Πώς να δημιουργήσετε ένα νέο έγγραφο στο WordPad για Windows 7

01 από 03

Ξεκινήστε το WordPad στα Windows 7 χρησιμοποιώντας την Αναζήτηση

Αντί να περάσουμε από το μενού "Έναρξη" για να βρούμε το WordPad, θα χρησιμοποιήσουμε την Αναζήτηση των Windows σε WordPad που βρίσκεται γρήγορα.

Πώς να δημιουργήσετε ένα νέο έγγραφο στο WordPad για Windows 7

Παρόλο που συχνά παραβλέπεται ως επεξεργαστής κειμένου, το WordPad, ειδικά η πιο πρόσφατη έκδοση που περιλαμβάνεται στα Windows 7, αγκαλιάζει έναν τόνο χαρακτηριστικών που μπορεί να αποτρέπουν πολλούς χρήστες από τη χρήση του Word για την επεξεργασία εγγράφων.

Το WordPad μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θέση του Word

Αν σκοπεύετε να εργαστείτε με μια μακρά λίστα αναφορών, προηγμένες επιλογές μορφοποίησης και άλλες δυνατότητες που βρίσκονται σε επεξεργαστές πλήρους κειμένου, το Word είναι σίγουρα η εφαρμογή go-to. Ωστόσο, αν ψάχνετε για μια ελαφριά και εύκολη στη χρήση εφαρμογή για να δημιουργήσετε και να επεξεργαστείτε έγγραφα, το WordPad θα αρκεί.

Ξεκινώντας με το WordPad

Σε αυτή τη σειρά οδηγών, θα εξοικειωθούμε με το WordPad και τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε για να επεξεργαστείτε έγγραφα του Word και άλλα αρχεία κειμένου.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας δείξω πώς να δημιουργήσετε ένα νέο έγγραφο του WordPad όταν ανοίγετε την εφαρμογή και πώς να δημιουργήσετε ένα νέο έγγραφο χρησιμοποιώντας το μενού Αρχείο.

Για να δημιουργήσετε ένα νέο έγγραφο στο WordPad, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ξεκινήσετε την εφαρμογή. Η πιο απλή μέθοδος εκκίνησης του WordPad είναι να χρησιμοποιήσετε την αναζήτηση των Windows.

1. Κάντε κλικ στο Orb των Windows για να ανοίξετε το μενού Έναρξη.

2. Όταν εμφανιστεί το μενού Start, εισαγάγετε το WordPad στο πλαίσιο αναζήτησης του μενού Έναρξη.

Σημείωση: Εάν το WordPad συμβαίνει να είναι μία από τις πρόσφατες εφαρμογές που χρησιμοποιούνται, θα εμφανιστεί στη λίστα εφαρμογών στο μενού Έναρξη, το οποίο μπορείτε να εκκινήσετε κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του WordPad.

3. Στο μενού Έναρξη θα εμφανιστεί μια λίστα αποτελεσμάτων αναζήτησης. Κάντε κλικ στο εικονίδιο της εφαρμογής WordPad στην περιοχή Εφαρμογές για να ξεκινήσετε το WordPad.

02 του 03

Χρησιμοποιήστε το WordPad για να εργαστείτε σε ένα έγγραφο που βασίζεται σε κείμενο

Όταν ξεκινάει το WordPad, θα σας υποδεχτεί ένα κενό έγγραφο με το οποίο μπορείτε να αρχίσετε να εργάζεστε.

Μόλις ξεκινήσει το WordPad, θα παρουσιαστεί ένα κενό έγγραφο το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την εισαγωγή πληροφοριών, τη μορφοποίηση, την προσθήκη εικόνων και την αποθήκευση σε μορφή που μπορεί να μοιραστεί με άλλους.

Τώρα που ξέρετε πώς να ξεκινήσετε το WordPad και να χρησιμοποιήσετε το κενό έγγραφο που παρέχεται, ας διερευνήσουμε πώς θα δημιουργούσατε ένα άλλο κενό έγγραφο μέσα στην εφαρμογή WordPad.

03 του 03

Δημιουργήστε ένα κενό έγγραφο στο WordPad

Σε αυτό το βήμα θα δημιουργήσετε ένα κενό έγγραφο από το WordPad.

Εάν ακολουθήσατε τα προηγούμενα βήματα, θα πρέπει να έχετε το WordPad ανοιχτό μπροστά σας. Για να δημιουργήσετε ένα νέο έγγραφο στο WordPad ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες.

1. Κάντε κλικ για να ανοίξετε το μενού Αρχείο στο WordPad.

Σημείωση: Το μενού Αρχείο απεικονίζεται με το μπλε κουμπί στην επάνω αριστερή γωνία του παραθύρου του WordPad κάτω από τη γραμμή τίτλου.

2. Όταν ανοίξει το μενού Αρχείο, κάντε κλικ στην επιλογή Νέα .

Θα πρέπει να ανοίξει ένα κενό έγγραφο το οποίο θα μπορείτε να επεξεργαστείτε.

Σημείωση: Αν εργαστήκατε σε άλλο έγγραφο και πραγματοποιήσατε αλλαγές, θα σας ζητηθεί να αποθηκεύσετε το έγγραφο για να μπορέσετε να ανοίξετε ένα νέο κενό έγγραφο. Επιλέξτε μια θέση για να αποθηκεύσετε το έγγραφο και κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση .