Ο πολυλειτουργικός εκτυπωτής Monochrome WorkForce Pro WF-M5694 της Epson

Ένας σπάνιος ασπρόμαυρος εκτυπωτής γραφείου MFP γραφείου inkjet

Πλεονεκτήματα:

Μειονεκτήματα:

Bottom Line: Αυτός ο ασπρόμαυρος εκτυπωτής πολλαπλών λειτουργιών inkjet στα πτερύγια των ομολόγων του με λέιζερ, με ωραία εκτυπώσεις μονόχρωμης εκτύπωσης και αρκετά ανταγωνιστικό κόστος ανά σελίδα, αλλά ίσως όχι αρκετά αρκετά ανταγωνιστικό.

Εισαγωγή

Στη στήλη που δεν βλέπει κανείς καθημερινά, εξετάζουμε σήμερα μια σπάνια πάπια, πράγματι, έναν ασπρόμαυρο πολυλειτουργικό εκτυπωτή inkjet, τον εκτυπωτή πολλαπλών λειτουργιών Epson ($ 399.99-MSRP) WorkForce WF-M5694. Ναι, υπάρχουν πολλοί (ίσως εκατοντάδες) ασπρόμαυρων εκτυπωτών στον κόσμο, αλλά όλα εκτός από το μικρότερο από αυτά είναι εκτυπωτές λέιζερ. Υπάρχουν τόσα πολλά μονοχρωματικά λέιζερ, στην πραγματικότητα, ότι είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι ένας από τους σημαντικότερους κατασκευαστές εκτυπωτών inkjet δεν έχει βγει με έναν αμφισβητία inkjet, όπως αυτός πιο γρήγορα.

Συνολικά, πρόκειται για έναν εξαιρετικό εκτυπωτή με αξιοπρεπή ταχύτητα εκτύπωσης και καλή ποιότητα εκτύπωσης. Η μόνη μου παραπόνηση σχετικά με αυτό είναι ελαφρώς υψηλή (σε σύγκριση με άλλα inkjets σε αυτό το εύρος τιμών, ούτως ή άλλως) ανά σελίδα κόστους λειτουργίας. Και ναι, έλεγα ελαφρώς . Παίρνετε πολλά χαρακτηριστικά, καθώς και δεξαμενές μελάνης που κατά πάσα πιθανότητα θα διαρκέσουν αρκετούς μήνες.

Σχεδιασμός και χαρακτηριστικά

Το WF-M5694 μοιάζει με οποιοδήποτε από τα λευκά μοντέλα WorkForce της σειράς 5000 και 6000, συμπεριλαμβανομένου του πολυλειτουργικού εκτυπωτή WorkForce Pro WF-6590. Με τους δίσκους εισόδου και εξόδου εκτεταμένους, το WF-M5694 μετρά 18,1 ίντσες σε πλάτος, κατά 25,8 ίντσες από εμπρός προς τα πίσω, κατά 15,1 ίντσες υψηλό και ζυγίζει 31 λίβρες, καθιστώντας το συγκρίσιμο σε μέγεθος και βάρος σε αρκετούς από τους μονόχρωμους ανταγωνιστές του με λέιζερ , καθώς και αρκετές έγχρωμες inkjet από την Epson και άλλους.

Το WF-M5694 διαθέτει λειτουργίες ευκολίας και παραγωγικότητας, ξεκινώντας από αυτόματο τροφοδότη εγγράφων για αυτόματη εκτύπωση διπλής όψης 35 φύλλων ή από τον αυτόματο τροφοδότη εγγράφων (ADF) για σάρωση, αντιγραφή και αποστολή φαξ σε πρωτότυπα πολλαπλών σελίδων διπλής όψης, χωρίς να χρειαστεί να γυρίσετε τα πρωτότυπα χειροκίνητα. Στην πραγματικότητα, με τη μηχανή αυτόματης εκτύπωσης διπλής όψης αυτού του MFP για αυτόματη εκτύπωση και των δύο πλευρών, μπορείτε να αντιγράψετε έως και 35 έγγραφα διπλής όψεως, για συνολικά 70 σελίδες χωρίς να χρειάζεται να επεμβαίνετε εσείς ή κάποιο μέλος της ομάδας. Αντιμετωπίζετε αυτή τη λειτουργία και άλλες λειτουργίες, όπως η αντιγραφή, σάρωση ή αποστολή με φαξ (PC-free) , καθώς και διαμόρφωση από μια έγχρωμη οθόνη αφής 4,3 ιντσών, η οποία περιβάλλεται από αριθμητικό πληκτρολόγιο 10 πλήκτρων, κουμπιά, και LED κατάστασης.

Μπορείτε να συνδεθείτε χωρίς να συμμετέχετε σε δίκτυο με Wi-Fi Direct , αλλά Near-Field Communication ή NFC , ένα άλλο δημοφιλές πρωτόκολλο peer-to-peer για απευθείας εκτύπωση, δεν είναι διαθέσιμο. Επιπλέον, υποστηρίζονται αρκετές τοποθεσίες σύννεφων και άλλες επιλογές συνδεσιμότητας για κινητά . Τα χαρακτηριστικά ασφαλείας περιλαμβάνουν τα PIN για τη διασφάλιση δεδομένων μέχρι να εισαχθεί ο κωδικός PIN στον πίνακα ελέγχου, καθώς και μια πύλη Web για τη ρύθμιση όχι μόνο των μεμονωμένων εργασιών εκτύπωσης αλλά και του ίδιου του μηχανήματος.

Τέλος, υπάρχει αυτή η υποστήριξη MFP για (ή εξομοίωση) του PCL της HP και της PostScript της Adobe, καθιστώντας το WF-M5694 συμβατό με εξοπλισμό εκτύπωσης και εκτύπωσης υψηλού επιπέδου. Ενώ δεν μπορείτε να αποδείξετε τα χρώματα, μπορείτε να αποδείξετε το κείμενο και τη διάταξη, τα οποία, ανάλογα με το έργο που έχετε, είναι αρκετά συχνά.

Απόδοση, Ποιότητα εκτύπωσης και Χειρισμός χαρτιού

Η Epson βαθμολογεί το WF-M5694 σε 20 σελίδες ανά λεπτό ή σε ppm, το οποίο είναι σχετικά γρήγορο, αλλά μόνο το ήμισυ (ή λιγότερο) όσο και μερικοί εκτυπωτές μονόχρωμων λέιζερ. Ο απλός λειτουργικός εκτυπωτής λέιζερ HL-L6200DW της Brother , για παράδειγμα, λαμβάνει περίπου 48 σελίδες ανά λεπτό ή ppm. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών μου, όταν έγραψα αρχεία κειμένου, το MF-M5694 τους έβγαλε με ρυθμό μόλις 20ppm. Καθώς τα έγγραφα έγιναν πιο περίπλοκα, με παραμορφωμένες παραγράφους, έγχρωμο κείμενο, γραφικά και εικόνες, ο ρυθμός ανά λεπτό μειώθηκε σε μόλις 14ppm, κάτι που εξακολουθεί να είναι αρκετά καλό για αυτήν την ομάδα δοκιμών αναφοράς.

Η ποιότητα εκτύπωσης είναι πραγματικά ένα από τα δυνατά σημεία του εκτυπωτή. Το κείμενο ήταν πολύ κοντά στο τύμπανο ποιότητας μέχρι τα μικρότερα μεγέθη σημείων, και τα γεμίσματα και οι κλίσεις και τα γραφικά των επιχειρήσεων ήταν ομαλά και ως επί το πλείστον άπιαστο. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για τις φωτογραφίες. Στην πραγματικότητα, αυτό το εκτυπωτή inkjet εκτυπώνει μερικές από τις καλύτερες εικόνες σε κλίμακα του γκρι που έχω δει έξω από έναν σχεδόν αποκλειστικό εκτυπωτή φωτογραφιών, όπως οι εκτυπωτές φωτογραφικών εκτυπωτών imagePROGRAF Pro-1000 (και ίσως έξι μελάνι για καταναλωτές, όπως το Pixma MG7720 ).

Τα μοντέλα WorkForce χρησιμοποιούν την τεχνολογία κεφαλής εκτύπωσης PrecisionCore της Epson σε όλη αυτή την οικογένεια εκτυπωτών, η οποία στα μοντέλα WorkForce Pro όχι μόνο προσφέρει εξαιρετικές ταχύτητες εκτύπωσης αλλά και εξαιρετική ποιότητα εκτύπωσης. Αυτό είναι το πρώτο μοντέλο WorkForce που έχω δει με μια κεφαλή εκτύπωσης 4S PrecisionCore, η οποία είναι διπλάσια από τις κεφαλές εκτύπωσης 2S που βρίσκονται σε όλα τα άλλα μοντέλα WorkForce Pro. Θα σκέφτεστε ότι μια κεφαλή εκτύπωσης 4S θα εκτυπώνει δύο φορές τόσο γρήγορα όσο ένα 2S, αλλά αυτό, όπως φαίνεται στους παραπάνω αριθμούς, δεν συμβαίνει καθόλου.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό είναι μερικά από τα καλύτερα ασπρόμαυρα αποτελέσματα που έχουμε δει από μια μονόχρωμη συσκευή. Όσον αφορά το χειρισμό χαρτιού, βγαίνει από το κουτί με κύριο συρτάρι 250 φύλλων και πίσω δίσκο πολλαπλών χρήσεων 80 φύλλων για την εκτύπωση φακέλων και άλλων εργασιών εκτός μεγέθους για συνολικά 330 φύλλα. Μπορείτε να προσθέσετε ένα άλλο συρτάρι 250 φύλλων για περίπου $ 100, για συνολικά 580 φύλλα από τρεις πηγές. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών μου, τα πάντα λειτουργούσαν όπως αναμενόταν, συμπεριλαμβανομένου του αυτόματου εκτυπωτή ADF και της μηχανής εκτύπωσης.

Κόστος ανά σελίδα

Σε σύγκριση με τους περισσότερους μονόχρωμους εκτυπωτές λέιζερ και μερικούς εκτυπωτές inkjet, το κόστος ανά σελίδα της WF-M5694 δεν είναι κακό, αλλά είναι λίγο στην υψηλή πλευρά για έναν εκτυπωτή μεγάλου όγκου. Η Epson προσφέρει μόνο ένα μέγεθος κασέτας μελανιού για αυτόν τον εκτυπωτή, μια δεξαμενή μαύρης μελάνης 10.000 σελίδων που πωλεί στην Epson.com για $ 164.99. Χρησιμοποιώντας αυτούς τους αριθμούς, το CPP διατίθεται σε περίπου 1,6 σεντ ανά σελίδα. Και πάλι δεν είναι κακό αλλά όχι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε οικονομικά.

Αλλά τότε υπάρχουν αρκετοί άλλοι λόγοι για να επιλέξετε ένα εκτυπωτή inkjet μέσω ενός εκτυπωτή λέιζερ, συμπεριλαμβανομένης μιας τεράστιας διαφοράς στη χρήση ενέργειας, καθώς και καλύτερα ασπρόμαυρα γραφικά και εικόνες. Αυτό το CPP δεν είναι απαραιτήτως εξοργιστικό, αλλά το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν τόσες πολλές έγχρωμες inkjet all-in-ones εκεί έξω που εκτυπώνουν ασπρόμαυρες σελίδες για λιγότερο. Σήμερα, οι εκτυπωτές μεγάλου όγκου που εκτοξεύουν χιλιάδες σελίδες κάθε μήνα πρέπει πραγματικά να το κάνουν για λιγότερο από 1 λεπτό, για να έχουν την πιο έξυπνη οικονομία.

Το εάν 1,6 λεπτά λειτουργεί για εσάς εξαρτάται φυσικά από εσάς, και οι ανώτερες εικόνες σε κλίμακα του γκρι του εκτυπωτή είναι σημαντικές για κάποιους, όχι τόσο για τους άλλους. όλα είναι σχετικά. Λάβετε υπόψη ότι κάθε 5.000 εκτυπώσεις για τις οποίες πληρώνετε επιπλέον μισό εκατοστό, θα σας κοστίσει 50 δολάρια. Πέντε χιλιάδες σελίδες μηνιαίως θα σας κοστίζουν 600 δολάρια ετησίως. Όσο περισσότερο εκτυπώνετε (τόσο υψηλότερο είναι το CPP), τόσο περισσότερο πληρώνετε.

Το τέλος

Υπάρχουν πολλά πράγματα που σας αρέσουν σε αυτόν τον εκτυπωτή, συμπεριλαμβανομένης της αξιοπρεπούς ταχύτητας εκτύπωσης και της καλής συνολικής ποιότητας εκτύπωσης. Είναι φορτωμένο με χαρακτηριστικά, και εκτελεί όλα τα χαρακτηριστικά all-in-one αρκετά καλά. Τέσσερα δολάρια μπορεί να είναι ένα τέντωμα, όμως, και ένα χαμηλότερο κόστος ανά σελίδα θα έκανε σίγουρα μια πολύ καλύτερη αξία και επομένως πιο ελκυστική συνολικά. Παρόλα αυτά, εκτός από αυτές τις ελαφρώς υψηλές οικονομικές ανησυχίες, βρήκα πολύ λίγο να μην μου αρέσει ο πολυλειτουργικός εκτυπωτής Epson WorkForce WF-M5694.