Εφέ κειμένου με κλίσεις και μοτίβα στο Illustrator

01 από 07

Πλήρωση κειμένου με κλίση

Ντύστε το κείμενό σας στο Adobe Illustrator χρησιμοποιώντας κλίσεις, σχέδια και πινελιές. Κείμενο και εικόνες © Sara Froehlich

Εάν έχετε προσπαθήσει ποτέ να γεμίσετε κείμενο με κλίση, ξέρετε ότι δεν λειτουργεί. Τουλάχιστον, δεν θα λειτουργήσει αν δεν κάνετε άλλο βήμα πριν την εφαρμογή της κλίσης γεμίσματος.

  1. Δημιουργήστε το κείμενό σας στο Illustrator. Αυτή η γραμματοσειρά είναι Bahaus 93.
  2. Μεταβείτε στην επιλογή Αντικείμενο> Ανάπτυξη και , στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αναπτύξετε το κείμενο.

Αυτό μετατρέπει το κείμενο σε ένα αντικείμενο. Τώρα μπορείτε να το γεμίσετε με μια κλίση κάνοντας κλικ σε ένα δείγμα κλίσης στην παλέτα δείκτη. Μπορείτε να αλλάξετε τη γωνία κλίσης χρησιμοποιώντας το εργαλείο κλίσης στο πλαίσιο εργαλείων. Απλά κάντε κλικ και σύρετε το εργαλείο στην κατεύθυνση που θέλετε να ρέει η κλίση ή πληκτρολογήστε μια γωνία στην παλέτα κλίσεων.

Φυσικά, μπορείτε να ρυθμίσετε τα χρώματα στην κλίση ακριβώς όπως θα μπορούσατε με οποιοδήποτε γεμάτο αντικείμενο. Μετακινήστε τα διαμάντια διανομής στην κορυφή του παραθύρου προεπισκόπησης ράμπας κλίσης ή ρυθμίστε τις στάσεις κλίσης στο κάτω μέρος του παραθύρου προεπισκόπησης κλίσης κλίσης.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο Δημιουργία περιγραμμάτων. Αφού πληκτρολογήσετε το κείμενό σας, κάντε κλικ στο εργαλείο επιλογής για να εμφανιστεί ένα πλαίσιο οριοθέτησης στο κείμενο και στη συνέχεια επιλέξτε Τύπος> Δημιουργία περιγραμμάτων και συμπληρώστε το κείμενο με κλίση όπως παραπάνω.

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά γράμματα, θα πρέπει πρώτα να αποκλείσετε το κείμενο. Μεταβείτε στο Αντικείμενο> Ομαδοποίηση ή επιλέξτε ξεχωριστά με το εργαλείο άμεσης επιλογής.

02 του 07

Προσθήκη διαδρομής κλίσης στο κείμενο

Ενδέχεται να έχετε προσπαθήσει να προσθέσετε μια διαδρομή κλίσης σε κείμενο μόνο για να διαπιστώσετε ότι ακόμα και αν το κουμπί διαδρομής είναι ενεργό, η κλίση ισχύει για το γεμίσμα. Μπορείτε να προσθέσετε μια κλίση σε ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, αλλά υπάρχει ένα κόλπο σε αυτό.

Πληκτρολογήστε το κείμενό σας και ρυθμίστε το χρώμα πλήρωσης όπως θέλετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε χρώμα εγκεφαλικού επεισοδίου, επειδή αυτό θα αλλάξει όταν προσθέσετε την κλίση. Αυτό είναι το Mail Ray Stuff, μια δωρεάν γραμματοσειρά από τις γραμματοσειρές Larabie για Windows ή Mac OS X. Το χτύπημα είναι 3 σημείων ματζέντα. Αποφασίστε για το χρώμα συμπλήρωσης κειμένου πριν συνεχίσετε, επειδή δεν θα μπορείτε να το αλλάξετε αργότερα.

03 του 07

Μετατροπή του εγκεφαλικού σε ένα αντικείμενο

Μετατροπή της διαδρομής σε ένα αντικείμενο χρησιμοποιώντας μία από αυτές τις δύο μεθόδους.

Ή

Τα αποτελέσματα θα είναι τα ίδια ανεξάρτητα από τη μέθοδο που χρησιμοποιείτε.

04 του 07

Πώς να αλλάξετε την κλίση

Χρησιμοποιήστε το εργαλείο απευθείας επιλογής για να επιλέξετε μόνο το περίγραμμα κειμένου, αν θέλετε να αλλάξετε κλίση. Κάντε κλικ σε μια άλλη κλίση στην παλέτα. Θα πρέπει να επιλέξετε την κεντρική διαδρομή χωριστή από την εξωτερική με γράμματα όπως "B" και "O" που έχουν κέντρο, αλλά μπορείτε να επιλέξετε πολλαπλές κινήσεις εάν κρατάτε πατημένο το πλήκτρο shift.

05 του 07

Πώς να γεμίσετε το εγκεφαλικό επεισόδιο με ένα μοτίβο αντί για μια κλίση

Η διευρυμένη διαδρομή μπορεί επίσης να γεμίσει με μοτίβα από την παλέτα δείκτη. Αυτό το πρότυπο Starry Sky προέρχεται από το αρχείο προτύπων Nature_Environments που βρίσκεται στο φάκελο Presets> Patterns> Nature .

06 του 07

Πλήρωση κειμένου με ένα μοτίβο

Μπορεί να μην γνωρίζετε ότι υπάρχουν και δείγματα μοτίβων στο Illustrator. Τα ίδια βήματα ισχύουν όταν γεμίζετε το κείμενό σας με ένα από αυτά τα απρόσκοπτα μοτίβα όπως όταν γεμίζετε με κλίση.

  1. Δημιουργήστε το κείμενό σας.
  2. Επεκτείνετε το κείμενο με το αντικείμενο> Ανάπτυξη ή χρησιμοποιήστε την εντολή Δημιουργία περιγραμμάτων στο μενού κειμένου.
  3. Τοποθετήστε ένα αρχείο μοτίβου στην παλέτα δείκτη. Κάντε κλικ στο μενού επιλογών παλέτας δείγματος και επιλέξτε Άνοιγμα βιβλιοθήκης Swatch και έπειτα Άλλη βιβλιοθήκη από το κάτω μέρος του μενού. Θα βρείτε πολλά υπέροχα μοτίβα στο φάκελο Presets> Patterns του φακέλου σας Illustrator CS.
  4. Κάντε κλικ στο μοτίβο που θέλετε να εφαρμόσετε. Αν θέλετε να εφαρμόσετε διαφορετικά μοτίβα στα μεμονωμένα γράμματα, μεταβείτε στο αντικείμενο> ομαδοποίηση για να ομαδοποιήσετε το κείμενο ή χρησιμοποιήστε το βέλος απευθείας επιλογής για να επιλέξετε ένα γράμμα τη φορά και να εφαρμόσετε το μοτίβο. Αυτά τα γεμίσματα είναι από το αρχείο προτύπων Nature_Animal Skins στο φάκελο Presets> Patterns> Nature . Εφαρμόστηκε μαύρο εγκεφαλικό επεισόδιο δύο εικονοστοιχείων.

07 του 07

Χρησιμοποιώντας τις περιστροφές βούρτσας στον τύπο

Αυτό είναι εύκολο και παίρνετε μεγάλα αποτελέσματα με σχεδόν καμία προσπάθεια.

Αποφάσισα να συμπληρώσω αυτό το κείμενο με το πρότυπο jaguar από το μοτίβο Nature_Animal Skins.