Οδηγός αναβάθμισης του Mac Mini: Προσθήκη μνήμης RAM και εσωτερικής αποθήκευσης

Κρατήστε το Mac mini σας ζωντανό και κτυπήστε με αναβαθμίσεις DIY

Κάθε φορά που η Apple κυκλοφορεί ένα νέο Mac mini, ίσως να αναρωτιέσαι αν το τρέχον Mac mini είναι ακόμα στο ταμπλό. Εάν προσπαθείτε να αποφασίσετε να αγοράσετε ένα νέο Mac mini ή απλά να αναβαθμίσετε το τρέχον μίνι σας για να κερδίσετε την απόδοση χωρίς να ξοδέψετε πάρα πολλά χρήματα, τότε έχετε έρθει στο σωστό μέρος.

Intel Mac mini

Σε αυτόν τον οδηγό αναβάθμισης, εξετάζουμε τα Mac minis που βασίζονται στην Intel τα οποία ήταν διαθέσιμα από τότε που εισήχθησαν τα πρώτα Mac της Intel στις αρχές του 2006. Αν έχετε ένα από τα προηγούμενα minis με βάση το PowerMac, πιθανότατα θα θελήσετε να αγοράσετε ένα νεότερο μοντέλο. Παρόλα αυτά, αυτός ο οδηγός αναβάθμισης μπορεί να σας βοηθήσει, αποκαλύπτοντας ποιες είναι οι επιλογές αναβάθμισης για κάθε μοντέλο της Intel.

DIY; Ίσως, ίσως όχι

Ανάλογα με το συγκεκριμένο μοντέλο μίνι, τόσο η μνήμη RAM όσο και ο σκληρός δίσκος ή το SSD μπορούν να αναβαθμιστούν. Ωστόσο, δεν είναι πάντα η πιο εύκολη αναβάθμιση του DIY. Για άλλη μια φορά, ανάλογα με το συγκεκριμένο μοντέλο, ορισμένες αναβαθμίσεις μπορεί να είναι τόσο εύκολη όσο η αφαίρεση μερικών βιδών και η εμφάνιση σε κάποια μνήμη RAM. Σε άλλες περιπτώσεις, μπορεί να απαιτηθεί μεγάλη αποσυναρμολόγηση, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ορισμένων εργαλείων που συνήθως δεν υπάρχουν στα περισσότερα εργαλεία εργαλείων DIY.

Αλλά δεν χρειάζεται πραγματικά να ανησυχείτε για τα ειδικά εργαλεία. είναι φθηνές και είναι άμεσα διαθέσιμες από τους διάφορους εμπόρους λιανικής πώλησης που πωλούν εξαρτήματα αναβάθμισης Mac mini.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την εύρεση των απαραίτητων εργαλείων, μπορώ να σας προτείνω:

Εάν ανησυχείτε για τις ικανότητές σας στο DIY, ίσως θελήσετε να έχετε έναν ειδικό της Apple να εκτελεί την αναβάθμιση για εσάς. Οι περισσότεροι έμποροι προσφέρουν αυτόν τον τύπο υπηρεσίας. Εάν είστε λίγο περιπετειώδης, μπορείτε να εκτελέσετε αυτές τις αναβαθμίσεις μόνοι σας και να εξοικονομήσετε λίγα χρήματα. Απλά να είστε προσεκτικοί και να το κάνετε αργό.

Αν αποφασίσετε να αντιμετωπίσετε τον εαυτό σας, σας συνιστούμε να εκτελείτε ταυτόχρονα αναβάθμιση μνήμης RAM και σκληρού δίσκου. Δεν θέλετε να παίρνετε το Mac mini σας σε τακτά χρονικά διαστήματα, οπότε κάνοντας τα πάντα ταυτόχρονα είναι η καλύτερη πορεία δράσης.

Βρείτε τον αριθμό μοντέλου του Mac mini

Το πρώτο πράγμα που χρειάζεστε είναι ο αριθμός μοντέλου του Mac mini. Δείτε πώς μπορείτε να το βρείτε:

  1. Από το μενού της Apple , επιλέξτε Σχετικά με αυτό το Mac.
  2. Στο παράθυρο Πληροφορίες για αυτό το Mac που ανοίγει, κάντε κλικ στο κουμπί Περισσότερες πληροφορίες ή στο κουμπί Σύστημα αναφοράς, ανάλογα με την έκδοση του OS X που χρησιμοποιείτε.
  3. Θα ανοίξει το παράθυρο System Profiler , αναφέροντας τη διαμόρφωση του μίνι σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει την κατηγορία Hardware στο αριστερό παράθυρο. Στο δεξιό παράθυρο θα εμφανιστεί η επισκόπηση κατηγοριών υλικού. Σημειώστε την καταχώρηση Μοντέλο αναγνωριστικού. Στη συνέχεια, μπορείτε να τερματίσετε τη λειτουργία System Profiler.

Αναβαθμίσεις RAM

Όλοι οι υπολογιστές Intel Mac mini διαθέτουν δύο υποδοχές RAM . Προτείνω να αναβαθμίσετε τη μνήμη του Mac mini στη μεγαλύτερη διαμόρφωση που υποστηρίζεται από το συγκεκριμένο μοντέλο. Επειδή οι αναβαθμίσεις είναι λίγο δύσκολο να εκτελεστούν, δεν θέλετε να επιστρέψετε και να αναβαθμίσετε τη μνήμη RAM ξανά σε κάποια μελλοντική ημερομηνία.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τις πληροφορίες για το συγκεκριμένο μοντέλο Mac mini, παρακάτω, για τον σωστό τύπο μνήμης RAM που θα χρησιμοποιήσετε.

Εσωτερική μονάδα σκληρού δίσκου ή αναβαθμίσεις SSD

Όπως και η αναβάθμιση RAM, η αναβάθμιση του σκληρού δίσκου ταιριάζει καλύτερα σε άτομα που έχουν λίγη εμπειρία ηλεκτρονικών υπολογιστών κάτω από τις ζώνες τους. Είτε είστε έμπειρος ή απλώς περιπετειώδης, αυτό είναι κάτι που πιθανώς δεν θέλετε να κάνετε περισσότερες από μία φορές, οπότε εγκαταστήστε το μεγαλύτερο σκληρό δίσκο που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά όταν πραγματοποιείτε αυτήν την αναβάθμιση.

Μοντέλα Mac mini

Το πρώιμο βασισμένο στην Intel Mac minis χρησιμοποίησε κυρίως επεξεργαστές Intel Core 2 Duo διαφόρων ταχυτήτων. Οι εξαιρέσεις ήταν τα μοντέλα του 2006 με το αναγνωριστικό Mac mini 1,1. Αυτά τα μοντέλα χρησιμοποίησαν τους επεξεργαστές Intel Core Duo, την πρώτη γενιά της σειράς Core Duo. Οι επεξεργαστές Core Duo χρησιμοποιούν μια αρχιτεκτονική 32-bit αντί της αρχιτεκτονικής 64-bit που φαίνεται στα μοντέλα Core 2 Duo. Λόγω της έλλειψης υποστήριξης για την αρχιτεκτονική 64 bit, δεν συνιστώ να επενδύσω χρήματα στην αναβάθμιση του αρχικού Mac mini 1,1.

2006 Mac mini

2007 Mac mini

2009 Mac mini

2010 Mac mini

2011 Mac mini

2012 Mac mini

2014 Mac mini

Δημοσιεύθηκε: 6/9/2010

Ενημερώθηκε: 1/19/2016