Πώς να αποκλείσετε τους φίλους του Facebook

Καθαρίστε το Facebook Newsfeed σας κατά την κατάργηση των φίλων του Facebook

Έχετε κουραστεί να βλέπετε τι δημοσιεύουν κάποιοι φίλοι σας στο Facebook ; Μπορείτε να αποκλείσετε ή να «αγνοήσετε» τους φίλους του Facebook, των οποίων τα μηνύματα δεν θέλετε να διαβάσετε. Θα συνεχίσετε να είστε ο φίλος τους στο Facebook και μπορείτε να ανταλλάξετε μηνύματα, αλλά δεν θα δείτε τις αναρτήσεις τους στο χρονοδιάγραμμά σας.

Ακόμα κι αν αποκλείσετε τους φίλους του Facebook, θα είστε σε θέση να τους αφήσετε μηνύματα και ακόμα να σας αφήσουν μηνύματα. Εάν αποκλείσετε ή καταργήσετε την παρακολούθηση κάποιου, οι αναρτήσεις σας εξακολουθούν να είναι ορατές σε αυτούς, εκτός και αν μπλοκάρουν ή καταργήσουν την παρακολούθησή σας.

Πώς να αποκλείσετε ή να καταργήσετε την παρακολούθηση των φίλων του Facebook από τις αναρτήσεις τους

Ας χρησιμοποιήσουμε ως παράδειγμα τον φίλο σας Annette. Έχετε κουραστεί να βλέπετε τα πολιτικά μηνύματα και τα μιμίδια που αναπαράγει. Αποφασίζετε να την αποκλείσετε για λίγο, τουλάχιστον μέχρι την εκλογική περίοδο.

1. Συνδεθείτε στο προφίλ σας στο Facebook.

2. Από την αρχική σελίδα του Facebook, μετακινηθείτε προς τα κάτω μέχρι να βρείτε ένα μήνυμα από το πρόσωπο του οποίου τα μηνύματα θέλετε να μπλοκάρει.

3. Στην άκρη δεξιά της μετα-κεφαλίδας θα δείτε ένα μικρό βέλος κάτω. Κάντε κλικ σε αυτό για να δείτε τις επιλογές σας. Έχετε μερικές διαφορετικές.

Αποκλεισμός ή απενεργοποίηση ενός φίλου από το προφίλ του

Ένας άλλος γρήγορος τρόπος να απενεργοποιηθεί κάποιος είναι να πληκτρολογήσετε το όνομά τους στη γραμμή αναζήτησης στο Facebook ή από οποιαδήποτε λίστα των φίλων σας στο Facebook και να μεταβείτε στη σελίδα προφίλ τους. Θα δείτε ένα πλαίσιο που λέει "Ακολουθήστε" με ένα σημάδι επιλογής. Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το κουτί και θα δείτε ότι μπορείτε να επιλέξετε να δείτε πρώτα τις θέσεις του, να χρησιμοποιήσετε την προεπιλεγμένη ρύθμιση ή να το απενεργοποιήσετε.

Αποκλεισμός ή κατάργηση παρακολούθησης από τις προτιμήσεις ειδήσεων στο μενού "Ρυθμίσεις"

Χρησιμοποιήστε την επιλογή Προτιμήσεις Newsfeed στο μενού Ρυθμίσεις. Στην έκδοση για επιτραπέζιους υπολογιστές, μπορείτε να την αποκτήσετε στην επάνω δεξιά άκρη της ειδησεογραφίας σας στο Facebook. Στην έκδοση για κινητά, οι Ρυθμίσεις είναι διαθέσιμες από το κάτω μενού, από το δεξιό μενού. Επιλέξτε Προτιμήσεις ειδήσεων.

Μία από τις επιλογές είναι "Αφαιρέστε τους ανθρώπους για να κρύψουν τις θέσεις τους". Εμφανίζεται μια πλήρης λίστα ατόμων και σελίδων που παρακολουθείτε αυτήν τη στιγμή. Μπορείτε να το φιλτράρετε για άτομα, σελίδες ή ομάδες. Κάντε κλικ σε οποιοδήποτε από αυτά για να το απενεργοποιήσετε.

Πώς να ξεμπλοκάρετε και να επανασυνδεθείτε με τους φίλους Facebook που δεν παρακολουθούνται

  1. Συνδεθείτε στο προφίλ σας στο Facebook.
  2. Επιλέξτε το μενού "Ρυθμίσεις" (στην δεξιά πλευρά της κορυφής της σελίδας για την τοποθεσία της επιφάνειας εργασίας ή το δεξιό μενού της κάτω ζώνης για την εφαρμογή για κινητά) και επιλέξτε "Προτιμήσεις ειδήσεων".
  3. Μπορείτε να επιλέξετε "Επανασύνδεση με άτομα που αγνοήσατε".
  4. Θα εμφανιστεί μια λίστα με αποκλεισμένους φίλους και σελίδες στο Facebook.
  5. Βρείτε το όνομα του φίλου στο Facebook που θέλετε να ξεμπλοκάρετε. Θα σας δείξει πότε θα τους απενεργοποιήσετε.
  6. Κάντε κλικ στο άτομο ή στη σελίδα και θα δείτε την ημερομηνία που αναιρέσατε να αλλάξει σε "Ακολουθήστε".
  7. Αποδέσατε με επιτυχία τον φίλο σας στο Facebook. Τα μηνύματά τους θα εμφανιστούν ξανά στο newsfeed σας στο Facebook.