Βρείτε μια φτηνή λύση για ένα σπασμένο πάγωμα

Υπάρχουν δύο είδη αποψυκτηρίων αυτοκινήτου, οπότε η απάντηση στην ερώτησή σας εξαρτάται από το ποια είναι για εσάς. Ένας από αυτούς χρησιμοποιεί αέρα από το σύστημα HVAC του αυτοκινήτου για να λιώσει πάγο και να καθαρίσει τα ομίχλη παράθυρα, και το άλλο χρησιμοποιεί ένα πλέγμα από καυτά καλώδια. Υπάρχουν δυνητικά φτηνές διορθώσεις και για τους δύο τύπους σπασμένων αποψυκτηρίων, αλλά εξαρτάται πραγματικά από το πώς ακριβώς είναι σπασμένο στην πρώτη θέση.

Για να είμαστε ασφαλείς, θα εξετάσουμε και τα δύο είδη σπασμένων παραθύρων απόψυξης αυτοκινήτων και θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε όλες τις βάσεις.

Αντιμετώπιση του μπροστινού παρμπρίζ

Όταν ενεργοποιείτε το μπροστινό παρμπρίζ του παρμπρίζ σας, το μόνο που κάνετε πραγματικά είναι να αλλάξετε τη θύρα του μείγματος HVAC για να κατευθύνετε τον αέρα έξω από τις οπές παύσης. Αν αυτό το σύστημα απόψυξης σταματήσει να λειτουργεί, τότε είναι είτε ένας ελαττωματικός διακόπτης είτε μία πόρτα μείξης (εάν βγαίνει ο αέρας από τις άλλες οπές) ή ένας κακός κινητήρας ανεμιστήρα. Το κόστος και η πολυπλοκότητα αυτών των επισκευών εξαρτώνται από το όχημα, καθώς ορισμένοι διακόπτες θέρμανσης, μοτέρ ανεμιστήρων και πόρτες μείξης είναι εύκολο να επιτευχθούν και άλλοι απαιτούν από εσάς να αφαιρέσετε ολόκληρο το συγκρότημα ταμπλό.

Λάβετε υπόψη ότι εάν η θερμότητά σας δεν λειτουργεί, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο μπροστινός σας αποψύκτης είναι επίσης σκασμένος. Παρόλο που φυσά ο κρύος αέρας από το κλιματιστικό σας στο παρμπρίζ δεν πρόκειται να λιώσει οποιοδήποτε πάγο, μειώνει ουσιαστικά τη σχετική υγρασία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου σας, πράγμα που θα κάνει μια ωραία δουλειά για να απομακρύνει τα παράθυρά σας σε μια κρύα, βροχερή μέρα.

Διορθώνει τον πάγκο απόψυξης πίσω παραθύρων

Σε αντίθεση με την απόψυξη των μπροστινών παρμπρίζ, τα συστήματα απόψυξης των πίσω παραθύρων είναι πραγματικά αφιερωμένες συσκευές που μπορούν να σπάσουν (και να κάνουν). Πρόκειται για σχετικά απλά καλώδια που λαμβάνουν ισχύ από το ηλεκτρικό σύστημα του αυτοκινήτου όταν αναποδογυρίζετε το διακόπτη απόψυξης. Όταν το ρεύμα ρέει μέσω του δικτύου, τα καλώδια θερμαίνονται, γεγονός που προκαλεί τήξη πάγου και συμπύκνωση ή ομίχλη για να διαλυθεί.

Η πιο συνηθισμένη αιτία μιας αποτυχίας απόψυξης πίσω είναι η διακοπή της συνέχειας ή η βραχυκύκλωσή της στο πλέγμα αποψύξεως. Ο ευκολότερος τρόπος για να ελέγξετε αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε ένα βολτόμετρο ή μια δοκιμαστική λυχνία για να αναζητήσετε ισχύ και έδαφος και να χρησιμοποιήσετε ένα ωμόμετρο για να ελέγξετε τη συνέχεια σε κάθε γραμμή του δικτύου. Ένα άλλο κοινό σημείο αποτυχίας, στα hatchbacks, στα φορτάμαξες και σε ορισμένα SUV, είναι οι πραγματικές επαφές φτυαριών όπου η ισχύς και η γείωση συνδέονται. Φυσικά, είναι πάντα δυνατό για έναν διακόπτη να πάει κακό επίσης.

Όταν η απόψυξη του πίσω παραθύρου είναι άσχημη, η επισκευή είναι συνήθως δαπανηρή ή χρονοβόρα. Τα φτηνά κιτ επισκευής μπορεί μερικές φορές να φροντίζουν τα διαλείμματα συνέχειας, ενώ υπάρχουν και πλέγματα αντικατάστασης μετά την αγορά, αλλά είναι μερικές φορές απαραίτητο να αντικατασταθεί το πίσω γυαλί εντελώς.

Δείτε περισσότερα σχετικά με: την αντιμετώπιση προβλημάτων και τον καθορισμό ενός πίσω αποψύκτη

Εναλλακτικές λύσεις για το αυτοκίνητο

Στην περίπτωση των συστημάτων απόψυξης μπροστινού παρμπρίζ, τόσο η θέρμανση όσο και ο κλιματισμός μπορούν να κάνουν το καθάρισμα των παραθύρων σας, οπότε η καλύτερη εναλλακτική λύση είναι να δοκιμάσετε ακριβώς αυτό που πραγματικά λειτουργεί - εάν υπάρχει. Ο κλιματισμός λαμβάνει τη δουλειά από τη στιγμή που η διαδικασία ψύξης αέρα και η μονάδα κλιματισμού τραβά την υγρασία έξω από αυτό, αλλά ο ζεστός αέρας μπορεί να κρατήσει περισσότερο νερό από τον κρύο αέρα, ενώ η ζέστη θα θερμαίνει επίσης το ποτήρι του παρμπρίζ σας και αποτρέψτε τη συμπύκνωση του υγρού αέρα στο αυτοκίνητό σας. Φυσικά, θα θέλετε να διατηρήσετε την ανακύκλωσή σας αν χρησιμοποιείτε αυτήν τη μέθοδο.

Οι ηλεκτρικοί θερμαντήρες αυτοκινήτων μπορούν επίσης να κάνουν το τέχνασμα, ανεξάρτητα από το είδος του αποψύκτη του παρμπρίζ που προσπαθείτε να αντικαταστήσετε. Παρόλο που είναι απίθανο να βρείτε έναν θερμαντήρα 12V ή μπαταρίας που να μπορεί να αναπαράγει την έξοδο θερμότητας του πυρήνα θερμαντήρα του αυτοκινήτου σας, ορισμένες από αυτές τις μονάδες είναι αρκετά καλές κατά την απόψυξη και την απόψυξη των παραθύρων.

Εάν δεν λειτουργεί τίποτα άλλο, μπορείτε επίσης να κάνετε check in 12v ξεπαγωγοί αυτοκινήτων .