Είναι Dash Cams Νομική, ή μπορεί να σας πάρει σε προβλήματα;

Πριν αγοράσετε και εγκαταστήσετε μια κάμερα παύσης στο αυτοκίνητό σας, ίσως να θέλετε να διερευνήσετε εάν οι κάμερες παύλας είναι νόμιμες όπου ζείτε. Παρόλο που αυτές οι συσκευές είναι απολύτως νόμιμες σε πολλές περιοχές, υπάρχουν δύο σημαντικά νομικά ζητήματα που θα μπορούσαν ενδεχομένως να σας προσφέρουν σε ζεστό νερό.

Το πρώτο ζήτημα με τη χρήση ενός cam παύλα έχει να κάνει με την παρεμπόδιση της άποψης σας μέσω του μπροστινού παρμπρίζ σας, και το δεύτερο σχετίζεται με την ηλεκτρονική επιτήρηση.

Εφόσον τα ζητήματα αυτά αντιμετωπίζονται διαφορετικά από τη μια χώρα στην άλλη και ακόμη και από τη μια δικαιοδοσία στην άλλη σε ορισμένες χώρες, είναι σημαντικό να επαληθεύσετε την επιστολή του νόμου στη συγκεκριμένη τοποθεσία σας προτού μπείτε στο δρόμο με τις κάμερες να έρθουν σε τροχιά.

Η νομιμότητα των παρεμποδισμένων απόψεων

Το πρώτο νομικό ζήτημα που μπορεί να αντιμετωπίσετε με μια φωτογραφική μηχανή του πίνακα ελέγχου έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι περισσότερες από αυτές τις συσκευές δεν συνδέονται με τον πίνακα ελέγχου σας. Αντ 'αυτού, τα περισσότερα από αυτά έχουν σχεδιαστεί για να συνδέονται με το παρμπρίζ με ένα σύστημα στήριξης βεντούζα.

Ο λόγος που πρόκειται για μια σημαντική διάκριση είναι ότι πολλές δικαιοδοσίες θέτουν περιορισμούς σχετικά με το πόσο ένα παρμπρίζ μπορεί να αποκρύπτεται από συσκευές όπως οι μονάδες πλοήγησης GPS και οι κάμερες παύλας.

Ο γενικός κανόνας είναι ότι αν η φωτογραφική σας μηχανή παύει να καλύπτει περισσότερο από ένα τετράγωνο 5 ιντσών από την πλευρά του οδηγού ή ένα τετράγωνο 7 ιντσών από την πλευρά του συνοδηγού,

Φυσικά, μερικές περιοχές έχουν αυστηρότερους περιορισμούς, ενώ άλλοι δεν έχουν περιορισμούς στα βιβλία που καλύπτουν το παρμπρίζ, οπότε είναι καλή ιδέα να ελέγξετε τον συγκεκριμένο νόμο ή τον τοπικό κώδικα στην περιοχή σας, για να βεβαιωθείτε ότι τα πάντα βρίσκονται σε γραμμή.

Μια επιλογή είναι να επικοινωνήσετε με την τοπική επιβολή του νόμου σας ή έναν δικηγόρο που έχει εμπειρία στον τομέα, αν και ο μόνος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι παίρνετε τις σωστές πληροφορίες είναι να πάτε δεξιά στην πηγή.

Ευτυχώς, πολλές δικαιοδοσίες παρέχουν εύκολη πρόσβαση στο διαδίκτυο στους τοπικούς νόμους και κώδικες.

Ποια κράτη απαγορεύουν τις βαλβίδες που έχουν τοποθετηθεί στο παρμπρίζ;

Η τοποθέτηση κάμερας ή οποιασδήποτε συσκευής στο παρμπρίζ σας είναι παράνομη σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες σε κρατικό επίπεδο, αν και υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι η εστίαση τείνει να εμποδίζει την παρεμπόδιση της θέσης του οδηγού στο δρόμο. Ορισμένοι νόμοι αφορούν γενικά τα εμπόδια του παρμπρίζ και άλλα έχουν σχεδιαστεί για να ρυθμίζουν τις οθόνες ή τα αυτοκόλλητα, αλλά συχνά χρησιμοποιούν ασαφή γλώσσα που μπορεί να περιλαμβάνει κυριολεκτικά οποιοδήποτε εμπόδιο.

Επομένως, ακόμα και αν τοποθετήσετε την κάμερα στην παύλα σας, αν φαίνεται να εμποδίζει την προβολή σας, ίσως να τραβήξετε.

Ο παρακάτω πίνακας ταξινομεί τα κράτη σε τρεις κατηγορίες: καταστάσεις που έχουν είτε συγκεκριμένες είτε ασαφείς απαγορεύσεις για παρεμπόδιση των παρμπρίζ, καταστάσεις που καθορίζουν τα τμήματα ενός παρμπρίζ που μπορεί να παρεμποδιστούν και δηλώνει όπου δεν μπορεί να βρεθούν εμπόδια στο παρμπρίζ.

Απαγορεύεται η παρεμπόδιση του παρμπρίζ Αλαμπάμα, Αρκάνσας, Κονέκτικατ, Ντέλαγουερ, Φλόριντα, Γεωργία, Αϊντάχο, Αϊόβα , Κάνσας, Κεντάκι, Λουιζιάνα, Μασαχουσέτη, Μίτσιγκαν, Μισισιπή , Μοντάνα, Νεμπράσκα, Νιού Χάμσαϊρ, Νιου Τζέρσεϋ, Μέιν. , Οκλαχόμα, Όρεγκον, Πενσυλβανία, Ρόουντ Άιλαντ, Νότια Καρολίνα, Νότια Ντακότα, Τενεσί, Τέξας, Βιρτζίνια, Ουάσινγκτον, Δυτική Βιρτζίνια, Ουισκόνσιν, Ουαϊόμινγκ
Περιορισμοί παρεμπόδισης του παρμπρίζ Αλάσκα, Αριζόνα, Καλιφόρνια, Κολοράντο, Χαβάη, Ιλινόις, Ιντιάνα, Μέριλαντ, Μινεσότα, Νεβάδα, Γιούτα, Βερμόντ
Δεν υπάρχουν περιορισμοί ή καμία αναφορά Μισσούρι, Βόρεια Καρολίνα

Σημαντικό: Η νομιμότητα των συσκευών που είναι εγκατεστημένες σε παράθυρα και παύλα σε οποιαδήποτε δεδομένη δικαιοδοσία ενδέχεται να αλλάξει ανά πάσα στιγμή. Ακόμα και αν είναι νόμιμο να χρησιμοποιήσετε μια κάμερα παύσης εγκατεστημένη σε παράθυρο στην πολιτεία σας σήμερα, το ίδιο ίσως δεν είναι αλήθεια αύριο. Συμβουλευτείτε έναν δικηγόρο ή διαβάστε τον ίδιο τον κώδικα ή το νόμο μόνος σας, προτού τοποθετήσετε οτιδήποτε στο παρμπρίζ σας που θα μπορούσε να εμποδίσει την άποψη σας για το δρόμο.

Το ζήτημα της ηλεκτρονικής επιτήρησης

Παρόλο που οι κάμερες παύσης είναι τεχνικά μια μορφή παρακολούθησης, ενδέχεται να εξακολουθείτε να τρέχετε από τους νόμους ηλεκτρονικής επιτήρησης ανάλογα με τον τόπο κατοικίας σας. Μπορεί επίσης να υπάρχουν νόμοι για την προστασία των δεδομένων στα βιβλία της περιοχής σας, όπως και εκείνοι που καθιστούν παράνομες κάμερες παράνομες στην Ελβετία.

Σε άλλες χώρες, δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι νόμοι που να καθιστούν τις κάμερες παύσης παράνομες. Για παράδειγμα, τα cam dash είναι ονομαστικά νόμιμα στην Αυστραλία και δεν υπάρχουν ομοσπονδιακοί νόμοι εναντίον τους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, αυτό ισχύει μόνο για το βίντεο.

Για παράδειγμα, υπάρχουν νόμοι σχετικά με τις συγκαλυμμένες ηχογραφήσεις τόσο στην Αυστραλία όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου στην πραγματικότητα μπορεί να είναι παράνομο να χρησιμοποιείτε μια κάμερα dash εάν καταγράφει μια συνομιλία στο όχημά σας χωρίς τη γνώση όλων των συμμετεχόντων.

Η λέξη-κλειδί είναι η γνώση, πράγμα που σημαίνει ότι συνήθως θα είστε ξεκάθαροι αν ειδοποιήσετε τους επιβάτες σας ότι καταγράφονται όταν εισέρχονται στο όχημά σας. Φυσικά, μπορείτε επίσης να επιλέξετε να αγοράσετε ένα cam έκκεντρο που δεν καταγράφει ήχο ή ακόμα και να απενεργοποιήσετε τη λειτουργικότητα ηχογράφησης, η οποία θα κάνει το σημείο αυτό αμφισβητείται.