Γρήγοροι, ήσυχοι, φθηνοί θερμικοί εκτυπωτές

Εκτυπώστε τις ετικέτες, τα πανό και τα εμβλήματα ασύρματα, χωρίς μελάνι

Κανονικά, όταν μιλάμε για εκτυπωτές, μιλάμε για μηχανήματα που μεταφέρουν αναλώσιμα, συνήθως μελάνι ή γραφίτη, σε χαρτί. Σήμερα, όμως, μιλάμε για έναν πολύ διαφορετικό τύπο μηχανών εκτυπωτή που δεν χρησιμοποιούν μελάνι, γραφίτη ή άλλο τύπο αναλώσιμου, όπως εξάχνωση χρώματος, αλουμινόχαρτο ή 3-D. Μιλάμε θερμικούς εκτυπωτές.

Το μόνο αναλώσιμο που χρειάζεται ένας θερμικός εκτυπωτής είναι το χαρτί-ειδικό "θερμοευαίσθητο" χαρτί, για να είναι σίγουρο, αλλά το μόνο που χρειάζεστε είναι το χαρτί ακριβώς το ίδιο. Ενώ αυτό είναι βολικό και όπως θα δούμε σύντομα, υπάρχουν πολλές εφαρμογές. έχει επίσης τα μειονεκτήματά του, καθιστώντας το κατάλληλο μόνο για συγκεκριμένους τύπους εκτύπωσης. Ακόμα κι έτσι, όπως αποδείχθηκε σε αυτό το άρθρο, το "Leitz Icon Smart Labeling System" άρθρο, το εύρος των πιθανών εφαρμογών είναι εκτεταμένο.

Πώς λειτουργούν οι θερμικοί εκτυπωτές

Αντί να τοποθετούν μελάνι ή γραφίτη στο χαρτί, η θερμική κεφαλή των θερμικών εκτυπωτών παράγει θερμότητα, το οποίο στη συνέχεια εφαρμόζεται στο θερμοευαίσθητο χαρτί στο πρότυπο προς εκτύπωση. Το κατεργασμένο χαρτί στη συνέχεια γίνεται μαύρο όπου εφαρμόστηκε η θερμότητα. Ορισμένοι θερμικοί εκτυπωτές είναι δύο χρωμάτων (μαύρο και άλλο χρώμα, συνήθως κόκκινο). Τα δύο διαφορετικά χρώματα επιτυγχάνονται εφαρμόζοντας τη θερμότητα σε διαφορετικές θερμοκρασίες. (Μια άλλη μέθοδος, εκτύπωση θερμικής μεταφοράς, χρησιμοποιεί ευαίσθητη στη θερμότητα κορδέλα, αντί για χαρτί ευαίσθητο στη θερμότητα.)

Ένας τυπικός θερμικός εκτυπωτής είναι μια αρκετά απλή συσκευή που αποτελείται από θερμικές κεφαλές που παράγουν τη θερμότητα, εκτυπώνοντας έτσι στο χαρτί. μια πλάκα από καουτσούκ ή έναν κύλινδρο για την τροφοδοσία χαρτιού. ένα ελατήριο που ασκεί πίεση στη θερμική κεφαλή, εφαρμόζοντας έτσι επαφή με το θερμοευαίσθητο χαρτί. και, φυσικά, πλακέτες κυκλώματος για τον έλεγχο της συσκευής.

Τα στοιχεία θέρμανσης στη θερμική κεφαλή ενεργοποιούν το θερμοευαίσθητο στρώμα χρωματισμού, το οποίο εγχέεται με βαφή (και άλλα χημικά) που αλλάζει το χρώμα του χαρτιού. Τα στοιχεία θέρμανσης αποτελούνται συνήθως από μια μήτρα μικρών, στενά διατεταγμένων σημείων, όμοια με έναν εκτυπωτή dot-matrix. Στην πραγματικότητα, οι θερμικοί εκτυπωτές είναι εκτυπωτές μητρικών πινάκων, ενός είδους.

Τύποι θερμικών εκτυπωτών

Μερικοί από τους πρώτους θερμικούς εκτυπωτές σημειώσεων ήταν οι τηλεομοιοτυπικές μηχανές, και σε κάποιο σημείο εκατομμύρια απ 'αυτούς αναπτύχθηκαν σε γραφεία σε όλο τον κόσμο. Αλλά σήμερα οι εφαρμογές για θερμικούς εκτυπωτές είναι πολλές. Αφού εξετάσατε αυτή τη κάπως σύντομη λίστα, αν δεν το είχατε ήδη, όταν συνειδητοποιήσετε ποιες συσκευές είναι αυτές, θα πρέπει να καταλάβετε πόσα είδη θερμικών εκτυπωτών υπάρχουν στην πραγματικότητα:

Και, πάλι, αυτό είναι μόνο μια μερική λίστα. Ίσως οι δύο συνηθέστερες εφαρμογές για θερμικούς εκτυπωτές να είναι εκτυπωτές παραλαβής και ετικετών, και οι ίδιοι οι εκτυπωτές τρέχουν οπουδήποτε από περίπου $ 70 ή $ 80 έως και $ 2.000 - ανάλογα με διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της ταχύτητας, του όγκου και της ευελιξίας.

Συνήθως αυτές οι συσκευές είναι μηχανές μιας λειτουργίας που είναι σε θέση να κάνουν μόνο ένα πράγμα - εκτυπώνοντας ένα συγκεκριμένο τύπο μορφής ή ετικέτας. Και συχνά χρησιμοποιούνται σε πολυάσχολα περιβάλλοντα όπου δεν υπάρχει χρόνος για μακροχρόνιες διαδικασίες αντικατάστασης μέσων - αντικαταστήστε την κασέτα μέσων και πηγαίνετε.

Το τέλος

Όσο περισσότερο σκέφτεστε, τόσο περισσότερο αντιλαμβάνεστε πόσα είδη εκτυπωτών υπάρχουν στον κόσμο. Όχι μόνο οι Epson, Brother και άλλοι μεγάλοι κατασκευαστές εκτυπωτών κάνουν διάφορους τύπους θερμικών εκτυπωτών, αλλά και αρκετές μικρότερες εταιρείες που παράγουν ειδικά προϊόντα, όπως ο προαναφερθείς κατασκευαστής ετικετών Leitz Icon.

Με τη δημοφιλή ζήτηση, θα προσθέσω μια ενότητα θερμικού εκτυπωτή στο About.com, όπου θα εξετάσουμε την ετικέτα και άλλα είδη αυτών των inkless εκτυπωτών. Για ορισμένες εφαρμογές, οι θερμικοί εκτυπωτές είναι φθηνότεροι και ευκολότεροι στη χρήση.

(Και ανέφερα ότι είναι σίγουρα πιο ήσυχοι.)