Δωρεάν υπηρεσίες που συνδυάζουν τη μουσική και την κοινωνική δικτύωση

Χρησιμοποιήστε αυτές τις υπηρεσίες ή εφαρμογές για να μετατρέψετε τη μουσική σε κοινωνική

Το πρόβλημα με τους περισσότερους κορυφαίους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης είναι ότι δεν επικεντρώνονται στη μουσική. Αυτό μπορεί να είναι απογοητευτικό για τον ανεμιστήρα μουσικής δεδομένου ότι η κοινωνική σας βοηθά να συμμετάσχετε με άλλους λάτρεις της μουσικής και να ανακαλύψετε νέα τραγούδια και καλλιτέχνες.

Αν μοιραστείτε τις μουσικές σας προτιμήσεις με τους άλλους, είναι ένας τρόπος διασκέδασης για να ανακαλύψετε νέα μουσική και φίλους. Ακολουθεί μια λίστα με υπηρεσίες ροής μουσικής και άλλες εφαρμογές που έχουν κάποια κοινωνική εστίαση μαζί με τη μουσική.

01 από 04

Shazam

Το Shazam είναι πολύ συνδεδεμένο. Η εφαρμογή χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό τραγουδιών που δεν αναγνωρίζετε και θέλετε να γνωρίζετε το όνομα - όλα τα ευρήματα που εντοπίζει το Shazam καταγράφονται στον λογαριασμό σας.

Ωστόσο, ενώ ο πρωταρχικός σκοπός της εφαρμογής είναι να ακούει και να αναγνωρίζει τραγούδια για εσάς, μπορεί επίσης να συνδεθεί στο Facebook για να δει τι ανακαλύπτουν οι φίλοι σας.

Το Shazam δεν σας επιτρέπει να ακούτε πλήρεις τραγούδια μέσα από τη δική του εφαρμογή, αλλά σας επιτρέπει να ακούτε μουσική Shazam σε άλλες εφαρμογές όπως η Apple Music, η Spotify, η Deezer ή η Μουσική Google Play.

Όταν κάνετε Shazam ένα τραγούδι, αυτόματα ακολουθείτε τον καλλιτέχνη και μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις όταν υπάρχουν νέες πληροφορίες σχετικά με αυτές, όπως όταν κυκλοφορούν ένα νέο άλμπουμ. Περισσότερο "

02 από 04

SoundCloud

Το SoundCloud φιλοξενεί τη μουσική που ανεβάζουν νέοι καλλιτέχνες και χρήστες στο σπίτι που θέλουν να μοιραστούν τη μουσική τους με την κοινότητα. Μπορείτε να ακολουθήσετε τους χρήστες για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις όταν προσθέτουν νέα μουσική στο SoundCloud.

Αφού χρησιμοποιήσετε το SoundCloud για λίγο, μπορεί να συστήσει στους χρήστες να παρακολουθήσετε και να είστε ενημερωμένοι με βάση τη δραστηριότητα ακρόασης.

Το SoundCloud σας επιτρέπει επίσης να συνδεθείτε με το Facebook για να δείτε ποιοι χρήστες SoundCloud ακολουθούν οι φίλοι σας - αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανακαλύψετε νέα μουσική, αν οι φίλοι σας έχουν παρόμοιες προτιμήσεις. Περισσότερο "

03 του 04

Πανδώρα

Εικόνα © Pandora Media, Inc.

Με τη δυνατότητα να εισαγάγετε το προφίλ σας στο Facebook στο Ράντο Ράντο , μπορείτε να ακούσετε τη μουσική του φίλου σας και να μοιραστείτε μαζί σας τις ανακαλύψεις σας.

Η Πανδώρα είναι μια έξυπνη ραδιοφωνική υπηρεσία στο Internet που παίζει μουσική με βάση τα σχόλιά σας. Αφού εισαγάγετε όνομα καλλιτέχνη ή τίτλο τραγουδιού, η Pandora προτείνει αυτόματα παρόμοια κομμάτια τα οποία μπορείτε να συμφωνήσετε με ή να απορρίψετε. Η Πανδώρα θα θυμάται τις απαντήσεις σας και θα προσαρμόζει τις επόμενες συστάσεις της.

Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι η Πανδώρα είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Περισσότερο "

04 του 04

Last.fm

Εικόνα © Last.fm Ltd

Κάντε έναν λογαριασμό Last.fm και συνδέστε τον με άλλα μέρη που ακούτε μουσική, όπως τη συσκευή σας ή άλλη υπηρεσία streaming μουσικής, και θα δημιουργήσει ένα προφίλ των μουσικών σας προτιμήσεων

Η αυτόματη παρακολούθηση της μουσικής σας ονομάζεται scrobbling και βοηθά να δημιουργήσετε μια βιτρίνα της μουσικής που αγαπάτε και μπορεί να σας προτείνει νέα μουσική και εκδηλώσεις που μπορεί να σας ενδιαφέρουν με βάση τη μουσική που ακούτε.

Το Last.fm συνεργάζεται με υπηρεσίες όπως το Spotify, το Deezer, το Pandora Radio και το Slacker. Περισσότερο "