Πώς να ρυθμίσετε μια ροή RSS για Δημοσίευση στο Facebook

Αυτόματη μετάδοση νέου περιεχομένου στο Facebook από μια ροή RSS

Πηγαίνουν οι ημέρες κατά τις οποίες θα μπορούσατε να αναζητήσετε μια εφαρμογή RSS στο ίδιο το Facebook για να ρυθμίσετε αυτοματοποιημένες αναρτήσεις RSS στο προφίλ ή τη σελίδα σας. Βούρλα, ε;

Ευτυχώς για τους πολυάσχολους ανθρώπους που εξακολουθούν να αγαπούν το RSS αρκετά για να τοποθετήσουν αυτόματα τα αγαπημένα τους κοινωνικά δίκτυα , υπάρχει τουλάχιστον ένας εύκολος τρόπος αντιμετώπισης και είναι με ένα εργαλείο τρίτου μέρους που ονομάζεται IFTTT (αν αυτό συνέβη τότε). Το IFTTT είναι μια υπηρεσία που λειτουργεί με όλες τις αγαπημένες σας εφαρμογές, επιτρέποντάς σας να τις συνδέσετε έτσι ώστε όταν εντοπίζεται κάτι σε μια εφαρμογή, ενεργοποιεί μια ενέργεια σε άλλη εφαρμογή.

Έτσι, για παράδειγμα, αν χρησιμοποιήσετε το IFTTT για να συνδέσετε μια ροή RSS στο προφίλ σας στο Facebook, το IFTTT θα αναζητήσει ενημερωμένες αναρτήσεις στην εν λόγω ροή RSS και θα τις δημοσιεύσει αυτόματα στο προφίλ σας στο Facebook μόλις εντοπιστούν. Είναι απλό και απλό.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το IFTTT για να ρυθμίσετε τη ροή RSS στο Facebook σε λίγα λεπτά.

01 από 07

Εγγραφείτε για έναν δωρεάν λογαριασμό με το IFTTT

Στιγμιότυπο οθόνης του IFTTT.com

Μπορείτε να εγγραφείτε άμεσα για έναν δωρεάν λογαριασμό IFTTT μέσω ενός υπάρχοντος λογαριασμού Google ή Facebook ή εναλλακτικά να το κάνετε με τον παλιό τρόπο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Μόλις συνδεθείτε, συνδεθείτε στο λογαριασμό σας.

02 του 07

Δημιουργήστε ένα νέο Applet

Στιγμιότυπο οθόνης του IFTTT.com

Κάντε κλικ στο μενού My Applets στο επάνω μενού, ακολουθούμενο από το μαύρο κουμπί New Applet .

Το IFTTT θα σας ξεκινήσει με τη διαδικασία ρύθμισης ζητώντας σας να επιλέξετε μια εφαρμογή "αν αυτή" για το applet σας, η οποία στην περίπτωση αυτή είναι η ροή RSS, επειδή είναι η εφαρμογή που πρόκειται να ενεργοποιήσει μια άλλη εφαρμογή (η οποία θα είναι το Facebook) .

Κάντε κλικ στο μπλε + αν αυτός ο σύνδεσμος βρίσκεται στη μέση της σελίδας.

03 του 07

Ρυθμίστε τη ροή RSS

Στιγμιότυπο οθόνης του IFTTT.com

Στην επόμενη σελίδα, κάντε κλικ στο πορτοκαλί κουμπί ροής RSS στο πλέγμα των κουμπιών εφαρμογής κάτω από τη γραμμή αναζήτησης. Θα σας ζητηθεί να επιλέξετε μεταξύ δύο διαφορετικών ενεργοποιητών ροής RSS:

Νέο στοιχείο ροής: Κάντε κλικ σε αυτό, αν θέλετε όλες οι ενημερώσεις RSS να δημοσιεύσετε στο Facebook.

Νέα αντιστοιχία στοιχείου ροής: Κάντε κλικ σε αυτό, αν θέλετε μόνο ενημερώσεις RSS που περιέχουν συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά για να αναρτήσετε στο Facebook.

Για λόγους διατήρησης αυτού του σεμιναρίου απλό, θα επιλέξετε Νέο στοιχείο ροής, αλλά μπορείτε να επιλέξετε όποια από τις επιλογές θέλετε. Και οι δύο είναι πολύ εύκολο να εγκατασταθούν.

Εάν επιλέξετε Νέο στοιχείο ροής, θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε απλώς τη διεύθυνση URL της ροής RSS στο συγκεκριμένο πεδίο. Αν επιλέξετε Νέα αντιστοιχία στοιχείου ροής, θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε και μια λίστα με λέξεις-κλειδιά ή απλές φράσεις μαζί με τη διεύθυνση URL ροής RSS.

Κάντε κλικ στο κουμπί Δημιουργία ενεργοποίησης όταν τελειώσετε.

04 του 07

Ρυθμίστε το προφίλ ή τη σελίδα σας στο Facebook

Στιγμιότυπο οθόνης του IFTTT.com

Στην επόμενη σελίδα, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε την εφαρμογή "τότε εκεί", η οποία σε αυτή την περίπτωση είναι το Facebook, επειδή είναι η εφαρμογή που θα ενεργοποιηθεί για να δημιουργήσει μια αυτοματοποιημένη ενέργεια. Κάντε κλικ στο μπλε + στη συνέχεια εκείνο το σύνδεσμο στο κέντρο της σελίδας.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τη γραμμή αναζήτησης για να αναζητήσετε τη σελίδα Facebook ή "Facebook". Εναλλακτικά, κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ είτε στο μπλε κουμπί Facebook είτε στο μπλε κουμπί σελίδων Facebook , ανάλογα με το αν θέλετε οι ενημερώσεις ροών RSS να δημοσιεύονται στο προφίλ σας μια σελίδα.

Αν θέλετε να δημοσιεύονται στο προφίλ σας, κάντε κλικ στο κανονικό μπλε κουμπί Facebook . Διαφορετικά, αν δημοσιεύετε μια σελίδα, κάντε κλικ στο μπλε κουμπί Σελίδες Facebook.

Σε αυτό το σεμινάριο, θα επιλέξετε το κανονικό μπλε κουμπί Facebook.

05 του 07

Συνδέστε το λογαριασμό σας Facebook στο IFTTT

Στιγμιότυπο οθόνης του IFTTT.com

Για να μπορέσει το IFTTT να κάνει αυτόματη δημοσίευση στο προφίλ ή τη σελίδα σας στο Facebook, θα πρέπει να του δώσετε την άδεια συνδέοντας πρώτα το λογαριασμό σας σε αυτό. Κάντε κλικ στο μπλε κουμπί Connect για να το κάνετε αυτό.

Στη συνέχεια, θα σας δοθούν τρεις διαφορετικές επιλογές για τον τύπο της ανάρτησης που θα δημιουργήσει το IFTTT για το Facebook:

Δημιουργία μηνύματος κατάστασης: Επιλέξτε αυτό, εάν είστε εντάξει με τις αναρτήσεις RSS να δημοσιεύονται ως κατάσταση. Το Facebook ανιχνεύει συνδέσμους στις θέσεις ούτως ή άλλως, οπότε πιθανότατα θα εμφανιστεί σχεδόν ακριβώς ως δημοσίευση συνδέσμου.

Δημιουργήστε μια ανάρτηση συνδέσμου: Επιλέξτε αυτήν την επιλογή αν γνωρίζετε ότι θέλετε να επισημάνετε τον σύνδεσμο ανάρτησης στην ανάρτησή σας στο Facebook.

Μεταφόρτωση μιας φωτογραφίας από τη διεύθυνση URL: Επιλέξτε αυτήν την επιλογή εάν αισθάνεστε σίγουροι για τις εικόνες που περιέχονται στην ανάρτηση και θέλετε να τις επισημάνετε ως αναρτήσεις φωτογραφιών στο Facebook με τον σύνδεσμο που περιέχεται στη φωτογραφία.

Για αυτό το σεμινάριο, θα επιλέξετε Δημιουργία ανάρτησης συνδέσμου.

06 του 07

Ολοκληρώστε τα πεδία δράσης για τη σελίδα σας στο Facebook

Στιγμιότυπο οθόνης του IFTTT.com

Το IFTTT σας δίνει τη δυνατότητα να προσαρμόσετε τη ρύθμιση της ανάρτησής σας στο Facebook χρησιμοποιώντας διάφορα "συστατικά" όπως τίτλο, διεύθυνση URL και άλλα.

Μπορείτε να αφαιρέσετε τα συστατικά εάν σας αρέσει ή να προσθέσετε νέα κάνοντας κλικ στο κουμπί Προσθήκη συστατικού , αλλά το IFTTT θα περιέχει βασικά συστατικά όπως το EntryURL (η κύρια διεύθυνση URL της θέσης) ήδη στα συγκεκριμένα πεδία.

Μπορείτε επίσης να γράψετε απλό κείμενο στο πεδίο μηνυμάτων, όπως "Νέα δημοσίευση blog!" ή κάτι παρόμοιο που επιτρέπει στους φίλους ή τους φίλους σας να γνωρίζουν ότι η ανάρτησή σας είναι μια πρόσφατη ενημέρωση. Αυτό είναι εντελώς προαιρετικό.

Κάντε κλικ στο κουμπί Δημιουργία ενέργειας όταν τελειώσετε.

07 του 07

Ελέγξτε το μήλο σας και ολοκληρώστε

Στιγμιότυπο οθόνης του IFTTT.com

Θα σας ζητηθεί να ελέγξετε τη νεοσυσταθείσα μικροεφαρμογή και να κάνετε κλικ στο κουμπί Τέλος όταν τελειώσετε. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε αν θέλετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις όταν τρέχει το applet ενεργοποιώντας ή απενεργοποιώντας το πράσινο κουμπί .

Τέλος, θα μεταφερθείτε στην ολοκληρωμένη μικροεφαρμογή σας με την επιλογή να την απενεργοποιήσετε ή να την ενεργοποιήσετε με το πράσινο κουμπί και έναν σύνδεσμο για να ελέγξετε τώρα αν θέλετε το IFTTT να διαπιστώσει αν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις RSS που θα ενεργοποιήσουν μια ανάρτηση στο Facebook. Το IFTTT ελέγχει περιοδικά καθόλη τη διάρκεια της ημέρας - όχι κάθε δευτερόλεπτο της ημέρας, γι 'αυτό και η επιλογή ελέγχου τώρα είναι χρήσιμη για δοκιμές.

Κάντε κλικ στην επιλογή Έλεγχος τώρα για να ελέγξετε την εφαρμογή σας. Αν έχετε πρόσφατες αναρτήσεις στη ροή RSS, θα πρέπει να μπορείτε να ανανεώσετε το προφίλ ή τη σελίδα σας στο Facebook και να δείτε την αυτοματοποιημένη ανάρτηση RSS να εμφανίζεται μέσα σε λίγα λεπτά. Αν όχι, ίσως χρειαστεί να δοκιμάσετε να δημοσιεύσετε / αναμένετε την δημοσίευση μιας νέας δημοσίευσης RSS και στη συνέχεια να ελέγξετε ξανά το IFTTT για να το ανιχνεύσετε.

Εάν θέλετε ποτέ να απενεργοποιήσετε, να ελέγξετε, να επεξεργαστείτε ή να διαγράψετε τη νέα σας μικροεφαρμογή, απλά πλοηγηθείτε στο My Applets στο επάνω μενού και κάντε κλικ σε αυτό για να το διαχειριστείτε.

Ενημερώθηκε από: Elise Moreau