Πώς να εγκαταστήσετε το Dropbox στο Ubuntu

Ο ιστότοπος Dropbox αναφέρει τα εξής: Βρείτε όλα τα αρχεία σας από οπουδήποτε, σε οποιαδήποτε συσκευή και μοιραστείτε τα με οποιονδήποτε.

Το Dropbox είναι ουσιαστικά μια υπηρεσία σύννεφο που σας επιτρέπει να αποθηκεύετε αρχεία στο διαδίκτυο σε αντίθεση με τον δικό σας υπολογιστή.

Στη συνέχεια, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα αρχεία από οπουδήποτε, συμπεριλαμβανομένων άλλων υπολογιστών, τηλεφώνων και tablet.

Αν χρειάζεστε συχνά να μοιράζεστε αρχεία μεταξύ του σπιτιού σας και του γραφείου σας, ίσως να χρησιμοποιείτε για να μεταφέρετε μια μονάδα USB με όλα τα αρχεία σας σε αυτήν ή να μεταφέρετε ένα βαρύ laptop γύρω.

Με το Dropbox, μπορείτε να μεταφορτώσετε τα αρχεία στο λογαριασμό σας από το σπίτι σας και στη συνέχεια, όταν φτάσετε στο χώρο εργασίας σας, μπορείτε να συνδεθείτε στο Dropbox και να τα κατεβάσετε. Όταν ολοκληρωθεί η εργάσιμη ημέρα, μεταφορτώστε τα αρχεία πίσω στο Dropbox και τα κατεβάστε ξανά όταν φτάσετε στο σπίτι.

Αυτή είναι μια πολύ πιο ασφαλής μέθοδος μεταφοράς αρχείων από το ένα μέρος στο άλλο από τη μεταφορά μιας συσκευής γύρω από την τσέπη ή το χαρτοφύλακά σας. Μόνο εσείς μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα αρχεία του λογαριασμού σας Dropbox εκτός εάν δώσετε άδεια σε κάποιον άλλο.

Μια άλλη καλή χρήση του Dropbox είναι μια απλή υπηρεσία backup .

Φανταστείτε ότι το σπίτι σας έκλεισε τώρα και οι ένοχοι έκλεψαν όλους τους φορητούς υπολογιστές, τα τηλέφωνα και άλλες συσκευές μαζί με όλες αυτές τις πολύτιμες φωτογραφίες και βίντεο των παιδιών σας. Θα καταστρεφόταν. Μπορείτε να πάρετε πάντα έναν νέο υπολογιστή, αλλά δεν μπορείτε να πάρετε πίσω χαμένες αναμνήσεις.

Δεν χρειάζεται να είναι ούτε διάρρηξη. Φανταστείτε ότι υπήρχε πυρκαγιά.

Αν δεν έχετε μια ασφαλή φωτιά στο σπίτι σας, όλα θα φύγουν και, ας το παραδεχτούμε, πόσοι άνθρωποι έχουν εκείνους που γύρω.

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας όλων των προσωπικών σας αρχείων στο Dropbox σημαίνει ότι θα έχετε πάντα τουλάχιστον 2 αντίγραφα από κάθε σημαντικό αρχείο. Αν το Dropbox παύσει να υπάρχει, εξακολουθείτε να έχετε τα αρχεία στον οικιακό σας υπολογιστή και εάν ο οικιακός σας υπολογιστής παύσει να υπάρχει, έχετε πάντα τα αρχεία στο Dropbox.

Το Dropbox είναι ελεύθερο να χρησιμοποιηθεί για τα πρώτα 2 gigabytes που είναι καλό για την αποθήκευση φωτογραφιών και αν σχεδιάζετε να το χρησιμοποιήσετε ως μέθοδο μεταφοράς αρχείων από το ένα μέρος στο άλλο.

Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το Dropbox ως υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας ή για να αποθηκεύσετε μεγαλύτερα ποσά δεδομένων, τότε υπάρχουν τα ακόλουθα σχέδια:

Αυτός ο οδηγός σάς δείχνει τον τρόπο εγκατάστασης του Dropbox στο Ubuntu.

Βήματα για την εγκατάσταση του Dropbox

Ανοίξτε το Κέντρο Λογισμικού του Ubuntu κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του εκτοξευτή που μοιάζει με μια βαλίτσα με Α στο πλάι.

Πληκτρολογήστε Dropbox στο πλαίσιο αναζήτησης.

Υπάρχουν 2 διαθέσιμες επιλογές:

Κάντε κλικ στο κουμπί εγκατάστασης δίπλα στο "Dropbox Integration for Nautilus", καθώς αυτός είναι ο προεπιλεγμένος διαχειριστής αρχείων στο Ubuntu.

Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο εγκατάστασης του Dropbox που δηλώνει ότι πρέπει να γίνει λήψη του Daemon Dropbox.

Κάντε κλικ στο "OK".

Το Dropbox θα ξεκινήσει πλέον η λήψη.

Εκτέλεση Dropbox

Το Dropbox θα ξεκινήσει αυτόματα την πρώτη φορά, αλλά μπορείτε να το εκτελέσετε σε επακόλουθες περιπτώσεις επιλέγοντας το εικονίδιο από το Dash.

Όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά το Dropbox, θα μπορείτε είτε να εγγραφείτε για ένα νέο λογαριασμό είτε να συνδεθείτε σε έναν υπάρχοντα λογαριασμό.

Στην επάνω δεξιά γωνία εμφανίζεται ένα εικονίδιο δείκτη και όταν κάνετε κλικ στο εικονίδιο εμφανίζεται μια λίστα επιλογών. Μία από τις επιλογές είναι να ανοίξετε το φάκελο Dropbox.

Τώρα μπορείτε να μεταφέρετε και να αποθέσετε αρχεία σε αυτόν το φάκελο για να τα ανεβάσετε.

Όταν ανοίξετε το φάκελο Dropbox, τα αρχεία θα αρχίσουν να συγχρονίζονται. Εάν υπάρχουν πολλά αρχεία, ίσως θελήσετε να διακόψετε αυτή τη διαδικασία και μπορείτε να το κάνετε κάνοντας κλικ στο μενού και επιλέγοντας "Παύση συγχρονισμού".

Υπάρχει μια επιλογή προτίμησης στο μενού και όταν κτυπηθεί θα εμφανιστεί ένα νέο παράθυρο διαλόγου με 4 καρτέλες:

Η γενική καρτέλα σάς επιτρέπει να καθορίσετε αν θέλετε να εκτελείται το Dropbox κατά την εκκίνηση και μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε τις ειδοποιήσεις.

Η καρτέλα λογαριασμού σάς επιτρέπει να αλλάξετε τον φάκελο στον υπολογιστή σας, στον οποίο μεταφορτώνονται τα αρχεία Dropbox. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε τους συγχρονισμένους φακέλους μεταξύ του Dropbox και του υπολογιστή σας. Τέλος, μπορείτε να αποσυνδέσετε το λογαριασμό στον οποίο συνδεθήκατε ως.

Η καρτέλα εύρους ζώνης σάς επιτρέπει να περιορίσετε τις χρεώσεις λήψης και φόρτωσης.

Τέλος, η καρτέλα διακομιστή μεσολάβησης σάς επιτρέπει να ρυθμίσετε πληρεξουσίους εάν συνδέεστε στο διαδίκτυο μέσω διακομιστή μεσολάβησης.

Επιλογές γραμμής εντολών

Εάν για οποιοδήποτε λόγο το Dropbox φαίνεται να σταματάει να λειτουργεί, ανοίξτε ένα τερματικό και πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή για να σταματήσετε την υπηρεσία.

dropbox

εκκίνηση dropbox

Ακολουθεί μια λίστα με άλλες εντολές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

Περίληψη

Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, θα εμφανιστεί ένα νέο εικονίδιο στο δίσκο συστήματος και θα εμφανιστεί ένα πλαίσιο σύνδεσης.

Υπάρχει ένας σύνδεσμος εγγραφής εάν δεν έχετε λογαριασμό.

Η χρήση του Dropbox είναι πολύ εύκολη επειδή ένας φάκελος εμφανίζεται στον φυλλομετρητή αρχείων σας (εικονίδιο με τον πίνακα αρχειοθέτησης).

Απλά σύρετε και αποθέστε αρχεία προς και από αυτόν το φάκελο για να τα ανεβάσετε και να τα κατεβάσετε.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εικονίδιο του δίσκου συστήματος για να ξεκινήσετε τον ιστότοπο, να ελέγξετε την κατάσταση συγχρονισμού (βασικά, όταν αντιγράφετε ένα αρχείο στον φάκελο που χρειάζεται χρόνος για μεταφόρτωση), δείτε τα πρόσφατα αλλαγμένα αρχεία και παύση του συγχρονισμού.

Υπάρχει επίσης μια διαδικτυακή διασύνδεση διαθέσιμη για το Dropbox εάν χρειάζεστε ένα, μια εφαρμογή για Android και μια εφαρμογή για το iPhone.

Η εγκατάσταση του Dropbox είναι ο αριθμός 23 στη λίστα με 33 πράγματα που πρέπει να κάνετε μετά την εγκατάσταση του Ubuntu .