Τι είναι οι φορητές συσκευές;

Ο όρος "φορητή συσκευή" χρησιμοποιείται συχνά εναλλακτικά με την "κινητή συσκευή"

Οι υπολογιστές γίνονται μικρότεροι, λεπτότεροι και πιο ελαφροί με κάθε νέα γενιά καταναλωτικής τεχνολογίας. Το smartphone σας είναι ένας υπολογιστής που μεταφέρετε στην τσέπη σας. μπορείτε να παίξετε προηγμένα παιχνίδια με φορητά συστήματα παιχνιδιών. μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με το smartphone σας με ένα μικροσκοπικό gadget στον καρπό σας. Όλα αυτά τα πράγματα είναι φορητές συσκευές, αλλά μπορεί να μην είναι αναγκαστικά κινητές συσκευές .

Φορητές συσκευές

Δεν υπάρχει καθιερωμένος ορισμός για "φορητή συσκευή", παρόλο που ο όρος αυτός χρησιμοποιείται πιθανώς περισσότερο από τον όρο "κινητή συσκευή". Όπως υποδηλώνει το όνομα, μια φορητή συσκευή απλά σημαίνει κάτι που είναι μικρό και ελαφρύ ώστε να κινηθεί γύρω και να φέρει με σχετική ευκολία. Ακόμα και ο πρώτος φορητός υπολογιστής, ο Osborn 1, ο οποίος ζύγιζε ένα τεράστιο 24 κιλά, θεωρήθηκε φορητός υπολογιστής.

Το "Portable" είναι ένας ευρύς όρος που καλύπτει τα πάντα, από έναν εκτυπωτή που μπορεί να μεταφερθεί σε ένα smartphone που μεταφέρετε στην πίσω τσέπη σας. Ο όρος προέκυψε πολύ πιο συχνά πριν οι φορητοί υπολογιστές και τα smartphones γίνουν δημοφιλείς, ίσως επειδή πριν από την επανάσταση των smartphone υπήρξε μια σαφής διάκριση μεταξύ των υπολογιστικών συσκευών που θα μπορούσαν να μετακινηθούν εύκολα και εκείνες που δεν θα μπορούσαν να είναι.

Φορητό έναντι κινητού

Αυτές τις μέρες, τα περισσότερα gadget - συμπεριλαμβανομένων των τηλεφώνων, των tablet και των φορητών υπολογιστών - θεωρούνται συχνότερα φορητές συσκευές. Η διάκριση είναι μια ωραία αλλά σημαντική. Αντί να επικεντρωθεί στη φορητότητα και τη δυνατότητα μεταφοράς ενός αντικειμένου, ο όρος "κινητή συσκευή" περιγράφει πώς μας βοηθάει οι χρήστες: Είναι μικρά και ικανά να μας επιτρέψουν να είμαστε κινητοί.

Ο όρος κινητή συσκευή σημαίνει επίσης ασύρματη συνδεσιμότητα. Εάν μια κινητή συσκευή δεν διαθέτει πρόσβαση στο Internet, πιθανώς δεν θα θεωρούσαμε ότι είναι πολύ ικανός παράγοντας παραγωγικότητας αυτές τις μέρες.

Το ερώτημα συνδεσιμότητας θα μπορούσε τώρα να είναι η λεπτή γραμμή ανάμεσα σε "φορητές" και "κινητές" συσκευές. Για παράδειγμα, ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος ή μια εξωτερική μπαταρία μπορεί να θεωρηθεί φορητή συσκευή, ενώ ένα μικρό ασύρματο hotspot μπορεί να θεωρηθεί ως κινητή συσκευή.

Στο τέλος, η διαφοροποίηση μεταξύ των δύο όρων μπορεί να είναι σαν να χωρίζετε τις τρίχες, αφού τα περισσότερα gadget-φορητά ή μη-παίρνουν ασύρματα ή συνδετικά χαρακτηριστικά.

Υπάρχει ένας τόνος φορητών συσκευών τώρα αυτές τις μέρες, όμως, από τους φορείς αναπαραγωγής πολυμέσων και κονσόλες παιχνιδιών σε φορητούς υπολογιστές και smartphones. Έχουμε προχωρήσει πολύ, έτσι ώστε ακόμη και οι οθόνες να είναι τώρα φορητές και κινητές.