Συμβουλές για την επιλογή ενός σχεδίου κινητής ευρυζωνικότητας

Επιλέξτε το Σχέδιο για να ταιριάξετε τον τρόπο ζωής σας

Οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας προσφέρουν διαφορετικά σχέδια και υπηρεσίες κινητής ευρυζωνικότητας ανάλογα με τη χρήση και τον τύπο της κινητής συσκευής. Ίσως έχετε ένα απεριόριστο σχέδιο δεδομένων 5G για το κινητό ή το smartphone σας, για παράδειγμα, αλλά ένα μετρημένο ή pay-as-you-go κινητό ευρυζωνικό σχέδιο στον φορητό ή το tablet σας.

Τι είναι το Mobile Broadband;

Το ευρυζωνικό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, το οποίο επίσης αναφέρεται ως WWAN (για το ασύρματο δίκτυο ευρείας ζώνης), είναι ένας γενικός όρος που χρησιμοποιείται για την περιγραφή υψηλής ταχύτητας πρόσβασης στο διαδίκτυο από παρόχους κινητής τηλεφωνίας για φορητές συσκευές . Εάν διαθέτετε ένα σχέδιο δεδομένων στο κινητό σας που σας επιτρέπει να στείλετε μηνύματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή να επισκεφτείτε ιστοσελίδες μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας 5G , αυτό είναι το ευρυζωνικό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Οι ευρυζωνικές υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας μπορούν επίσης να παρέχουν ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο στο φορητό υπολογιστή ή στο netbook χρησιμοποιώντας ενσωματωμένες κάρτες ευρυζωνικών δικτύων κινητής τηλεφωνίας ή άλλες φορητές συσκευές δικτύου , όπως μόντεμ USB ή φορητά hotspot κινητών wi-fi . Αυτή η γρήγορη υπηρεσία Διαδικτύου παρέχεται συνήθως από τα κυριότερα κυψελοειδή δίκτυα (π.χ. Verizon, Sprint, AT & T και T-Mobile).

Σχέδια κινητής ευρυζωνικής υπηρεσίας για φορητούς υπολογιστές

Οι υπηρεσίες τηλεφώνων Big Four στις ΗΠΑ - Verizon, Sprint, AT & T και T-Mobile - προσφέρουν σχεδόν όμοια σχέδια για ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο στο φορητό υπολογιστή σας, πρόσβαση έως και 5GB ανά μήνα, με 2ετή σύμβαση . Εάν υπερβείτε αυτό το 5GB, θα χρεωθείτε 5 λεπτά για κάθε επιπλέον MB δεδομένων. Επίσης, αν ταξιδεύετε εκτός της περιοχής κάλυψης του παροχέα δικτύου σας, το ανώτατο όριο δεδομένων σας θα είναι 300 MB / μήνα.

Υπάρχουν επίσης κινητά ευρυζωνικά σχέδια με μικρότερα όρια δεδομένων, επιτρέποντας έως και 250MB δεδομένων.

Παρόλο που τα δεδομένα των 5GB σας επιτρέπουν να στέλνετε ή να λαμβάνετε το ισοδύναμο πάνω από ένα εκατομμύριο e-mail μόνο για κείμενο, χιλιάδες φωτογραφίες και εκατοντάδες τραγούδια, το όριο δεδομένων για κινητές ευρυζωνικές συνδέσεις για φορητούς υπολογιστές είναι ένα bummer δεδομένου ότι τα προγράμματα μη μετρημένων δεδομένων χρησιμοποιείται από την υπηρεσία Internet στο σπίτι σας ή από το σχέδιο δεδομένων κινητού τηλεφώνου σας. Με την κινητή ευρυζωνική σύνδεση σε φορητούς υπολογιστές, θα πρέπει να παρακολουθείτε τη χρήση σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπερβαίνετε το καπάκι.

Περισσότερα: Πώς να παρακολουθήσετε τη χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας σας

Προπληρωμένο ασύρματο Internet στις ΗΠΑ

Εάν θέλετε να χρησιμοποιείτε μόνο μια κινητή ευρυζωνική σύνδεση (π.χ. όταν ταξιδεύετε ή ως υπηρεσία Internet backup), μια άλλη επιλογή είναι η προπληρωμένη ευρυζωνική υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας. Μερικοί πάροχοι προσφέρουν προπληρωμένες επιλογές από 75MB έως 500MB χωρίς σύμβαση. Το μειονέκτημα σε αυτό είναι ότι δεν θα έχετε καμία έκπτωση στην αγορά του κινητού ευρυζωνικού υλικού. οι τιμές λιανικής για iPhone μπορούν να ξεκινήσουν από $ 700.

Διεθνές ασύρματο διαδίκτυο για ταξιδιώτες

Εάν αναζητάτε προσωρινή ευρυζωνική υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας, μπορείτε να νοικιάσετε ένα μόντεμ υψηλής ταχύτητας για το φορητό υπολογιστή σας από προπληρωμένες διεθνείς κινητές ευρυζωνικές υπηρεσίες , οι οποίες προσφέρουν υπηρεσίες 3G υψηλής ταχύτητας σε περισσότερες από 150 χώρες σε όλο τον κόσμο. Αυτές οι υπηρεσίες σάς στέλνουν το μόντεμ και προσφέρουν επιλογές πληρωμής καθώς και προπληρωμένες επιλογές.

Βάση την επιλογή του παροχέα και ένα συγκεκριμένο σχέδιο για το πόσα δεδομένα πρέπει να χρησιμοποιήσετε (και πόσο συχνά) και να ελέγξετε τους χάρτες κάλυψης των παρόχων ασύρματων υπηρεσιών για να βεβαιωθείτε ότι θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην υπηρεσία υψηλής ταχύτητας.

Πόσα δεδομένα χρειάζεστε;

Εάν διαθέτετε ήδη ένα σχέδιο δεδομένων, μπορείτε να ελέγξετε τον λογαριασμό ασύρματου δικτύου σας για να δείτε πόσα δεδομένα χρησιμοποιείτε σε ένα τυπικό μήνα και να αποφασίσετε αν θα πρέπει να μεταβείτε σε χαμηλότερη ή υψηλότερη βαθμίδα δεδομένων.