκε και εφάπτεται στο περιβάλλον έδαφος. Η Apple αναμένει ότι το Apple Park θα είναι πλήρως στελεχωμένο μέχρι τα τέλη του 2017.

Έτσι, η Campus 2 είναι πλήρως στελεχωμένη και η επόμενη μεγάλη ανακοίνωση της Apple που έγινε από το Steve Jobs Theatre είναι οι πρώτες φήμες μας. Θα σας ενημερώσω πως κάναμε αργότερα. Τώρα, σε πιο ενδιαφέρουσες φήμες για το δεύτερο εξάμηνο του 2017.

Λειτουργικά συστήματα

Το MacOS High Sierra είναι ήδη διαθέσιμο ως δημόσια beta, ώστε να μπορέσουμε να ξεκουραστούμε όλες τις φήμες της Apple που αλλάζουν τη σύμβαση αρίθμησης για να ταιριάζουν με το iOS . Το High Sierra αυξάνει το σχήμα αρίθμησης των εκδόσεων από 10.12 έως 10.13 και δεν μεταβαίνει σε 11.x.

Αλλά μόνο και μόνο επειδή γνωρίζουμε τώρα το όνομα και τον αριθμό έκδοσης δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ακόμη μερικές φήμες για την Υψηλή Σιέρα για να εξερευνήσετε. Ας ξεκινήσουμε με την ημερομηνία κυκλοφορίας. Η Apple μας λέει κάποια στιγμή το φθινόπωρο, που θέτει το χρονικό πλαίσιο οπουδήποτε από τα τέλη Σεπτεμβρίου έως τα μέσα Δεκεμβρίου. Κοιτάζοντας πίσω τα τελευταία χρόνια, η επίσημη κυκλοφορία ενός νέου λειτουργικού συστήματος συνέβηκε συχνότερα στα τέλη Σεπτεμβρίου ή στα τέλη Οκτωβρίου.

Με το δημόσιο βήτα να κυκλοφορεί μόνο λίγες εβδομάδες μετά το καλοκαίρι του WWDC , υποθέτω ότι αν δεν ανακαλυφθεί κάποιο βίαιο καταστροφικό σε βήτα, το MacOS High Sierra θα δει το φως της ημέρας την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Με την ευκαιρία, νωρίτερα το χρόνο υπολόγισα ότι το MacOS High Sierra θα ονομαζόταν Shasta, μετά από ένα ηφαιστειακό βουνό της Καλιφόρνιας. Μου έλειπε αυτό από μια οροσειρά.

Νέοι Macs

Η Apple ανακοίνωσε ότι οι αναβαθμίσεις στο MacBook και το iMac lineup θα προσφερθούν με τους νεότερους επεξεργαστές Kaby Lake. αυτό συγχρονίζεται με τις προβλέψεις μας από τις αρχές του έτους. Ωστόσο, δεν περίμενε κανείς ότι η Apple θα συνεχίσει στην πραγματικότητα την παραγωγή του MacBook Air. Έτσι, κερδίζετε μερικά και χάνετε κάποια.

Οι προβλέψεις της σειράς Mac για το υπόλοιπο του 2017 είναι αρκετά εύκολες από τότε που η Apple έδωσε πολλές βασικές πληροφορίες στο WWDC 2017. Αλλά έφυγαν αρκετά στον αέρα για να βυθίσουμε τα δόντια μας.

iMac Pro

Τα μεγάλα νέα εδώ είναι ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο iMac Pro που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο του 2017. Θα διατίθεται με επεξεργαστές Xeon σε 8, 10 ή 18 πυρήνες και μέχρι 128 GB μνήμης RAM.

Ένα από τα παράπονα σχετικά με το νέο iMac Pro ήταν ότι τα mockups που παρουσιάστηκαν στο WWDC δεν είχαν εγκατεστημένη από το χρήστη RAM . Η αδυναμία εγκατάστασης μνήμης RAM σε μεταγενέστερη ημερομηνία φαίνεται να είναι η αντίθεση για το τι θα θέλει ένας pro χρήστης, πράγμα που με οδηγεί να αναρωτιέμαι αν η έλλειψη μίας θύρας πρόσβασης RAM ήταν απλώς ένα πρόβλημα με τα mockups. Το iMac Pro μπορεί να έχει εγκατεστημένη RAM, είτε με τη συμβατική θύρα πρόσβασης RAM που χρησιμοποιείται σήμερα στο iMac 27 ιντσών είτε με συμβατικές υποδοχές RAM για την εγκατάσταση μονάδων αλλά χωρίς εξωτερική πρόσβαση, που απαιτούν την αποσυναρμολόγηση του iMac.

Μπορεί να νομίζετε ότι είναι απίθανο, καθώς δεν είναι πολύ η Apple να κάνει τους χρήστες να διαρρηγνύουν τους υπολογιστές τους Mac, αλλά να θυμάστε ότι τα iMac 21.5 ιντσών 21.5 ιντσών έχουν εσωτερικές υποδοχές RAM που μπορούν να προσπελαστούν αποσυναρμολογώντας το iMac. Η Apple δεν θέλει ο τελικός χρήστης να διαχωρίσει το iMac, αλλά μπορεί να γίνει και η Apple πιθανόν να προμηθεύσει αναβαθμίσεις για μνήμη RAM μέσω των καταστημάτων της Apple.

Mac Pro

Ένας νέος Mac Pro έχει ήδη ανακοινωθεί για κυκλοφορία το 2018 και εκτός από μια δήλωση του Phil Schiller ότι «θέλουμε να το αρχικοποιήσουμε ώστε να το διατηρούμε φρέσκο ​​με τακτικές βελτιώσεις και είμαστε αποφασισμένοι να το καταστήσουμε το υψηλότερο -end, υψηλής απόδοσης desktop σύστημα σχεδιασμένο για απαιτητικούς πελάτες. " αυτό είναι το μόνο που γνωρίζουμε για το νέο Mac Pro.

Οι αναβαθμίσεις του επεξεργαστή που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε Mac Pros υπήρχαν διαθέσιμες από το 2014, αλλά η Apple δεν φαινόταν έτοιμη για μια νέα έκδοση λίγο μετά την κυκλοφορία του Mac Pro τέλη 2013. Πέρυσι η NVIDIA και η AMD κυκλοφόρησαν νέες οικογένειες GPU που θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι για ένα νέο σχέδιο Mac Pro και η νέα διεπαφή Thunderbolt 3 περιμένει να συμπεριληφθεί.

Αλλά αυτό που χρειάζεται πραγματικά για ένα νέο Mac Pro είναι η καλύτερη θερμική διαχείριση που θα επιτρέπει ευκολότερες ενημερώσεις και περισσότερες λωρίδες PCIe. Η τρέχουσα έκδοση έχει συνολικά 40 λωρίδες PCIe 3.0 . Φαίνεται σαν πολλά, αλλά με διπλές GPU που χρησιμοποιούν κάθε μία από τις 16 λωρίδες, που αφήνει μόνο 8 λωρίδες για το υπόλοιπο της διασύνδεσης του Mac Pro. Αυτό εξηγεί γιατί οι τρέχουσες θύρες Thunderbolt 2 μοιράζονται και υπάρχει μόνο ένα SSD για αποθήκευση.

Αλλά το PCIe 4, το οποίο υπόσχεται διπλό διασύνδεση του εύρους ζώνης και πιθανότατα να χρησιμοποιηθεί σε ένα νέο Mac Pro, θα μπορούσε να λύσει τα προβλήματα διασύνδεσης, επιτρέποντας πολλαπλές μονάδες SSD και κατάργηση κάποιων δομών κοινής θύρας.

Ένα νέο Mac Pro θα αντικαταστήσει τις θύρες Thunderbolt 2 και USB με θύρες Thunderbolt 3 και USB 3 και προσθέστε το δεύτερο σημείο SSD που χρειάζεστε. Αναμένω επίσης ότι το νέο 2018 Mac Pro δεν θα στεγάζεται στον ίδιο κύλινδρο, αλλά θα χρησιμοποιηθεί μια νέα μορφή για την υπόθεση. Αλλά μην περιμένετε επιστροφή στην κλασική περίπτωση πύργου. Η Apple φαίνεται ότι ενδιαφέρεται για μικροσκοπικές επιφάνειες εργασίας.

Mac mini

Δεν ήμουν ευχαριστημένος με την έκδοση 2014 του Mac mini , και δεν κρατάω την αναπνοή μου για πολύ με τον τρόπο βελτίωσης φέτος. Θα πρέπει να υπάρξει ένα βήμα μέχρι τους επεξεργαστές Kaby Lake, τα ενσωματωμένα γραφικά Intel και μια αλλαγή από USB και Thunderbolt 2 σε Thunderbolt 3 με συνδέσεις USB-C. Η μνήμη θα είναι ρυθμιζόμενη κατά τη στιγμή της πώλησης σε 32 GB κατ 'ανώτατο όριο, αλλά 8 GB θα είναι το ελάχιστο, πέφτοντας τελικά την παλιά διαμόρφωση RAM 4 GB.

2017

Η Apple έχει δηλώσει ότι έχει δεσμευτεί για επιτραπέζιους Mac, και γνωρίζουμε ήδη ότι αγαπούν την παραγωγή φορητών υπολογιστών Mac. Αυτό κάνει το 2017 πιθανό να είναι ένα συναρπαστικό έτος για το Mac. Θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε πώς ξετυλίγονται τα πράγματα.

Σταματήστε το επόμενο έτος. θα κρατήσουμε μια συμφωνία για το πόσο καλά κάνουμε με τις φήμες φήμες μας.