Τρόπος αλλαγής του προεπιλεγμένου προγράμματος περιήγησης στο OS X 10.10 (Yosemite)

Έχετε ένα διαφορετικό πρόγραμμα περιήγησης στο Web ανοίγει αυτόματα συνδέσμους

Ενώ το Safari της Apple είναι ένα γνωστό φαβορί μεταξύ των χρηστών Mac, ο προεπιλεγμένος browser του MacOS είναι πολύ μακριά από το μοναδικό παιχνίδι της πόλης.

Με δημοφιλείς εναλλακτικές λύσεις όπως το Chrome και τον Firefox που είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα, μαζί με άλλους όπως το Maxthon και το Opera, δεν είναι ασυνήθιστο να έχετε εγκατεστημένα διάφορα προγράμματα περιήγησης στο ίδιο σύστημα.

Κάθε φορά που πραγματοποιείται μια ενέργεια που προκαλεί το λειτουργικό σύστημα να ξεκινήσει μια εφαρμογή περιήγησης, όπως το άνοιγμα μιας συντόμευσης URL , η προεπιλεγμένη επιλογή καλείται αυτόματα. Εάν δεν έχετε αλλάξει ποτέ αυτή τη ρύθμιση στο παρελθόν, τότε η προεπιλογή είναι πιθανώς ακόμα Safari.

Παρακάτω υπάρχουν οδηγίες σχετικά με τον τρόπο αλλαγής του προεπιλεγμένου προγράμματος περιήγησης στο macOS, ώστε να ανοίγει αυτόματα ένα διαφορετικό πρόγραμμα.

01 από 03

Ανοίξτε τις προτιμήσεις συστήματος

Εικόνα © Scott Orgera

Κάντε κλικ στο εικονίδιο της Apple που βρίσκεται στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης σας και περιγράψτε εδώ στο παράδειγμα.

Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε την επιλογή Προτιμήσεις συστήματος ....

02 του 03

Ανοίξτε τις Γενικές ρυθμίσεις

Εικόνα © Scott Orgera

Οι Προτιμήσεις συστήματος της Apple πρέπει τώρα να εμφανίζονται, όπως φαίνεται στο παράδειγμα εδώ.

Τώρα επιλέξτε το εικονίδιο Γενικά .

03 του 03

Επιλέξτε έναν νέο προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης στο Web

Εικόνα © Scott Orgera

Οι Γενικές Προτιμήσεις του Safari πρέπει τώρα να εμφανίζονται. Εντοπίστε την ενότητα Προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης ιστού , συνοδευόμενη από αναπτυσσόμενο μενού.

Κάντε κλικ σε αυτό το μενού και επιλέξτε μια επιλογή από αυτήν τη λίστα για να είναι το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης macOS.

Αφού επιλέξετε ένα πρόγραμμα περιήγησης, κλείστε το παράθυρο με το κόκκινο "x" στην επάνω αριστερή γωνία του παραθύρου.