Πώς να εκτελέσετε μια εγκατάσταση αναβάθμισης του OS X Mavericks

Αναβάθμιση από προηγούμενη έκδοση του OS X

01 από 03

Πώς να εκτελέσετε μια εγκατάσταση αναβάθμισης του OS X Mavericks

Θα ανοίξει το παράθυρο του προγράμματος εγκατάστασης του Mavericks. Κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Η αναβάθμιση από μια προηγούμενη έκδοση του OS X είναι η πιο κοινή μέθοδος εγκατάστασης του OS X Mavericks. Μια εγκατάσταση αναβάθμισης προσφέρει επίσης τουλάχιστον δύο πλεονεκτήματα σε σχέση με μια τυπική εγκατάσταση. είναι μια απλή διαδικασία και διατηρεί σχεδόν όλες τις ρυθμίσεις, τα αρχεία και τις εφαρμογές σας από την έκδοση του OS X που χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή.

Μπορεί να αναρωτιέστε τι σημαίνει η φράση "σχεδόν όλοι" στην παραπάνω πρόταση. Η Mavericks θα ελέγξει για να βεβαιωθεί ότι όλες οι εφαρμογές σας είναι συμβατές με το λειτουργικό σύστημα. οι εφαρμογές που δεν θα λειτουργήσουν με το Mavericks θα μετακινηθούν σε ένα φάκελο μη συμβατού λογισμικού. Επιπλέον, είναι πιθανό ότι ορισμένες ρυθμίσεις προτίμησης, ειδικά για το Finder , θα πρέπει να επαναδιαμορφωθούν. Αυτό συμβαίνει επειδή το Finder, μαζί με άλλα μέρη του λειτουργικού συστήματος, περιλαμβάνει κάποιες αλλαγές που απαιτούν να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις προτιμήσεων για να ικανοποιήσετε τις ανάγκες σας.

Εκτός από αυτές τις δευτερεύουσες δυσκολίες, η εκτέλεση μιας εγκατάστασης αναβάθμισης του OS X Mavericks είναι αρκετά απλή.

Το OS X Mavericks κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2013 και ήταν η πρώτη έκδοση του OS X που χρησιμοποίησε τα ονόματα τοποθεσιών στη θέση των μεγάλων γατών ως όνομα του λειτουργικού συστήματος.

Τι είναι μια αναβάθμιση εγκατάστασης του OS X Mavericks;

Όταν χρησιμοποιείτε τη μέθοδο εγκατάστασης αναβάθμισης, το OS X Mavericks εγκαθίσταται πάνω από το υπάρχον σύστημα. Αυτή η διαδικασία αντικαθιστά τα περισσότερα αρχεία συστήματος με νέα από τη Mavericks, αλλά αφήνει μόνο τα προσωπικά σας αρχεία και τις περισσότερες προτιμήσεις και εφαρμογές.

Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση αναβάθμισης και η Mavericks είναι έτοιμη να λειτουργήσει, όλα τα σημαντικά δεδομένα σας θα είναι σωστά όπου τα αφήσατε, έτοιμα για χρήση.

Αναβάθμιση από οποιαδήποτε προηγούμενη έκδοση του OS X

Οι άνθρωποι μερικές φορές σκέφτονται μια εγκατάσταση αναβάθμισης, δεδομένου ότι ισχύουν μόνο για την προηγούμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος. δηλαδή, μπορείτε να αναβαθμίσετε το OS X Mountain Lion σε OS X Mavericks, αλλά όχι μια παλαιότερη έκδοση, όπως OS X Snow Leopard. Αυτό είναι πραγματικά λανθασμένο. με την εγκατάσταση αναβαθμίσεων OS X, μπορείτε να παραλείψετε τις εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος, μεταβαίνοντας από σχεδόν οποιαδήποτε παλαιότερη έκδοση σε νεότερη έκδοση. Αυτό συμβαίνει επειδή οι αναβαθμίσεις από το OS X Lion έχουν συμπεριλάβει όλα τα βασικά αρχεία που απαιτούνται από το OS X Snow Leopard και ο εγκαταστάτης είναι αρκετά έξυπνος για να καθορίσει την έκδοση του λειτουργικού συστήματος που αναβαθμίζεται και ποια αρχεία χρειάζονται για να το ενημερώσουν .

Έτσι, εάν έχετε OS X Snow Leopard εγκατεστημένο στο Mac σας, δεν χρειάζεται να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε Λιοντάρι και Mountain Lion μόνο για να φτάσετε στο Mavericks? μπορείτε να μεταβείτε δεξιά στο OS X Mavericks.

Αυτό ισχύει και για τις μεταγενέστερες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος. Εφ 'όσον έχετε OS X Snow Leopard ή αργότερα εκτελείται στο Mac σας, μπορείτε να μεταβείτε στην πιο πρόσφατη έκδοση του Mac OS, αρκεί ο Mac σας να ικανοποιεί τις ελάχιστες απαιτήσεις.

Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας προτού αναβαθμίσετε το Mac OS X

Ίσως δεν θα έχετε προβλήματα με την εγκατάσταση του OS X Mavericks, αλλά όταν κάνετε μια σημαντική αλλαγή στο Mac σας, είναι καλή ιδέα να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του συστήματός σας πρώτα. Με αυτόν τον τρόπο, εάν κάτι πάει στραβά στη διαδικασία εγκατάστασης, μπορείτε να επαναφέρετε το Mac σας στην κατάσταση στην οποία βρισκόταν πριν ξεκινήσετε την αναβάθμιση.

Επίσης, ενδέχεται να ανακαλύψετε μετά την αναβάθμιση ότι μία ή περισσότερες από τις κρίσιμες εφαρμογές σας δεν είναι συμβατές με το OS X Mavericks. Με το τρέχον αντίγραφο ασφαλείας, μπορείτε είτε να επιστρέψετε το Mac στο προηγούμενο λειτουργικό σύστημα είτε να δημιουργήσετε ένα νέο διαμέρισμα που θα σας επιτρέψει να εκκινήσετε το παλαιότερο λειτουργικό σύστημα όταν χρειαστεί.

Σας συνιστώ να έχετε τόσο Time Machine είτε άλλο συμβατικό αντίγραφο ασφαλείας του Mac σας, καθώς και έναν κλώνο της μονάδας εκκίνησης. Κάποιοι μπορεί να το θεωρούν λίγο υπερβολικό, αλλά μου αρέσει να έχω ένα πολύ αξιόπιστο δίχτυ ασφαλείας.

Ο, τι χρειάζεσαι

02 του 03

Ξεκινήστε το πρόγραμμα εγκατάστασης OS X Mavericks

Το πρόγραμμα εγκατάστασης του Mavericks θα εμφανίσει το εικονίδιο της μονάδας δίσκου εκκίνησης. Αν έχετε συνδέσει πολλούς δίσκους στο Mac σας, θα δείτε επίσης ένα κουμπί με τίτλο Εμφάνιση όλων των δίσκων. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Η μέθοδος αναβάθμισης για την εγκατάσταση του OS X Mavericks δεν πρέπει να διαρκέσει πολύ. Για τους περισσότερους χρήστες Mac, θα χρειαστεί λιγότερο από μία ώρα. σε ορισμένες περιπτώσεις, θα διαρκέσει πολύ λιγότερο από μία ώρα.

Αν δεν έχετε βρεθεί στη σελίδα 1 του παρόντος οδηγού, φροντίστε να σταματήσετε και να ελέγξετε τι πρέπει να εκτελέσετε με επιτυχία μια αναβάθμιση. Μην ξεχάσετε να δημιουργήσετε ένα τρέχον αντίγραφο ασφαλείας του Mac σας προτού προχωρήσετε.

Αναβάθμιση εγκατάστασης του OS X Mavericks

Όταν αγοράζετε OS X Mavericks από το Mac App Store , το πρόγραμμα εγκατάστασης θα μεταφορτωθεί στο Mac σας και θα τοποθετηθεί στο φάκελο Applications (Εφαρμογές). Η λήψη μπορεί επίσης να ξεκινήσει αυτόματα τη διαδικασία εγκατάστασης. Σε αυτόν τον οδηγό, πρόκειται να υποθέσουμε ότι είτε ο εγκαταστάτης δεν ξεκίνησε μόνος του είτε ακυρώσατε την εγκατάσταση, ώστε να μπορείτε να λάβετε ορισμένες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία.

  1. Κλείστε τυχόν εφαρμογές που εκτελούνται αυτήν τη στιγμή στο Mac σας, συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος περιήγησης. Αν θέλετε, μπορείτε να εκτυπώσετε αυτόν τον οδηγό επιλέγοντας Εκτύπωση από το μενού Αρχείο του προγράμματος περιήγησης.
  2. Εάν εγκαταλείπετε προηγουμένως το πρόγραμμα εγκατάστασης του Mavericks, μπορείτε να το ξεκινήσετε κάνοντας διπλό κλικ στο εικονίδιο Εγκατάσταση OS X Mavericks στο φάκελο / Applications.
  3. Θα ανοίξει το παράθυρο του προγράμματος εγκατάστασης του Mavericks. Κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια .
  4. Θα εμφανιστεί η άδεια χρήσης της Mavericks. Διαβάστε τη συμφωνία (ή όχι) και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Συμφωνώ .
  5. Θα ανοίξει ένα παράθυρο διαλόγου, δηλώνοντας ότι έχετε συμφωνήσει με τους όρους της άδειας. Κάντε κλικ στο κουμπί Συμφωνώ .
  6. Το πρόγραμμα εγκατάστασης του Mavericks θα εμφανίσει το εικονίδιο της μονάδας δίσκου εκκίνησης. Αν έχετε συνδέσει πολλούς δίσκους στο Mac σας, θα δείτε επίσης ένα κουμπί με τίτλο Εμφάνιση όλων των δίσκων . Εάν πρέπει να επιλέξετε διαφορετική μονάδα δίσκου για την εγκατάσταση, κάντε κλικ στο κουμπί Εμφάνιση όλων των δίσκων και, στη συνέχεια, επιλέξτε τη μονάδα δίσκου που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Αφού επιλέξετε τη σωστή μονάδα δίσκου, κάντε κλικ στο κουμπί Εγκατάσταση .
  7. Καταχωρίστε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή και κάντε κλικ στο OK .
  8. Το πρόγραμμα εγκατάστασης του Mavericks θα ξεκινήσει τη διαδικασία εγκατάστασης αντιγράφοντας τα αρχεία που χρειάζονται στην επιλεγμένη μονάδα δίσκου. Αυτή η αρχική διαδικασία αντιγραφής είναι σχετικά γρήγορη. όταν ολοκληρωθεί, το Mac θα επανεκκινήσει αυτόματα.
  9. Μόλις ολοκληρωθεί η εκκίνηση του Mac, η διαδικασία εγκατάστασης θα συνεχιστεί. Αυτή τη φορά θα διαρκέσει πολύ περισσότερο. Ο χρόνος εγκατάστασης μπορεί να κυμαίνεται από 15 λεπτά έως και μία ώρα, ανάλογα με την ταχύτητα του Mac και τον τύπο μέσου (σκληρό δίσκο, SSD) στο οποίο εγκαθιστάτε την αναβάθμιση.
  10. Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του OS X Mavericks, ο Mac θα επανεκκινήσει ξανά αυτόματα.

03 του 03

Ρύθμιση του Mac σας μετά την εγκατάσταση της εγκατάστασης του OS X Mavericks

Η υποστήριξη iCloud Keychain μπορεί να ρυθμιστεί κατά την εγκατάσταση ή ξεχωριστά όπως φαίνεται εδώ. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Σε αυτό το σημείο, ο υπολογιστής σας Mac έχει επανεκκινήσει για δεύτερη φορά κατά τη διαδικασία εγκατάστασης του OS X Mavericks. Μπορεί να φαίνεται ότι το Mac σας είναι σε καθυστέρηση, αλλά η πρώτη εκκίνηση διαρκεί λίγο, επειδή ο υπολογιστής Mac σας εκτελεί μια σειρά δουλειών μίας φοράς κατ 'οίκον μετά την αρχική εγκατάσταση του νέου λειτουργικού συστήματος.

  1. Μόλις ολοκληρωθεί η υπηρεσία καθαριότητας, ο υπολογιστής σας Mac θα εμφανίσει είτε μια οθόνη σύνδεσης είτε την επιφάνεια εργασίας σας, ανάλογα με τον τρόπο που έχετε διαμορφώσει το Mac σας προηγουμένως. Εάν ζητηθεί, πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασής σας.
  2. Αν δεν είχατε εγκαταστήσει αναγνωριστικό της Apple στο προηγούμενο λειτουργικό σύστημα, θα σας ζητηθεί να δώσετε το αναγνωριστικό της Apple και τον κωδικό πρόσβασής σας. Παρέχετε τις απαιτούμενες πληροφορίες και κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια . Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στο κουμπί Ρύθμιση αργότερα για να παρακάμψετε το βήμα της Apple ID.
  3. Θα ερωτηθείτε αν θέλετε να ρυθμίσετε το iCloud Keychain . Αυτή η νέα λειτουργία στο OS X Mavericks σάς επιτρέπει να αποθηκεύετε συχνά χρησιμοποιούμενους κωδικούς πρόσβασης στο iCloud , ώστε να μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε σε οποιοδήποτε Mac. Μπορείτε να ρυθμίσετε το iCloud Keychain τώρα ή αργότερα (ή ποτέ). Κάντε μια επιλογή και κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια .
  4. Αν αποφασίσετε να εγκαταστήσετε το iCloud Keychain, συνεχίστε από εδώ. διαφορετικά, μεταβείτε στο βήμα 7.
  5. Θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε έναν τετραψήφιο κωδικό ασφαλείας για το iCloud Keychain. Καταχωρίστε τα τέσσερα ψηφία και κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια .
  6. Πληκτρολογήστε έναν αριθμό τηλεφώνου που μπορεί να λαμβάνει μηνύματα SMS . Αυτό είναι μέρος του συστήματος ασφαλείας. Αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τον τετραψήφιο κωδικό ασφαλείας, η Apple θα στείλει ένα μήνυμα SMS με το δικό της σύνολο αριθμών. Στη συνέχεια, θα εισάγετε αυτούς τους αριθμούς σε μια ερώτηση, για να αποδείξετε ότι είστε εσείς που λέτε ότι είστε. Εισαγάγετε τον αριθμό τηλεφώνου και κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια .
  7. Η Mavericks θα εμφανίσει μια λίστα εφαρμογών που διαπιστώθηκε ότι δεν είναι συμβατές με το λειτουργικό σύστημα. Οι εφαρμογές θα μετακινηθούν αυτόματα σε ένα φάκελο που ονομάζεται ασύμβατο λογισμικό, ο οποίος βρίσκεται στον ριζικό φάκελο της μονάδας εκκίνησης.
  8. Το παράθυρο προτιμήσεων iCloud θα ανοίξει και θα εμφανίσει τη νέα συμφωνία άδειας χρήσης iCloud. Τραβήξτε γύρω από την οθόνη με τον πληρεξούσιό σας και, στη συνέχεια, τοποθετήστε ένα σημάδι ελέγχου στο πλαίσιο " Έχω διαβάσει και συμφωνώ με τους όρους και προϋποθέσεις του iCloud ". Κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια .
  9. Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να κλείσετε το παράθυρο προτιμήσεων iCloud.

Η εγκατάσταση του OS X Mavericks ολοκληρώθηκε.

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να εξερευνήσετε τα νέα χαρακτηριστικά του OS X Mavericks και στη συνέχεια να επιστρέψετε στην εργασία (ή να παίξετε).