Κορυφαία Παιχνίδια με Κλασσικά Παιχνίδια Χιούμορ

Ενώ η φρίκη μπορεί να αποτελέσει τη βάση για τα παιχνίδια κονσόλας σήμερα, υπήρξε μια εποχή που ένα οικιακό σύστημα βιντεοπαιχνιδιών δεν είχε αρκετή ισχύ για να τρέξει τα τρομακτικά γραφικά που απαιτούνται για να δημιουργήσει ένα πλούσιο και τρομακτικό σύμπαν. Έτσι ο τόπος όπου οι τρομακτικοί κλασικοί πήγαιναν για να πάρουν την προσοχή τους ήταν στους υπολογιστές . Από το PC, το Mac και ακόμη και μερικά μοντέλα 8-bit , ο χώρος για να βιώσει πραγματικό τρόμο ήταν στο σκληρό δίσκο . Τα παιχνίδια που ακολουθούν είναι τα καλύτερα και πιο πρωτοποριακά βιντεοπαιχνίδια fright-fest που απελευθερώθηκαν ποτέ. Απλά επαναλάβετε τον εαυτό σας, "είναι μόνο DOS", "είναι μόνο DOS".

01 από 09

Φαντασμαγορία

Packshot © Sierra

Σιέρα On-Line - 1995

Η Roberta Williams, συνιδρυτής της Sierra On-Line και συγγραφέας / σχεδιαστής των μεγαλύτερων ηλεκτρονικών παιχνιδιών όλων των εποχών, ονομάζει αυτό το αγαπημένο της και σωστά, έτσι ώστε να παραμένει το μεγαλύτερο παιχνίδι τρόμου ποτέ. Το πρώτο που επιτρέπει στους παίκτες να ελέγχουν έναν χαρακτήρα ζωντανής δράσης, το περιεχόμενο πήρε τόσο μεγάλο χώρο που έπαιξε σε επτά CD-ROM .

Ενώ σε ένα αρχαίο μέγαρο, ο Adrienne Delaney απελευθερώνει άσχημα ένα κακό δαίμονα. Το αρχοντικό ανήκε κάποτε σε έναν μάγο που αρχικά κάλεσε τον δαίμονα. Τώρα εναπόκειται στον Adrienne να σταματήσει την τρέλα.

Παρόλο που περιβάλλεται από διαμάχες λόγω βίαιου και σεξουαλικού περιεχομένου, η Phantasmagoria πήγε να είναι ο πιο επιτυχημένος και καταξιωμένος τίτλος της Sierra On-Lines το 1995.

02 του 09

Απρόσκλητος

Packshot © Mindscape

MindScape - 1986

Παρόλο που δεν είναι το πιο εξελιγμένο παιχνίδι τρόμου, αυτή η περιπέτεια point-and-click 8-bit άνοιξε το δρόμο για τα σημερινά σύγχρονα παιχνίδια Survival Horror , με εμπνεύσεις για την πρώιμη σειρά Silent Hill και Resident Evil.

Μετά από ένα τρομερό αυτοκινητιστικό ατύχημα, ο παίκτης ανακτά τη συνείδηση ​​και ανακαλύπτει ότι ο μικρός αδελφός τους, ο οποίος ταξίδευε μαζί τους, έχει φύγει, έχοντας εξαφανιστεί μέσα σε ένα μυστηριώδες αρχοντικό. Καθώς ταξιδεύουν, ο παίκτης λύνεται παζλ και μάχεται τους εχθρούς των ντραπών. Σύντομα μαθαίνεις ότι τα μυστικά του σπιτιού και γιατί κατέχουν τέτοια θυμωμένα και εκδικητικά πνεύματα. Αν ο παίκτης δεν βρει γρήγορα τον αδελφό τους και θα ξεφύγει, θα τους ξεπεράσουν οι τρομακτικοί καλόγεροι και θα γίνουν ένα από τα ίδια τα undead.

03 του 09

Μόνος στο σκοτάδι

Packshot © Atari

Interplay - 1992

Το πρώτο 3D Game Survival Horror έφερε το είδος σε ένα πλούσιο, γεμάτο κόσμο που δεν εκμεταλλεύτηκε μόνο οπτικά, αλλά και με το gameplay και το παζλ.

Με βάση τα έργα της HP Lovecraft, το παιχνίδι μπορεί να πάρει το ρόλο του ντετέκτιβ Edward Carnby ή Emily Hartwood, ωραίο του θύματος αυτοκτονίας Jeremy Hartwood, ο οποίος πρόσφατα κρέμασε τον εαυτό του στο αρχοντικό του της Λουιζιάνα. Και οι δύο διερευνούν το σπίτι και βρίσκουν ότι είναι γεμάτη τέρατα, όλοι εργάζονται για τον αρχικό ιδιοκτήτη του αρχοντικού, Ezekiel Pregzt, ο οποίος χρειάζεται τη χρήση ενός ζωντανού σώματος για να μπορέσει να επιστρέψει από τον τάφο.

Θεωρείται ένα πρωτοποριακό επίτευγμα με πλούσιο και συναρπαστικό gameplay, Alone in the Dark έχει δει πολυάριθμες συνέχειες αλλά όχι και μία επανέκδοση του πρωτοτύπου.

04 του 09

Μοίρα

Λογισμικό Packshot © Id

Id Λογισμικό - 1993

Παρόλο που δεν είναι το αρχικό shooter πρώτου προσώπου , το Doom θεωρείται το πιο σημαντικό.

Ως διαστημικός ναυτικός που φυλάσσει ένα απόλυτα μυστικό τηλεμεταβλητό έργο που είναι στην πραγματικότητα μια πύλη στην κόλαση, όταν οι δαίμονες αρχίζουν να χύνονται έξω, εξαρτάται από εσάς να τους πετάξετε όλους.

Το Doom ήταν μια τεράστια επιτυχία εν μέρει λόγω του συναρπαστικού gameplay του, αλλά με τον τρόπο που διανεμήθηκε. Η πρώτη έκδοση δεν κυκλοφόρησε στα καταστήματα λιανικής πώλησης, αλλά ως Shareware, επιτρέποντας στους παίκτες να κερδίσουν δωρεάν το πρώτο κεφάλαιο είτε μέσω λήψης είτε μέσω κλαμπ λογισμικού. Αυτό έκανε το Doom βασικό στα περισσότερα νοικοκυριά παικτών. Από την αρχική απελευθέρωσή του, το Doom έχει καταστεί ένα από τα πιο συχνά μεταφερμένα παιχνίδια βίντεο που κυκλοφορούν σε μία ή την άλλη έκδοση για κάθε σημαντικό σύστημα. Περισσότερο "

05 του 09

Σανατόριο

Packshot © Παιχνίδια ASC

Παιχνίδια ASC - 1998

Παρόλο που το παλιό σχολείο για το χρόνο του Sanitarium ενθουσιάστηκε τους παίκτες με ανατριχιαστικό και συναρπαστικό gameplay που χτυπάει με το κεφάλι των παικτών καθώς δεν ξέρουν ποτέ τι βλέπουν είναι πραγματικό ή ψευδαίσθηση.

Αφού επέζησε ένα σχεδόν θανατηφόρο αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ο Max Laughton ξυπνάει σε ένα αρχαίο άσυλο χωρίς να ανακαλύπτει ποιος είναι ή πώς φτάνει εκεί. Ο Max πρέπει να ταξιδέψει μέσα από τον φοβερό θεσμό και να λύσει το μυστήριο καθώς πέφτει μέσα και έξω από τρομακτικές ψευδαισθήσεις και αναδρομές που συνθέτουν μαζί μερικά τμήματα του παρελθόντος του. Ο πραγματικός τρόμος αρχίζει αληθινά όταν ο Max (και ο παίκτης) αρχίζει να αναρωτιέται αν κάποιο από αυτά είναι πραγματικό ή απλώς ραβδώσεις του τρελό μυαλό του.

06 του 09

Νυχτερινό

Packshot © Συλλογή προγραμματιστών

Συγκέντρωση προγραμματιστών - 1999

Ενώ τα παιχνίδια τρόμου του υπολογιστή έχουν βελτιώσει συνεχώς και τελειοποιούν την περιπέτεια και το gameplay στυλ point-and-click, τα παιχνίδια τρόμου με κονσόλα σπάζουν και παίρνουν μια διαφορετική κατεύθυνση, εξελισσόμενη από την Ιαπωνία σε ένα στιλ δημοφιλές με τη σειρά Resident Evil. Ένα από τα πρώτα παιχνίδια φρίκης υπολογιστών που υιοθετούν αυτήν την προσέγγιση είναι το Nocturne.

Ως μυστηριώδης πράκτορας για το Spookhouse, ένα μυστικό υπόγειο κυβερνητικό τμήμα που ξεκίνησε από τον Teddy Roosevelt, είστε αφιερωμένοι στη διάσωση του κόσμου από το θανατηφόρο νήμα των εισβολών τέρας. Βάζοντας βαμπίρ, ζόμπι, Frankenstein mobsters και πολλά άλλα, το παιχνίδι είναι γεμάτο με δράση και τρόμο, δημιουργώντας το δικό του πλούσιο σύμπαν που εκτείνεται σε ολόκληρο τον κόσμο.

07 του 09

Θρύψαλα

Packshot © Sierra

Σιέρα On-Line - 1995

Οι πλοίαρχοι των παιχνιδιών περιπέτειας Η Sierra On-Line παρουσίασε αυτή τη γραφικά εκπληκτική περιπέτεια τρόμου μετά από έναν έφηβο που παίρνει ένα στοίχημα για να περάσει τη νύχτα σε ένα στοιχειωμένο μουσείο και σύντομα βρίσκει τον εαυτό του να αγωνίζεται για τη ζωή του ενάντια σε θανάσιμα πνεύματα.

Την εποχή της δημιουργίας του Shivers, η Sierra On-Line βγαίνει από το κουτί για να βελτιώσει την ποιότητα γραφικών, όπως φαίνεται στην Phantasmagoria, η οποία κυκλοφόρησε νωρίτερα το ίδιο έτος με το Nocturne. Αντί για όλα τα γραφικά που παράγονται από υπολογιστή ή για ζωντανή δράση, τα γραφικά στο Nocturne ήταν όλα ζωγραφισμένα στο χέρι με υδατογραφίες που είχαν ενισχυθεί από υπολογιστή, γεγονός που δημιούργησε μια καταπληκτική οπτική εμπειρία.

08 από 09

Το Θηρίο Μέσα - Ένα μυστήριο Γαβριήλ Ιππότη

Packshot © Sierra

Σιέρα On-Line - 1995

Μια διαφορετική προσέγγιση στο ζωντανό παιχνίδι δράσης σε μια περιπέτεια point-and-click όπου οι παίκτες μετακινούν τον χαρακτήρα σε μια περιοχή και αλληλεπιδρούν με αντικείμενα με ένα κλικ του ποντικιού. Αυτή η προσέγγιση δεν απομακρύνεται από τον κόσμο που εμπλέκεται και τον τρομακτικό κόσμο και το gameplay που δημιουργήθηκε για τον Gabriel Knight, τη δεύτερη περιπέτεια του άτυχου συγγραφέα μυστηρίου.

Ακούγοντας τις ειδήσεις για το θάνατο του θείου του και την κληρονομιά του αρχαίου κάστρου, ο Γκάμπριελ και ο βοηθός του Grace Nakimura πρέπει να ταξιδέψουν σε μια μικρή πόλη στη Γερμανία. Όχι νωρίτερα φθάνουν από ό, τι οι χωρικοί ικετεύουν τον Γαβριήλ να λύσουν τη δολοφονία πιστεύουν ότι έχουν διαπραχθεί από έναν λυκάνθρωπο.

09 του 09

Ο 7ος Επισκέπτης

Packshot © Sierra

Virgin Games - 1993

Ο 7ος Επισκεπτης δεν είναι μόνο αξιοσημείωτος ότι είναι ένα από τα πρώτα παιχνίδια που περιλαμβάνει ενσωματωμένες ζωντανές ακολουθίες δράσης αναμεμειγμένες με 3D γραφικά υπολογιστών, αλλά είναι επίσης το πρώτο παιχνίδι βίντεο που κυκλοφορεί στο CD-Rom, μια νέα τεχνολογία εκείνη την εποχή.

Μια περιπέτεια πρώτου προσώπου λέει την ιστορία των έξι προσκεκλημένων που προσκαλούνται στο δείπνο σε ένα τρελλό έπαυλη, όπως ερημίτης, χρόνια μετά την εξάπλωση μιας μολυσμένης από ιούς πανώλης που σκότωσε όλα τα παιδιά και κατέλαβε τις ψυχές τους στις κούκλες του. Τώρα χρειάζεται έναν ακόμα για να ολοκληρώσει τα σχέδιά του. Οι φιλοξενούμενοι μάχονται τώρα για τη μοίρα του παιδιού, τελικά σκοτώνουν ο ένας τον άλλον.

Παίρνετε το ρόλο ενός από τους φιλοξενούμενους, του Εγώ, και πρέπει να λύσετε το μυστήριο πίσω από το οικόπεδο του κακού του τραπεζιού και τελικά να σώσετε το παιδί.