13 τρόποι να βιδώσετε τον υπολογιστή σας

Δεν είμαι εδώ για να κρίνω. Πραγματικά, δεν είμαι. Έχω, ωστόσο, καθορίζοντας υπολογιστές, σε μία ή την άλλη θέση, για πάνω από δύο δεκαετίες, και βλέπω το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά ....

Οι άνθρωποι βιάζουν συνεχώς τους υπολογιστές τους!

Ορισμένα προβλήματα με τον υπολογιστή οφείλονται σε αποτυχίες υλικού ή λεμόνια, ακριβώς όπως το φούρνο μικροκυμάτων ή το πλυντήριο πιάτων μπορεί να αποτύχει λόγω ηλικίας, φθοράς ή ίσως εργοστασιακού ελαττώματος. Ενώ υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να εντοπίσετε και ακόμη και να βοηθήσετε στην πρόληψη τέτοιων προβλημάτων, δε θα πω ποτέ ότι έχετε βιδώσει κάτι μόνο και μόνο επειδή έχετε κάποια κακή τύχη.

Πέρα από αυτό, όμως, είναι σχεδόν κάθε άλλο πρόβλημα: αυτά που προκαλούμε τον εαυτό μας, κυρίως από την άγνοια, που ελπίζω ότι μπορώ να λύσω για σένα εδώ.

Μερικές φορές, όμως, η αναβλητικότητα είναι ο εχθρός. Αποσυνδέσαμε ένα έργο συντήρησης ηλεκτρονικού υπολογιστή επειδή δεν έχουμε χρόνο ή να πούμε ότι θα δημιουργήσουμε αντίγραφα ασφαλείας για την επόμενη εβδομάδα.

Ανεξάρτητα από το πού καθίσετε στην άγνοια-για-χρονοτριβή κλίμακα, αφήστε τις ακόλουθες 13 διαφάνειες να σας υπενθυμίσουν κάποια από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να σταματήσετε να βιδώνετε τον υπολογιστή σας!

Ακόμα και το ποσοστό σας βίδα από 1 έως 10. Είστε ευπρόσδεκτοι!

01 από 13

Δεν υποστηρίζετε συνεχώς

© Tuomas Kujansuu / E + / Getty Images

Ένας μεγάλος τρόπος να σπάσετε τον υπολογιστή σας, και κατ 'επέκταση τον εαυτό σας , είναι να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας με κάποιο τρόπο που δεν είναι συνεχής.

Αυτό είναι ένα LEVEL 10 SCREW UP!

Ναι, πρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας συνεχώς , όπως σχεδόν χωρίς διακοπή ... όλη την ώρα ... τουλάχιστον μία φορά το λεπτό . Ακούγεται υπερβολικό, αλλά είναι αλήθεια.

Αυτός είναι ένας από τους μεγαλύτερους τρόπους με τους οποίους σπαταλάτε τον υπολογιστή σας (και το smartphone σας, το iPad κ.λπ.).

Τα δεδομένα σας είναι τα πιο σημαντικά πράγματα που έχετε στην κατοχή σας. Είναι οι αναντικατάστατες φωτογραφίες και τα βίντεό σας, η ακριβή σας μουσική, το σχολικό σας έντυπο που έχετε επενδύσει σε ώρες και ώρες κ.λπ. κλπ. Κλπ.

Ενώ είναι δυνατό να χρησιμοποιήσετε το παραδοσιακό λογισμικό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο ή σε μια μονάδα δίσκου δικτύου, είναι πιο εύκολο να ξεκινήσετε και να είστε ασφαλέστεροι σε διάφορα επίπεδα για να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας με μια υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο.

Έχω επανεξετάσει δεκάδες από αυτές τις online υπηρεσίες backup , και ρίξτε μια νέα ματιά σε κάθε ένα και πάλι κάθε μήνα. Όλα είναι εξαιρετικές επιλογές και αποτρέπουν κάθε πιθανότητα να χάσετε τα σημαντικά σας πράγματα.

Το Backblaze και το Carbonite είναι τα αγαπημένα μου, backup χωρίς διακοπή, και τα δύο επιτρέπουν απεριόριστο χώρο για εκπληκτικά προσιτές τιμές.

Σταματήστε να βιδώνετε τον υπολογιστή σας και ξεκινήστε συνεχώς να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας στο σύννεφο! Τα περισσότερα smartphones έχουν ενσωματωμένες δυνατότητες αυτόματης δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, οπότε φροντίστε να τις ενεργοποιήσετε και εσείς!

(Περιμένετε, δεν δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας; Εδώ μπορείτε να ξεκινήσετε και να το κάνετε σωστά από το ξεκίνημα.)

02 από 13

Δεν ενημερώνετε το λογισμικό προστασίας από ιούς σας

© Steven Puetzer / Η Τράπεζα Εικόνων / Getty Images

Ένας άλλος "καλός" τρόπος να σπάσει ο υπολογιστής σας είναι να μην κρατήσει ενημερωμένο ότι το πρόγραμμα προστασίας από ιούς που πήρατε το χρόνο να εγκαταστήσετε.

Αυτό είναι ένα LEVEL 10 SCREW UP!

Αυτοί οι κακοποιοί συγγραφείς κακόβουλου λογισμικού δημιουργούν νέους ιούς κάθε μέρα, αλλάζουν τον τρόπο λειτουργίας τους και βρίσκουν νέους τρόπους αποφυγής λογισμικού προστασίας από ιούς. Σε απάντηση, το λογισμικό προστασίας από ιούς πρέπει να ανταποκριθεί εξίσου γρήγορα.

Με άλλα λόγια, το λογισμικό προστασίας από ιούς λειτουργούσε μόνο κατά 100% την ημέρα που το εγκαταστήσατε . Κάτι καταθλιπτικό, έτσι δεν είναι;

Τα περισσότερα προγράμματα προστασίας από ιούς, ακόμη και τα δωρεάν προγράμματα προστασίας από ιούς (τα οποία είναι άφθονα), ενημερώνουν αυτόματα τους ορισμούς τους , τον όρο που χρησιμοποιείται για την περιγραφή των εντολών που χρησιμοποιούν τα προγράμματα για τον εντοπισμό και την κατάργηση ιών και άλλων κακόβουλων προγραμμάτων.

Ωστόσο, μερικές φορές υπάρχουν αναδυόμενα μηνύματα που σας ζητούν να το κάνετε αυτό με μη αυτόματο τρόπο ή σημειώσεις που εμφανίζονται στην οθόνη σχετικά με την ανάγκη ενημέρωσης του βασικού προγράμματος πριν από την ανανέωση του ορισμού μπορεί να συνεχιστεί.

Δυστυχώς, βλέπω ότι οι άνθρωποι σβήνουν όλη την ώρα κλείνοντας αυτά ... χωρίς να τα διαβάζουν καθόλου! Ένα μήνυμα που εμφανίζεται ξανά και ξανά είναι συνήθως μια καλή ένδειξη ότι είναι σημαντικό.

Έτσι, σταματήστε να βιδώνετε την ικανότητα του υπολογιστή σας να πολεμάει τους κακούς και βεβαιωθείτε ότι το πρόγραμμα προστασίας από ιούς είναι ενημερωμένο! Απλά ανοίξτε το πρόγραμμα και αναζητήστε το κουμπί "ενημέρωση".

Αν νομίζετε ότι μπορεί να έχετε τρέξει τον υπολογιστή σας με ένα σημαντικά ξεπερασμένο πρόγραμμα προστασίας από ιούς, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να σαρώσετε τον υπολογιστή σας για εκπαιδευτικό πρόγραμμα για κακόβουλο λογισμικό, για να βοηθήσετε να διασφαλίσετε ότι δεν εισέρχεται τίποτα, ενώ οι άμυνες του υπολογιστή σας έχουν μειωθεί.

(Δεν έχετε καν εγκαταστήσει ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς; ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙΤΕ ΕΝΑΝΤΕΡΗ ΤΩΡΑ! Υπάρχουν πολλά δωρεάν εργαλεία προστασίας από ιούς , έτοιμα και περιμένουν.)

03 από 13

Είστε δεν Patching λογισμικό αμέσως

© Franky De Meyer / Ε + / Getty Images

Παρόμοια με το λάθος μη ενημέρωσης-σας-antivirus από την τελευταία διαφάνεια, απενεργοποιώντας αυτές τις ενημερώσεις λογισμικού, ειδικά εκείνες του λειτουργικού συστήματος , είναι ένας πολύ καλός τρόπος να σπάσετε τον υπολογιστή σας.

Αυτό είναι ένα LEVEL 10 SCREW UP!

(Ξέρω, τρεις Επίπεδο 10 βίδες σε μια σειρά! Παίρνω τα περισσότερα από τα πραγματικά σημαντικά πράγματα από το δρόμο πρώτα.)

Η πλειοψηφία των ενημερώσεων κώδικα λογισμικού αυτές τις μέρες, ειδικά αυτές που προωθεί η Microsoft για τα Windows στην Patch Tuesday , διορθώνουν τα ζητήματα ασφαλείας, δηλαδή ζητήματα που έχουν ανακαλυφθεί και που θα μπορούσαν να επιτρέψουν σε κάποιον να αποκτήσει πρόσβαση από απόσταση στον υπολογιστή σας!

Μόλις εντοπιστούν αυτά τα τρωτά σημεία στα Windows, πρέπει να δημιουργηθεί μια ενημερωμένη έκδοση κώδικα από τον προγραμματιστή (Microsoft) και στη συνέχεια να εγκατασταθεί (στον υπολογιστή σας) στον υπολογιστή σας, όλα πριν ξεπεραστούν τα κακά παιδιά πώς να εκμεταλλευτούν την εν λόγω ευπάθεια και να αρχίσουν να κάνουν ζημιές.

Το τμήμα της διαδικασίας αυτής της Microsoft διαρκεί αρκετό καιρό, ώστε το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να επεκτείνετε αυτό το παράθυρο ευκαιρίας περαιτέρω, παρακαλώντας να εγκαταστήσετε αυτές τις ενημερώσεις κώδικα όταν παρέχονται.

Το Windows Update πιθανώς εγκαθιστά αυτομάτως αυτές τις ενημερώσεις για εσάς, αλλά μπορείτε να το ελέγξετε και να αλλάξετε τη συμπεριφορά σας οποιαδήποτε στιγμή θέλετε. Δείτε πώς αλλάζω τις ρυθμίσεις του Windows Update; αν χρειάζεσαι βοήθεια.

Είναι ακριβώς η ίδια κατάσταση με τον υπολογιστή σας Mac ή Linux, το tablet σας και το smartphone σας ... απλώς διαφορετικές λεπτομέρειες. Ωστόσο, έχετε ειδοποιηθεί ότι μια ενημερωμένη έκδοση είναι διαθέσιμη στο iOS, στο λογισμικό smartphone ή στον πυρήνα του Linux: εφαρμόστε αμέσως την ενημέρωση!

Άλλες ενημερώσεις λογισμικού και εφαρμογών είναι επίσης σημαντικές και για παρόμοιους λόγους. Εάν το λογισμικό του Microsoft Office, οι εφαρμογές iPad, τα προγράμματα Adobe, (κ.λπ. κλπ. Κλπ.) Σας ζητούν να ενημερώσετε, απλά το κάνετε .

(Ποτέ δεν έχετε εγκαταστήσει ενημερώσεις στα Windows; Όπως έχω πει παραπάνω, μπορεί να εγκαταστήσετε χωρίς να το γνωρίζετε, αλλά θα πρέπει να ελέγξετε για να είστε σίγουροι (δείτε πώς μπορώ να εγκαταστήσω τις ενημερώσεις των Windows;) αν δεν έχετε ιδέα από πού να ξεκινήσετε).

04 από 13

Δεν χρησιμοποιείτε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης

© Marian Pentek / Ε + / Getty Images

Χρησιμοποιούμε όλους τους κωδικούς πρόσβασης. Οι περισσότερες από τις συσκευές και τις υπηρεσίες που χρησιμοποιούμε απαιτούν να το κάνουμε.

Αυτό που δεν απαιτούν (συνήθως) είναι ότι οι κωδικοί πρόσβασης δεν πιπιλίζουν. Ένας "ισχυρός" κωδικός πρόσβασης, σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε, είναι ένας κωδικός πρόσβασης που δεν πιπιλίζει ... με κάποιους συγκεκριμένους τρόπους.

Ας ελπίσουμε ότι γνωρίζετε ότι οι κωδικοί πρόσβασης που περιλαμβάνουν το όνομά σας, απλά λόγια, 1234 κ.λπ., είναι όλοι "κακοί" κωδικοί πρόσβασης. Οι εμπειρογνώμονες ασφάλειας πληροφοριών καλούν αυτούς τους τύπους κωδικών πρόσβασης αδύναμους κωδικούς πρόσβασης .

Οι αδύναμοι κωδικοί πρόσβασης είναι εύκολο να "σπάσουν" με ειδικό λογισμικό. Οι πολύ αδύναμοι κωδικοί πρόσβασης είναι ακόμα αρκετά εύκολοι για να μαντέψουν. Yikes.

Αυτό είναι ένα ΕΠΙΠΕΔΟ 9 ΕΠΑΝΩ!

Έχω γράψει για να μαντέψω τους δικούς σας απλούς κωδικούς πρόσβασης και ακόμη και να εισβάλω στον υπολογιστή σας , και τα δύο πράγματα που μπορεί να είστε ευτυχείς να έχετε τη δυνατότητα να κάνετε όταν το χρειάζεστε, αλλά ότι μπορούν επίσης να κάνουν και οι υπόλοιποι ειδικοί του υπολογιστή .

Δείτε τι κάνει έναν αδύναμο ή ισχυρό κωδικό πρόσβασης αν δεν είστε σίγουροι πόσο σπουδαίοι είναι οι κωδικοί σας ή όχι. Εάν δεν πληρούν αυτά τα "ισχυρά" κριτήρια, εδώ είναι πώς να κάνετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης .

Κάντε τον εαυτό σας ένα καλύτερο και χρησιμοποιήστε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης για να αποθηκεύσετε τους σκληρούς σας για να θυμάστε κωδικούς πρόσβασης, αφήνοντάς σας με έναν μόνο, ισχυρό κωδικό πρόσβασης για να απομνημονεύσετε. Υπάρχουν πολλές δωρεάν εφαρμογές διαχείρισης διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, προγράμματα και υπηρεσίες ιστού έξω εκεί.

(Σύνδεση σε Windows ή κάποια άλλη υπηρεσία χωρίς κωδικό πρόσβασης ;

05 από 13

Εξακολουθείτε να εκτελείτε τα Windows XP

UNIVAC. Archive Holdings Inc. / Αρχείο φωτογραφιών / Getty Images

Τα Windows XP ήταν μάλλον το πιο επιτυχημένο προϊόν της Microsoft όλων των εποχών, σίγουρα το πιο επιτυχημένο και δημοφιλές λειτουργικό σύστημα της .

Δυστυχώς, τον Απρίλιο του 2014, η Microsoft ολοκλήρωσε σχεδόν όλη την υποστήριξή της, πράγμα που σημαίνει ότι οι σημαντικές τρύπες ασφαλείας που καλύπτονται κάθε μήνα στην Patch Tuesday δεν δημιουργούνται για τα Windows XP!

Αυτό είναι ένα ΕΠΙΠΕΔΟ 8 ΕΠΑΝΩ!

Εάν εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε τα Windows XP, ο υπολογιστής σας εξακολουθεί να είναι ευάλωτος σε όλα τα ζητήματα ασφάλειας που έχουν βρεθεί και διορθωθούν σε νεότερες εκδόσεις των Windows από τον Μάιο του 2014!

Αυτό είναι ένα επίπεδο 8 βίδα επάνω και όχι ένα Επίπεδο 10 επειδή υπάρχουν μερικοί τρόποι που μπορείτε να κρατήσετε τον εαυτό σας σχετικά ασφαλή και εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τα Windows XP.

Ανατρέξτε στην ενότητα Υποστήριξη για τα Windows XP που ολοκληρώθηκε στις 8 Απριλίου 2014 για περισσότερα σχετικά με το τι άλλαξε εκείνη την ημέρα και μερικούς συνδέσμους σε μερικά μεγάλα κομμάτια για το πώς να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τα Windows XP με τον πιο υπεύθυνο τρόπο.

06 από 13

Δεν έχετε ενημερώσει τα Windows 8 έως 8.1 'Ενημέρωση'

© Epoxydude / Getty Images

Ένας εύκολος τρόπος να βιδώσετε τον υπολογιστή σας των Windows 8 , ειδικά εάν ενημερώσατε τα Windows 8 στα Windows 8.1 , είναι να παρακάμψετε την επόμενη ενημερωμένη έκδοση στην ενημερωμένη έκδοση των Windows 8.1 .

"Χου;" Είναι συγχέοντας, ξέρω ... Θα σας εξηγήσω παρακάτω.

Αυτό είναι ένα ΕΠΙΠΕΔΟ 8 ΕΠΑΝΩ!

Αυτές οι δύο ενημερώσεις για τα Windows 8, 8.1 και 8.1 Ενημέρωση , είναι εντελώς δωρεάν, μεσαίου μεγέθους ενημερώσεις για τα Windows 8 που διορθώνουν όλα τα είδη των προβλημάτων.

Αυτό είναι σπουδαίο και δεν θα αποτελούσε κανονικά κάποιον σαν εμένα, αλλά η Microsoft έβαλε το συλλογικό πόδι τους τον Απρίλιο του 2014 και είπε κάτι για αυτό:

"Εάν ενημερώσατε δωρεάν από τα Windows 8 έως τα Windows 8.1, θα χρειαστεί να κάνετε ξανά ένα στερεό και να ενημερώσετε από την Ενημέρωση των Windows 8.1 έως Windows 8.1. Αν όχι, καλά ... θα σταματήσουμε να πιέζουμε σημαντικές διορθώσεις ασφαλείας Σας ευχαριστώ!

Έτσι ναι, αυτό είναι με λίγα λόγια.

Αυτό το Windows 8.1 Ενημέρωση πράγμα ήταν απλά ένα άλλο στοιχείο στο Windows Update, οπότε αν είστε επιμελής σχετικά με αυτό (ahem ... δείτε Slide 4 ...) τότε είστε πιθανώς σε εξαιρετική κατάσταση.

UPDATE: Το νεότερο λειτουργικό σύστημα της Microsoft είναι τα Windows 10 . Διατέθηκε δωρεάν για το πρώτο έτος (έως τις 29 Ιουλίου 2016), αλλά δεν είναι πλέον. Αν έχετε τον προϋπολογισμό, το υπερσύνολο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να κάνετε αναβάθμιση σε αυτό:

07 από 13

Είστε Λήψη των λάθος πράγματα

© John Coulter / έργα εικονογράφησης / Getty Images

Ένας άλλος πολύ συνηθισμένος τρόπος να σπάσετε τον υπολογιστή σας είναι να κατεβάσετε λάθος είδη λογισμικού, γεμίζοντας τον υπολογιστή σας με πράγματα που δεν θέλατε ποτέ, όπως κακόβουλο λογισμικό και adware.

Αυτό είναι ένα ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΠΙΠΕΔΟ LEVEL 7!

Όπως ίσως γνωρίζετε, υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες , ίσως περισσότερα, εντελώς δωρεάν προγράμματα λογισμικού και εφαρμογές εκεί έξω.

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα ελεύθερου λογισμικού. Ορισμένα είναι εντελώς δωρεάν, συχνά αποκαλούμενα δωρεάν λογισμικό , ενώ άλλα είναι μόνο "είδος" δωρεάν, όπως προγράμματα trialware και προγράμματα shareware .

Μερικοί ιστότοποι διαμαρτύρονται για τους χρήστες δια διαφημίσεων ότι η λήψη είναι δωρεάν, όταν στην πραγματικότητα το μόνο πράγμα που λένε είναι ότι η πραγματική διαδικασία λήψης είναι δωρεάν. (Καλά πνεύμα!)

Αυτό που κάνει όλη αυτή η σύγχυση είναι να σας βοηθήσουμε να καταλήξετε σε κάτι άλλο από αυτό που νομίζατε ότι παίρνατε. Είναι απογοητευτικό, το ξέρω.

Δείτε το πώς μπορείτε να κάνετε ασφαλή λήψη και εγκατάσταση λογισμικού για περισσότερα σχετικά με αυτό, καθώς και πολλές άλλες συμβουλές για το πώς να κρατήσετε από βιδώνοντας τον υπολογιστή σας με το κατεβασμένο λογισμικό.

08 από 13

Έχετε εγκαταλείψει το ανεπιθύμητο εγκατεστημένο ... και πιθανώς τρέχει!

© Bill Varie / Photolibrary / Getty Images

Ένας πολύ εύκολος τρόπος να σπάσετε τον υπολογιστή σας είναι να εγκαταστήσετε ή να αφήσετε ήδη εγκατεστημένο λογισμικό σκουπίδια στον υπολογιστή σας, το χειρότερο από το οποίο είναι το είδος που τρέχει στο παρασκήνιο όλη την ώρα.

Αυτό είναι ένα ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΠΙΠΕΔΟ LEVEL 7!

Το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για αυτό είναι με τον κατασκευαστή του υπολογιστή σας . Σοβαρά.

Μέρος του λόγου για τον οποίο ορισμένες εταιρείες μπορούν να πουλήσουν τους υπολογιστές τους σε τόσο χαμηλό κόστος είναι να πάρουν χρήματα από τους κατασκευαστές λογισμικού για να συμπεριλάβουν δοκιμαστικές εκδόσεις των προγραμμάτων τους στον ολοκαίνουργιο υπολογιστή σας.

Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ελάχιστη χρησιμότητα για αυτά τα προγράμματα. Αυτό που κάνει η πλειοψηφία των νέων χρηστών υπολογιστών είναι το πολύ να διαγράψετε τις συντομεύσεις σε αυτά τα προγράμματα. Εξω από τα μάτια έξω από το μυαλό.

Αυτό που μερικοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν είναι ότι αυτά τα προγράμματα είναι ακόμα εγκατεστημένα και σπαταλώντας χώρο, απλά κρυμμένα από την καθημερινή σας άποψη. Ακόμα χειρότερα, ορισμένα από αυτά τα προγράμματα ξεκινούν στο παρασκήνιο όταν ξεκινά ο υπολογιστής σας, σπαταλώντας τους πόρους του συστήματος και επιβραδύνοντας τον υπολογιστή σας.

Στην πραγματικότητα, το προεγκατεστημένο λογισμικό είναι πάντα ένας από τους μεγαλύτερους λόγους για μια υποτονική συνολική εμπειρία υπολογιστή .

Ευτυχώς αυτό το πρόβλημα είναι εύκολο να διορθωθεί, τουλάχιστον στα Windows. Προχωρήστε στο παράθυρο ελέγχου l, έπειτα στην εφαρμογή Προγράμματα & Λειτουργίες και απενεργοποιήστε αμέσως ό, τι γνωρίζετε ότι δεν χρησιμοποιείτε. Κάντε αναζήτηση στο διαδίκτυο για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα για τα οποία δεν είστε σίγουροι.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την κατάργηση της εγκατάστασης, ανατρέξτε στη λίστα προγραμμάτων μου για δωρεάν προγράμματα απεγκατάστασης , γεμάτα από μεγάλα, εντελώς δωρεάν προγράμματα που μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από άλλα που δεν θέλετε. (Ένας από αυτούς ονομάζεται ακόμη PC Decrapifier !)

09 από 13

Αφήνετε τα άχρηστα αρχεία να γεμίσουν το σκληρό δίσκο

© Tim Hawley / Επιλογή Φωτογράφων / Getty Images

Όχι, σίγουρα δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να βιδώσετε, αλλά αφήνοντας άχρηστα πράγματα γεμίζουν το σκληρό σας δίσκο , ειδικά με τις μικρότερες μονάδες στερεάς κατάστασης του σήμερα, μπορεί να επηρεάσει πόσο γρήγορα λειτουργούν ορισμένα μέρη του υπολογιστή σας.

Πρόκειται για μια ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΙΠΕΔΟΥ 5 LEVEL 5!

Γενικά, η ύπαρξη "υλικού" στον υπολογιστή σας που δεν κάνει τίποτα, αλλά δεν καταλαμβάνει τίποτα για να το ανησυχεί. Όταν μπορεί να είναι ένα ζήτημα είναι όταν ο ελεύθερος χώρος στο δίσκο είναι πολύ χαμηλός.

Για παράδειγμα, το λειτουργικό σύστημα , τα Windows, χρειάζεται ένα ορισμένο αριθμό "εργασίας", ώστε να μπορεί να αναπτυχθεί προσωρινά, αν χρειαστεί. Η Επαναφορά Συστήματος έρχεται στο μυαλό ως ένα χαρακτηριστικό που θα χαρείτε να έχετε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, αλλά αυτό δεν θα λειτουργήσει αν δεν υπάρχει αρκετός ελεύθερος χώρος.

Για να αποφύγετε προβλήματα, συνιστούμε να διατηρείτε το 10% της συνολικής χωρητικότητας του κεντρικού σας δίσκου ελεύθερο. Δείτε τον τρόπο ελέγχου του ελεύθερου χώρου στο σκληρό δίσκο στα Windows, αν δεν είστε σίγουροι πόσα έχετε.

Έχοντας εκατοντάδες ή χιλιάδες επιπλέον αρχεία καθιστά επίσης πιο δύσκολο για το πρόγραμμα προστασίας από ιούς να σαρώσει τον υπολογιστή σας και να κάνει την ανασυγκρότηση πιο δύσκολη.

Στα Windows, ένα πραγματικά εύχρηστο εργαλείο που ονομάζεται Disk Cleanup θα φροντίσει τα περισσότερα από αυτά για εσάς. Απλά αναζητήστε αυτή στα Windows ή εκτελέστε το cleanmgr από το Run ή την Command Prompt .

Αν θέλετε κάτι που κάνει ακόμα πιο λεπτομερή δουλειά, η CCleaner είναι εξαιρετική. Είναι επίσης εντελώς δωρεάν.

Ω, και μην ανησυχείτε, συνήθως δεν είναι δικό σου λάθος ότι τα αρχεία αυτά συσσωρεύονται με την πάροδο του χρόνου. Είναι απλά μέρος του πώς λειτουργούν τα Windows και άλλο λογισμικό.

10 από 13

Δεν αναπαράγετε σε τακτική βάση

© Tim Macpherson / Cultura / Getty Images

Για να ανασυγκροτήσετε ή όχι να ανασυγκροτήσετε ... όχι συνήθως μια ερώτηση. Ενώ είναι αλήθεια ότι δεν χρειάζεται να αποπροσανατολίζετε εάν διαθέτετε σκληρό δίσκο στερεάς κατάστασης, είναι αναγκαστική η ανασυγκρότηση ενός παραδοσιακού σκληρού δίσκου .

Αυτό είναι ένα LEVEL 4 SCREW UP!

Ο κατακερματισμός συμβαίνει φυσικά καθώς ο σκληρός δίσκος του υπολογιστή σας γράφει δεδομένα σε όλη τη χώρα. Έχοντας ένα κομμάτι εδώ, και λίγο εκεί, καθιστά δυσκολότερη την ανάγνωση αυτών των δεδομένων αργότερα, επιβραδύνοντας πόσο γρήγορα ο υπολογιστής σας μπορεί να κάνει πολλά πράγματα.

Όχι, ο υπολογιστής σας δεν πρόκειται να καταρρεύσει ή να εκραγεί αν ποτέ δεν defrag, αλλά να το κάνουμε σε τακτική βάση μπορεί σίγουρα να επιταχύνει σχεδόν κάθε πτυχή της χρήσης του υπολογιστή σας, ειδικά μη σχετικές με το Διαδίκτυο καθήκοντα

Τα Windows έχουν ενσωματωμένο εργαλείο ανασυγκρότησης, αλλά αυτό είναι ένας τομέας όπου άλλοι προγραμματιστές έχουν περάσει το επιπλέον μίλι, καθιστώντας ευκολότερο στη χρήση και πιο αποτελεσματικά εργαλεία.

Δείτε τη λίστα εργαλείων λογισμικού δωρεάν παρεμπόδισης για μια κατάταξη και αναθεωρημένη λίστα αυτών των προγραμμάτων, τα οποία είναι εντελώς δωρεάν.

Ακόμα μπερδεμένος? Δείτε τι είναι η κατάτμηση και ο ανασυγκρότηση; για περισσότερα σχετικά με αυτό το θέμα, καθώς και μια χρήσιμη αναλογία αν εξακολουθείτε να έχετε σύγχυση για το τι συμβαίνει εκεί.

11 από 13

Δεν είστε [Φυσικά] καθαρίζετε τον υπολογιστή σας

© Jonathan Gayman / Moment / Getty Images

Πρώτα απ 'όλα, μην βυθίζετε κανένα μέρος του υπολογιστή σας σε ένα νεροχύτη γεμάτο σαπουνόνερο! Η εικόνα αυτή είναι μόνο για σκοπούς απεικόνισης!

Ο μη σωστός καθαρισμός του υπολογιστή σας, ωστόσο, ειδικά ένας επιτραπέζιος υπολογιστής, είναι μια συχνά παραβλεφθείσα εργασία συντήρησης που θα μπορούσε να βλάψει τελικά τον υπολογιστή σας κάτι σοβαρό.

Αυτό είναι ένα LEVEL 4 SCREW UP!

Εδώ είναι τι συμβαίνει: 1) πολλοί ανεμιστήρες του υπολογιστή σας συλλέγουν τη σκόνη και άλλα βρωμιά, 2) η βρωμιά και η βρωμιά δημιουργούν και επιβραδύνουν τους ανεμιστήρες, 3) τα εξαρτήματα του υπολογιστή που ψύχονται από τους ανεμιστήρες αρχίζουν να υπερθερμαίνονται, 4) μόνιμα .

Με άλλα λόγια, ένας βρώμικος υπολογιστής είναι ένας καυτός υπολογιστής και οι καυτοί υπολογιστές αποτυγχάνουν .

Αν είστε τυχεροί, το λειτουργικό σας σύστημα θα σας προειδοποιήσει ότι ορισμένα κομμάτια υλικού είναι υπερθέρμανσης ή θα ακούσετε έναν ηχητικό ήχο . Τις περισσότερες φορές δεν θα είστε τυχεροί και αντίθετα ο υπολογιστής σας θα αρχίσει να απενεργοποιείται από μόνη της και τελικά ποτέ δεν θα ξαναγίνει.

Είναι εύκολο να καθαρίσετε έναν ανεμιστήρα υπολογιστή. Απλά πηγαίνετε να αγοράσετε ένα κουτί πεπιεσμένου αέρα και να το χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε τη σκόνη από οποιοδήποτε ανεμιστήρα στον υπολογιστή σας. Το Amazon έχει τόνους πιέσεων πεπιεσμένου αέρα, μερικοί φθηνότεροι με λίγα δολάρια ένα κουτί.

Στους επιτραπέζιους υπολογιστές, βεβαιωθείτε ότι δεν θα χάσετε αυτές στο τροφοδοτικό και στη θήκη . Όλο και περισσότερο, οι κάρτες γραφικών , η μνήμη RAM και οι κάρτες ήχου έχουν και τους οπαδούς.

Τα δισκία και οι φορητοί υπολογιστές έχουν συνήθως ανεμιστήρες, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα τους δώσετε μερικές ρουφηξιές κονσερβοποιημένου αέρα για να τους κρατήσουν ομαλές.

Δείτε τους τρόπους για να διατηρήσετε τον υπολογιστή σας δροσερό για πολλούς άλλους τρόπους για να αποτρέψετε την υπερθέρμανση, από την τοποθέτηση του υπολογιστή σε κιτ ψύξης νερού.

Ναι, τα πληκτρολόγια και τα ποντίκια χρειάζονται καθαρισμό, αλλά οι βρώμικες εκδόσεις αυτών των συσκευών συνήθως δεν προκαλούν σοβαρά προβλήματα.

Προσέξτε να καθαρίζετε προσεκτικά την οθόνη επίπεδης οθόνης , καθώς υπάρχουν οικιακές χημικές ουσίες καθαρισμού που μπορεί να τις βλάψουν μόνιμα. Ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να καθαρίσετε μια οθόνη υπολογιστή επίπεδης οθόνης για βοήθεια.

12 από 13

Βάζετε Off Fixing Προβλήματα που μπορείτε πιθανώς να επιδιορθώσετε τον εαυτό σας

© PhotoAlto / Eric Audras / Εικόνες Brand X / Getty Images

Μπορεί να κυλάτε τα μάτια σας λίγο τώρα, αλλά είμαι σοβαρός. Εσείς (ναι εσείς) μπορείτε να διορθώσετε τα προβλήματα του υπολογιστή σας! Η τεράστια πλειοψηφία τους, ούτως ή άλλως.

Αυτό είναι ένα ΕΠΙΠΕΔΟ 2 - ΕΠΙΠΕΔΟ 10 ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΠΑΝΩ!

Ναι, αυτό έχει μια σειρά από βίδα-up-ness χάρη στην ευρεία ποικιλία των συνεπειών που η αναβλητικότητα σας λόγω του φόβου σας για την επισκευή ηλεκτρονικών υπολογιστών DIY μπορεί να έχει στην υγεία του υπολογιστή σας.

Συχνά ακούω από τους ανθρώπους ότι αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα για μέρες, εβδομάδες ή και χρόνια, επειδή δεν πίστευαν ότι ήταν αρκετά έξυπνοι για να το αντιμετωπίσουν ή δεν είχαν την πολυτέλεια να το δουν κάποιον. Πόσο λυπηρό είναι αυτό ;!

Έχω ένα μυστικό ότι ο φίλος σας techie που βασίζεστε μπορεί να μην σας πω και ότι οι γυναίκες και οι άνδρες που εργάζονται σε εκείνη την μεγάλη υπηρεσία επισκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών σίγουρα δεν θα:

Τα περισσότερα προβλήματα με τον υπολογιστή είναι αρκετά εύκολο να διορθωθούν!

Όχι, όχι όλοι, αλλά οι περισσότεροι ... ναι. Στην πραγματικότητα, λέω συχνά στους ανθρώπους ότι το 90% των προβλημάτων που ακούω σχετικά με αυτές τις μέρες μπορεί να διορθωθεί αφού δοκιμάσουν ένα ή περισσότερα υπερ-εύκολες πράγματα!

Αναρωτιέστε τι είναι; Δείτε τις 5 απλές διορθώσεις μου για τα περισσότερα προβλήματα υπολογιστή . Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είστε εξοικειωμένοι με το # 1, αλλά τα υπόλοιπα είναι σχεδόν τόσο εύκολο να δοκιμάσετε.

Εξακολουθείτε να μην είστε πεπεισμένοι για τις εκπληκτικές δυνατότητές σας; Ακόμα κι αν αυτά τα λίγα απλά πράγματα δεν κάνουν το κόλπο, υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας που θα σας εξοικονομήσουν χρήματα και χρόνο.

Δείτε γιατί θα πρέπει πάντα να προσπαθήσετε να διορθώσετε τον υπολογιστή σας Πρόβλημα εαυτό σας Πρώτα προτού καν σκεφτείτε να πληρώσετε για βοήθεια.

13 από 13

Δεν ζητάτε βοήθεια όταν το χρειάζεστε

© pearleye / Ε + / Getty Images

Τελευταίο, αλλά σίγουρα όχι λιγότερο σημαντικό και πολύ συσχετισμένο με το τελευταίο μεγάλο χτύπημα που μόλις διαβάσατε, δεν ζητά βοήθεια όταν το χρειάζεστε.

Αυτό είναι ίσως το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ!

Μην αισθάνεστε άσχημα! Αυτό είναι κάτι ακριβώς για όλους βίδες επάνω επάνω.

Αν νομίζετε ότι μπορεί να διορθώσετε ένα πρόβλημα που εμφανίζεται στον εαυτό σας, τρέχετε στην αγαπημένη σας μηχανή αναζήτησης για βοήθεια.

Ίσως να ρωτάς έναν φίλο στο Facebook. Ή Twitter. Ίσως το δωδεκάχρονο σας είναι ένα wiz και διορθώνει τα πάντα για σας.

Όλα αυτά τα πράγματα είναι υπέροχα . Θεωρείς τον εαυτό σου τυχερό ότι εργάστηκαν.

Τι γίνεται αν, από την άλλη πλευρά, δεν είστε τόσο σπουδαίοι ακόμη και να γνωρίζετε ποιο είναι το πρόβλημα, έτσι δεν είστε σίγουροι τι να ψάξετε; Τι γίνεται αν δεν έχετε 12ετή ιδιοφυΐα υπολογιστή που ζει επάνω; Τι γίνεται αν κανένας από τους φίλους σας στο social media δεν είναι τεχνικοί;

Τυχερός για σας, υπάρχουν πολλά μέρη για να πάρετε δωρεάν βοήθεια υπολογιστή!

Για ένα, είμαι διαθέσιμος . Πραγματικά, είμαι! Είμαι πραγματικός άνθρωπος και βοηθάω τους ανθρώπους ένα-σε-ένα, δωρεάν, οποτεδήποτε το χρειάζονται.

Ακριβώς όπως η σελίδα μου στο Facebook και το κεφάλι εκεί οποτεδήποτε έχετε ένα θέμα υπολογιστή ή ακόμα και απλά μια γενική τεχνολογική ερώτηση. Δεν κρίνεται και δεν απαιτείται τεχνική γνώση.

Αν αυτό δεν είναι το πράγμα σας, υπάρχουν επίσης εξαιρετικά φόρουμ τεχνικής υποστήριξης εκεί έξω.

Δείτε τη σελίδα μου για την παροχή περισσότερης βοήθειας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτούς τους πόρους, καθώς και βοήθεια σχετικά με τον τρόπο σωστής επικοινωνίας του προβλήματός μου με εμένα ή με κάποιον άλλο που βοηθάει.