2009 - 2012 Αναβαθμίσεις Mac Pro Procesor

Ταχύτεροι επεξεργαστές με περισσότερους πυρήνες μπορούν να αναπνεύσουν νέα ζωή στο Mac Pro

Η αναβάθμιση των επεξεργαστών σε ένα Mac Pro δεν είναι μια τετριμμένη εργασία. Ανεξάρτητα από το πόσο συχνά μπορεί να έχετε ακούσει ότι οι νέοι μεταποιητές μπορούν να βρεθούν στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι μια δύσκολη διαδικασία. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το μοντέλο του 2009 του Mac Pro, το οποίο χρησιμοποιεί επεξεργαστές που δεν διαθέτουν κορυφαίες θήκες ή θερμαντήρες. Τα μοντέλα 2010 και 2012 , ωστόσο, είναι πολύ πιο συμβατικά και ένα έμπειρο DIYer θα πρέπει να είναι σε θέση να ολοκληρώσει τη διαδικασία.

Πριν αποφασίσετε αν θα αναβαθμίσετε ή όχι τους επεξεργαστές σας, πρέπει να αποφασίσετε εάν η αναβάθμιση, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας μιας αποτυχημένης αναβάθμισης, αξίζει το κόστος και τον κίνδυνο.

Υπάρχουν αρκετά έργα αναβάθμισης Mac Pro που μπορεί να θέλετε να εξετάσετε προτού αναλάβετε μια αναβάθμιση επεξεργαστή, όπως αναβάθμιση μνήμης ή αναβάθμιση αποθήκευσης .

2009 Αναβάθμιση επεξεργαστή Mac Pro

Μπορείτε να αναβαθμίσετε τους επεξεργαστές του Mac Pro το 2009, ωστόσο, μπορεί να διαπιστώσετε ότι δεν είναι πρακτικό να το κάνετε αυτό. Το πρόβλημα είναι ότι οι επεξεργαστές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εύκολη αναβάθμιση δεν πωλούνται πλέον νέοι. Είναι δυνατό να βρούμε μεταχειρισμένους επεξεργαστές στην αγορά διάσωσης, στο eBay και σε άλλα μέρη, αλλά συνήθως πωλούνται ως έχουν ή με πολύ περιορισμένες εγγυήσεις, όπως "τραβήχτηκαν από έναν γνωστό υπολογιστή εργασίας".

Εντούτοις, εδώ υπάρχουν σύνδεσμοι με οδηγούς που αναλύουν λεπτομερώς τη διαδικασία αναβάθμισης:

Και οι δύο παραπάνω οδηγοί υποθέτουν ότι αναβαθμίζετε σε μια ταχύτερη έκδοση του ίδιου επεξεργαστή Quad-Core Nehalem. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ο ταχύτερος επεξεργαστής μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθεί.

Firmware Hack και 6-Core Westmere

Μια άλλη επιλογή είναι να αναβαθμιστεί σε επεξεργαστή Westmere με 6 πυρήνα, όπως αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στους Mac Pro 2010 και 2012. Κανονικά, το Mac Pro 2009 δεν θα λειτουργούσε με τον επεξεργαστή 6 πυρήνων Westmere, λόγω του περιορισμού του υλικολογισμικού EFI που περιλαμβάνεται στο Mac Pro 2009.

Υπάρχει, ωστόσο, hacked εκδόσεις του firmware που μπορεί να εγκατασταθεί για να ενεργοποιήσει την υποστήριξη για τον επεξεργαστή 6-πυρήνα. Αλλά για άλλη μια φορά, DIYer προσέξτε? μια εγκατάσταση υλικολογισμικού που πάει στραβά μπορεί να μετατρέψει το Mac Pro σε πολύ ακριβό βάρος χαρτιού. Αυτή η μη υποστηριζόμενη hack μπορεί επίσης να μην λειτουργεί με τις μελλοντικές εκδόσεις OS X.

Ακόμα, η χρήση των πολύ πιο εύκολα διαθέσιμων 6-core επεξεργαστών Westmere στο Mac Pro 2009 αξίζει τον κίνδυνο. Η αναβάθμιση Mac Pro EFI δημιουργήθηκε από την MacEFIRom, μέλος των φόρουμ Netkas. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει ολόκληρο το νήμα του φόρουμ στον παραπάνω ιστότοπο. Εκτός από το hack firmware από το MacEFIRom, θα χρειαστείτε επίσης το πραγματικό Mac Pro EFI firmware από την Apple.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκτέλεση της ενημέρωσης από αυτό το άρθρο της Ars Technica: Το hack του Firmware μπορεί να μετατρέψει ένα Mac Pro 2009 σε ένα τέρας μήκους 12 πυρήνων.

2010 - 2012 Αναβαθμίσεις Mac Pro Procesor

Η αναβάθμιση του επεξεργαστή σε Mac Pro 2010 - 2012 είναι πολύ πιο εύκολη από το μοντέλο του 2009, κυρίως λόγω των αλλαγών που έκανε η Apple στην υποδοχή του επεξεργαστή και των τύπων επεξεργαστών που επέλεξε να χρησιμοποιήσει. Αντί για μια διάταξη ψύκτρας για να συγκρατήσει την CPU στην υποδοχή LGA-1366, η Apple άλλαξε στην πιο συνηθισμένη πρίζα LGA, με το συμβατικό κλιπ μεταλλικού κουτιού για να κρατήσει τον επεξεργαστή στη θέση του.

Επιπλέον, οι επεξεργαστές Mac Pro 2010 - 2012 είναι τυποποιημένα μοντέλα της Intel που περιλαμβάνουν μια θέρμανση / θήκη, σε αντίθεση με τους Mac Pro 2009, οι οποίοι χρησιμοποιούν ανοιχτούς επεξεργαστές χωρίς καπάκι ή διανομέα θερμότητας.

Αυτό σημαίνει ότι η διαδικασία αναβάθμισης του επεξεργαστή είναι αρκετά συμβατική, εκτός από τη διαμάχη με τους φοβερούς ψύκτες θερμότητας που χρησιμοποιεί η Apple.

Επιπλέον, είναι αρκετά εύκολο να βρείτε επεξεργαστές για την αναβάθμιση αυτών των μεταγενέστερων Mac Pros.

Οι προσόντες για το 2010 και το 2012 Mac ήταν αρχικά διαθέσιμοι σε μοντέλα με έναν επεξεργαστή που χρησιμοποιούν είτε επεξεργαστές τεσσάρων πυρήνων Xeon είτε επεξεργαστές 6 πυρήνων. Τα μοντέλα διπλού επεξεργαστή ενσωματώνουν ένα ζεύγος επεξεργαστών τετραπλού πυρήνα για 8 ολικούς πυρήνες ή ένα ζεύγος επεξεργαστών 6 πυρήνων για 12 πλήρεις πυρήνες.

Η πιο κοινή αναβάθμιση είναι η μετάβαση από τη χρήση επεξεργαστών τετραπλού πυρήνα σε μοντέλα με 6 πυρήνα. Η προσθήκη δύο επεξεργαστών (μοντέλων μονής επεξεργασίας) ή τεσσάρων (μοντέλων διπλού επεξεργαστή) έχει πολύ νόημα και σίγουρα προσφέρει το καλύτερο κτύπημα για το buck σας. Θυμηθείτε ότι όλοι οι επεξεργαστές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αναβαθμίσετε τους επαγγελματίες Macintosh για το 2010 - 2012 κάνουν χρήση υπερσυνδέσμων έτσι ώστε μια αναβάθμιση δύο πυρήνων να είναι σε θέση να τρέξει τέσσερα θέματα επεξεργασίας, όχι μόνο δύο.

Απλώς αναβαθμίζοντας την ταχύτητα του επεξεργαστή ενώ διαμένετε με τον ίδιο αριθμό πυρήνων επεξεργαστών πιθανώς δεν είναι καλή χρήση του προϋπολογισμού σας.

Εάν σκέφτεστε να προχωρήσετε από έναν επεξεργαστή σε μια διαμόρφωση διπλού επεξεργαστή, πιθανότατα θα το συμβούλευα, επειδή δεν είναι οικονομικά αποδοτικό. Ενώ μπορεί να γίνει, θα πρέπει να αντικαταστήσετε το υπάρχον δίσκο επεξεργαστή του Mac με ένα διπλό δίσκο. Θα πρέπει επίσης να αγοράσετε δύο επεξεργαστές, και όχι ένα, επειδή ο επεξεργαστής Xeons δεν θα λειτουργήσει σε διπλή διαμόρφωση. θα χρειαστείτε Xeons που έχουν σχεδιαστεί για χρήση με πολλούς επεξεργαστές.

Επεξεργαστές για την αναβάθμιση του επεξεργαστή single-processor 2010 - 2012 Mac Pros

Επεξεργαστές για την αναβάθμιση του επεξεργαστή διπλού επεξεργαστή 2010 - 2012 Mac Pros

2010 - 2012 Οδηγοί αναβάθμισης επεξεργαστών

Ο τελευταίος σύνδεσμός μας δεν είναι ένας οδηγός αναβάθμισης, αλλά μια υπηρεσία που θα αναβαθμίσει τον επεξεργαστή για εσάς.

Συμβουλές αναβάθμισης Mac Pro

Είναι πολύ πιο εύκολο να αναβαθμίσετε τους επεξεργαστές στους Mac Mac 2010 και 2012 από τα μοντέλα του 2009. Η πρόσκρουση από ένα quad-core σε ένα 6-core μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να βγείτε μερικά ακόμα χρόνια έξω από το Mac σας, πριν να χρειαστεί να το αντικαταστήσετε.

Εάν δεν είστε τόσο βολικοί ή απλά δεν έχετε το χρόνο ή την υπομονή να αντιμετωπίσετε την αναβάθμιση μόνοι σας, υπάρχουν υπηρεσίες, όπως αυτή του OWC, που θα κάνει την αναβάθμιση για εσάς. συνδέσαμε το OWC επειδή η υπηρεσία είναι διαθέσιμη σε οποιονδήποτε μπορεί να λάβει παράδοση UPS, αλλά είναι πολύ πιθανό ότι το τοπικό κατάστημα εξυπηρέτησης ηλεκτρονικών υπολογιστών Mac-savvy μπορεί να κάνει τον ίδιο τύπο αναβάθμισης για εσάς.