Βάση δεδομένων κονσόλας παιχνιδιών βίντεο και δεύτερης γενιάς

Αφού κατακλύστηκε από μια αγορά γεμάτη κλώνους Pong κατά τη διάρκεια της πρώτης γενιάς , ο κλάδος άρχισε να απομακρύνεται από την επανασυσκευασία του ίδιου παιχνιδιού ξανά και ξανά, με την απελευθέρωση συστημάτων βασισμένων σε πολλαπλές κασέτες χάρη στην εμφάνιση της κασέτας ROM. Η νέα αυτή τεχνολογία ROM όχι μόνο δημιούργησε έναν ευκολότερο τρόπο διανομής πολλαπλών παιχνιδιών για το ίδιο σύστημα, αλλά επέτρεψε επίσης υψηλότερης ποιότητας γραφικά και μνήμη, χτυπάει στη δεύτερη γενιά συστημάτων βιντεοπαιχνιδιών.

1976 και Fairchild Channel F - Fairchild

Wikimedia Commons

Το πρώτο σύστημα κονσόλας με βάση το ROM που δημιουργήθηκε από τον Jerry Lawson και κυκλοφόρησε από την Fairchild Camera and Instrument Corporation. Περισσότερο "

1977 και Atari 2600 γνωστός και ως σύστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών Atari Video (VCA) - Atari

Wikimedia Commons

Το πιο ιστορικό σύστημα του Atari.

Περισσότερο "

1977 - RCA Studio II - RCA

Wikimedia Commons

Μια περίεργα σχεδιασμένη υβριδική κονσόλα που περιλαμβάνει πέντε προεγκατεστημένα παιχνίδια όπως μια ειδική κονσόλα και επίσης αποδεκτά παιχνίδια κεφαλών. Το ελάττωμα βρισκόταν στους ελεγκτές. Αντί ενός κουμπιού χειρισμού ή κατεύθυνσης, χρησιμοποίησε δύο ελεγκτές πληκτρολογίου με δέκα αριθμημένα κουμπιά που ήταν φυσικά ενσωματωμένα στο σώμα της κονσόλας.

Τα ειδικά παιχνίδια στο RCA Studio II περιλάμβαναν προσθήκη, μπόουλινγκ, ντότλ, αυτοκινητόδρομο και μοτίβα.

1977 - Sears Video Arcade - Ατάρι

Wikimedia Commons

Βασικά ένα Atari 2600 με αλλαγή ονόματος. Αυτό προέκυψε από μια αποκλειστική διαπραγμάτευση που έκανε ο Atari με την Sears για να βοηθήσει στην εκτόξευση του συστήματος.

1977 και Bally Astrocade και Midway

Wikimedia Commons

Μια κονσόλα κασέτας σπάνια εμφανιζόμενη (ακόμη και κατά την εκτόξευση) και η μόνη προσπάθεια της Bally να κάνει ένα οικιακό σύστημα παιχνιδιών βίντεο.

Συνολικά 46 παιχνίδια κυκλοφόρησαν για το σύστημα, συμπεριλαμβανομένων Space Invaders , Galaxian και Conan the Barbarian . Διατίθεται επίσης μια κασέτα γλώσσας υπολογιστή BASIC για απλό προγραμματισμό.

1977 και Color TV Game 6 - Nintendo

Wikimedia Commons

Αυτό το λαμπερό πορτοκαλί σύστημα ήταν η πρώτη εισβολή της Nintendo στην αγορά της κονσόλας στο σπίτι, δεν ήταν τίποτα περισσότερο από έναν κλώνο Pong που περιέχει 6 παραλλαγές του παιχνιδιού με κουμπιά ελεγκτή ενσωματωμένα στην κύρια μονάδα.

1978 - Παιχνίδι Color TV 15 και Nintendo

Wikimedia Commons

Ένα χρόνο μετά την απελευθέρωση του Color TV Game 6, η Nintendo ξεκίνησε ένα σύστημα παρακολούθησης, αυτό με 15 παραλλαγές Pong και ελεγκτές συνδεδεμένους στην κύρια μονάδα με ένα καλώδιο αντί να ενσωματωθεί στο κύριο σώμα της κονσόλας.

1978 - Οι Color TV Racing 112 και η Nintendo

Wikimedia Commons

Η πρώτη είσοδος στη γραμμή τηλεόρασης της Nintendo που δεν ήταν κλώνος του Pong . Αντίθετα, αυτή η ειδική κονσόλα διαθέτει ένα παιχνίδι αγώνων από πάνω προς τα κάτω με ενσωματωμένο ελεγκτή τιμονιού.

1978 - VC 4000 και διάφοροι κατασκευαστές

Wikimedia Commons

Ένα σύστημα κονσόλας που βασίζεται σε φυσίγγια και κυκλοφορεί στην Ευρώπη από πολλούς κατασκευαστές. Οι ελεγκτές περιελάμβαναν ένα joystick, δύο κουμπιά πυρκαγιάς και ένα πληκτρολόγιο με 12 πλήκτρα.

1978 - Magnavox Odyssey² - Philips

Wikimedia Commons

Αφού αγόρασε η Magnavox από την Philips, κυκλοφόρησαν την κονσόλα Odyssey επόμενης γενιάς. Ένα σύστημα βασισμένο σε φυσίγγια, το Odyssey² δεν περιελάμβανε μόνο joystick, αλλά ένα πληκτρολόγιο ενσωματωμένο στην κύρια μονάδα. Αυτή η μοναδική διεπαφή χρησιμοποιήθηκε για την προσθήκη ονομάτων σε υψηλές βαθμολογίες, τη διαμόρφωση των επιλογών παιχνιδιού και την δυνατότητα των παικτών να προγραμματίσουν απλούς λαβύρινθους παιχνιδιών.

1979 και Channel F System II - Fairchild

Wikimedia Commons

Μια ανασχεδιασμένη έκδοση του καναλιού Fairchild F μεταμφιεσμένο ως νέο σύστημα. Η μονάδα ήταν μικρότερη, στεγάστηκε μια υποδοχή κονσόλας μπροστινού φορτίου και σε αντίθεση με την αρχική καναλιού F, αν οι ελεγκτές της ήταν συνδεδεμένοι με το σύστημα.

1979 - Διακόπτης μπλοκ παιχνίδι τηλεόρασης - Nintendo

Wikimedia Commons

Η δεύτερη απελευθέρωση του Pong στην αρχική σειρά των κονσολών της Nintendo ήταν ένα λιμάνι του μπλοκ Block Breaker , το οποίο είναι η ίδια μια ανανεωμένη έκδοση του Atari's hit hit Breakout .

1979 - Μηχανή φαντασίας APF - APF

Wikimedia Commons

Μια κονσόλα παιχνιδιών με βάση τα φυσίγγια που συνοδεύει ένα πρόσθετο, το οποίο μετασχημάτισε το σύστημα σε ένα πλήρες οικιακό υπολογιστή πλήρες με πληκτρολόγιο και μονάδα κασέτας. Ένας προκάτοχος του Commodore 64 , αυτό έκανε το APF Imagination Machine τον πρώτο οικολογικό υπολογιστή χαμηλού κόστους που συνδέεται με μια κανονική τηλεόραση.

Δυστυχώς δεν ήταν πολύ αν μια κονσόλα παιχνιδιών βίντεο, όπως μόνο 15 τίτλοι ήταν ποτέ κυκλοφορήσει.

1979 - Μικροβίζιον - Μίλτον Μπράντλεϊ

Wikimedia Commons

Το πρώτο φορητό σύστημα τυχερών παιχνιδιών παρουσίασε μια ασπρόμαυρη οθόνη LCD με απλά γραφικά μπλοκ και πολύ εναλλάξιμα δοχεία παιχνιδιών. Δυστυχώς, δεν είχαν κατασκευαστεί καλά και οι περισσότερες μονάδες έφθασαν στα καταστήματα σπασμένες, και εκείνοι οι λίγοι που δεν έσπασαν γρήγορα όταν χρησιμοποιήθηκαν. Είναι εξαιρετικά σπάνιο να βρούμε σήμερα ένα μοντέλο εργασίας.

Ο λόγος που η Microvision δεν έχει ξεχαστεί στα χρονικά της ιστορίας των βιντεοπαιχνιδιών είναι ότι χαρακτήρισε το πρώτο επίσημο παιχνίδι Star Trek , Star Trek Phaser Strike .

1979 - Bandai Super Vision 8000 - Bandai

Wikimedia Commons

Η Bandai είχε πηδήσει στο βιντεοπαιχνίδι biz κατά τη διάρκεια της πρώτης γενιάς με μια σειρά γενικών κλώνων Pong μέχρι να κυκλοφορήσουν αυτή την κονσόλα που βασίζεται σε φυσίγγια με επτά διαφορετικά παιχνίδια και ελεγκτές που έφεραν ένα πληκτρολόγιο και ένα κατευθυντικό δίσκο στη βάση.

1980 - Παιχνίδι Υπολογιστών Τηλεόρασης - Nintendo

WikimediaCommons

Η τελική απελευθέρωση της κονσόλας παιχνιδιών της Color TV Game της Νintendo, αυτή είναι η θύρα του πρώτου video arcade της Νintendo, ο Othello.

1980 - παιχνίδι και ρολόι - Nintendo

Wikimedia Commons

Η ιστορία καθιστώντας τη σειρά των αυτόνομων φορητών παιχνιδιών LCD, προάγγελος στο Game Boy και Nintendo DS , και ένα τεράστιο χτύπημα στην ημέρα τους. Δημιουργημένος από τον εφευρέτη Game Boy Gunpei Yokoi, κάθε Game & Watch περιείχε ένα ενιαίο παιχνίδι LCD με περιορισμένα γραφικά και κουμπιά ελέγχου.

1980 - Intellivision - Mattel

Wikimedia Commons

Παράλληλα με το Arari 2600 και το Colecovision , το Intellivision ήταν μία από τις κονσόλες παιχνιδιών με τις καλύτερες πωλήσεις της κονσόλας βιντεοπαιχνιδιών δεύτερης γενιάς.

Οι ελεγκτές διέθεταν ένα αριθμητικό πληκτρολόγιο και το πρώτο για να συμπεριλάβει ένα κατευθυντικό δίσκο σε σχήμα δίσκου για να επιτρέψει 16 κατευθύνσεις. Ήταν επίσης η πρώτη 16-bit κονσόλα και η πρώτη κονσόλα που παρουσίασε μια συνθετική ανθρώπινη φωνή κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ο ανώτερος ήχος της Intellevision ήταν ένα από τα σημαντικότερα σημεία πώλησης.