Διαγραφή και εγκατάσταση μεθόδου για OS X 10.5 Leopard

01 από 09

Εγκατάσταση του OS X 10.5 Leopard - Τι χρειάζεστε

Mac OS X 10.5 Leopard "(CC BY 2.0) από το livepine

Όταν είστε έτοιμοι να αναβαθμίσετε το OS X Leopard (10.5), θα πρέπει να αποφασίσετε τι είδους εγκατάσταση θα εκτελέσετε. Το OS X 10.5 προσφέρει τρεις τύπους εγκατάστασης: αναβάθμιση , αρχειοθέτηση και εγκατάσταση και διαγραφή και εγκατάσταση. Η τελευταία επιλογή "Διαγραφή και εγκατάσταση" είναι επίσης γνωστή ως καθαρή εγκατάσταση, επειδή σβήνει πλήρως τον επιλεγμένο τόμο της μονάδας πριν εγκαταστήσει το OS X 10.5.

Το πλεονέκτημα της διαγραφής και της εγκατάστασης είναι ότι σας επιτρέπει να ξεκινήσετε φρέσκο ​​αφήνοντας πίσω σας τυχόν συντρίμμια από προηγούμενες εκδόσεις . Επομένως, η επιλογή "Διαγραφή και εγκατάσταση" θα πρέπει να προσφέρει την καθαρότερη, μικρότερη και βέλτιστη έκδοση του OS X 10.5. Μπορεί επίσης να είναι η ταχύτερη εγκατάσταση, όταν δημιουργείτε σκόπιμα μια νέα εγκατάσταση χωρίς δεδομένα χρήστη για αποκατάσταση. Για παράδειγμα, εάν παραδίδετε τον υπολογιστή σας σε άλλα μέλη της οικογένειας, μπορεί να μην θέλετε να έχουν πρόσβαση στις παλιές σας πληροφορίες.

Φυσικά, υπάρχουν μειονεκτήματα για τη χρήση του Erase and Install, ειδικά εάν σκοπεύετε να επαναφέρετε τα δεδομένα χρήστη. Εάν δεν προχωρήσετε σε προετοιμασία, η διαδικασία διαγραφής θα εξαλείψει όλα τα δεδομένα σας. Αν θέλετε να επαναφέρετε τα δεδομένα χρήστη, θα πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε αντίγραφο ασφαλείας της υπάρχουσας μονάδας εκκίνησης , ώστε να μπορείτε να επανεγκαταστήσετε επιλεκτικά τα δεδομένα που χρειάζεστε μετά την εγκατάσταση του OS X 10.5.

Αν είστε έτοιμοι να εκτελέσετε μια Διαγραφή και Εγκατάσταση του OS X 10.5, συγκεντρώστε τα απαραίτητα στοιχεία και θα ξεκινήσουμε.

Ο, τι χρειάζεσαι

02 του 09

Εγκατάσταση του OS X 10.5 Leopard - Εκκίνηση από το DVD εγκατάστασης Leopard

Τοποθετήστε το DVD εγκατάστασης στη μονάδα οπτικού δίσκου του Mac. EpoxyDude / Getty Images

Η εγκατάσταση του OS X Leopard απαιτεί εκκίνηση από το DVD εγκατάστασης Leopard. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ξεκινήσετε αυτήν τη διαδικασία εκκίνησης, συμπεριλαμβανομένης μιας μεθόδου για το πότε δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην επιφάνεια εργασίας του Mac σας.

Ξεκινήστε τη διαδικασία

  1. Εισαγάγετε το DVD εγκατάστασης του OS X 10.5 Leopard στη μονάδα DVD του Mac σας .
  2. Μετά από λίγα λεπτά, θα ανοίξει ένα παράθυρο DVD εγκατάστασης για Mac OS X.
  3. Κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο "Εγκατάσταση Mac OS X" στο παράθυρο DVD Εγκατάστασης Mac OS X.
  4. Όταν ανοίξει το παράθυρο Εγκατάσταση Mac OS X, κάντε κλικ στο κουμπί "Επανεκκίνηση".
  5. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή και κάντε κλικ στο κουμπί 'OK'.
  6. Το Mac θα επανεκκινήσει και θα εκκινήσει από το DVD εγκατάστασης. Η επανεκκίνηση από το DVD μπορεί να διαρκέσει λίγο, οπότε είστε υπομονετικοί.

Ξεκινήστε τη διαδικασία - Εναλλακτική μέθοδος

Ο εναλλακτικός τρόπος για να ξεκινήσετε τη διαδικασία εγκατάστασης είναι να εκκινήσετε απευθείας από το DVD, χωρίς να τοποθετήσετε πρώτα το DVD εγκατάστασης στην επιφάνεια εργασίας σας. Χρησιμοποιήστε αυτήν τη μέθοδο όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα και δεν μπορείτε να εκκινήσετε στην επιφάνεια εργασίας σας .

  1. Ξεκινήστε το Mac ενώ κρατάτε πατημένο το πλήκτρο επιλογής.
  2. Το Mac σας θα εμφανίσει το Startup Manager και μια λίστα εικονιδίων που αντιπροσωπεύουν όλες τις συσκευές εκκίνησης που είναι διαθέσιμες στο Mac σας.
  3. Εισαγάγετε το DVD εγκατάστασης Leopard σε μια μονάδα δίσκου DVD που διαθέτει υποδοχή ή πατήστε το πλήκτρο εξαγωγής και εισαγάγετε το DVD εγκατάστασης Leopard σε μια μονάδα δίσκου φόρτωσης δίσκων.
  4. Μετά από λίγα λεπτά, το DVD Εγκατάστασης θα πρέπει να εμφανίζεται ως ένα από τα εκκινήσιμα εικονίδια. Εάν δεν συμβαίνει, κάντε κλικ στο εικονίδιο επαναφόρτισης (ένα κυκλικό βέλος) που είναι διαθέσιμο σε ορισμένα μοντέλα Mac ή κάντε επανεκκίνηση του Mac.
  5. Αφού εμφανιστεί το εικονίδιο εγκατάστασης του Leopard DVD, κάντε κλικ στο κουμπί αυτό, για να επανεκκινήσετε το Mac και να εκκινήσετε από το DVD εγκατάστασης.
    .

03 του 09

Εγκατάσταση του OS X 10.5 Leopard - Επαληθεύστε και επιδιορθώστε το σκληρό σας δίσκο

Χρησιμοποιήστε την καρτέλα πρώτων βοηθειών του βοηθητικού προγράμματος δίσκου για να ελέγξετε τη μονάδα εκκίνησης για τυχόν προβλήματα. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Μετά την επανεκκίνηση, ο Mac σας θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία εγκατάστασης. Παρόλο που οι καθοδηγούμενες οδηγίες είναι συνήθως όλες που χρειάζεστε για μια επιτυχημένη εγκατάσταση, θα κάνουμε μια μικρή παράκαμψη και θα χρησιμοποιήσουμε το Disk Utility της Apple για να βεβαιωθείτε ότι ο σκληρός σας δίσκος είναι μέχρι να τσιμπήσει πριν εγκαταστήσετε το νέο σας Leopard OS.

Επαληθεύστε και επιδιορθώστε το σκληρό σας δίσκο

  1. Επιλέξτε την κύρια γλώσσα OS X Leopard πρέπει να χρησιμοποιήσετε και κάντε κλικ στο δεξί βέλος.
  2. Θα εμφανιστεί το παράθυρο καλωσορίσματος, προσφέροντας να σας καθοδηγήσει στην εγκατάσταση.
  3. Επιλέξτε ' Βοηθητικό πρόγραμμα δίσκου ' από το μενού Utilities που βρίσκεται στο επάνω μέρος της οθόνης.
  4. Όταν ανοίξει το Disk Utility, επιλέξτε την ένταση του σκληρού δίσκου που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για την εγκατάσταση του Leopard.
  5. Επιλέξτε την καρτέλα «Πρώτη βοήθεια».
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί "Επισκευή δίσκου". Αυτό θα ξεκινήσει τη διαδικασία επαλήθευσης και επιδιόρθωσης, εάν είναι απαραίτητο, της επιλεγμένης έντασης του σκληρού δίσκου. Εάν εντοπιστούν τυχόν σφάλματα, πρέπει να επαναλάβετε τη διαδικασία του δίσκου επιδιόρθωσης μέχρι να αναφερθεί η αναφορά του βοηθητικού προγράμματος δίσκου 'Η ένταση ήχου (όνομα τόμου) φαίνεται να είναι ΟΚ.'
  7. Αφού ολοκληρώσετε την επαλήθευση και την επιδιόρθωση, επιλέξτε 'Utility Disk Utility' από το μενού Disk Utility.
  8. Θα επιστρέψετε στο παράθυρο καλωσορίσματος του εγκαταστάτη του Leopard.
  9. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Συνέχεια' για να προχωρήσετε στην εγκατάσταση.

04 του 09

Εγκατάσταση OS X 10.5 Leopard - Επιλογή επιλογών εγκατάστασης Leopard

Επιλέξτε τη μονάδα προορισμού για την εγκατάσταση Snow Leopard. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

OS X 10.5 Το Leopard διαθέτει πολλές δυνατότητες εγκατάστασης, όπως αναβάθμιση του Mac OS X, αρχειοθέτηση και εγκατάσταση, και διαγραφή και εγκατάσταση. Αυτό το σεμινάριο θα σας καθοδηγήσει στην επιλογή Erase and Install.

Επιλογές εγκατάστασης

OS X 10.5 Το Leopard προσφέρει επιλογές εγκατάστασης που σας επιτρέπουν να επιλέξετε τον τύπο εγκατάστασης και τον όγκο του σκληρού δίσκου για να εγκαταστήσετε το λειτουργικό σύστημα καθώς και να προσαρμόσετε τα πακέτα λογισμικού που είναι πραγματικά εγκατεστημένα. Ενώ υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές, θα σας μεταφέρω στα βασικά στοιχεία για να ολοκληρώσετε τη Διαγραφή και Εγκατάσταση του Leopard.

  1. Όταν ολοκληρώσατε το τελευταίο βήμα, εμφανίστηκαν οι όροι άδειας χρήσης του Leopard. Κάντε κλικ στο κουμπί "Συμφωνώ" για να συνεχίσετε.
  2. Θα εμφανιστεί το παράθυρο "Επιλογή προορισμού", όπου θα εμφανίζονται όλες οι μονάδες σκληρού δίσκου που ο εγκαταστάτης OS X 10.5 κατάφερε να βρει στο Mac σας.
  3. Επιλέξτε την ένταση του σκληρού δίσκου στην οποία θέλετε να εγκαταστήσετε το OS X 10.5. Μπορείτε να επιλέξετε οποιονδήποτε από τους αναγραφόμενους τόμους, συμπεριλαμβανομένων όσων έχουν ένα κίτρινο προειδοποιητικό σήμα.
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί "Επιλογές" (οι μεταγενέστερες εκδόσεις του εγκαταστάτη OS X άλλαξαν το κουμπί επιλογής για Προσαρμογή).
  5. Το παράθυρο "Επιλογές" θα εμφανίσει τους τρεις τύπους εγκαταστάσεων που μπορούν να εκτελεστούν: Αναβάθμιση του Mac OS X, αρχειοθέτηση και εγκατάσταση και διαγραφή και εγκατάσταση. Αυτό το σεμινάριο προϋποθέτει ότι θα επιλέξετε Διαγραφή και Εγκατάσταση.
  6. Προειδοποίηση : Εάν δεν σκοπεύετε να διαγράψετε την επιλεγμένη ένταση του σκληρού δίσκου, μην προχωρήσετε περαιτέρω με αυτό το σεμινάριο, επειδή όλα τα δεδομένα στην επιλεγμένη ένταση του σκληρού δίσκου θα χαθούν κατά την εγκατάσταση.
  7. Επιλέξτε "Διαγραφή και εγκατάσταση".
  8. Χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο μενού "Διαμόρφωση δίσκου ως" για να ορίσετε τις επιλογές μορφοποίησης σε "Mac OS X Extended (Περιορισμένο )".
  9. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Συνέχεια' για να διαγράψετε και να μορφοποιήσετε την ένταση του επιλεγμένου σκληρού δίσκου.

05 του 09

Εγκατάσταση του OS X 10.5 Leopard - Προσαρμόστε τα πακέτα λογισμικού Leopard

Μπορείτε να πιέσετε περισσότερο χώρο από την εγκατάσταση, αφαιρώντας τα προγράμματα οδήγησης εκτυπωτή που δεν χρειάζεστε. Ευγενική παραχώρηση της Dell Inc.

Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης του OS X 10.5 Leopard, μπορείτε να επιλέξετε τα πακέτα λογισμικού που θα εγκατασταθούν.

Προσαρμόστε τα πακέτα λογισμικού

  1. Το πρόγραμμα εγκατάστασης OS X 10.5 Leopard θα παρουσιάσει μια σύνοψη του τι θα εγκατασταθεί. Κάντε κλικ στο κουμπί "Προσαρμογή".
  2. Θα εμφανιστεί μια λίστα με τα πακέτα λογισμικού που θα εγκατασταθούν. Δύο από τα πακέτα ( προγράμματα οδήγησης εκτυπωτή και μεταφράσεις γλώσσας) μπορούν να μειωθούν ώστε να μειωθεί ο απαιτούμενος χώρος για την εγκατάσταση. Από την άλλη πλευρά, αν έχετε αρκετό χώρο αποθήκευσης, μπορείτε απλά να αφήσετε τις επιλογές του πακέτου λογισμικού όπως είναι.
  3. Κάντε κλικ στο τρίγωνο επέκτασης δίπλα στο στοιχείο Οδηγοί εκτυπωτών και Μετάφραση γλωσσών.
  4. Καταργήστε τα σημάδια ελέγχου από τα προγράμματα οδήγησης εκτυπωτή που δεν χρειάζεστε. Αν έχετε αρκετό χώρο στο σκληρό δίσκο, σας προτείνω να εγκαταστήσετε όλους τους οδηγούς. Αυτό θα κάνει εύκολη την αλλαγή των εκτυπωτών στο μέλλον, χωρίς να ανησυχείτε για την εγκατάσταση πρόσθετων προγραμμάτων οδήγησης. Εάν ο χώρος είναι σφιχτός και πρέπει να καταργήσετε ορισμένα προγράμματα οδήγησης εκτυπωτή, επιλέξτε αυτά που είναι πιο απίθανο να χρησιμοποιήσετε.
  5. Καταργήστε τα σημάδια ελέγχου από τις γλώσσες που δεν χρειάζεστε. Οι περισσότεροι χρήστες μπορούν με ασφάλεια να καταργήσουν όλες τις γλώσσες, αλλά εάν θέλετε να προβάλετε έγγραφα ή ιστότοπους σε άλλες γλώσσες, φροντίστε να αφήσετε αυτές τις γλώσσες επιλεγμένες.
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί "Τέλος" για να επιστρέψετε στο παράθυρο "Εγκατάσταση σύνοψης".
  7. Κάντε κλικ στο κουμπί "Εγκατάσταση".
  8. Η εγκατάσταση θα ξεκινήσει ελέγχοντας το DVD εγκατάστασης, για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει λάθος. Αυτή η διαδικασία μπορεί να πάρει κάποιο χρονικό διάστημα. Μόλις τελειώσει ο έλεγχος, θα ξεκινήσει η πραγματική διαδικασία εγκατάστασης.
  9. Θα εμφανιστεί μια γραμμή προόδου, με εκτίμηση του χρόνου που απομένει. Η εκτίμηση του χρόνου μπορεί να φαίνεται πολύ μεγάλη για να ξεκινήσει, αλλά καθώς σημειώνεται πρόοδος, η εκτίμηση θα γίνει πιο ρεαλιστική.
  10. Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, το Mac θα επανεκκινήσει αυτόματα.

06 του 09

Εγκατάσταση του OS X 10.5 Leopard - Βοηθός εγκατάστασης και εντοπισμός του πληκτρολογίου σας

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εγκατάστασης, η Mac θα επιχειρήσει να εντοπίσει τον τύπο πληκτρολογίου που χρησιμοποιείτε. David Paul Morris / Stringer / Getty Images

Με την ολοκλήρωση της εγκατάστασης, ο Βοηθός εγκατάστασης του Leopard OS X 10.5 θα ξεκινήσει προβάλλοντας μια ταινία 'Καλώς ήλθατε στο Leopard'. Όταν ολοκληρωθεί η σύντομη ταινία, θα κατευθυνθείτε μέσω της διαδικασίας εγκατάστασης, όπου θα καταχωρήσετε την εγκατάσταση του OS X και θα σας δοθεί η δυνατότητα να μεταφέρετε δεδομένα λογαριασμού και χρήστη από άλλο υπολογιστή.

Ρύθμιση πληκτρολογίου τρίτου μέρους

Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε πληκτρολόγιο που παρέχεται από την Apple, τα περισσότερα πληκτρολόγια με βάση το παράθυρο θα λειτουργούν καλά , ο βοηθός εγκατάστασης θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία καθορισμού του τύπου πληκτρολογίου που έχετε.

  1. Θα εμφανιστεί το παράθυρο "Ρύθμιση πληκτρολογίου". Κάντε κλικ στο κουμπί 'OK' για να ξεκινήσετε τη διαδικασία ανίχνευσης πληκτρολογίου.
  2. Πατήστε το πλήκτρο στα δεξιά του πλήκτρου αλλαγής ταχυτήτων που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του πληκτρολογίου σας.
  3. Πατήστε το πλήκτρο στα αριστερά του πλήκτρου αλλαγής ταχυτήτων που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του πληκτρολογίου σας.
  4. Ο τύπος πληκτρολογίου σας θα αναγνωριστεί. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Συνέχεια' για να συνεχίσετε.

Ρύθμιση του Mac σας

  1. Από τη λίστα, επιλέξτε τη χώρα ή την περιοχή όπου θα χρησιμοποιήσετε το Mac σας.
  2. Από τη λίστα, επιλέξτε τη διάταξη πληκτρολογίου που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
  3. Ο Βοηθός εγκατάστασης θα προσφέρει τη μεταφορά δεδομένων από άλλο Mac, έναν άλλο τόμο ή ένα αντίγραφο ασφαλείας του Time Machine. Εφόσον πραγματοποιείτε μια καθαρή εγκατάσταση χωρίς δεδομένα χρηστών για ανάκτηση, επιλέξτε 'Να μην μεταφέρετε τις πληροφορίες μου τώρα'.
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Συνέχεια'.
  5. Εισαγάγετε το Apple ID και τον κωδικό πρόσβασης. Αυτές οι πληροφορίες είναι προαιρετικές. μπορείτε να αφήσετε τα πεδία κενά αν το επιθυμείτε.
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Συνέχεια'.
  7. Καταχωρίστε τα στοιχεία εγγραφής σας και κάντε κλικ στο κουμπί 'Συνέχεια'.
  8. Χρησιμοποιήστε τα αναπτυσσόμενα μενού για να ενημερώσετε τους πωλητές της Apple σχετικά με το πού και γιατί χρησιμοποιείτε το Mac σας. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Συνέχεια'.
  9. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Συνέχεια' για να στείλετε τα στοιχεία εγγραφής σας στην Apple.

07 του 09

Εγκατάσταση του OS X 10.5 Leopard - Δημιουργήστε το λογαριασμό διαχειριστή

Ο Mac πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον ένα λογαριασμό διαχειριστή. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Το Mac σας χρειάζεται τουλάχιστον ένα λογαριασμό διαχειριστή . Σε αυτό το σημείο της διαδικασίας εγκατάστασης, θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε τον πρώτο λογαριασμό χρήστη, ο οποίος θα είναι και ο λογαριασμός διαχειριστή.

Δημιουργήστε το λογαριασμό διαχειριστή

  1. Εισαγάγετε το όνομά σας στο πεδίο 'Όνομα'. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαστήματα, κεφαλαία γράμματα και σημεία στίξης. Αυτό θα είναι το όνομα χρήστη του λογαριασμού σας.
  2. Εισαγάγετε ένα σύντομο όνομα στο πεδίο 'Σύντομη ονομασία'. Το OS X χρησιμοποιεί το σύντομο όνομα ως το όνομα για τον αρχικό σας κατάλογο και για τις εσωτερικές πληροφορίες λογαριασμού χρήστη που χρησιμοποιούνται από διάφορα εργαλεία συστήματος. Το σύντομο όνομα περιορίζεται σε 255 πεζούς χαρακτήρες, χωρίς διαστήματα. Παρόλο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έως 255 χαρακτήρες, προσπαθήστε να κρατήσετε το όνομα σύντομο. Οι πιο συνηθισμένες μέθοδοι είναι να πεζάρετε ένα πλήρες όνομα (για παράδειγμα, tomnelson), ή να χρησιμοποιήσετε ένα πρώτο αρχικό και το επώνυμο (για παράδειγμα, tnelson). Τα σύντομα ονόματα είναι πολύ δύσκολο να αλλάξουν μόλις δημιουργηθούν, οπότε βεβαιωθείτε ότι είστε ικανοποιημένοι με το σύντομο όνομα που δημιουργείτε πριν συνεχίσετε.
  3. Καταχωρίστε έναν κωδικό πρόσβασης για το λογαριασμό διαχειριστή.
  4. Καταχωρίστε ξανά τον κωδικό πρόσβασης στο πεδίο 'Επαλήθευση'.
  5. Προαιρετικά, μπορείτε να εισαγάγετε μια περιγραφική υπόδειξη για τον κωδικό πρόσβασης στο πεδίο 'Κωδικός συμβολής'. Αυτό θα πρέπει να είναι κάτι που θα τρεμοπαίζει τη μνήμη σας αν ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Μην εισάγετε τον πραγματικό κωδικό πρόσβασης.
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Συνέχεια'.
  7. Επιλέξτε μια εικόνα από τη λίστα των διαθέσιμων εικόνων. Αυτή η εικόνα θα συσχετιστεί με το λογαριασμό χρήστη και θα εμφανιστεί κατά τη σύνδεση και άλλα συμβάντα ενώ χρησιμοποιείτε το Mac. Εάν διαθέτετε ένα iSight ή μια συμβατή κάμερα web συνδεδεμένη με το Mac σας, θα σας δοθεί η δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε την κάμερα web για να τραβήξετε την εικόνα σας και να χρησιμοποιήσετε την εικόνα με το λογαριασμό σας.
  8. Κάντε την επιλογή σας και κάντε κλικ στο κουμπί 'Συνέχεια'.

08 από 09

Εγκατάσταση του OS X 10.5 Leopard - Πληροφορίες λογαριασμού Mac

Το iCloud είναι πλέον η προτιμώμενη μέθοδος της Apple για την υποστήριξη αλληλογραφίας και άλλων υπηρεσιών που βασίζονται στο cloud. Τζούντιν Σουλιβάν Getty Images

Είστε σχεδόν έτοιμοι με το βοηθητικό πρόγραμμα εγκατάστασης OS X, και είστε μόλις μερικά κλικ μακριά από την πρόσβαση στο νέο λειτουργικό σύστημα και την επιφάνεια εργασίας του. Αλλά πρώτα, μπορείτε να αποφασίσετε αν θα δημιουργήσετε ένα λογαριασμό .Mac.

.Οι λογαριασμοί Mac δεν υποστηρίζονται πλέον αφού έχουν αντικατασταθεί από το iCloud . Σας προτείνω να παραλείψετε αυτή την ενότητα.

.Mac Account

  1. Ο Βοηθός εγκατάστασης θα εμφανίσει πληροφορίες για τη δημιουργία ενός λογαριασμού .Mac. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα νέο λογαριασμό .Mac τώρα ή να παρακάμψετε την εγγραφή .Mac και να μεταβείτε στα καλά πράγματα: χρησιμοποιώντας το νέο σας Mac OS. Προτείνω να παρακάμψετε αυτό το βήμα. Μπορείτε να εγγραφείτε για λογαριασμό .Mac ανά πάσα στιγμή. Είναι πιο σημαντικό τώρα να διασφαλίσετε ότι η εγκατάσταση του OS X Leopard είναι πλήρης και λειτουργεί σωστά. Επιλέξτε "Δεν θέλω να αγοράσω .Μαυτό τώρα."
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Συνέχεια'.
  3. Η Apple μπορεί να είναι πολύ πεισματάρης. Θα σας δώσει την ευκαιρία να επανεξετάσετε και να αγοράσετε ένα λογαριασμό .Mac. Επιλέξτε "Δεν θέλω να αγοράσω .Μαυτό τώρα."
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Συνέχεια'.

09 του 09

Εγκατάσταση του OS X 10.5 Leopard - Καλώς ορίσατε στο Desktop Leopard

Διασκεδάστε με τη νέα επιφάνεια εργασίας Leopard. Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το παράθυρο προτιμήσεων Desktop & Screensaver για να προσαρμόσετε την εικόνα της επιφάνειας εργασίας. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Ο Mac σας έχει τελειώσει τη ρύθμιση του OS X Leopard, αλλά υπάρχει ένα τελευταίο κουμπί για κλικ.

  1. Κάντε κλικ στο κουμπί "Μετάβαση".

    Η επιφάνεια εργασίας

    Θα συνδεθείτε αυτόματα με το λογαριασμό διαχειριστή που δημιουργήσατε νωρίτερα και θα εμφανιστεί η επιφάνεια εργασίας. Ρίξτε μια καλή ματιά στην επιφάνεια εργασίας σας στην παρθένα κατάσταση της, γιατί αν είστε σαν πολλοί χρήστες (ειδικά εμένα), ποτέ δεν θα φανεί αυτό καθαρό και οργανωμένο ξανά.

    Διασκεδάστε με το νέο σας σύστημα Leopard!