Ανατομία της 5ης γενιάς iPod touch

Τι είναι διαφορετικό για το iPod touch στο πέμπτο γύρο

Μπορείτε να πείτε αμέσως ότι η 5η γενιά του iPod touch είναι διαφορετική από τις προηγούμενες. Μετά από όλα, παλαιότερα μοντέλα της αφής ήρθαν μόνο σε μαύρο και άσπρο, ενώ η 5η γενιά αίσθηση σπορ ένα ουράνιο τόξο των χρωμάτων, συμπεριλαμβανομένου του κόκκινου, μπλε, και κίτρινο. Αλλά είναι περισσότερα από τα χρώματα που κάνουν αυτή την γενιά της αφής διαφορετική.

Η επαφή της 5ης γενιάς μοιράζεται πολλές λειτουργίες με το iPhone 5 , συμπεριλαμβανομένης της οθόνης προβολής αμφιβληστροειδούς οθόνης 4 ιντσών και εξαιρετικά λεπτό, εξαιρετικά ελαφρύ σχήμα. Υπάρχουν πολλές βελτιώσεις κάτω από την κουκούλα, επίσης. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε για όλες τις θύρες, τα κουμπιά και τις λειτουργίες υλικού του iPod touch της 5ης γενιάς με την οποία θα αλληλεπιδράσετε.

Σχετικά: Αναθεώρηση iPod touch 5ης γενιάς

  1. Κουμπιά έντασης ήχου - Εάν έχετε κάποτε ιδιοκτησία ενός iPhone ή ενός iPod touch, θα αναγνωρίσετε αυτά τα κουμπιά που ελέγχουν την ένταση ήχου στην οποία αναπαράγεται ήχος από τα ακουστικά ή το ηχείο σας. Αν αυτό είναι το πρώτο σας άγγιγμα, θα βρείτε αυτά τα κουμπιά αρκετά αυτονόητα. Κάντε κλικ επάνω για περισσότερη ένταση ήχου, κάτω για λιγότερα.
  2. Μπροστινή κάμερα - Αυτή η κάμερα, τοποθετημένη ακριβώς πάνω από το κέντρο της οθόνης, χρησιμοποιείται συχνότερα για συνομιλίες βίντεο FaceTime . Αυτό όμως δεν είναι καλό. Μπορεί επίσης να πάρει φωτογραφίες 1,2 megapixel και να εγγράψει βίντεο σε HD 720p.
  3. Πλήκτρο κράτησης - Αυτό το κουμπί στην επάνω δεξιά άκρη της αφή έχει πολλές χρήσεις. Κάντε κλικ σε αυτό για να κλειδώσετε την οθόνη αφής ή για να την ξυπνήσετε. Κρατήστε το για λίγα δευτερόλεπτα για να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε την αφή. Θα το χρησιμοποιήσετε επίσης, μαζί με το κουμπί Home, για να επανεκκινήσετε την αφή.
  4. Κουμπί "Αρχική" - Αυτό το πλήκτρο στο κάτω μέρος του προσώπου της αφής έχει πολλές λειτουργίες. Όπως σημειώσαμε, εμπλέκεται στην επανέναρξη της αφής, αλλά κάνει πολύ περισσότερα από αυτό. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να ενεργοποιήσετε το Siri , να τραβήξετε στιγμιότυπα οθόνης , να φέρετε μουσικά στοιχεία ελέγχου, να αποκτήσετε πρόσβαση στις λειτουργίες πολλαπλών εργασιών του iOS και πολλά άλλα.
  1. Υποδοχή ακουστικών - Αυτή η θύρα στο κάτω μέρος της αφής είναι εκεί που συνδέετε το ακουστικό για να ακούτε ήχο.
  2. Θωρακισμένη θύρα - Η μικροσκοπική θύρα στο κέντρο της κάτω άκρης της αφής αντικατέστησε τον παλιό, ευρύ σύνδεσμο αποβάθρας που είχαν προηγούμενα iPhones, επαφές και iPods. Αυτή η θύρα, που ονομάζεται Lightning, είναι μικρότερη, που βοηθά την αφή να είναι τόσο λεπτή και αναστρέψιμη, οπότε δεν έχει σημασία ποια πλευρά είναι στραμμένη προς τα πάνω όταν την συνδέετε.
  3. Ομιλητής - δίπλα στη θύρα Lightning είναι ένα μικρό ηχείο που επιτρέπει στην αφή να αναπαράγει μουσική, ήχο παιχνιδιών και κομμάτια ήχου από τα βίντεο, είτε έχετε ακουστικά είτε όχι.

Τα παρακάτω στοιχεία βρίσκονται στο πίσω μέρος της αφή:

  1. Επιστροφή Κάμερα (δεν εμφανίζεται) - Στο πίσω μέρος της αφής υπάρχει μια δεύτερη κάμερα. Ενώ αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το FaceTime (ειδικά αν θέλετε να εμφανίσετε το άτομο που συνομιλείτε με κάτι κοντά του), το πιο συχνά χρησιμοποιείται για φωτογραφίες ή βίντεο. Παίρνει εικόνες 5 megapixel και καταγράφει βίντεο σε 1080p HD, καθιστώντας την μεγάλη αναβάθμιση στην εμπρός κάμερα. Χάρη στο iOS 6, υποστηρίζει επίσης πανοραμικές φωτογραφίες .
  2. Μικρόφωνο (δεν εμφανίζεται) - Δίπλα στην κάμερα υπάρχει μια μικρή οπή, το μικρόφωνο, που χρησιμοποιείται για την καταγραφή ήχου για εγγραφή βίντεο και συνομιλία.
  3. Φλας της κάμερας (δεν εμφανίζεται) - Ολοκληρώνοντας το τρίο των στοιχείων φωτογραφιών / βίντεο στο πίσω μέρος της αφή είναι το φλας της κάμερας LED, το οποίο βελτιώνει την ποιότητα των εικόνων που λαμβάνονται σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.
  4. Υποδοχή βρόχου (δεν εμφανίζεται) - Στην κάτω γωνία της 5ης γενιάς του iPod touch, θα βρείτε ένα μικρό κομμάτι. Εδώ συνδέετε το λουράκι καρπού που έρχεται με την αφή, που ονομάζεται The Loop. Η τοποθέτηση του βρόχου στην αφή και στον καρπό σας έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίζει ότι δεν πέφτει η αφή σας όσο είναι έξω και για σας.