Πώς να χρησιμοποιήσετε το Timeline του Facebook

01 του 06

Χρησιμοποιήστε τη γραμμή μενού χρονικής γραμμής για να προσαρμόσετε την προσωπική σας χρονική γραμμή

Στιγμιότυπο οθόνης της γραμμής του Facebook

Η εισαγωγή της διάταξης προφίλ του Timeline Facebook ήταν η μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές που ξεκίνησε στο κοινωνικό δίκτυο κατά τα υπάρχοντα έτη. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το Timeline του Facebook είναι εξαιρετικά διαφορετικό από τα προσωπικά προφίλ που έχουμε συνηθίσει, δεν υπάρχει ντροπή στο ότι αισθάνεστε λίγο χαμένος για το πώς να το χρησιμοποιήσετε.

Αυτή η παρουσίαση θα σας καθοδηγήσει στα βασικά χαρακτηριστικά του Timeline του Facebook.

Η γραμμή μενού γραμμής χρόνου

Η γραμμή μενού στη δεξιά πλευρά της Γραμμής σας εμφανίζει τα έτη και τους τελευταίους μήνες που έχετε ενεργοποιήσει στο Facebook . Μπορείτε να μετακινηθείτε προς τα κάτω και να συμπληρώσετε τη χρονολογική σειρά σας για να εμφανίσετε οποιεσδήποτε σημαντικές εμπειρίες που συνέβησαν κατά τη διάρκεια αυτών των χρονικών περιόδων.

Στην κορυφή, θα πρέπει να παρατηρήσετε μια οριζόντια γραμμή μενού με τις επιλογές για να προσθέσετε κατάσταση, φωτογραφία, τόπο ή συμβάν ζωής. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να συμπληρώσετε το Χρονοδιάγραμμά σας.

02 του 06

Σχεδιάστε τα γεγονότα της ζωής σας

Στιγμιότυπο οθόνης της γραμμής του Facebook

Όταν επιλέγετε "Ζωντανό συμβάν" στη γραμμή κατάστασης της γραμμής του χρόνου, θα εμφανίζονται πέντε διαφορετικές επικεφαλίδες. Καθένας από αυτούς σας επιτρέπει να επεξεργαστείτε συγκεκριμένα γεγονότα ιστορίας της ζωής σας.

Εργασία & Εκπαίδευση: Προσθέστε τις δουλειές σας, τα σχολεία, την εθελοντική εργασία ή τη στρατιωτική θητεία που ολοκληρώσατε κατά τη διάρκεια των χρονικών περιόδων προτού συνδεθείτε στο Facebook .

Οικογένεια & Σχέσεις: Επεξεργαστείτε την ημερομηνία εμπλοκής σας και τις εκδηλώσεις γάμου. Αν θέλετε, μπορείτε ακόμη να προσθέσετε την ημερομηνία γέννησης των παιδιών ή των κατοικίδιων ζώων σας. "Lost a Loved One" είναι για όσους επιθυμούν να μοιραστούν τα συναισθήματά τους με το πέρασμα του στενού φίλου ή μέλους της οικογένειας.

Σπίτι & Διασκέδαση: Προσθέστε όλες τις ρυθμίσεις και τις εκδηλώσεις σας, συμπεριλαμβανομένης της μετεγκατάστασης, την αγορά ενός νέου σπιτιού ή τη μετακίνησή σας με έναν νέο συγκάτοικο. Μπορείτε ακόμη να δημιουργήσετε εκδηλώσεις για το ολοκαίνουργιο αυτοκίνητό σας ή ακόμα και για τη μοτοσικλέτα σας στο τμήμα των οχημάτων.

Υγεία & Wellness: Εάν έχετε συγκεκριμένες ανησυχίες για την υγεία που θέλετε να γνωρίζουν οι άνθρωποι, μπορείτε να αναφέρετε συμβάντα υγείας όπως χειρουργικές επεμβάσεις, σπασμένα οστά ή ξεπέρασμα ορισμένων ασθενειών.

Ταξίδια & Εμπειρίες: Αυτή η ενότητα είναι για όλα τα διάφορα πράγματα που δεν ταιριάζουν σε καμία από τις άλλες κατηγορίες. Προσθέστε νέα χόμπι, μουσικά όργανα, γλώσσες, τατουάζ, τρυπήματα, ταξιδιωτικά γεγονότα και πολλά άλλα.

Άλλο συμβάν ζωής: Για οτιδήποτε άλλο θέλετε να προσθέσετε, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πλήρως προσαρμοσμένο συμβάν ζωής πατώντας την επιλογή "Other Life Event".

03 του 06

Συμπληρώστε τα γεγονότα της ζωής σας

Στιγμιότυπο οθόνης της γραμμής του Facebook

Μόλις επιλέξετε ένα συμβάν ζωής για να συμπληρώσετε τη χρονογραμμή σας, θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο για να εισαγάγετε τις πληροφορίες σας. Μπορείτε να συμπληρώσετε το όνομα του συμβάντος, την τοποθεσία και πότε συνέβη. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια προαιρετική ιστορία ή φωτογραφία μαζί της.

04 του 06

Ορίστε τις επιλογές απορρήτου σας

Στιγμιότυπο οθόνης της γραμμής του Facebook

Προτού δημοσιεύσετε ένα συμβάν ζωής ή ενημέρωση κατάστασης, σκεφτείτε ποιος θέλετε να μπορείτε να τον δείτε. Υπάρχουν τρεις γενικές ρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένων των δημόσιων, των φίλων και των προσαρμοσμένων.

Δημόσια: Όλοι μπορούν να δουν την εκδήλωσή σας, συμπεριλαμβανομένων όλων των χρηστών του Facebook εκτός του δικτύου σας και όσων έχουν εγγραφεί στις δημόσιες ενημερώσεις σας.

Φίλοι: Μόνο οι φίλοι του Facebook μπορούν να δουν την εκδήλωσή σας.

Προσαρμοσμένο: Επιλέξτε ποια ομάδα φίλων ή μεμονωμένους φίλους θέλετε να δείτε το συμβάν σας.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε οποιαδήποτε από τις λίστες σας που θέλετε να μπορείτε να δείτε την ενημέρωσή σας. Για παράδειγμα, μια εκδήλωση σχετικά με μια πρόσφατη αποφοίτηση μπορεί να θέλετε να μοιραστείτε με έναν κατάλογο οικογένειας ή μια λίστα συναδέλφων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη ρύθμιση της ιδιωτικής ζωής σας, ανατρέξτε στον πλήρη οδηγό βήμα προς βήμα στις ρυθμίσεις απορρήτου του Timeline του Facebook .

05 του 06

Επεξεργασία συμβάντων στη χρονογραμμή σας

Στιγμιότυπο οθόνης της γραμμής του Facebook

Το Timeline του Facebook θα εμφανίζει γενικά οποιεσδήποτε αυτο-δημιουργούμενες εκδηλώσεις ως πολύ μεγάλες, που εκτείνεται σε αμφότερες τις στήλες.

Στα περισσότερα γεγονότα, θα πρέπει να δείτε ένα μικροσκοπικό κουμπί αστέρι στην επάνω δεξιά γωνία. Μπορείτε να πατήσετε αυτό για να περιορίσετε το συμβάν σας για να εμφανιστεί σε μία μόνο στήλη της Γραμμής σας.

Εάν δεν θέλετε να εμφανίζεται ένα συγκεκριμένο συμβάν στο Χρονολόγιο σας ή θέλετε να διαγραφεί τελείως, μπορείτε να επιλέξετε το κουμπί "Επεξεργασία" που βρίσκεται επίσης στην επάνω δεξιά γωνία για να αποκρύψετε το συμβάν ή να το διαγράψετε.

06 του 06

Να είστε ενήμεροι για το ημερολόγιο δραστηριοτήτων σας

Στιγμιότυπο οθόνης της γραμμής του Facebook

Μπορείτε να δείτε το "Μητρώο δραστηριοτήτων" σε ξεχωριστή σελίδα, η οποία βρίσκεται στη δεξιά πλευρά κάτω από τη μεγάλη φωτογραφία της οθόνης σας. Όλες οι δραστηριότητές σας στο Facebook παρατίθενται λεπτομερώς εκεί. Μπορείτε να αποκρύψετε ή να διαγράψετε οποιαδήποτε δραστηριότητα από το Μητρώο δραστηριότητός σας και να προσαρμόσετε κάθε ενημέρωση που θα εμφανίζεται, επιτρέπεται ή αποκρύπτεται στη χρονογραμμή σας.

Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις συνδέσεις μενού που βρίσκονται ακριβώς κάτω από την φωτογραφία του εξώφυλλου, για να περιηγηθείτε στο Χρονοδιάγραμμά σας, στις προσωπικές σας πληροφορίες "Πληροφορίες", στις φωτογραφίες σας, στις φωτογραφίες σας και στην ενότητα "Περισσότερα", στην οποία αναφέρονται οι εφαρμογές που έχετε συνδέσει στο Facebook και άλλα πράγματα όπως ταινίες, βιβλία, εκδηλώσεις, ομάδες και ούτω καθεξής.