Ανατομία του υλικού iPad της πρώτης γενιάς, θύρες και κουμπιά

Πύλες iPad πρώτης γενιάς, κουμπιά, διακόπτες και άλλες δυνατότητες υλικού

Ενώ κάθε νέα γενιά του iPad έχει κάνει το tablet πιο ισχυρό και πιο χρήσιμο, το βασικό σύνολο των επιλογών υλικού στη συσκευή έχει παραμείνει περίπου το ίδιο από την αρχή. Υπήρξαν κάποιες μικρές παραλλαγές και βελτιώσεις, αλλά γενικά, τα λιμάνια, τα κουμπιά και οι διακόπτες που υπάρχουν στο iPad της 1ης γενιάς έχουν παραμείνει αρκετά συνεπείς σε νεότερα μοντέλα.

Για να κατανοήσετε ποιο είναι το υλικό που χρησιμοποιείται για την iPad της πρώτης γενιάς, διαβάστε το παρακάτω. Γνωρίζοντας τι κάνει ο καθένας θα σας βοηθήσει να φτάσετε στα περισσότερα από το iPad σας.

  1. Button Home - Αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό - σίγουρα το πιο χρησιμοποιούμενο κουμπί στο iPad. Πατάτε αυτό το κουμπί όταν θέλετε να βγείτε από μια εφαρμογή και να επιστρέψετε στην αρχική οθόνη. Συμμετέχει επίσης στην επανεκκίνηση ενός κατεψυγμένου iPad και στην ολοκλήρωση της διαδικασίας αναδιάταξης των εφαρμογών σας και στην προσθήκη νέων οθονών . Κάνοντας διπλό κλικ, αποκαλύπτεται το μενού multitasking.
  2. Υποδοχή σύνδεσης - Αυτή η ευρεία θύρα στο κάτω μέρος του iPad είναι όπου συνδέετε το καλώδιο USB συμπεριλαμβανομένου για συγχρονισμό του tablet και του υπολογιστή σας. Στο 1ο γεν. iPad, αυτή είναι η υποδοχή 30 ακίδων. Αργότερα τα iPads την αντικατέστησαν με το μικρότερο, 9 ακίδων Lightning connector. Ορισμένα εξαρτήματα, όπως οι αποβάθρες των ηχείων, συνδέονται επίσης εδώ.
  3. Ηχεία - Τα ενσωματωμένα ηχεία στο κάτω μέρος του iPad παίζουν μουσική και ήχο από ταινίες, παιχνίδια και εφαρμογές.
  4. Πλήκτρο Sleep / Wake - Το άλλο κρίσιμο κουμπί στο iPad. Αυτό το κουμπί κλειδώνει την οθόνη του iPad και θέτει τη συσκευή σε αδράνεια. Κάνοντας κλικ σε αυτό όταν το iPad κοιμάται, ξυπνάει η συσκευή. Είναι επίσης ένα από τα κουμπιά που κρατάτε για να επανεκκινήσετε ένα παγωμένο iPad ή για να απενεργοποιήσετε το tablet.
  1. Κάλυμμα κεραίας - Αυτή η μικρή λωρίδα από μαύρο πλαστικό βρίσκεται μόνο σε iPads με ενσωματωμένη σύνδεση 3G . Η λωρίδα καλύπτει την κεραία 3G και επιτρέπει στο σήμα 3G να φτάσει στο iPad. Τα iPad μόνο για Wi-Fi δεν το έχουν. έχουν συμπαγή γκρι πλάτες. Αυτή η κάλυψη υπάρχει σε αργότερα μοντέλα iPad με κυψελοειδείς συνδέσεις.
  2. Διακόπτης σίγασης - Η εναλλαγή αυτού του διακόπτη στο πλάι της συσκευής σβήνει την ένταση του iPad (ή το σβήνει, φυσικά). Πριν από το iOS 4.2, το κουμπί αυτό χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά ως κλείδωμα προσανατολισμού οθόνης, το οποίο εμπόδιζε την αυτόματη εναλλαγή της οθόνης του iPad από το τοπίο σε πορτραίτο (ή αντίστροφα) όταν άλλαξατε τον προσανατολισμό της συσκευής. Στο 4.2 και πάνω, ο χρήστης μπορεί να ελέγξει τη λειτουργία του διακόπτη, επιλέγοντας μεταξύ κλειδώματος σίγασης και προσανατολισμού οθόνης.
  3. Έλεγχοι έντασης - Χρησιμοποιήστε αυτά τα κουμπιά για να αυξήσετε ή να μειώσετε την ένταση του ήχου που παίζεται μέσω των ηχείων στο κάτω μέρος του iPad. Οι περισσότερες εφαρμογές που αναπαράγουν ήχο διαθέτουν επίσης λειτουργίες λογισμικού που ελέγχουν την ένταση.
  1. Υποδοχή ακουστικών - Αυτή η τυπική υποδοχή χρησιμοποιείται για ακουστικά. Μερικά εξαρτήματα συνδέονται επίσης στο iPad μέσω αυτής.

Πρώτη γενιά υλικού iPad δεν έχει γραφτεί

  1. Επεξεργαστής Apple A4 - Ο εγκέφαλος που τροφοδοτεί το 1ο Gen. iPad είναι επεξεργαστής μήκους 1 GHz Apple A4. Αυτό είναι το ίδιο τσιπ που χρησιμοποιείται στο iPhone 4.
  2. Επιταχυνσιόμετρο - Αυτός ο αισθητήρας βοηθά το iPad να ανιχνεύει τον τρόπο με τον οποίο κρατείται και μετακινείται. Είναι αυτό που χρησιμοποιείται για τον αναπροσανατολισμό της οθόνης όταν αλλάζετε τον τρόπο με τον οποίο κρατάτε το iPad. Χρησιμοποιείται επίσης για πράγματα όπως τα παιχνίδια που ελέγχονται βάσει του τρόπου με τον οποίο μετακινείτε το ίδιο το iPad.
  3. Αισθητήρας περιβάλλοντος φωτός - Αυτός ο αισθητήρας βοηθά το iPad να ανιχνεύσει πόση φως υπάρχει στη θέση στην οποία χρησιμοποιείται. Στη συνέχεια, ανάλογα με τις ρυθμίσεις σας, το iPad μπορεί να προσαρμόσει αυτόματα τη φωτεινότητα της οθόνης του για εξοικονόμηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας.
  4. Δικτυακά μάρκες - Κάθε iPad 1ης γενιάς έχει Bluetooth για δικτύωση με αξεσουάρ και Wi-Fi για σύνδεση στο διαδίκτυο. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ορισμένα μοντέλα έχουν επίσης 3G κυψελοειδείς συνδέσεις, ώστε να μπορούν να συνδεθούν σχεδόν παντού.

Υπάρχει ένα μεγάλο κενό που λείπει από το iPad: κάμερες. Το αρχικό iPad δεν είχε κανένα. Ως αποτέλεσμα, δεν είχε τη δυνατότητα να τραβήξει φωτογραφίες, να βγάλει βίντεο ή να πραγματοποιήσει βιντεοκλήσεις FaceTime. Η παράλειψη αυτή διορθώθηκε με τον διάδοχό της, το iPad 2, το οποίο παρείχε κάμερες τόσο στο μπροστινό όσο και στο πίσω μέρος.