Μια επεξήγηση της ταχύτητας ανάγνωσης και εγγραφής

Πώς οι ταχύτητες ανάγνωσης / εγγραφής διαφέρουν μεταξύ των SSD και των σκληρών δίσκων

Οι ταχύτητες ανάγνωσης / εγγραφής είναι ένα μέτρο απόδοσης σε μια συσκευή αποθήκευσης. Οι δοκιμές μπορούν να εκτελεστούν σε όλα τα είδη, όπως εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες σκληρού δίσκου , μονάδες SSD , δίκτυα αποθήκευσης και μονάδες USB flash .

Όταν ελέγχετε την ταχύτητα ανάγνωσης, καθορίζετε πόσο χρόνο χρειάζεται για να ανοίξετε (διαβάσετε) κάτι από τη συσκευή. Η ταχύτητα εγγραφής είναι το αντίθετο - πόσο χρόνο χρειάζεται για να αποθηκεύσετε (γράψει) κάτι στη συσκευή.

Πώς να δοκιμάσετε τις ταχύτητες ανάγνωσης / εγγραφής

Το CrystalDiskMark είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα για Windows που δοκιμάζει την ταχύτητα ανάγνωσης και εγγραφής εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων δίσκου. Μπορείτε να επιλέξετε ένα προσαρμοσμένο μέγεθος μεταξύ 500 MB και 32 GB, να χρησιμοποιήσετε τυχαία δεδομένα ή μόνο μηδενικά, καθώς και τη μονάδα δοκιμής και τον αριθμό των περασμάτων που πρέπει να εκτελεστούν (περισσότερα από ένα παρέχουν πιο ρεαλιστικά αποτελέσματα).

Το δείκτη αναφοράς δίσκου ATTO και το HD Tune είναι άλλα δύο δωρεάν εργαλεία αναφοράς που μπορούν να ελέγξουν την ταχύτητα ανάγνωσης και εγγραφής του σκληρού δίσκου.

Οι ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής εγγράφονται συνήθως με τα γράμματα "ps" στο τέλος της μέτρησης. Για παράδειγμα, μια συσκευή που έχει ταχύτητα εγγραφής 32 MBps σημαίνει ότι μπορεί να καταγράφει 32 MB ( megabyte ) δεδομένων κάθε δευτερόλεπτο.

Εάν πρέπει να μετατρέψετε MB σε KB ή σε κάποια άλλη μονάδα, μπορείτε να εισάγετε την εξίσωση στην Google έτσι: 15,8 MBps σε KBps .

SSD vs HDD

Εν ολίγοις, οι μονάδες SSD έχουν τις ταχύτερες ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής, ξεπερνώντας τους σκληρούς δίσκους.

Ακολουθούν μερικά από τα γρηγορότερα SSD και τα αποτελέσματα ανάγνωσης και εγγραφής τους:

Samsung 850 Pro:

SanDisk Extreme Pro:

Mushkin Striker:

Corsair Neutron XT:

Οι μονάδες σκληρού δίσκου εισήχθησαν για πρώτη φορά από την IBM το 1956. Ένας σκληρός δίσκος χρησιμοποιεί μαγνητισμό για την αποθήκευση δεδομένων σε μια περιστρεφόμενη πιατέλα. Μια κεφαλίδα ανάγνωσης / εγγραφής επιπλέει πάνω από τα δεδομένα ανάγνωσης και εγγραφής πλέξης. Όσο ταχύτερα γίνεται η περιστροφή του δίσκου, τόσο πιο γρήγορα μπορεί να εκτελέσει ένας σκληρός δίσκος.

Οι σκληροί δίσκοι είναι πιο αργός από τους SDD, με μέση ταχύτητα ανάγνωσης 128 MB / s και ταχύτητα εγγραφής 120 MB / s. Ωστόσο, ενώ οι σκληροί δίσκοι είναι πιο αργός, είναι και φθηνότεροι. Το κόστος είναι περίπου $ 0,03 ανά gigabyte έναντι ενός μέσου όρου $ 20 ανά gigabyte για SSD.