Τι είναι το PlayOn;

Διαχειριστείτε το streaming και το ψηφιακό περιεχόμενο πολυμέσων σας με το PlayOn

Το PlayOn είναι μια εφαρμογή διακομιστή πολυμέσων για υπολογιστές (που αναφέρεται ως Desktop PlayOn ). Στα πιο βασικά, το PlayOn Desktop οργανώνει περιεχόμενο πολυμέσων έτσι ώστε οι συμβατές συσκευές να μπορούν να βρίσκουν και να αναπαράγουν φωτογραφίες, μουσική και ταινίες που έχουν ήδη αποθηκευτεί στον υπολογιστή σας.

Παρόλα αυτά, το PlayOn επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση και να οργανώσουν πολλούς ιστότοπους βίντεο συνεχούς ροής, όπως το Netflix, το Hulu, το Amazon Instant Video, το Comedy Central, το ESPN, το MLB και πολλά άλλα (πάνω από 100 συνολικά).

Εκτός από την προβολή όλων στον υπολογιστή σας, οι χρήστες μπορούν επίσης να μεταδώσουν το περιεχόμενο σε μια συμβατή συσκευή αναπαραγωγής, όπως μια ταινία πολυμέσων όπως το Roku Box, η Amazon Fire TV ή το Chromecast, η έξυπνη τηλεόραση , το Blu-ray Disc player δικτύου ή κονσόλα παιχνιδιών συνδεδεμένη στο δίκτυο.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν η ταινία πολυμέσων σας δεν παρέχει πρόσβαση σε συγκεκριμένη υπηρεσία στην οποία έχει πρόσβαση το PlayOn, μπορείτε ακόμα να την παρακολουθήσετε μέσω της εφαρμογής PlayOn. Εκτός από τις υπηρεσίες που αναφέρονται, μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες μέσω του προγράμματος περιήγησης PlayOn. Όσο η ταινία πολυμέσων σας μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στον υπολογιστή σας που εκτελεί την εφαρμογή PlayOn, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλους τους ιστότοπους και τις υπηρεσίες ροής πολυμέσων που διατίθενται μέσω της εφαρμογής PlayOn.

Η επιφάνεια εργασίας PlayOn είναι διακομιστής πολυμέσων DLNA

Η επιφάνεια εργασίας PlayOn επεκτείνει τις δυνατότητες των περισσότερων ταινιών πολυμέσων συμβατών με DLNA και άλλων συμβατών συσκευών (ορισμένες έξυπνες τηλεοράσεις, συσκευές αναπαραγωγής Blu-ray Disc και κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών). Εάν είναι εγκατεστημένο σε υπολογιστή συνδεδεμένο στο δίκτυο, το PlayOn εμφανίζεται στο μενού της συσκευής αναπαραγωγής. Είναι καλύτερο να έχετε πρόσβαση στο διακομιστή πολυμέσων PlayOn DLNA μέσω του μενού βίντεο της συσκευής αναπαραγωγής. Μόλις έχετε πρόσβαση, η εμπειρία είναι παρόμοια με τη ροή βίντεο από τον υπολογιστή σας.

Μόλις επιλέξετε την εφαρμογή PlayOn από τις πηγές πολυμέσων του οικείου δικτύου σας, οι διάφορες υπηρεσίες online streaming θα εμφανιστούν στον Πίνακα καναλιών PlayOn, που σημαίνονται από το επίσημο λογότυπο του καναλιού. Κάντε κλικ σε οποιοδήποτε από τα λογότυπα και έχετε πρόσβαση στις προσφορές του προγράμματος.

Πώς το PlayOn είναι σε θέση να προγραμματίσει την αλλαγή θέσης

Δεδομένου ότι οι κατασκευαστές ταινιών Media πρέπει να κάνουν συμφωνίες με τις διάφορες υπηρεσίες streaming σε απευθείας σύνδεση για να τις συμπεριλάβουν στη συσκευή τους, ορισμένες φορές η υπηρεσία που θέλετε δεν είναι διαθέσιμη στη συσκευή σας. Ωστόσο, με το PlayOn, μπορείτε να μεταφέρετε άλλες υπηρεσίες στη συσκευή σας, οι οποίες ενδέχεται να μην περιλαμβάνονται ήδη, με "μετατόπιση θέσης".

Αυτό είναι δυνατό επειδή το PlayOn έχει ένα στοιχείο που λειτουργεί ως διακομιστής πολυμέσων, αλλά στον πυρήνα του, είναι πραγματικά ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Όταν οι ροές του PlayOn App προέρχονται από έναν ιστότοπο συνεχούς ροής βίντεο, ο ιστότοπος το βλέπει ως πρόγραμμα περιήγησης ιστού άλλου υπολογιστή. Η μαγεία συμβαίνει όταν το βίντεο συνεχούς ροής μπορεί να αποσταλεί από τον υπολογιστή σας σε άλλες συσκευές.

Επιφάνεια εργασίας του PlayOn

Υπάρχουν δύο εκδόσεις του Desktop PlayOn. Η δωρεάν έκδοση σάς επιτρέπει να αναπαράγετε και να μεταφέρετε περιεχόμενο από διάφορες υπηρεσίες ροής, καθώς και το προσωπικό σας περιεχόμενο στον επιτραπέζιο υπολογιστή σας. Μπορείτε επίσης να προβάλλετε το προσωπικό σας περιεχόμενο σε άλλες συμβατές συσκευές.

Η αναβαθμισμένη έκδοση σάς επιτρέπει όχι μόνο να αναπαράγετε και να μεταφέρετε περιεχόμενο online και προσωπικά στον υπολογιστή σας, αλλά θα μπορείτε να καταγράφετε και να μεταφέρετε περιεχόμενο online σε άλλη συσκευή.

Το PlayOn Desktop είναι δωρεάν, αλλά η αναβάθμιση απαιτεί επιπλέον χρέωση (περισσότερες πληροφορίες παρακάτω).

Επίσης, παρόλο που το PlayOn App μπορεί να φορτωθεί δωρεάν, μπορεί να προστεθούν χρεώσεις συνδρομής ή πληρωμής ανά προβολή για ορισμένα κανάλια, όπως το Netflix, το Amazon Instant Video, το Hulu και άλλα.

Η αναβάθμιση επιτραπέζιου υπολογιστή PlayOn

Η αναβάθμιση του PlayOn Desktop σας επιτρέπει να καταγράφετε και να αποθηκεύετε βίντεο από οποιοδήποτε από τα κανάλια τους. Μόλις καταγραφούν, τα αποθηκευμένα βίντεο μπορούν να μεταδοθούν σε διακομιστές μέσων και σε άλλες συσκευές που είναι συμβατές με την εφαρμογή PlayOn.

Η Αναβάθμιση Desktop λειτουργεί σαν ένα DVR για online περιεχόμενο. Δεδομένου ότι εγγράφει περιεχόμενο συνεχούς ροής στο διαδίκτυο, το PlayOn αναφέρεται σε αυτή τη λειτουργία ως SVR (Streaming Video Recorder).

Με λίγα λόγια, κάντε κλικ σε οποιοδήποτε από τα κανάλια πολυμέσων συνεχούς ροής που είναι διαθέσιμα στη Σελίδα καναλιού PlayOn και επιλέξτε ένα βίντεο προς ροή. Το PlayOn θα εγγράψει το βίντεο στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας για να το δείτε ή να μεταδώσει σε άλλη συσκευή αργότερα. Το PlayOn καταγράφει το επιλεγμένο βίντεο καθώς μεταδίδεται στον υπολογιστή σας. Όπως ένα DVR, η εγγραφή γίνεται σε πραγματικό χρόνο. Μια ώρα τηλεοπτική εκπομπή θα πάρει την πλήρη ώρα για την εγγραφή.

Μπορείτε να ρυθμίσετε την εφαρμογή Play-On Desktop για να εγγράψετε όχι μόνο μεμονωμένα προγράμματα, αλλά ολόκληρη τηλεοπτική σειρά για αργότερα προβολή μεμονωμένων επεισοδίων ή αργή παρακολούθηση. Σύμφωνα με το PlayOn, μπορείτε να καταγράψετε οτιδήποτε διατίθεται μέσω της εφαρμογής του, από το Netflix έως το HBOGo.

Ωστόσο, αν παρακολουθείτε ένα βίντεο που περιλαμβάνει διαφημίσεις (όπως Crackle), θα καταγράφει και τις διαφημίσεις. Παρόλο που καταγράφονται οι διαφημίσεις, ένα από τα πλεονεκτήματα της αναβάθμισης του PlayOn Desktop είναι ότι μπορείτε να παραλείψετε τις Διαφημίσεις κατά την αναπαραγωγή.

Η εγγραφή ζωντανών αθλητικών εκδηλώσεων μπορεί να έχει ορισμένους περιορισμούς, όπως η πιστοποίηση συνδρομητικής συνδρομητικής υπηρεσίας καλωδιακής υπηρεσίας.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα πρόσθετα βήματα που ενδέχεται να απαιτούνται για την εγγραφή περιεχομένου από συγκεκριμένα κανάλια, ανατρέξτε στους Οδηγούς εγγραφής οδηγιών του PlayOn.

Γιατί εγγραφείτε σε streaming media online;

Γιατί θα καταγράφετε βίντεο στο διαδίκτυο όταν είναι άμεσα διαθέσιμα όποτε θέλετε να το παρακολουθήσετε; Παρόλο που μπορεί να φαίνεται ότι τα μέσα μπορούν να μεταδοθούν από το online κατά παραγγελία όποτε το θέλετε, υπάρχουν στιγμές που μπορεί να είναι προτιμότερο να έχετε αποθηκεύσει ένα βίντεο στο σκληρό σας δίσκο αντί να κάνετε streaming από το διαδίκτυο.

Υπάρχουν πλεονεκτήματα για την καταγραφή online βίντεο και την αποθήκευση τους στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας:

Η αναβάθμιση επιτραπέζιου παιχνιδιού PlayOn θα σας κοστίσει $ 7.99 (μήνα), $ 29.99 (έτος), $ 69.99 (διάρκεια ζωής). Η PlayOn διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει τη δομή της τιμολόγησης ανά πάσα στιγμή για διαφημιστικούς ή άλλους σκοπούς.

PlayOn Cloud

Μια άλλη υπηρεσία που προσφέρει το PlayOn είναι το PlayOn Cloud. Αυτή η υπηρεσία επιτρέπει στους χρήστες Android και iPhone να καταγράφουν περιεχόμενο συνεχούς ροής και να το αποθηκεύουν στο Cloud. Αφού αποθηκευτούν, οι ηχογραφήσεις μπορούν να προβληθούν σε ένα Android ή iPhone / iPad. Τα αρχεία καταγράφονται σε MP4, έτσι ώστε να μπορούν εύκολα να αναπαραχθούν οπουδήποτε ή οποτεδήποτε, ακόμα και εκτός σύνδεσης. Θα κοστίσει $ 0,20 έως 0,40 σεντς για κάθε εγγραφή που κάνετε.

Το PlayOn Cloud επιτρέπει επίσης την AdSkipping, καθώς και την αυτόματη λήψη μέσω Wifi.

Δυστυχώς, οι ηχογραφήσεις δεν είναι μόνιμες, αλλά θα παραμείνουν διαθέσιμες μέχρι και 30 ημέρες. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου, μπορείτε να κατεβάσετε τις εγγραφές σε όσες συμβατές συσκευές θέλετε (εφ 'όσον είναι δικές σας).

Η κατώτατη γραμμή

Το PlayOn είναι σίγουρα μια επιλογή που μπορεί να προσθέσει κάποια επιπλέον ευελιξία στην εμπειρία streaming μέσω του Διαδικτύου, όπως η δυνατότητα εγγραφής περιεχομένου συνεχούς ροής. Ωστόσο, με εξαίρεση το PlayOn Cloud, πρέπει να έχετε ένα PC και ένα οικιακό δίκτυο στο μίγμα.

Επίσης, η πρόσβαση στο περιεχόμενο μέσω της εφαρμογής PlayOn είναι περιορισμένη σε σύγκριση με τα διαθέσιμα άμεσα σε ορισμένες συσκευές ροής πολυμέσων, όπως το Roku Box, το Google Chromecast και η Amazon Fire TV, και πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι η πρόσβαση στο περιεχόμενο μέσω του PlayOn περιορίζεται σε ανάλυση 720p. Για όσους επιθυμούν δυνατότητες ροής 1080p ή 4K , το PlayOn μπορεί να μην είναι η λύση σας.

Από την άλλη πλευρά, εάν επωφεληθείτε από τις επιλογές αναβάθμισης του PlayOn Desktop και / ή από το PlayOn Cloud, κερδίζετε πολλή ευελιξία όσον αφορά την δυνατότητα εγγραφής και, στη συνέχεια, έχετε πρόσβαση στο αγαπημένο σας περιεχόμενο συνεχούς ροής οποτεδήποτε ή οπουδήποτε θέλετε συμβατές συσκευές (περιορισμός 30 ημερών στις εγγραφές του PlayOn Cloud).

Οι λειτουργίες PlayOn Desktop και PlayOn Cloud ενδέχεται να αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου - Για τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, ανατρέξτε στην επίσημη αρχική σελίδα και τις πλήρεις ερωτήσεις.

Αποποίηση: Το βασικό περιεχόμενο αυτού του άρθρου γράφτηκε αρχικά από τον Barb Gonzalez, αλλά έχει επεξεργαστεί, αναμορφωθεί και ενημερωθεί από τον Robert Silva .