Χρησιμοποιήστε το Mac για να μοιραστείτε έναν ιστότοπο

Ενεργοποιήστε την Κοινή χρήση ιστού στο Mac σας

Ο υπολογιστής σας Mac είναι εξοπλισμένος με το ίδιο λογισμικό διακομιστή Apache που έχει κάνει τη φήμη του εξυπηρετώντας εμπορικούς ιστότοπους. Η διαμόρφωση ενός διακομιστή ιστού Apache δεν είναι για το αχνό της καρδιάς, αλλά για μεγάλο χρονικό διάστημα το OS X περιλάμβανε μια εύχρηστη διασύνδεση στο διακομιστή ιστού Apache που επέτρεπε σε οποιονδήποτε να εξυπηρετήσει έναν ιστότοπο με μια σειρά απλών κλικ του ποντικιού.

Η βασική υπηρεσία κοινής χρήσης ιστού παρέμεινε μέρος του OS X μέχρι την κυκλοφορία του OS X Mountain Lion , το οποίο αφαιρέθηκε από την απλοποιημένη διεπαφή χρήστη, αλλά εγκατέλειψε τον διακομιστή web Apache. Ακόμα και σήμερα, το OS X συνοδεύεται από μια ενημερωμένη έκδοση του διακομιστή ιστού Apache, έτοιμη για χρήση από οποιονδήποτε, απλά χωρίς απλοποιημένο περιβάλλον χρήστη.

Δημιουργήστε την ιστοσελίδα σας στο OS X Lion και νωρίτερα

Η παροχή λεπτομερών οδηγιών για τη δημιουργία ενός ιστότοπου είναι πέρα ​​από το πεδίο εφαρμογής αυτού του οδηγού. Αλλά για να σας βοηθήσει αυτή η συμβουλή, τελικά θα χρειαστεί να δημιουργήσετε τον δικό σας ιστότοπο, κάτι που ίσως θέλετε να κάνετε ούτως ή άλλως.

Προσωπική κοινή χρήση ιστού

Ο υπολογιστής σας Mac υποστηρίζει δύο τοποθεσίες για προβολή από έναν ιστότοπο. το πρώτο είναι για προσωπικούς ιστοτόπους που δημιουργούνται από κάθε χρήστη στον Mac σας. Αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος για κάθε μέλος μιας οικογένειας να έχει δικό του δικτυακό τόπο.

Οι προσωπικοί ιστότοποι εξυπηρετούνται από τον ίδιο διακομιστή ιστού Apache που διαχειρίζεται εμπορικούς ιστότοπους, αλλά αποθηκεύονται στον αρχικό φάκελο του χρήστη, συγκεκριμένα στον κατάλογο του ιστότοπου, ο οποίος βρίσκεται στο ~ / username / Site.

Μην ψάχνετε για τον κατάλογο του ιστότοπου ακόμα. Το OS X δεν έχει τον κόπο να δημιουργήσει τον κατάλογο του ιστοτόπου μέχρι να χρειαστεί. Θα σας δείξουμε πώς να δημιουργήσετε τον κατάλογο της τοποθεσίας σε μια στιγμή.

Ιστοσελίδα υπολογιστή

Η άλλη τοποθεσία για την προβολή ενός ιστότοπου πηγαίνει από τον ιστότοπο ηλεκτρονικού υπολογιστή ονόματος. Αυτό είναι ένα κομμάτι μιας κακής κατάδειξης. το όνομα αναφέρεται πράγματι στον κύριο φάκελο Apache, ο οποίος περιέχει τα δεδομένα για ιστότοπους που θα εξυπηρετήσει ο διακομιστής ιστού.

Ο φάκελος των εγγράφων Apache είναι ένας ειδικός φάκελος σε επίπεδο συστήματος, ο οποίος περιορίζεται στους διαχειριστές από προεπιλογή. Ο φάκελος εγγράφων Apache βρίσκεται στο / Library / WebServer. Η περιορισμένη πρόσβαση του φακέλου εγγράφων είναι ο λόγος για τον οποίο το OS X διαθέτει προσωπικούς φακέλους ιστότοπων για κάθε χρήστη, οι οποίοι, όπως ίσως υποθέσετε, επιτρέπουν στους χρήστες να δημιουργούν, να διαχειρίζονται και να ελέγχουν τους δικούς τους ιστότοπους χωρίς να παρεμβαίνουν σε κανέναν άλλον.

Αν σκοπεύετε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο εταιρείας, ίσως θελήσετε να χρησιμοποιήσετε την τοποθεσία του ιστοτόπου του υπολογιστή, καθώς θα εμποδίσει άλλους να κάνουν εύκολα αλλαγές στον ιστότοπο.

Δημιουργία ιστοσελίδων

Σας συνιστώ να χρησιμοποιήσετε τον αγαπημένο σας επεξεργαστή HTML ή έναν από τους δημοφιλέστερους επεξεργαστές ιστοσελίδων WYSIWYG για να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας. Πρέπει να αποθηκεύσετε τον ιστότοπο που δημιουργείτε στον κατάλογο ιστότοπου χρήστη ή στον κατάλογο των εγγράφων Apache. Ο διακομιστής ιστού Apache που εκτελείται στο Mac σας έχει ρυθμιστεί ώστε να εξυπηρετεί το αρχείο στον κατάλογο ιστοτόπων ή εγγράφων με το όνομα index.html.

Ενεργοποίηση κοινής χρήσης ιστού στο OS X Lion και νωρίτερα

  1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο " Προτιμήσεις συστήματος" στο Dock.
  2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Κοινή χρήση στην ενότητα Internet & Network του παραθύρου System Preferences.
  3. Τοποθετήστε ένα σημάδι ελέγχου στο πλαίσιο "Κοινή χρήση ιστού" ( Web Sharing ). ( OS X 10.4 Tiger καλεί αυτό το πλαίσιο Προσωπική κοινή χρήση ιστού .) Η κοινή χρήση ιστού θα ενεργοποιηθεί.
  4. Στο παράθυρο Κοινή χρήση, κάντε κλικ στο κουμπί Δημιουργία προσωπικών σελίδων. Εάν ο φάκελος "Sites" είναι ήδη παρών (από προηγούμενη χρήση του παραθύρου προτιμήσεων κοινής χρήσης ιστού), το κουμπί θα διαβάσει το φάκελο "Άνοιγμα προσωπικών ιστοτόπων".
  5. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το φάκελο των εγγράφων Apache για να προβάλλετε έναν ιστότοπο, κάντε κλικ στο κουμπί Άνοιγμα φακέλου ιστοτόπου υπολογιστή.

Αυτό είναι; Ο διακομιστής ιστού Apache θα ξεκινήσει και θα εξυπηρετήσει τουλάχιστον δύο ιστότοπους, έναν για τον υπολογιστή και έναν για κάθε χρήστη στον υπολογιστή. Για να έχετε πρόσβαση σε οποιονδήποτε από αυτούς τους ιστότοπους, ανοίξτε το αγαπημένο σας πρόγραμμα περιήγησης και πληκτρολογήστε οποιοδήποτε από τα παρακάτω:

Εάν δεν είστε βέβαιοι για το σύντομο όνομα σας, ανασηκώστε το παράθυρο Κοινόχρηστη πρόσβαση στο οποίο αποκτήσατε πρόσβαση νωρίτερα και επισημάνετε το όνομα Κοινή χρήση ιστού στη λίστα. Η προσωπική διεύθυνση του ιστότοπού σας θα εμφανιστεί στα δεξιά.

Κοινή χρήση ιστού OS X Mountain Lion και αργότερα

Με την εισαγωγή του OS X Mountain Lion , η Apple αφαιρεί το Web Sharing ως χαρακτηριστικό γνώρισμα. Εάν χρησιμοποιείτε το OS X Mountain Lion ή αργότερα, θα βρείτε οδηγίες για την κοινή χρήση ιστού στον οδηγό Web Hosting With Mountain Lion .

Αν ήδη χρησιμοποιούσατε την Κοινή χρήση Ιστού για να προβάλλετε ιστοσελίδες από προηγούμενες εκδόσεις του OS X και ενημερώσατε από τότε για το OS X Mountain Lion ή αργότερα, διαβάστε προσεκτικά τον οδηγό Web Hosting with Mountain Lion. Με την κατάργηση της διασύνδεσης κοινής χρήσης ιστού, μπορεί να βρεθείτε στην ασυνήθιστη δυσκολία να έχετε έναν διακομιστή ιστού που λειτουργεί χωρίς προφανή τρόπο να τον απενεργοποιήσετε.

Χρησιμοποιώντας τον Mac OS Server για να φιλοξενήσει τοποθεσίες Web

Οι περιορισμοί που επιβάλλονται με τη χρήση του ενσωματωμένου διακομιστή Apache της Mac είναι παρόντες μόνο στην τυπική έκδοση του Mac OS. Αυτοί οι περιορισμοί απομακρύνονται από τη στιγμή που πραγματοποιείτε τη μετάβαση στον Mac OS Server, ο οποίος προσφέρει μια πλούσια συλλογή από δυνατότητες διακομιστή, όπως διακομιστή αλληλογραφίας, διακομιστή ιστού, κοινή χρήση αρχείων, διακομιστή ημερολογίου και επαφών, διακομιστή Wiki και πολλά άλλα.

Ο Mac OS Server είναι διαθέσιμος από το κατάστημα εφαρμογών Mac για $ 19.99. Η αγορά του Mac OS Server θα επαναφέρει όλες τις υπηρεσίες κοινής χρήσης ιστού και αρκετά περισσότερο στον Mac σας.