Χρησιμοποιώντας μοτίβα στο Illustrator

01 από 10

Το μενού βιβλιοθήκης Swatch

© Copyright Sara Froehlich

Τα γεμίσματα μοτίβων μπορούν να ζωντανέψουν αντικείμενα και κείμενο και τα μοτίβα στο Illustrator είναι εύχρηστα. Μπορούν να εφαρμοστούν σε γεμίσματα, εγκεφαλικά επεισόδια και ακόμη και να αλλάξουν μέγεθος, να περιστραφούν ή να επανατοποθετηθούν μέσα σε ένα αντικείμενο. Το Illustrator έρχεται με μια μεγάλη ποικιλία προκαθορισμένων μοτίβων και μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας από τα σύμβολα ή το δικό σας έργο τέχνης. Ας δούμε την εφαρμογή μοτίβων σε ένα αντικείμενο και, στη συνέχεια, να δούμε πόσο εύκολο είναι να αλλάξετε το μέγεθος, να επανατοποθετήσετε ή ακόμα και να περιστρέψετε το μοτίβο μέσα σε ένα αντικείμενο.

Τα γεμίσματα μοτίβων έχουν πρόσβαση από τον πίνακα "Δείγματα", παράθυρο> δείγματα . Υπάρχει μόνο ένα μοτίβο στον πίνακα Swatches όταν ανοίγετε για πρώτη φορά το Illustrator, αλλά μην το αφήσετε να σας ξεγελάσει. Το μενού "Βιβλιοθήκες Swatch" βρίσκεται στο κάτω μέρος του πλαισίου Swatches. Περιέχει πολυάριθμα προκαθορισμένα δείγματα χρωμάτων, όπως εμπορικές παλέτες όπως το Trumatch και το Pantone, καθώς και παλέτες χρωμάτων που αντικατοπτρίζουν τη φύση, τα παιδικά πράγματα, τις εορταστικές εκδηλώσεις και πολλά άλλα. Θα βρείτε επίσης προρυθμισμένες κλίσεις και προεπιλογές προτύπων σε αυτό το μενού.

Θα χρειαστείτε την έκδοση Illustrator CS3 ή μεγαλύτερη για να χρησιμοποιήσετε επιτυχώς μοτίβα.

02 από 10

Επιλέγοντας μια βιβλιοθήκη μοτίβων

© Copyright Sara Froehlich

Επιλέξτε Μοτίβα από το μενού Βιβλιοθήκες Swatch με οποιοδήποτε αντικείμενο στην επιλεγμένη πλακέτα τέχνης. Μπορείτε να επιλέξετε από τρεις κατηγορίες:

Κάντε κλικ στη βιβλιοθήκη στο μενού για να την ανοίξετε. Τα δείγματα που ανοίγετε θα εμφανίζονται στον δικό τους πλωτό πίνακα στο χώρο εργασίας σας. Δεν προστίθενται στον πίνακα "Δείγματα" μέχρι να χρησιμοποιηθούν σε ένα αντικείμενο στην εικόνα.

Στα δεξιά του εικονιδίου του μενού Βιβλιοθήκη δειγμάτων, στο κάτω μέρος του νέου πλαισίου Swatches, θα δείτε δύο βέλη που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μετακινηθείτε ανάμεσα στις άλλες βιβλιοθήκες δείγματος. Αυτός είναι ένας γρήγορος τρόπος για να δείτε τι είναι διαθέσιμα άλλα δείγματα χωρίς να χρειάζεται να τα επιλέξετε από το μενού.

03 από 10

Εφαρμογή συμπλήρωσης μοτίβου

© Copyright Sara Froehlich

Βεβαιωθείτε ότι το εικονίδιο πλήρωσης είναι ενεργό στα τσιπ πλήρωσης / διαδρομής στο κάτω μέρος της εργαλειοθήκης. Κάντε κλικ σε οποιοδήποτε μοτίβο στον πίνακα για να το επιλέξετε και να το εφαρμόσετε στο επιλεγμένο αντικείμενο. Η αλλαγή του μοτίβου είναι τόσο εύκολη όσο κάνοντας κλικ σε διαφορετικό δείγμα. Καθώς δοκιμάζετε διαφορετικά δείγματα, προστίθενται στον πίνακα Swatches, ώστε να μπορείτε εύκολα να τα βρείτε αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε ένα που έχετε δοκιμάσει ήδη.

04 από 10

Κλιμάκωση συμπλήρωσης μοτίβου χωρίς αλλαγή μεγέθους του αντικειμένου

© Copyright Sara Froehlich

Τα μοτίβα δεν θα είναι πάντα κλιμακωτά στο μέγεθος του αντικειμένου στο οποίο τα εφαρμόζετε, αλλά μπορούν να κλιμακωθούν. Επιλέξτε το εργαλείο Κλίμακα στην εργαλειοθήκη και κάντε διπλό κλικ πάνω του για να ανοίξετε τις επιλογές του. Ορίστε το ποσοστό κλίμακας που θέλετε και βεβαιωθείτε ότι έχουν επιλεγεί τα "Πρότυπα" και ότι δεν έχουν επιλεγεί "Κλίμακες περιγράμματος και εφέ" και "Αντικείμενα". Αυτό θα επιτρέψει την κλίμακα πληρώσεως μοτίβου αλλά θα αφήσει το αντικείμενο στο αρχικό του μέγεθος. Βεβαιωθείτε ότι η επιλογή "Προεπισκόπηση" είναι επιλεγμένη εάν θέλετε να κάνετε προεπισκόπηση της επίδρασης στο αντικείμενο σας. Κάντε κλικ στο OK για να ορίσετε τον μετασχηματισμό.

05 από 10

Επανατοποθέτηση ενός μοτίβου Συμπλήρωση εντός ενός αντικειμένου

© Copyright Sara Froehlich

Επιλέξτε το βέλος επιλογής στην εργαλειοθήκη για να επανατοποθετήσετε ένα περίγραμμα προτύπου μέσα σε ένα αντικείμενο. Στη συνέχεια, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο tilde (~ κάτω από το πλήκτρο Escape στην επάνω αριστερή πλευρά του πληκτρολογίου σας) καθώς σύρετε το μοτίβο στο αντικείμενο.

06 από 10

Περιστροφή ενός μοτίβου μέσα σε ένα αντικείμενο

© Copyright Sara Froehlich

Κάντε διπλό κλικ στο εργαλείο περιστροφής στην εργαλειοθήκη για να ανοίξετε τις επιλογές της και να περιστρέψετε ένα περίγραμμα προτύπου μέσα σε ένα αντικείμενο χωρίς περιστροφή του ίδιου του αντικειμένου. Ρυθμίστε την επιθυμητή γωνία περιστροφής. Ελέγξτε "Μοτίβα" στην ενότητα "Επιλογές" και βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε επιλέξει "Αντικείμενα". Ελέγξτε το πλαίσιο προεπισκόπησης αν θέλετε να δείτε την επίδραση της περιστροφής στο μοτίβο.

07 από 10

Χρησιμοποιώντας ένα μοτίβο Συμπληρώστε με ένα Stroke

© Copyright Sara Froehlich

Για να προσθέσετε ένα μοτίβο γεμίσματος σε μια διαδρομή, βεβαιωθείτε πρώτα ότι το εικονίδιο διαδρομής είναι ενεργό στα τσιπ γεμίσματος / διαδρομής στο κάτω μέρος της εργαλειοθήκης. Αυτό λειτουργεί καλύτερα αν η διαδρομή είναι αρκετά μεγάλη για να δείτε το μοτίβο. Το κτύπημα μου σε αυτό το αντικείμενο είναι 15 pt. Τώρα απλώς κάντε κλικ στο δείγμα μοτίβο στον πίνακα Swatches για να το εφαρμόσετε στη διαδρομή.

08 από 10

Πλήρωση κειμένου με συμπλήρωση μοτίβου

© Copyright Sara Froehlich

Η συμπλήρωση του κειμένου με ένα γράφημα γεμίζει ένα επιπλέον βήμα. Πρέπει να δημιουργήσετε το κείμενο και στη συνέχεια να μεταβείτε στο Type> Create Outlines . Βεβαιωθείτε ότι είστε σίγουροι για τη γραμματοσειρά και ότι δεν θα αλλάξετε το κείμενο πριν κάνετε αυτό! Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε κείμενο αφού έχετε δημιουργήσει περιγράμματα από αυτό, έτσι δεν θα μπορείτε να αλλάξετε τη γραμματοσειρά ή την ορθογραφία μετά από αυτό το βήμα.

Τώρα απλώς εφαρμόστε το γεμίστε με τον ίδιο τρόπο που θα κάνατε με οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο. Μπορεί επίσης να έχει γεμάτο εγκεφαλικό επεισόδιο αν σας αρέσει.

09 από 10

Χρησιμοποιώντας ένα προσαρμοσμένο μοτίβο

© Copyright Sara Froehlich

Μπορείτε να δημιουργήσετε και τα δικά σας σχέδια. Δημιουργήστε το έργο τέχνης από το οποίο θέλετε να δημιουργήσετε ένα μοτίβο και, στη συνέχεια, επιλέξτε το και σύρετέ το στον πίνακα Swatches και αφήστε το. Χρησιμοποιήστε το για να γεμίσετε οποιοδήποτε αντικείμενο ή κείμενο αφού χρησιμοποιήσετε την εντολή Create Outlines. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα μοτίβα που έχουν δημιουργηθεί στο Photoshop χωρίς ραφή. Ανοίξτε το αρχείο PSD, PNG ή JPG στο Illustrator ( Αρχείο> Άνοιγμα ) και, στη συνέχεια, σύρετέ το στον πίνακα Swatches. Χρησιμοποιήστε το για να το γεμίσετε όπως θα κάνατε με οποιοδήποτε άλλο μοτίβο. Ξεκινήστε με μια εικόνα υψηλής ανάλυσης για καλύτερα αποτελέσματα.

10 από 10

Μοντέλα στρώσεων

© Copyright Sara Froehlich

Τα μοτίβα μπορούν να στρωματοποιηθούν χρησιμοποιώντας τον πίνακα εμφάνισης. Κάντε κλικ στο κουμπί "Προσθήκη νέας συμπλήρωσης", ανοίξτε το μενού "Βιβλιοθήκες Swatch" και επιλέξτε ένα άλλο πλήκτρο. Πειραματιστείτε και απολαύστε! Δεν υπάρχει πραγματικά κανένα όριο στα μοτίβα που μπορείτε να δημιουργήσετε.