Ποιος τύπος τηλεόρασης είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε με ένα Blu-ray Disc Player;

Ο δίσκος Blu-ray είναι μαζί μας εδώ και πάνω από μια δεκαετία και, όπως και το DVD, έχει σίγουρα επηρεάσει το τοπίο του σπιτιού, αλλά εκμεταλλεύεται πλήρως την ποιότητα εικόνας που προσφέρει η μορφή Blu-ray Disc στην τηλεόρασή σας.

Αν και οι συσκευές αναπαραγωγής δίσκων Blu-ray που έχουν κατασκευαστεί πριν από το 2013 (περισσότερο σε αυτό αργότερα) μπορούν να συνδεθούν και να χρησιμοποιηθούν με οποιαδήποτε τηλεόραση που έχει τουλάχιστον εισόδους βίντεο Composite, ο μόνος τρόπος πρόσβασης στο περιεχόμενο υψηλής ανάλυσης και ανάλυση είναι η σύνδεση με μια τηλεόραση (για παράδειγμα, LCD, Plasma, OLED) με ανάλυση οθόνης 720p ή 1080p είτε μέσω σύνδεσης HDMI (ή μέσω DVI μέσω προσαρμογέα HDMI / DVI) είτε, πιθανώς, συνδέσεων βίντεο συνιστωσών ( η επιλογή βίντεο συνιστωσών έχει διακοπεί ).

Έως το 2011, ήταν δυνατή η πρόσβαση σε ανάλυση υψηλής ευκρίνειας με τις συνδέσεις Component Video ενός Blu-ray Disc player που τους είχε, αλλά αυτό βρίσκεται στα σχολεία των κινηματογραφικών ταινιών. Από τον Ιανουάριο του 2011, οι δίσκοι μπορούν να κωδικοποιηθούν για να επιτρέψουν την πρόσβαση σε ανάλυση υψηλής ευκρίνειας μόνο μέσω της σύνδεσης HDMI ή DVI.

Ο λόγος για τον οποίο αν και επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες παλαιότερων συσκευών HDTV που είναι εξοπλισμένες με προ-HDMI ή DVI-HDTV να απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα του Blu-ray σε υψηλή ευκρίνεια, τα σήματα βίντεο που ταξιδεύουν μέσω συνδέσεων εξαρτημάτων είναι πιο εύκολα πειρατικά από αυτά που ταξιδεύουν μέσω του ψηφιακού σήματος που προστατεύεται από την αντιγραφή που διέρχεται μέσω σύνδεσης HDMI ή DVI. Περιττό να πούμε ότι η κίνηση για τον περιορισμό της μεταφοράς της ανάλυσης HD μέσω της σύνδεσης βίντεο συνιστωσών είναι πολύ αμφιλεγόμενη.

Ωστόσο, από τις 31 Δεκεμβρίου 2013, οι Blu-ray Disc players δεν έρχονται πλέον με σύνθετες ή εξερχόμενες εξόδους βίντεο.

Σημειώσεις για τους ιδιοκτήτες του HD-DVD Player

Το HD-DVD σταμάτησε επίσημα το 2008. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένοι ιδιοκτήτες συσκευών αναπαραγωγής HD-DVD και οι συσκευές αναπαραγωγής HD και DVD και οι δίσκοι εξακολουθούν να πωλούνται και να διακινούνται από ενθουσιώδεις χρήστες στη δευτερογενή αγορά.

Εάν εξακολουθείτε να διαθέτετε μια συσκευή αναπαραγωγής HD-DVD, μπορείτε να την συνδέσετε και να την χρησιμοποιήσετε με οποιαδήποτε τηλεόραση που έχει τουλάχιστον σύνθετο βίντεο. Ωστόσο, όπως και με το Blu-ray, για βέλτιστα αποτελέσματα, συνδέστε την συσκευή HD-DVD σε τουλάχιστον 720p ή 1080p HDTV χρησιμοποιώντας την επιλογή σύνδεσης HDMI, καθώς αυτό θα διασφαλίσει ότι έχετε πρόσβαση σε ένα σήμα υψηλής ευκρίνειας.

Ο συντελεστής 4K

Από την εισαγωγή του Blu-ray, έχουν εισαχθεί τηλεοράσεις που έχουν δυνατότητα 4K εγγενής ανάλυση οθόνης . Προφανώς, το Blu-ray είναι συμβατό με 1080p - Ωστόσο, υπάρχουν τρεις παράγοντες που πραγματικά κάνουν τη χρήση ενός Blu-ray Disc player με 4K Ultra HD TV μια βιώσιμη (και επιθυμητή επιλογή).

Πρώτον: Όλες οι τηλεοράσεις 4K Ultra HD παρέχουν τη δυνατότητα αναβάθμισης των σημάτων βίντεο χαμηλότερης ανάλυσης για προβολή στις οθόνες τους. Αυτό σημαίνει, ειδικά με περιεχόμενο 1080p, ότι οι δίσκοι Blu-ray σας έχουν τη δυνατότητα να φαίνονται καλύτερα μια τηλεόραση 4K Ultra HD απ 'ό, τι σε μια HDTV 1080p.

Δεύτερον: Υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός συσκευών Blu-ray Disc που έχουν ενσωματωμένη δυνατότητα αναβάθμισης DVD και Blu-ray δίσκων για καλύτερη συμβατότητα με τις δυνατότητες οθόνης 4K Ultra HD. Φυσικά, αυτό μπορεί να φαίνεται περιττό αν η τηλεόραση έχει αυτή τη δυνατότητα - αλλά αυτό δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να καθορίσει με την επιλογή παρέχει την καλύτερη εμπειρία θέασης.

Τρίτον: Υπάρχει επίσης μια μορφή Ultra HD Blu-ray Disc που τέθηκε σε κυκλοφορία το 2016. Αν και αυτή η μορφή απαιτεί νέους παίκτες να παίξουν την αναμενόμενη ροή Blu-ray Discs Ultra HD, οι παίκτες μπορούν να παίξουν όλα τα DVD και Blu-ray Δίσκοι επίσης. Για να επωφεληθείτε πλήρως από τις δυνατότητες του Ultra HD player, χρειάζεστε μια τηλεόραση 4K Ultra HD εξοπλισμένη με εισόδους HDMI 2.0 ή 2.0a .

Από την άλλη πλευρά, είναι δυνατή η χρήση συσκευής αναπαραγωγής Ultra HD Blu-ray με HDTV 720p ή 1080p (ορισμένοι καταναλωτές μπορεί να θέλουν να αγοράσουν τον νέο παίκτη πριν αλλάξουν την τηλεόρασή τους), αλλά δεν θα επωφεληθείτε πλήρως τις δυνατότητες του παίκτη. Με άλλα λόγια, εάν δεν έχετε καμία πρόθεση αναβάθμισης από μια τρέχουσα τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας στην τηλεόραση 4K Ultra HD, μια τυπική συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray Disc είναι η καλύτερη επιλογή.

Η κατώτατη γραμμή

Για να επανεξετάσετε, πρέπει να ξέρετε τι πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τον καλύτερο τύπο τηλεόρασης με συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray Disc.

Ελέγξτε μια οπτική αναφορά για τις συνδέσεις του Blu-ray Disc player .

Χρησιμοποιώντας τις παραπάνω οδηγίες σύνδεσης, ποιες συγκεκριμένες τηλεοράσεις LCD / τηλεοράσεων OLED / μοντέλων διατίθενται από το 2017, η απόλυτη επιλογή σας εξαρτάται από τις πρόσθετες ανάγκες σας. Πέρα από τη συμβατότητα και τη συμβατότητα σύνδεσης για συσκευές αναπαραγωγής δίσκων Blu-ray, πρέπει να ληφθούν υπόψη παράγοντες όπως μέγεθος οθόνης, σχήμα οθόνης (επίπεδη ή καμπύλη) και συνολική ποιότητα εικόνας .