Τρόπος αλλαγής των ρυθμίσεων του Windows Update

Αλλάξτε πόσο σημαντικές ενημερώσεις είναι εγκατεστημένες στα Windows 10, 8, 7, Vista, και XP

Το Windows Update υπάρχει για να διευκολύνει την ενημέρωση των Windows με τα πιο πρόσφατα ενημερώματα κώδικα , service pack και άλλες ενημερώσεις. Πόσο εύκολο εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο το Windows Update έχει ρυθμιστεί ώστε να κάνει λήψη και εφαρμογή ενημερώσεων.

Όταν ενεργοποιήσατε για πρώτη φορά τον νέο υπολογιστή σας ή τερματίζετε την εγκατάσταση του λειτουργικού σας συστήματος των Windows, είπατε στο Windows Update πώς θέλετε να ενεργήσει - λίγο πιο αυτόματο ή λίγο χειροκίνητο.

Εάν η αρχική σας απόφαση δεν λειτουργεί ή πρέπει να αλλάξετε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί για να αποφύγετε την επανάληψη ενός προβλήματος αυτόματης ενημέρωσης, όπως συμβαίνει σε ορισμένες Τρίτες Patch , μπορείτε απλά να προσαρμόσετε τον τρόπο με τον οποίο τα Windows λαμβάνουν και εγκαθιστούν ενημερώσεις.

Ανάλογα με την έκδοση των Windows που διαθέτετε, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει τη λήψη αλλά όχι την εγκατάσταση των ενημερώσεων, την ειδοποίησή σας αλλά όχι τη λήψη ή την πλήρη απενεργοποίηση του Windows Update.

Χρόνος που απαιτείται: Η αλλαγή του τρόπου λήψης και εγκατάστασης των ενημερώσεων των Windows θα σας πάρει μόνο λίγα λεπτά.

Σημείωση: Η Microsoft πραγματοποίησε αλλαγές στη θέση και τη διατύπωση του Windows Update και των ρυθμίσεών της σχεδόν κάθε φορά που κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση των Windows. Παρακάτω παρατίθενται τρία σύνολα οδηγιών για την αλλαγή / απενεργοποίηση του Windows Update στα Windows 10 , Windows 8 , Windows 7 ή Windows Vista και Windows XP . Δείτε την έκδοση των Windows που έχω; αν δεν είστε σίγουροι για το ποια επιλογή.

Πώς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του Windows Update στα Windows 10

Ξεκινώντας από τα Windows 10, η Microsoft απλοποίησε τις επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας σχετικά με τη διαδικασία των Windows Update, αλλά επίσης κατάργησε μερικούς από τους λεπτότερους ελέγχους που μπορεί να έχετε απολαύσει σε προηγούμενες εκδόσεις.

 1. Πατήστε ή κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη , ακολουθούμενο από Ρυθμίσεις . Θα χρειαστεί να βρίσκεστε στην επιφάνεια εργασίας των Windows 10 για να το κάνετε αυτό.
 2. Από τις Ρυθμίσεις , πατήστε ή κάντε κλικ στο Ενημέρωση & ασφάλεια .
 3. Επιλέξτε το Windows Update από το μενού στα αριστερά, υποθέτοντας ότι δεν έχει ήδη επιλεγεί.
 4. Πατήστε ή κάντε κλικ στη σύνδεση Σύνθετες επιλογές στα δεξιά, η οποία θα ανοίξει ένα παράθυρο με τίτλο Headline Επιλέξτε τον τρόπο εγκατάστασης των ενημερώσεων .
 5. Οι διάφορες ρυθμίσεις αυτής της σελίδας ελέγχουν τον τρόπο με τον οποίο τα Windows 10 θα κατεβάσουν και θα εγκαταστήσουν ενημερώσεις για το λειτουργικό σύστημα και ίσως άλλο λογισμικό από τη Microsoft.
  1. Συμβουλή: Συστήνω ιδιαίτερα να κάνετε τα εξής: επιλέξτε Αυτόματη (συνιστάται) από το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε Δώστε ενημερώσεις για άλλα προϊόντα της Microsoft κατά την ενημέρωση των Windows. , και μην ελέγξετε την επιλογή αναβολής αναβαθμίσεων . Όλα τα πράγματα που εξετάζονται, είναι ο ασφαλέστερος τρόπος να πάτε.
 6. Οι αλλαγές στις ρυθμίσεις του Windows Update στα Windows 10 αποθηκεύονται αυτόματα μόλις τις δημιουργήσετε. Μόλις ολοκληρώσετε την επιλογή ή αποεπιλογή των πραγμάτων, μπορείτε να κλείσετε το παράθυρο για προχωρημένες επιλογές που είναι ανοιχτό.

Ακολουθούν περισσότερες λεπτομέρειες για όλες τις "προηγμένες" ρυθμίσεις του Windows Update που είναι διαθέσιμες σε εσάς στα Windows 10:

Αυτόματη (συνιστάται): Επιλέξτε αυτή την επιλογή για αυτόματη λήψη και εγκατάσταση ενημερώσεων κάθε είδους - τόσο σημαντικών ενημερωμένων εκδόσεων ασφαλείας, όσο και μη-σημαντικών ενημερώσεων εκτός της ασφάλειας, όπως βελτιώσεις λειτουργιών και δευτερεύοντα σφάλματα.

Ειδοποίηση για την προγραμματισμένη επανεκκίνηση: Επιλέξτε αυτήν την επιλογή για να κάνετε αυτόματες λήψεις ενημερώσεων κάθε είδους ασφάλειας και μη ασφάλειας. Οι ενημερώσεις που δεν απαιτούν επανεκκίνηση θα εγκατασταθούν αμέσως, αλλά αυτές που δεν θα κάνουν επανεκκίνηση του υπολογιστή σας χωρίς την άδειά σας.

Συμβουλή: Δεν υπάρχει κανένας επίσημος τρόπος να απενεργοποιηθεί η αυτόματη ενημέρωση στα Windows 10, ούτε υπάρχει άμεσος τρόπος απενεργοποίησης του Windows Update εντελώς. Θα μπορούσατε να δοκιμάσετε να ρυθμίσετε τη σύνδεση Wi-Fi ως μετρημένη , πράγμα που θα εμπόδιζε τη λήψη ενημερωμένων εκδόσεων (και βεβαίως την εγκατάσταση), αλλά δεν σας συνιστώ να το κάνετε αυτό.

Ακολουθούν μερικές από αυτές τις άλλες πληροφορίες στην οθόνη "Προχωρημένες επιλογές" για:

Δώστε μου ενημερώσεις για άλλα προϊόντα της Microsoft κατά την ενημέρωση των Windows: Αυτό είναι αρκετά αυτονόητο. Σας συνιστούμε να ελέγξετε αυτήν την επιλογή, ώστε άλλα προγράμματα της Microsoft που έχετε εγκαταστήσει να αποκτήσουν και αυτόματες ενημερώσεις, όπως το Microsoft Office. (Οι ενημερώσεις για τις εφαρμογές σας των Windows Store διακινούνται στο Store. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις από το Store και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε την επιλογή αυτόματης ενημέρωσης εφαρμογών .)

Αναστολή αναβαθμίσεων: Με τον έλεγχο αυτό μπορείτε να περιμένετε μερικούς ή περισσότερους μήνες πριν οι σημαντικές ενημερώσεις που δεν αφορούν την ασφάλεια θα εγκατασταθούν αυτόματα, όπως αυτές που εισάγουν νέες λειτουργίες στα Windows 10. Οι αναβαθμίσεις αναβολής δεν επηρεάζουν τις ενημερωμένες εκδόσεις ασφαλείας και δεν είναι διαθέσιμες στα Windows 10 Home.

Επιλέξτε τον τρόπο παράδοσης των ενημερώσεων: Αυτές οι επιλογές σάς επιτρέπουν να ενεργοποιείτε ή να απενεργοποιείτε τη λήψη, καθώς και τη μεταφόρτωση, των αρχείων που σχετίζονται με το Windows Update γύρω από το τοπικό σας δίκτυο ή ακόμα και ολόκληρο το Διαδίκτυο. Η συμμετοχή στις ενημερώσεις από περισσότερα από ένα μέρη βοηθά στην επιτάχυνση της διαδικασίας των Windows Update στα Windows 10.

Λάβετε εμπιστευτικές πληροφορίες: Εάν το βλέπετε, σας επιτρέπει να εγγραφείτε για να λάβετε πρώτες εκδόσεις σημαντικών ενημερώσεων στα Windows 10. Όταν ενεργοποιηθεί, θα έχετε επιλογές γρήγορης ή αργής , υποδεικνύοντας πόσο σύντομα θα είναι διαθέσιμες αυτές οι δοκιμαστικές εκδόσεις Windows 10 ότι θα τους πάρετε.

Τρόπος αλλαγής των ρυθμίσεων του Windows Update στα Windows 8, 7 & amp; Μακρινή θέα

Αυτές οι τρεις εκδόσεις των Windows έχουν πολύ παρόμοιες ρυθμίσεις του Windows Update, αλλά θα σας καλέσω τυχόν διαφορές καθώς περπατάμε μέσω της διαδικασίας.

 1. Ανοίξτε τον πίνακα ελέγχου . Στα Windows 8, το μενού WIN + X είναι ο πιο γρήγορος τρόπος και στα Windows 7 & Vista, ελέγξτε το μενού Έναρξη για το σύνδεσμο.
 2. Πατήστε ή κάντε κλικ στο σύνδεσμο Σύστημα και ασφάλεια ή απλά στην Ασφάλεια στα Windows Vista.
  1. Σημείωση: Εάν προβάλλετε την προβολή Κλασσική προβολή , Μεγάλα εικονίδια ή Μικρά εικονίδια του Πίνακα Ελέγχου , επιλέξτε αντί για Windows Update και, στη συνέχεια, μεταβείτε στο Βήμα 4.
 3. Από το παράθυρο Σύστημα και ασφάλεια , επιλέξτε τη σύνδεση Windows Update .
 4. Μόλις ανοίξει το Windows Update , κάντε κλικ ή πατήστε στη σύνδεση Αλλαγή ρυθμίσεων στα αριστερά.
 5. Οι ρυθμίσεις που βλέπετε στην οθόνη αυτήν τη στιγμή ελέγχουν τον τρόπο με τον οποίο το Windows Update θα αναζητήσει, θα λάβει και θα εγκαταστήσει ενημερώσεις από τη Microsoft.
  1. Συμβουλή: Σας συνιστούμε να επιλέξετε Εγκατάσταση ενημερώσεων αυτόματα (συνιστάται) από το αναπτυσσόμενο μενού και στη συνέχεια να ελέγξετε όλα τα άλλα στοιχεία της σελίδας. Αυτό θα διασφαλίσει ότι ο υπολογιστής σας λαμβάνει και εγκαθιστά όλες τις ενημερώσεις που χρειάζεται.
  2. Σημείωση: Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε την ώρα που έχουν εγκατασταθεί οι ενημερώσεις που έχετε λάβει. Στα Windows 8, αυτό πίσω από τις ενημερώσεις θα εγκατασταθεί αυτόματα κατά τη διάρκεια του συνδέσμου παραθύρου συντήρησης και στα Windows 7 & Vista, είναι ακριβώς εκεί στην οθόνη του Windows Update.
 1. Πατήστε ή κάντε κλικ στο OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές. Μη διστάσετε να κλείσετε το παράθυρο του Windows Update στο οποίο επιστρέψατε.

Εδώ είναι λίγο περισσότερο σε όλες τις επιλογές που έχετε:

Εγκαταστήστε αυτόματα τις ενημερώσεις (συνιστάται): Επιλέξτε αυτήν την επιλογή για να ελέγξετε αυτόματα το Windows Update, να κάνετε λήψη και να εγκαταστήσετε σημαντικές ενημερωμένες εκδόσεις ασφαλείας.

Κάντε λήψη ενημερωμένων εκδόσεων, αλλά επιτρέψτε μου να επιλέξω εάν θα τα εγκαταστήσω: Επιλέξτε αυτό για να ελέγχει αυτόματα το Windows Update και να κάνει λήψη σημαντικών ενημερώσεων αλλά όχι να τις εγκαταστήσει. Θα πρέπει να επιλέξετε ρητά να εγκαταστήσετε τις ενημερώσεις είτε από το Windows Update είτε κατά την επόμενη διαδικασία τερματισμού.

Ελέγξτε για ενημερώσεις αλλά επιτρέψτε μου να επιλέξω αν θα τα κατεβάσω και θα τα εγκαταστήσω: Με αυτήν την επιλογή, το Windows Update θα ελέγξει και θα σας ειδοποιήσει για τις διαθέσιμες ενημερώσεις αλλά θα χρειαστεί να εγκρίνετε με μη αυτόματο τρόπο τη λήψη και εγκατάσταση αυτών.

Ποτέ μην ελέγχετε για ενημερώσεις (δεν συνιστάται): Αυτή η επιλογή απενεργοποιεί πλήρως το Windows Update στα Windows 8, 7 ή Vista. Όταν το επιλέξετε, το Windows Update δεν θα ελέγξει καν με τη Microsoft για να δει αν υπάρχουν διαθέσιμες σημαντικές ενημερώσεις ασφαλείας.

Εδώ είναι μερικά από αυτά τα άλλα πλαίσια ελέγχου, όχι όλα τα οποία θα δείτε, ανάλογα με την έκδοση των Windows που διαθέτετε και τον τρόπο ρύθμισης του υπολογιστή σας:

Δώστε μου τις συνιστώμενες ενημερώσεις με τον ίδιο τρόπο που λαμβάνω σημαντικές ενημερώσεις: Αυτή η επιλογή δίνει την άδεια του Windows Update να επεξεργάζεται τα patches που η Microsoft "συνιστά" με τον ίδιο τρόπο όπως τα μπαλώματα που θεωρούνται "κρίσιμα" ή "σημαντικά" v που έχετε επιλέξει στο αναπτυσσόμενο πλαίσιο.

Να επιτρέπεται σε όλους τους χρήστες να εγκαθιστούν ενημερώσεις σε αυτόν τον υπολογιστή: Ελέγξτε αν έχετε άλλους λογαριασμούς που δεν είναι διαχειριστές στον υπολογιστή σας και που χρησιμοποιούνται πραγματικά. Αυτό θα επιτρέψει στους χρήστες να εγκαταστήσουν και ενημερώσεις. Ωστόσο, ακόμα και όταν δεν έχουν ελεγχθεί, οι ενημερώσεις που έχουν εγκατασταθεί από έναν διαχειριστή θα εξακολουθήσουν να εφαρμόζονται σε αυτούς τους λογαριασμούς χρηστών, απλά δεν θα μπορούν να τις εγκαταστήσουν.

Δώστε μου ενημερώσεις για άλλα προϊόντα της Microsoft κατά την ενημέρωση των Windows: Ελέγξτε αυτήν την επιλογή, η οποία είναι λίγο πιο στιβαρή στα Windows 7 & Vista, αν έχετε στην κατοχή σας άλλο λογισμικό της Microsoft και θέλετε το Windows Update να χειριστεί και την ενημέρωση αυτών.

Δείξτε μου λεπτομερείς ειδοποιήσεις όταν είναι διαθέσιμο το νέο λογισμικό της Microsoft: Αυτό είναι αρκετά αυτονόητο - ελέγξτε εάν θέλετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις μέσω του Windows Update, όταν το λογισμικό της Microsoft που δεν έχετε εγκαταστήσει είναι διαθέσιμο για τον υπολογιστή σας.

Τρόπος αλλαγής των ρυθμίσεων του Windows Update στα Windows XP

Το Windows Update είναι περισσότερο μια ηλεκτρονική υπηρεσία από ένα ενσωματωμένο τμήμα των Windows XP, αλλά οι ρυθμίσεις ενημέρωσης μπορούν να ρυθμιστούν από το λειτουργικό σύστημα.

 1. Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου , συνήθως μέσω του Start ( Έναρξη)
 2. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο του Κέντρου ασφαλείας .
  1. Σημείωση: Εάν προβάλλετε τον Πίνακα Ελέγχου στην Κλασσική προβολή , δεν θα δείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Αντ 'αυτού, κάντε διπλό κλικ στις Αυτόματες ενημερώσεις και, στη συνέχεια, μεταβείτε στο βήμα 4.
 3. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο Αυτόματες ενημερώσεις κοντά στο κάτω μέρος του παραθύρου.
 4. Αυτές οι τέσσερις επιλογές που βλέπετε στο παράθυρο Αυτόματες ενημερώσεις ελέγχουν τον τρόπο ενημέρωσης των Windows XP.
  1. Συμβουλή: Συνιστάται ιδιαίτερα να επιλέξετε την επιλογή Αυτόματη (συνιστώμενη) και την καθημερινή επιλογή από το αναπτυσσόμενο μενού που εμφανίζεται κάτω από το παράθυρο, μαζί με το χρόνο που δεν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας.
  2. Σημαντικό: Τα Windows XP δεν υποστηρίζονται πλέον από τη Microsoft και έτσι δεν πιέζουν πλέον τις ενημερώσεις στα Windows XP. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη ότι θα μπορούσαν να γίνουν εξαιρέσεις στο μέλλον, συνέστησα ακόμα τη διατήρηση των ενεργοποιημένων "αυτόματων" ρυθμίσεων.
 5. Κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.

Ακολουθούν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι σημαίνουν αυτές οι τέσσερις επιλογές για την εμπειρία σας στο Windows Update στα Windows XP:

Αυτόματη (συνιστάται): Το Windows Update θα ελέγχει αυτόματα για λήψη, λήψη και εγκατάσταση ενημερωμένων εκδόσεων, χωρίς να χρειάζεστε εισροές από εσάς.

Κάντε λήψη ενημερωμένων εκδόσεων για μένα, αλλά επιτρέψτε μου να επιλέξω πότε να τα εγκαταστήσω: Οι ενημερώσεις θα ελεγχθούν και θα ληφθούν από τους διακομιστές της Microsoft, αλλά δεν θα εγκατασταθούν μέχρι να τις εγκρίνετε με μη αυτόματο τρόπο.

Ειδοποιήστε με, αλλά μην τα κατεβάζετε ή τα εγκαθιστάτε αυτόματα: Το Windows Update θα ελέγξει για νέες ενημερώσεις από τη Microsoft και θα σας ενημερώσει σχετικά, αλλά δεν θα τις κατεβάσετε και θα εγκαταστήσετε μέχρι να το δηλώσετε.

Απενεργοποίηση αυτόματων ενημερώσεων: Αυτή η επιλογή απενεργοποιεί πλήρως το Windows Update στα Windows XP. Δεν θα ειδοποιηθεί καν ότι υπάρχουν διαθέσιμες ενημερώσεις. Μπορείτε, φυσικά, να επισκεφτείτε τον ιστότοπο του Windows Update μόνοι σας και να ελέγξετε για τυχόν νέα μπαλώματα.

Απενεργοποίηση του Windows Update & amp; Απενεργοποίηση των Αυτόματων ενημερώσεων

Ενώ είναι δυνατό, τουλάχιστον πριν από τα Windows 10, δεν συνιστώ εντελώς την απενεργοποίηση του Windows Update . Τουλάχιστον, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει μια επιλογή όπου θα ενημερώνεστε για νέες ενημερώσεις, ακόμη και αν επιλέξετε να μην τις κατεβάσετε ή να εγκαταστήσετε αυτόματα.

Και σε αυτή τη σκέψη ... Επίσης, δεν συνιστώ να απενεργοποιώ την αυτόματη ενημέρωση . Το να ενημερώνετε το Windows Update, να κάνετε λήψη και να κάνετε αυτόματες ενημερώσεις είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι είστε προστατευμένοι από την εκμετάλλευση από ζητήματα ασφάλειας μετά την ανακάλυψή τους. Ναι, τουλάχιστον στα Windows 8, 7 και Vista, θα μπορούσατε να συμβιβαστείτε κάνοντας αυτό το κρίσιμο "install" μέρος για εσάς, αλλά αυτό είναι μόνο ένα ακόμα πράγμα που πρέπει να θυμάστε να κάνετε.

Κατώτατη γραμμή: Το λέω κρατάτε το απλό κρατώντας το αυτόματο.