Τι συμβαίνει με το προφίλ σας στο Facebook όταν πεθάνετε;

Το Facebook έχει στην πραγματικότητα ένα τμήμα των Συχνών Ερωτήσεων που είναι αφιερωμένο στις τρεις επιλογές που έχουν οι άνθρωποι με το λογαριασμό ενός αποθανόντος ατόμου: να θυμηθεί τον λογαριασμό, να ζητήσει να διαγράψει τον λογαριασμό ή να κατεβάσει τα περιεχόμενα του λογαριασμού και μετά να διαγραφεί. Επίσης, υπάρχει μια εφαρμογή Facebook που μπορείτε να κατεβάσετε, που ονομάζεται "Αν πεθάνω", που μπορείτε να ρυθμίσετε σε οποιοδήποτε σημείο πριν από το θάνατό σας για να βοηθήσετε να βάλετε τους κοινωνικούς σας λογαριασμούς σε τάξη και να στείλετε ένα τελευταίο μήνυμα αν το επιθυμείτε.

Η απομνημόνευση του λογαριασμού σημαίνει μετατροπή του σε μια σελίδα όπου οι άνθρωποι μπορούν να αφήσουν σχόλια και να γιορτάσουν τη ζωή σας, σαν μια σελίδα Fan του Facebook. Η διαγραφή του λογαριασμού σημαίνει ότι όλες οι πληροφορίες και τα δεδομένα θα καταργηθούν εντελώς από το Facebook. Οι ετικέτες θα παραμείνουν αν κάποιος άλλος αρχικά ανεβάσει ή δημοσιεύσει, αλλά όλα τα πράγματα που προέρχονται από τον αποθανόντα λογαριασμό θα αφαιρεθούν από τον ιστότοπο. Η λήψη του περιεχομένου ενός λογαριασμού στο Facebook απαιτεί ένα επίσημο αίτημα που συζητείται παρακάτω, όπου το Facebook σας επιβεβαιώνει ότι είναι αποδεκτό να κάνετε λήψη των πληροφοριών και στη συνέχεια η διαδικασία ξεκινάει από εκεί.

Απομνημονεύοντας τον λογαριασμό σας

Έχοντας έναν εκτελεστή μιας θέλησης είναι κοινό, αλλά γίνεται επίσης συνηθισμένο να έχετε έναν ψηφιακό εκτελεστή για να φροντίσετε αυτά τα παλιά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχετε αποθηκεύσει, τα άλμπουμ φωτογραφιών σας στο Flickr και το προφίλ σας στο Facebook. Εάν έχετε έναν ψηφιακό εκτελεστή, αυτό το άτομο μπορεί να πάρει τον έλεγχο του προφίλ σας στο Facebook όταν φύγετε και να φροντίσετε τα πράγματα για λογαριασμό σας, χωρίς ερωτήσεις.

Ωστόσο, εάν δεν διαθέτετε ψηφιακό εκτελεστή, υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να χειριστείτε τη σελίδα σας στο Facebook μετά την παρέλευσή σας. Ένα από τα οποία είναι να το έχετε μνημονεύσει, το οποίο είτε εσείς είτε οποιοσδήποτε άλλος μπορεί να ζητήσει. Όταν ένας λογαριασμός είναι καταχωρημένος, μόνο επιβεβαιωμένοι φίλοι μπορούν να δουν τη χρονολογική σειρά ή να το εντοπίσουν στη γραμμή αναζήτησης. Το χρονικό πλαίσιο δεν θα εμφανίζεται πλέον στην ενότητα προτάσεων της αρχικής σελίδας και μόνο οι φίλοι και η οικογένεια μπορούν να αφήσουν τις αναρτήσεις στο προφίλ σε μνήμη.

Προκειμένου να προστατευθεί το απόρρητο του αποθανόντος, το Facebook δεν μοιράζεται τις πληροφορίες σύνδεσης για το λογαριασμό με κανέναν. Μόλις ένας λογαριασμός έχει καταχωρηθεί, είναι απολύτως ασφαλής και δεν είναι προσβάσιμος ή τροποποιημένος από κανέναν. Το αίτημα μπορεί να συμπληρωθεί και, στη συνέχεια, το Facebook διαχειρίζεται τη μνήμη, ενημερώνοντας τον αιτούντα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μόλις ολοκληρωθεί. Μπορείτε να βρείτε εδώ ένα πλήρες FAQ και μπορείτε να συμπληρώσετε ένα αίτημα για να καταχωριστεί ένας λογαριασμός εδώ.

Έχετε αφαιρέσει / διαγράψει τον λογαριασμό σας

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο μπορεί να γίνει διαχείριση του λογαριασμού σας είναι να καταργηθεί εντελώς. Για να το κάνετε αυτό, υποβάλετε ένα αίτημα εδώ και το Facebook θα το επεξεργαστεί ως ειδικό αίτημα για επαληθευμένα άμεσα μέλη της οικογένειας. Αυτή η επιλογή θα διαγράψει εντελώς το χρονοδιάγραμμα και όλο το σχετικό περιεχόμενο από το Facebook για καλό, οπότε κανείς δεν μπορεί να το δει. Όλες οι εικόνες και οι θέσεις που προέρχονται από το συγκεκριμένο προφίλ θα καταργηθούν.

Για όλα τα ειδικά αιτήματα, το Facebook απαιτεί επαλήθευση ότι είστε εγγύς μέλος της οικογένειας ή εκτελεστής. Οποιεσδήποτε αιτήσεις για διαγραφή του προφίλ δεν θα υποβληθούν σε επεξεργασία εάν δεν είναι σε θέση να επαληθεύσουν τη σχέση σας με τον αποθανόντα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την ειδική φόρμα αίτησης εάν έχετε ένα ειδικό αίτημα σχετικά με τον εν λόγω χρήστη και τον λογαριασμό του.

Παραδείγματα τεκμηρίωσης που το Facebook θα δεχτεί περιλαμβάνει το πιστοποιητικό γέννησης / θανάτου του αποθανόντος ή απόδειξη της εξουσιοδότησης βάσει του τοπικού νόμου ότι είστε ο νόμιμος εκπρόσωπος του θανόντος ή του κληρονομικού του προσώπου. Ανατρέξτε στην ενότητα σχετικά με τις ειδικές αιτήσεις και τις απορρίψεις για περισσότερες πληροφορίες.

Μια εφαρμογή που χειρίζεται τα τελευταία σας μηνύματα

Μια τελευταία επιλογή που δεν επιτυγχάνεται απευθείας μέσω του Facebook είναι μια εφαρμογή τρίτου μέρους που ονομάζεται "Αν πεθάνω". "Αν πεθάνω" έχει βίντεο που εξηγούν τα διαφορετικά πράγματα που μπορεί να συμβεί στο προφίλ σας στο Facebook όταν πεθάνετε. Η πρώτη και μοναδική εφαρμογή του είδους της, "Αν πεθάνω" σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα βίντεο, ένα μήνυμα ή ένα μήνυμα κειμένου που μπορεί να προγραμματιστεί να στείλει αφού περάσετε. Η εφαρμογή μπορεί να προστεθεί στο Facebook εδώ.

Η προσθήκη της εφαρμογής στο Facebook σάς επιτρέπει να διαμορφώσετε μια σελίδα προφίλ για εσάς. Μπορείτε να αφήσετε ένα βίντεο ή να αναφέρετε τον θάνατο κάποιου άλλου απευθείας μέσω της εφαρμογής. Όλα γίνονται μέσω της εφαρμογής.

Για να προγραμματίσετε ένα μήνυμα που θα αποσταλεί μετά το θάνατό σας, κάντε κλικ στο κουμπί "Αφήστε ένα μήνυμα" και σας μεταφέρει σε μια οθόνη όπου μπορείτε να αφήσετε και να λάβετε προσωπικά, δημόσια και ιδιωτικά μηνύματα από άλλους χρήστες εφαρμογών αφού εσείς ή κάποιος αγαπημένος περάσει.

Αυτή η εφαρμογή είναι χρήσιμη για την παροχή του κλεισίματος και για να αφήσει σε όλους τους πολίτες της ζωής σας να γνωρίζουν ότι τους αγαπάτε πριν από τη διαγραφή του λογαριασμού σας ή την απομνημόνευση μέσω ενός από τα παραπάνω βήματα. Έχουν ένα κανάλι YouTube αφιερωμένο σε βίντεο κλιπ που παρουσιάζουν την εφαρμογή, τρόπους για την καλύτερη χρήση της και όλες τις δυνατότητές της.

Στις συχνές ερωτήσεις του Facebook, δουλεύουν διεξοδικά, προσφέροντας επιλογές για να εξασφαλίσουν ότι το απόρρητο ενός ατόμου είναι προστατευμένο, ενώ άλλοι μπορούν να επιλέξουν να το θυμούνται μέσω του προφίλ τους, αν το επιθυμούν. Αν υπάρχει ποτέ θέμα πνευματικής ιδιοκτησίας που σχετίζεται με το προφίλ του αποθανόντος, μπορείτε να αναφέρετε ένα πρόβλημα, να θέσετε μια ερώτηση ή να αναζητήσετε περαιτέρω οδηγίες από το Facebook για το πώς να το χειριστείτε.

Πρόσθετες αναφορές που δόθηκαν από τη Danielle Deschaine.