Τι είναι μια κεραία ραδιοεπικοινωνίας μέσω δορυφόρου;

Χρειάζεστε μια ειδική κεραία για τη λήψη δορυφορικού ραδιοφώνου . Το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου σας δεν θα το κόψει γιατί, αντίθετα από το ραδιόφωνο FM και το ραδιόφωνο HD , το δορυφορικό ραδιόφωνο και το ραδιόφωνο FM δεν μεταδίδονται στις ίδιες ζώνες συχνοτήτων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν χρειάζεστε ειδική κεραία ραδιοεπικοινωνίας HD , αλλά χρειάζεστε ειδική κεραία δορυφορικού ραδιοφώνου.

Ωστόσο, η παρατήρησή σας ότι ποτέ δεν έχετε δει ένα αυτοκίνητο που οδηγεί με ένα δορυφορικό πιάτο είναι έξυπνο. Το δορυφορικό ραδιόφωνο, σε αντίθεση με τη δορυφορική τηλεόραση, δεν χρησιμοποιεί πιάτα. Ο κύριος λόγος είναι το εύρος ζώνης, αλλά αρκεί να πούμε ότι το δορυφορικό ραδιόφωνο χρησιμοποιεί μικρές, μη κατευθυντικές κεραίες (παρόμοια με πολλά δορυφορικά τηλέφωνα που ίσως έχετε δει).

Γιατί χρειάζεστε μια κεραία ραδιοεπικοινωνίας

Τόσο το επίγεια ραδιόφωνο όσο και το δορυφορικό ραδιόφωνο χρησιμοποιούν πανκατευθυντικές κεραίες, οι οποίες μπορούν να συγκριθούν με τις κατευθυντήριες κεραίες που χρησιμοποιούνται από δορυφορικές τηλεοπτικές υπηρεσίες. Ωστόσο, η υπάρχουσα κεραία αυτοκινήτου που έχει σχεδιαστεί για να δέχεται σήματα AM και FM δεν είναι ικανή να δέχεται εκπομπές μέσω δορυφορικού ραδιοφώνου. Το ζήτημα είναι ότι η ζώνη εκπομπής FM καταλαμβάνει μέρος του ραδιοφάσματος υψηλής συχνότητας (VHF), η ζώνη AM χρησιμοποιεί μέρος της ζώνης μέσης συχνότητας (MF) και το δορυφορικό ραδιόφωνο καταλαμβάνει τη ζώνη S.

Αν και υπάρχουν μικρές αποκλίσεις μεταξύ διαφορετικών χωρών και περιφερειών, οι ζώνες της Βόρειας Αμερικής είναι:

AM ραδιόφωνο: 535 kHz έως 1705 kHz

Ραδιόφωνο FM: 87,9 έως 107,9 MHz

Δορυφορικό ραδιόφωνο: 2,31 έως 2,36 GHz

Γιατί το δορυφορικό ραδιόφωνο δεν χρησιμοποιεί πιάτα

Πρώτα απ 'όλα, είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι ένα δορυφορικό πιάτο είναι στην πραγματικότητα μόνο ένα εξειδικευμένο είδος κεραίας. Αναφέρονται ως κατευθυντικές κεραίες επειδή έχουν σχεδιαστεί για να λαμβάνουν σήματα σε κώνο που προβάλλει προς τα έξω από τις άκρες του πιάτου, γι 'αυτό πρέπει να στοχεύσετε ένα δορυφορικό πιάτο σε ένα συγκεκριμένο τμήμα του ουρανού για να λειτουργήσει. Το κύριο πλεονέκτημα αυτού του τύπου της κεραίας είναι ότι είναι ικανό να λαμβάνει μεγαλύτερο όγκο πληροφοριών από ένα ασθενέστερο σήμα από ό, τι μια ομοιόμορφη κεραία θα ήταν σε θέση να. Στο ίδιο πνεύμα, οι κατευθυντικές κεραίες μπορούν πραγματικά να χρησιμοποιηθούν για να δέχονται αδύναμα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σήματα σε απομακρυσμένες περιοχές, απομακρυσμένα σήματα Wi-Fi και άλλους τύπους αδύναμων ή απομακρυσμένων σημάτων.

Όσο για το γιατί το δορυφορικό ραδιόφωνο χρησιμοποιεί πανκατευθυντικές κεραίες και δορυφορική τηλεόραση χρησιμοποιεί πιάτα, είναι πραγματικά κάτω από το ποσό των πληροφοριών που πρέπει να διαβιβάζονται για τις διάφορες υπηρεσίες. Οι μεταδόσεις ήχου καταλαμβάνουν μικρότερο εύρος ζώνης από τις τηλεοπτικές μεταδόσεις που περιλαμβάνουν και ένα στοιχείο ήχου και βίντεο. Έτσι, ενώ οι πάροχοι δορυφορικής τηλεόρασης θα μπορούσαν να έχουν χρησιμοποιήσει κεραίες πανευθείας, δεν θα ήταν σε θέση να προσφέρουν πολλά κανάλια.

Εγκατάσταση κεραίας ραδιοφωνικής κεραίας

Δεδομένου ότι οι δορυφορικές ραδιοφωνικές κεραίες είναι παντοδιαμορφωτικές, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για να τους δείξετε σε κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Ωστόσο, είναι σημαντικό να τοποθετήσετε μια κεραία δορυφορικού ραδιοφώνου έτσι ώστε να έχει απρόσκοπτη θέα στον ουρανό και είναι εξίσου ζωτικής σημασίας να επιλέξετε μια θέση όπου δεν θα λάβει κανενός είδους παρεμβολή.

Εάν οδηγείτε ένα όχημα με σκληρή κορυφή, τότε πρέπει να εγκατασταθεί η κεραία:

Εάν οδηγείτε ένα μετατρέψιμο, προφανώς δεν μπορείτε να τοποθετήσετε δορυφορική κεραία στην οροφή. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να το εγκαταστήσετε:

Σε καμία περίπτωση μην εγκαταστήσετε ποτέ μια κεραία δορυφορικού ραδιοφώνου: