Πώς να λευκώσετε ένα domain στην εφαρμογή Mac OS X Mail

Κρατήστε όλα τα μηνύματα από έναν συγκεκριμένο τομέα από το τέλος στο φάκελο παλιοπραγμάτων

Το φίλτρο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας στην εφαρμογή Mail της Apple είναι αποτελεσματικό για τη λήψη μηνυμάτων ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, ενώ παράλληλα επιτρέπει την αποστολή αλληλογραφίας από γνωστούς αποστολείς ώστε να φτάσει στα εισερχόμενά σας Ωστόσο, αυτό ισχύει για μεμονωμένους αποστολείς (δηλ., Ταχυδρομείο από τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου συγκεκριμένου χρήστη, όπως user@example.com) και εκείνες στις Επαφές σας. δεν επιτρέπει αυτόματα μέσω αλληλογραφίας από έναν ολόκληρο τομέα, όπως όλα τα διευθύνσεις που τελειώνουν στο example.com.

Μπορείτε να ορίσετε την εφαρμογή Mac Mail να "λευκή καταχώρηση" ενός τομέα, έτσι ώστε να επιτρέπει μέσω ταχυδρομείου από όλες τις διευθύνσεις από αυτόν τον καθορισμένο τομέα. Για να γίνει αυτό, πρέπει να ρυθμίσετε έναν κανόνα στις προτιμήσεις αλληλογραφίας.

Βήματα για την καταχώριση λευκώματος ενός τομέα

Για να ενεργοποιήσετε στο whitelist όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από έναν συγκεκριμένο τομέα στην εφαρμογή Mail σε Mac OS X ή macOS:

  1. Στο επάνω μενού του Mac OS X Mail, κάντε κλικ στο Mail > Preferences .
  2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Κανόνες .
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη κανόνα .
  4. Πληκτρολογήστε ένα όνομα στο πεδίο Περιγραφή , όπως "Λίστα λευκών: example.com", για να προσδιορίσετε τον νέο κανόνα.
  5. Για τις συνθήκες, ορίστε το πρώτο στοιχείο αναπτυσσόμενου μενού σε οποιονδήποτε , ώστε να διαβάσει: Εάν πληρούται οποιαδήποτε από τις ακόλουθες συνθήκες .
  6. Στα επόμενα δύο αναπτυσσόμενα μενού, επιλέξτε Από από την πρώτη και Τέλος με το δεύτερο.
  7. Στο πεδίο κειμένου που ακολουθεί Τερματίστε με , εισάγετε το όνομα του τομέα στο οποίο θέλετε να εμφανιστεί λευκή λίστα. Συμπεριλάβετε το στοιχείο " @ " πριν από το όνομα τομέα, για να καταστήσετε το φίλτρο συγκεκριμένο - για παράδειγμα, στο whitelist για όλα τα μηνύματα από τον τομέα example.com, αλλά όχι για αλληλογραφία που μπορεί να προέρχεται από έναν από τους υποτομείς του (όπως το @ subdomain.example.com ), πληκτρολογήστε "@ example.com" στο πεδίο.
  8. Κάντε κλικ στο σύμβολο συν πλησίον στην τελευταία συνθήκη για να προσθέσετε έναν άλλο τομέα με τα ίδια κριτήρια αν θέλετε να καταγράψετε λευκώματα σε περισσότερους τομείς.
  9. Στην ενότητα Εκτέλεση των ακόλουθων ενεργειών , ορίστε τα τρία αναπτυσσόμενα στοιχεία σε: Μετακίνηση μηνύματος , στο γραμματοκιβώτιο: Εισερχόμενα καθορίστε διαφορετικό φάκελο προορισμού της επιλογής σας).
  1. Κάντε κλικ στο OK για να αποθηκεύσετε τον κανόνα.
  2. Κλείστε το παράθυρο Κανόνες .

Ορισμός σειράς κανόνων σε εφαρμογή Mac Mail

Η σειρά των κανόνων που έχετε ορίσει έχει σημασία και το Mail τις εκτελεί το ένα μετά το άλλο, μετακινώντας προς τα κάτω τη λίστα. Αυτό το σημείο είναι σημαντικό να εξεταστεί, επειδή ορισμένα μηνύματα μπορεί να ικανοποιούν τα κριτήρια που έχουν καθοριστεί σε περισσότερους από έναν κανόνα που έχετε δημιουργήσει, οπότε θα θέλετε να εξετάσετε τη λογική σειρά με την οποία θέλετε να εφαρμόζεται κάθε κανόνας στα εισερχόμενα μηνύματα.

Για να διασφαλίσετε ότι ο κανόνας που μόλις δημιουργήσατε, η λίστα λευκωμάτων ενός τομέα εκτελείται πριν από άλλους που ενδέχεται να εφαρμόζουν το ίδιο μήνυμα, κάντε κλικ και σύρετε τον κανόνα αυτό στην κορυφή ή κοντά στην κορυφή της λίστας κανόνων.

Για παράδειγμα, εάν διαθέτετε φίλτρο που κωδικοποιεί μερικά χρώματα συγκεκριμένων μηνυμάτων με βάση λέξεις-κλειδιά στο θέμα, μετακινήστε τον κανόνα του λευκώματος λίστας τομέα πάνω από αυτόν τον κανόνα επισήμανσης.

Ρυθμίσεις φίλτρου ανεπιθύμητης αλληλογραφίας στο Mac Mail

Το φίλτρο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή στην εφαρμογή Mail. Μπορείτε να βρείτε αυτές τις ρυθμίσεις ακολουθώντας τα εξής βήματα:

  1. Στο επάνω μενού του Mac OS X Mail, κάντε κλικ στο Mail > Preferences .
  2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Junk Mail .

Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις φιλτραρίσματος ανεπιθύμητης αλληλογραφίας , συμπεριλαμβανομένης της διευκρίνισης του πού πρέπει να πάει το junk mail και τον καθορισμό εξαιρέσεων για το φιλτράρισμα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας.