Όλοι για τους διακομιστές μέσων για οικιακή ψυχαγωγία

Πώς οι υπηρεσίες πολυμέσων και οι συνδεδεμένες συσκευές λειτουργούν στο περιβάλλον οικιακής ψυχαγωγίας

Η οικιακή ψυχαγωγία ήταν αρκετά απλή - ενεργοποιήστε την τηλεόραση, ρυθμίστε τα "αυτιά κουνελιών" και καθίστε σε ένα βράδυ γέλιου και δράματος. Σήμερα, δεν είναι τόσο απλό - έχουμε HDTV, καλωδιακούς, δορυφορικούς, Blu-ray δίσκους και DVD και τώρα το διαδίκτυο και τα οικιακά δίκτυα άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο έχουμε πρόσβαση σε ταινίες, μουσική και άλλες επιλογές. Ως αποτέλεσμα, οι διακομιστές μέσων ενημέρωσης είναι τώρα κάτι που πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές, καθώς και να γνωρίζουν πώς να τις χρησιμοποιούν. Μάθετε τις λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο το υλικό και το λογισμικό διακομιστή μέσων λειτουργεί σε μια σειρά άρθρων από τον Barb Gonzalez.

Τι είναι ένας διακομιστής πολυμέσων - Πώς ένας διακομιστής πολυμέσων μοιράζεται φωτογραφίες, μουσική και ταινίες

Toshiba Canvio. Φωτογραφία από το Amazon

Για να προβάλλετε τις φωτογραφίες, τη μουσική και τις ταινίες σας σε ροή πολυμέσων ή συσκευή αναπαραγωγής μέσων δικτύου, χρειάζεστε έναν διακομιστή πολυμέσων. Μάθετε τι είναι ένας διακομιστής πολυμέσων και πώς οργανώνει τα αρχεία πολυμέσων σας για να διευκολύνει την εύρεση του μέσου που θέλετε να παρακολουθήσετε ή να ακούσετε στο άρθρο μας: Τι είναι ο διακομιστής πολυμέσων;

Πώς λειτουργεί το λογισμικό διακομιστή πολυμέσων με συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων δικτύου, Streamers και υπολογιστές

Για να μοιραστείτε τις φωτογραφίες, τη μουσική και τις ταινίες που είναι αποθηκευμένες στον υπολογιστή σας με το σύστημα οικιακού κινηματογράφου, μπορεί να χρειαστείτε λογισμικό διακομιστή πολυμέσων. Μάθετε πώς το λογισμικό διακομιστή πολυμέσων διαθέτει διαφορετικές λειτουργίες για να διευκολύνετε την εύρεση και ροή του μέσου που θέλετε στο μέσο αναπαραγωγής πολυμέσων, τη συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων, το δίκτυο αναπαραγωγής Blu-ray Disc, την τηλεόραση ή τον δέκτη οικιακού κινηματογράφου στο άρθρο Πώς λειτουργεί το λογισμικό διακομιστή πολυμέσων με συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων δικτύου, Streamers και υπολογιστές .

Τι είναι μια συσκευή NAS (Network Attached Storage);

Τι είναι το NAS ούτως ή άλλως; Μια συσκευή NAS ή συσκευή συσχέτισης δικτύου μπορεί να είναι το καλύτερο μέρος για να αποθηκεύσετε τη βιβλιοθήκη πολυμέσων σας. Μάθετε εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή NAS ως διακομιστή πολυμέσων με τη συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων για να αποκτήσετε πρόσβαση στις φωτογραφίες, τη μουσική και τις ταινίες σας στο οικιακό σας δίκτυο. Για όλες τις λεπτομέρειες, ανατρέξτε στο άρθρο μας σχετικά με τα Βασικά στοιχεία της συσκευής NAS (Network Attached Storage) .

Τι να ψάξει κατά την αγορά για μια συσκευή NAS (Network Attached Storage)

Ένα NAS (Device Attached Storage Device) μπορεί να αποθηκεύσει μια συγκεντρωτική βιβλιοθήκη πολυμέσων με φωτογραφίες, μουσική και ταινίες για πρόσβαση στο media player δικτύου και τους υπολογιστές του οικιακού δικτύου. Οι συσκευές NAS δεν είναι μόνο σκληροί δίσκοι, αλλά διαθέτουν χαρακτηριστικά όπως απομακρυσμένη πρόσβαση αποθηκευμένων αρχείων ήχου, βίντεο και φωτογραφιών. Για λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο αγοράς για το καλύτερο NAS για την εγκατάσταση του home theatre / home network, δείτε το άρθρο Δέκα δυνατότητες για σύγκριση κατά την αγορά για ένα NAS .

Τι είναι το DLNA;

Το DLNA αντιπροσωπεύει το Digital Living Network Alliance. Το DLNA ορίζει πρότυπα και οδηγίες για συσκευές πολυμέσων οικιακής δικτύωσης. Μάθετε περισσότερα σχετικά με το DLNA και τον τρόπο με τον οποίο η πιστοποίηση DLNA καθιστά εύκολη τη ρύθμιση του οικιακού σας δικτύου για να μοιράζεστε και να αναπαράγετε φωτογραφίες, μουσική και ταινίες. Για όλες τις λεπτομέρειες, δείτε τι είναι το DLNA; .

Βασικά στοιχεία πιστοποίησης DLNA

Όταν αγοράζετε ένα media player ή μια συσκευή δικτύου, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι είναι πιστοποιημένο με DLNA. Μάθετε σχετικά με τις πιστοποιήσεις DLNA και αποκτήστε καλύτερη κατανόηση σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να μεταφέρετε μέσα πολυμέσων μέσω οικιακού δικτύου. Για όλες τις λεπτομέρειες, ανατρέξτε στο άρθρο Βασικά στοιχεία πιστοποίησης DLNA .

Βασικά στοιχεία της Samsung AllShare

Η Samsung AllShare μεταδίδει εύκολα φωτογραφίες, μουσική και ταινίες μεταξύ τηλεοράσεων, οικιακού κινηματογράφου, Blu-ray Disc Players, Galaxy Tab και κάμερες WiFi και βιντεοκάμερες και όλα αυτά μπορούν να ελεγχθούν από ένα τηλέφωνο Galaxy S. Μάθετε πώς ο AllShare κάνει την οικιακή ψυχαγωγία δικτύωσης απλή χρησιμοποιώντας προϊόντα πιστοποιημένα με DLNA . Τα προϊόντα AllShare είναι το τέλειο παράδειγμα των πιστοποιήσεων DLNA και ο τέλειος τρόπος κατανόησης του DLNA. Για όλες τις λεπτομέρειες, ανατρέξτε στο άρθρο: Η Samsung AllShare απλοποιεί τη ροή πολυμέσων .