Τι είναι το κουμπί iPad Home; Και τι μπορεί να κάνει;

Το Button Home του iPad είναι το μικρό, κυκλικό κουμπί που είναι διακοσμημένο με ένα μικρό κουτί και βρίσκεται στο κάτω μέρος του iPad. Το κουμπί Home είναι το μόνο κουμπί που βρίσκεται στο πρόσωπο του iPad. Η φιλοσοφία του σχεδιασμού της Apple περιστρέφεται γύρω από την ιδέα ότι το λιγότερο είναι καλύτερο, γεγονός που κάνει το κουμπί home έναν από τους λίγους τρόπους για να ελέγξει το iPad εκτός των ηλεκτρονικών χειριστηρίων.

Η πιο σημαντική χρήση του Button Home είναι να σας μεταφέρει στην Αρχική οθόνη. Αυτή είναι η οθόνη με όλα τα εικονίδια της εφαρμογής σας. Εάν βρίσκεστε μέσα σε μια συγκεκριμένη εφαρμογή, μπορείτε να πατήσετε το κουμπί Κουμπί για να βγείτε από την εφαρμογή, αποκαλύπτοντας την Αρχική οθόνη. Εάν βρίσκεστε ήδη στην Αρχική οθόνη, πατώντας το κουμπί Αρχική θα μεταβείτε στην πρώτη σελίδα των εικονιδίων. Αλλά υπάρχουν πολλά άλλα πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά του iPad που ενεργοποιούνται χρησιμοποιώντας το κουμπί Home.

Το Button Home είναι η πύλη σας στο Siri

Η Siri είναι ο προσωπικός βοηθός της Apple που ενεργοποιεί τη φωνή. Μπορεί να κάνει οτιδήποτε από την αναζήτηση ταινιών φορές για να ελέγξει για τα κοντινά εστιατόρια για να σας πει το σκορ ενός αθλητικού παιχνιδιού για να σας υπενθυμίσω να βγάζετε τα σκουπίδια ή να πάτε σε μια συνάντηση.

Το Siri ενεργοποιείται πιέζοντας το πλήκτρο Home για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να ακούσετε δύο ηχητικά σήματα. Μια οθόνη με πολύχρωμες γραμμές θα αναβοσβήνει στο κάτω μέρος της οθόνης υποδεικνύοντας ότι η Siri είναι έτοιμη να ακούσει την εντολή σας.

Γρήγορη εναλλαγή μεταξύ εφαρμογών ή κλειστών εφαρμογών

Μια κοινή πρακτική που βλέπω να κάνουν οι άνθρωποι με το iPad κλείνει μια εφαρμογή, ανοίγει μια νέα, κλείνει και μετά ψάχνει για το εικονίδιο για εκείνη την αρχική εφαρμογή. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να ανοίξετε εφαρμογές που είναι πολύ γρηγορότερες από το κυνήγι μέσω της σελίδας μετά τη σελίδα των εικονιδίων εφαρμογών που αναζητούν μόνο το σωστό. Ο πιο γρήγορος τρόπος για να επιστρέψετε σε μια εφαρμογή που χρησιμοποιήσατε πρόσφατα είναι να ξεκινήσετε την οθόνη πολλαπλών εντολών κάνοντας διπλό κλικ στο κουμπί Αρχική σελίδα.

Αυτή η οθόνη θα σας δείξει τα παράθυρα όλων των εφαρμογών που έχετε ανοίξει πιο πρόσφατα. Μπορείτε να μετακινήσετε το δάχτυλό σας εμπρός και πίσω για να μετακινηθείτε μεταξύ των εφαρμογών και να πατήσετε απλώς μια εφαρμογή για να την ανοίξετε. Εάν είναι μια από τις πιο πρόσφατα χρησιμοποιούμενες εφαρμογές, μπορεί να εξακολουθεί να είναι στη μνήμη και θα πάρει από εκεί που σταμάτησε. Μπορείτε επίσης να κλείσετε εφαρμογές από αυτήν την οθόνη , χρησιμοποιώντας το δάχτυλό σας για να τις σύρετε προς τα επάνω προς την κορυφή της οθόνης.

Όπως συμβαίνει με οποιαδήποτε οθόνη στο iPad, μπορείτε να επιστρέψετε στην Αρχική οθόνη κάνοντας κλικ στο κουμπί "Αρχική σελίδα" ξανά.

Πάρτε ένα στιγμιότυπο οθόνης του iPad σας

Το κουμπί Home χρησιμοποιείται επίσης για να τραβήξετε στιγμιότυπα οθόνης, που είναι μια εικόνα της οθόνης του iPad σας εκείνη τη στιγμή. Μπορείτε να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης πατώντας το πλήκτρο Sleep / Wake και το κουμπί Home στην ίδια ακριβώς ώρα. Η οθόνη θα αναβοσβήνει όταν ληφθεί η φωτογραφία.

Ενεργοποίηση αναγνωριστικού επαφής

Ένας από τους νεότερους τρόπους χρήσης του κουμπιού "Home" έρχεται με το αναγνωριστικό Touch. Εάν διαθέτετε πρόσφατο iPad (δηλαδή: iPad Pro, iPad Air 2, iPad Air ή iPad mini 4), το κουμπί Home σας διαθέτει επίσης έναν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων . Αφού ρυθμίσετε το Touch ID στο iPad σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα δάχτυλο για να κάνετε πολλά πράγματα, όπως το άνοιγμα του iPad από την οθόνη κλειδώματος, χωρίς να πληκτρολογείτε τον κωδικό πρόσβασής σας ή να επαληθεύσετε ότι θέλετε να πραγματοποιήσετε μια αγορά στο κατάστημα εφαρμογών.

Δημιουργήστε τη δική σας συντόμευση χρησιμοποιώντας το κουμπί "Αρχική σελίδα"

Ένα πολύ δροσερό τέχνασμα που μπορείτε να κάνετε με το iPad δημιουργεί τη δική σας συντόμευση χρησιμοποιώντας το κουμπί Home. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη συντόμευση για να μεγεθύνετε την οθόνη, να αναστρέψετε τα χρώματα ή να διαβάσετε το iPad το κείμενο στην οθόνη.

Μπορείτε να ορίσετε τη συντόμευση στις ρυθμίσεις προσβασιμότητας ξεκινώντας την εφαρμογή "Ρυθμίσεις" , πατώντας Γενικά στο αριστερό μενού, πατώντας στην επιλογή Προσβασιμότητα στις γενικές ρυθμίσεις και, στη συνέχεια, μετακινηθείτε προς τα κάτω για να επιλέξετε Συντόμευση πρόσβασης. Αφού επιλέξετε τη συντόμευση, μπορείτε να την ενεργοποιήσετε πατώντας γρήγορα το πλήκτρο Home τρεις φορές στη σειρά.