Πώς να προσθέσετε φίλους στο Facebook

Μάθετε πώς μπορείτε να προσθέσετε, να αφαιρέσετε, να αποκλείσετε και να επισημάνετε φίλους στο Facebook

Το Facebook είναι ένα κοινωνικό μέσο λόγω των δυνατοτήτων δικτύωσης του. Για να αξιοποιήσετε τη δύναμη δικτύωσης του Facebook, πρέπει να προσθέσετε φίλους. Το Facebook άλλαξε τον ορισμό του φίλου λέξης . Ένας φίλος δεν είναι μόνο κάποιος που γνωρίζετε καλά. Στον κόσμο του Facebook, ένας φίλος μπορεί να είναι συνεργάτης, συνεργάτης, φίλος φίλου, οικογένειας κλπ. Για να ξεκινήσετε, το Facebook θα προτείνει φίλους με βάση τις πληροφορίες στο προφίλ σας. Για παράδειγμα, εάν υποδείξετε ότι παρακολουθήσατε ένα συγκεκριμένο κολέγιο, το Facebook θα προτείνει άλλους ανθρώπους στο Facebook που πήγαν στο ίδιο κολέγιο που ίσως γνωρίζετε.

Τα σχέδιά σας για τη χρήση του Facebook θα πρέπει να καθορίζουν τον τρόπο με τον οποίο θα προσθέσετε φίλους. Το θαυμάσιο πράγμα για το Facebook είναι ότι εάν θέλετε να προσθέσετε όλους και όλους, μπορείτε να ορίσετε πόσο κάθε άτομο βλέπει για εσάς, δημιουργώντας λίστες φίλων και καθορίζοντας περιορισμούς απορρήτου . Για παράδειγμα, έχω μια λίστα ανθρώπων που εργάζονται στην δουλειά μου. Οποιοσδήποτε στη λίστα δεν έχει πρόσβαση σε όλες τις προσωπικές μου φωτογραφίες .

Πώς να προσθέσετε φίλους

Αναζητήστε το προφίλ του φίλου σας (χρονοδιάγραμμα) χρησιμοποιώντας τη γραμμή αναζήτησης στην κορυφή οποιασδήποτε σελίδας στο Facebook. Βρείτε το πρόσωπο που γνωρίζετε και κάντε κλικ στο κουμπί "Προσθήκη φίλου" στα δεξιά του ονόματός του. Ένα αίτημα φίλου θα σταλεί σε αυτό το άτομο. Μόλις επιβεβαιώσουν ότι είναι πραγματικά φίλοι μαζί σας, θα εμφανιστούν στη λίστα φίλων σας στο Facebook. Λάβετε υπόψη ότι οι ρυθμίσεις απορρήτου ενδέχεται να περιορίζουν την ικανότητά σας να βλέπετε τον σύνδεσμο "Προσθέστε ως φίλο" για κάποιους χρήστες.

Πώς να βρείτε παλιούς φίλους

Ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε τους παλιούς σας φίλους (και μήπως κανείς να παραβιάζει την ύπαρξη ενός παλιού φίλου, θυμηθείτε ότι ήσασταν και νέοι φίλοι!) Είναι να συμπληρώσετε το προφίλ σας με όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες.

Κάθε μετα-δευτεροβάθμια εκπαίδευση στον κόσμο είναι στο Facebook, όπως πολλά γυμνάσια και δημοτικά σχολεία. Όταν συμπληρώνετε το βιογραφικό σας, βεβαιωθείτε ότι δεν αγνοείτε τη λίστα των σχολών σας με ακρίβεια και επίσης συμπεριλαμβανομένου του χρόνου αποφοίτησης. Κατά την προβολή του δικού σας προφίλ, αν κάνετε κλικ στο μπλε κείμενο που ονομάζει το σχολείο σας, βρίσκετε όλοι εκείνοι που το έγραψαν στο προφίλ τους. Αλλά αν κάνετε κλικ στο έτος σας, θα ψάξετε αυτόματα μόνο για εκείνους που ήταν εκείνο το έτος τάξης.

Επίσης, αν θέλετε να βρεθείτε από τους παλιούς φίλους σας και έχετε αλλάξει το όνομά σας από τότε και ίσως να μην το γνωρίζουν, υπάρχει μια επιλογή για αναζήτηση από το προηγούμενο σας όνομα, αλλά μόνο το τρέχον όνομά σας εμφανίζεται στο προφίλ σας. Σημείωση: Αυτή η επιλογή δεν βρίσκεται στο "Επεξεργασία προφίλ" αλλά στην "Ρυθμίσεις λογαριασμού". Μπορείτε να εισαγάγετε έως και τρία ονόματα, να επιλέξετε τον τρόπο εμφάνισής τους, να προσθέσετε ένα εναλλακτικό όνομα αν επιλέξετε και να επιλέξετε αν θα εμφανίζεται ή όχι ή αν είναι ακριβώς εκεί για να αναζητήσετε.

Πώς να αποκλείσετε τους φίλους σας

Εάν κάποιος σας φίλος σας βαρεθεί ή φαίνεται να δημοσιεύει συνεχώς μηνύματα, από το newsfeed μπορείτε να καταργήσετε την εγγραφή σας από ορισμένα είδη δημοσιεύσεων ή από όλες τις δημοσιεύσεις τους γενικά, κάτι που είναι μια καλή επιλογή για κάποιον που θέλετε να συνεχίσετε καθώς μπορείτε να κάνετε κλικ στο προφίλ τους και να παραμείνετε ενήμεροι για τη ζωή τους.

Αν δεν θέλετε πλέον να είστε φίλοι με κάποιον, μπορείτε να τους αφήσετε χωρίς φίλους όπως περιγράφεται παραπάνω. Ωστόσο, ανάλογα με τις ρυθμίσεις απορρήτου, ο χρήστης μπορεί να εξακολουθεί να είναι σε θέση να σας ζητήσει φίλους ή / και να συνεχίσει να σας στέλνει μηνύματα.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, το Facebook σας δίνει την επιλογή να αποκλείσετε αυτόν τον χρήστη . Από το προφίλ τους, κάντε κλικ στο "κουμπί σε σχήμα εργαλείου" και θα δείτε μια επιλογή για να αποκλείσετε τον χρήστη και δεν μπορούν πλέον να επικοινωνήσουν μαζί σας από αυτόν τον λογαριασμό. Αν σας έχουν παρενοχλήσει και θέλετε το Facebook να ενημερωθεί για την παρενόχληση αυτού του χρήστη, μπορείτε ακόμη να αναφέρετε τον χρήστη και να καθορίσετε τον τρόπο με τον οποίο σας έχουν παρενοχλήσει ή εάν έχουν παραβιάσει τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών με κάποιο τρόπο και ο λογαριασμός τους μπορεί να είναι απενεργοποιημένος ή ανασταλεί. Καρμική νίκη για σας!

Πώς να αφαιρέσετε φίλους

Θέλετε όχι μόνο να "διαγραφείτε" από τις ενημερώσεις κατάστασης κάποιου χρήστη, αλλά να τις καταργήσετε από τη λίστα φίλων σας εξ ολοκλήρου; Είναι εύκολο. Από τη σελίδα προφίλ κάποιου θα δείτε στο επάνω μέρος ένα κουμπί που λέει "Φίλοι" με ένα σημάδι μπροστά από αυτό. Κάνοντας κλικ σε αυτό το κουμπί, θα βρείτε πολλές επιλογές. Όχι μόνο μπορείτε να διαχειριστείτε ποιο φίλο εμφανίζει αυτόν τον χρήστη, αλλά και ποιες ρυθμίσεις προβολής έχουν και εσείς έχετε για τη ροή των άλλων. Από ένα εύκολο μέρος, μπορείτε να ελέγξετε αν τα βλέπετε καθόλου ή απλά δεν ή μόνο ορισμένα είδη μηνυμάτων (δηλαδή δεν υπάρχουν φωτογραφίες, αλλά όλες οι ενημερώσεις κατάστασης) και μπορείτε να αποκλείσετε αυτό που μπορούν να δουν (ίσως οι συνάδελφοι αυτοί δεν πρέπει να δείτε αυτές τις ανοιχτές εικόνες μπαρ). Τέλος, η τελευταία επιλογή στο κουμπί "Φίλοι" είναι "ανεπιθύμητο". Κάντε κλικ σε αυτό μία φορά και τελειώσατε!

Πώς να δείτε πότε κάποιος έχει φίλη σας

Το Facebook, δυστυχώς (ή ευτυχώς, όταν είσαι ο δράστης!) Δεν έχει καμία λειτουργία για να ειδοποιεί ότι δεν έχεις φίλους, όπως και δεν υπάρχει μήνυμα προς τον αιτούντα ότι η προσφορά φιλία τους έχει αρνηθεί.

Αν αυτό είναι κάτι που είναι πραγματικά σημαντικό για εσάς, πρέπει να εγκαταστήσετε μια επέκταση ή μια προσθήκη τρίτου μέρους απευθείας στο πρόγραμμα περιήγησής σας και να του δώσετε πρόσβαση στο Facebook. Μην ανησυχείτε! Αυτές είναι ασφαλείς και συχνά αξιόπιστες εταιρείες που κάνουν μια ποικιλία εφαρμογών προγράμματος περιήγησης για το Facebook και πολλούς άλλους ιστότοπους και μπορούν να εγκατασταθούν και να προβληθούν στη γραμμή εργαλείων του προγράμματος περιήγησης. Δεδομένου ότι υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές επιλογές για διαφορετικούς ανθρώπους ανάλογα με το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείται, εδώ είναι μια μεγάλη πηγή από το Mashable και απλώς ακολουθήστε τις οδηγίες.

Δημιουργία λιστών για φίλους

Από την κεντρική σελίδα κάντε κλικ στους φίλους και η επιλογή στην κορυφή είναι να δημιουργήσετε μια λίστα . Η μηχανή του Facebook ίσως έχει ήδη ξεκινήσει τη διαλογή ή τουλάχιστον προτείνει λίστες για εσάς (όπως ένας χώρος εργασίας, σχολείο ή κοινωνικές ομάδες), αλλά είναι εύκολο να δημιουργήσετε μια νέα λίστα και στη συνέχεια να αρχίσετε να προσθέτετε ονόματα. Εάν έχετε 100 φίλους και 20 από αυτούς είναι μέλη της οικογένειας και είναι ως επί το πλείστον φίλοι ο ένας με τον άλλον και όχι τόσο πολλοί γνωρίζουν τους συνεργάτες σας ή τους συμμαθητές σας, θα είναι εύκολο για το Facebook να προτείνει άλλα μέλη της οικογένειας αφού δει το κοινό σε δεσμούς φιλίας μεταξύ των χρηστών που έχετε αρχίσει να προσθέτετε σε μια λίστα "Οικογένεια". Έτσι αν είστε η αδελφή της μαμάς έχει τέσσερα παιδιά, και έχετε προσθέσει τα δύο πρώτα ξαδέλφια, μην εκπλαγείτε αν το Facebook ξαφνικά προτείνει τα άλλα δύο!

Ετικέτα φίλων

Η επισήμανση φίλων είναι εύκολη. Αν θέλετε να τα καταχωρίσετε σε μια θέση, όπως λέγοντας ότι έχετε περάσει πολύ μαζί τους ή πρόκειται να τα συναντήσετε για μια συναυλία ή κάτι τέτοιο, απλά αρχίστε να πληκτρολογείτε το όνομά τους με μια κεφαλαία επιστολή - πηγαίνετε αργά - και το Facebook θα αρχίστε να προτείνετε φίλους με αυτό το όνομα και μπορείτε να επιλέξετε μέσω drop down. Τότε θα είναι ένας σύνδεσμος. Μπορείτε να το επεξεργαστείτε μόνο σε ένα πρώτο όνομα (προσέξτε, εάν διαγράψετε πάρα πολύ, ολόκληρος ο σύνδεσμος θα χαθεί, αλλά μπορείτε να δοκιμάσετε ξανά) ή αφήστε τον ως το πλήρες όνομά τους - μέχρι εσάς!

Στις φωτογραφίες, είτε είναι ένα που ανεβάσατε τον εαυτό σας είτε έναν από τους φίλους σας, υπάρχει πάντα μια επιλογή Tag Photo στο κάτω μέρος και μπορείτε να επιλέξετε οποιονδήποτε από τη λίστα φίλων σας να "επισημανθεί" στη φωτογραφία. Μπορεί να μην εμφανίζονται αμέσως στις σελίδες σας (όπως μπορείτε να βλέπετε σε εσάς), αν και πολλοί χρήστες επέλεξαν την επιλογή να εξετάσουν τυχόν αναρτήσεις που έχουν επισημανθεί από άλλα άτομα πριν εγκρίνουν την ανάρτηση ή την εικόνα για να εμφανιστούν στο προφίλ τους.

Τι είναι οι σελίδες φιλίας;

Οι σελίδες φιλίας είναι ένα από τα πιο δροσερά πράγματα που επιτρέπει το Facebook στο χρήστη. Από τις σελίδες των φίλων σας, κάντε κλικ στο "κουμπί με σχήμα γρανίτη" και επιλέξτε "Βλέποντας τη φιλία" και μόλις βρείτε μια λίστα με τους αμοιβαίους φίλους σας, τις φωτογραφίες που έχετε επισημάνει με ετικέτα, τις αναρτήσεις στο τοίχο και τα σχόλια που έχουν γραφτεί στα τοιχώματα των άλλων , και πόσο καιρό είστε φίλοι ... τουλάχιστον στο διαδίκτυο.

Μπορείτε ακόμη να δείτε τις online σχέσεις μεταξύ οποιωνδήποτε άλλων δύο φίλων σας! Τελικά πάρετε μερικές ενδείξεις για το πώς αυτός ο τύπος από το κολέγιο Econ τάξη ήξερε τον καλύτερο φίλο σας από το καλοκαιρινό στρατόπεδο, ακόμα κι αν έχετε χάσει τα δύο από αυτά στην καθημερινή σας ζωή. Σημειώστε, ωστόσο, ότι και οι δύο χρήστες πρέπει να είναι φίλοι σας και δεν μπορείτε να δείτε το ιστορικό σχέσεων ενός φίλου και ενός άλλου χρήστη που δεν είναι φίλος σας, ανεξάρτητα από το πόσο μέρος του προφίλ τους σας επιτρέπουν να βλέπετε τις ρυθμίσεις απορρήτου .

Τι είναι οι άνθρωποι που μπορεί να ξέρεις;

Αυτό είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιεί το Facebook για να ψάξει για τους αγνοούμενους φίλους που βασίζονται σε αμοιβαίες φιλίες. Δεν είναι τέλειο, και μερικές φορές είναι λίγο συγκεχυμένο, αλλά είναι συχνά χρήσιμο. Αν ξεκινήσετε να προσθέτετε ένα μάτς συμμαθητών, αυτό το εργαλείο μπορεί να αναδυθεί υποδηλώνοντας άλλους που μπορεί να έχετε ξεχάσει ή εκείνους που δεν έχουν καταγράψει το σχολείο τους, αλλά είναι παρ 'όλα αυτά φίλοι με τους συμμαθητές που έχετε προσθέσει και το υψηλό παράδειγμα αμοιβαίων φίλων πυροδοτεί πρόταση.

Πολύ συχνά, ωστόσο, φαίνεται να προτείνει ένα τυχαίο άτομο με μόνο έναν ή δύο αμοιβαίους φίλους, ενώ αγνοώντας εκείνους με τους οποίους έχετε 20 ή 30 αμοιβαίους φίλους που είναι λίγο περίεργο, αλλά hey, είναι μια δωρεάν υπηρεσία;