Πώς να κάνετε έναν εσωτερικό σκληρό δίσκο εξωτερικό

Λόγω της διαθεσιμότητας και της έλλειψης γενικής γνώσης των καταναλωτών, οι εσωτερικοί σκληροί δίσκοι μπορεί να είναι αρκετά μικρότεροι από τους αυτόνομους εξωτερικούς σκληρούς δίσκους . Μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτό συνδέοντας τη νέα ή επιπλέον εσωτερική μονάδα δίσκου σε "περίβλημα" σκληρού δίσκου και, στη συνέχεια, συνδέστε τον στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας μια τυπική σύνδεση USB ή FireWire (IEEE 1394).

01 από 08

Επιλέξτε έναν εσωτερικό σκληρό δίσκο

Ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος. Ευγενική προσφορά του Mark Casey

Για αυτή την επίδειξη, χρησιμοποιούμε έναν εσωτερικό σκληρό δίσκο Western Digital 120 GB και ένα περίβλημα USB Super 2.5 της Cosmos. Μπορείτε να αναμίξετε και να ταιριάξετε σχεδόν οποιοδήποτε σκληρό δίσκο και περίβλημα, αλλά ελέγξτε τους δικτυακούς τόπους τους για να βεβαιωθείτε ότι είναι συμβατοί, για κάθε περίπτωση.

02 από 08

Τοποθετήστε τη μονάδα δίσκου στο περίβλημα

Ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος σε ένα περίβλημα. Ευγενική προσφορά του Mark Casey

Μέσα στο περίβλημα, θα υπάρχει μια θέση για να τοποθετήσετε τον εσωτερικό σκληρό σας δίσκο στο περίβλημα, είτε με βίδες είτε με συνδετήρες.

Θα παρατηρήσετε επίσης πολλά καλώδια για να συνδέσετε το σκληρό δίσκο, ακριβώς όπως θα κάνατε στο εσωτερικό του υπολογιστή σας. Θα μιλήσουμε για αυτά αργότερα.

03 του 08

Συνδέστε τις συνδέσεις

Συνδέσεις σκληρού δίσκου. Ευγενική προσφορά του Mark Casey

Υπάρχουν μερικές διαφορετικές συνδέσεις για να ανησυχείτε. Το κύριο θα είναι ένα καλώδιο 80 ή 40 καλωδίων IDE / ATA (μερικές φορές καλείται PATA). Αυτό που απεικονίζεται εδώ (είναι μεγάλο και κίτρινο) είναι ένα 40-wire. Θα είναι προφανές πού πηγαίνει στο πίσω μέρος του σκληρού δίσκου. Ορισμένες μονάδες δίσκου θα έχουν συνδέσεις 80 καλωδίων, άλλες συνδέσεις 40 καλωδίων και άλλες θα έχουν και τις δύο. Βεβαιωθείτε ότι τόσο το περίβλημα όσο και η εσωτερική μονάδα δίσκου έχουν κατάλληλη συνδεσιμότητα.

Υπάρχουν επίσης μερικά άλλα σενάρια που θα συναντήσετε. Μια σύνδεση SATA μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη σύνδεση ορισμένων νεότερων σκληρών δίσκων σε ένα περίβλημα ή μέσα στον υπολογιστή σας. Ποια σύνδεση χρησιμοποιεί δεν έχει σημασία, ωστόσο, αυτό που παραμένει σημαντικό είναι ότι γνωρίζετε με τι συνδέεται ο σκληρός σας δίσκος και ότι αγοράζετε ένα περίβλημα ικανό να φιλοξενήσει αυτή τη σύνδεση.

Οι άλλες συνδέσεις είναι ακόμη πιο απλές. Ο καθένας εξυπηρετεί το σκοπό τους, αλλά το κύριο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι θα υπάρχει μόνο ένα μέρος για να τα συνδέσετε. Συνδυάστε τα και τα σύρετε μέσα και όλοι είστε συνδεδεμένοι.

04 του 08

Εντοπίστε τις υποδοχές στο σκληρό σας δίσκο

Μια σύνδεση 40 ακίδων. Ευγενική προσφορά του Mark Casey

Εδώ μπορείτε να δείτε τις υποδοχές σύνδεσης στο πίσω μέρος του εσωτερικού σκληρού δίσκου. Δεν είναι δύσκολο να ταιριάξετε τις σωστές υποδοχές με τα σωστά βύσματα που είναι διαθέσιμα σε εσάς.

05 του 08

Σφραγίστε το περίβλημα σκληρού δίσκου

Ένα περίβλημα εξωτερικής μονάδας δίσκου. Ευγενική προσφορά του Mark Casey

Αφού είστε όλοι συνδεδεμένοι, σφραγίστε το περίβλημα ξανά σφιχτά, με τον εσωτερικό σας σκληρό δίσκο ασφαλή και υγιή μέσα.

Τα περισσότερα περιβλήματα σκληρού δίσκου θα διαθέτουν βίδες ή απλούς συνδετήρες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να σφραγίσετε εύκολα τη μονάδα δίσκου. Ξαφνικά, ta-da! Τώρα έχετε έναν εσωτερικό σκληρό δίσκο που λειτουργεί ως φορητή εξωτερική συσκευή αποθήκευσης.

Τώρα, όλο που παραμένει είναι η σύνδεση του περιβλήματος στον υπολογιστή σας.

06 του 08

Συνδέστε το περίβλημα

Συνδέσεις περιβλήματος σκληρού δίσκου. Ευγενική προσφορά του Mark Casey

Σε αυτό το σημείο, αναμφίβολα θα σκεφτείτε ότι αυτή η διαδικασία είναι πολύ πιο εύκολη από ό, τι νομίζατε ότι θα ήταν. Και είναι μόνο καλύτερο - από εδώ και έξω, είναι όλα plug and play.

Το περίβλημα σας θα έρθει με όλα τα κορδόνια που είναι απαραίτητα για τη σύνδεσή του με τον υπολογιστή σας. Συνήθως, πρόκειται για ένα μόνο καλώδιο USB, το οποίο θα παρέχει τόσο συνδεσιμότητα όσο και ισχύ για τη μονάδα. Στην περίπτωση αυτού του Super Link, διαθέτει επίσης ένα καλώδιο τροφοδοσίας, που τρέχει από έναν μετασχηματιστή εναλλασσόμενου ρεύματος που περιλαμβάνεται.

07 του 08

Συνδέστε το περίβλημα στον υπολογιστή σας

Συνδέσεις υπολογιστή. Ευγενική προσφορά του Mark Casey

Συνδέστε το καλώδιο USB ή FireWire στον υπολογιστή σας και αφήστε τη μονάδα να ανάψει. Αν έχει διακόπτη τροφοδοσίας, τώρα είναι η ώρα για να την ενεργοποιήσετε.

08 από 08

Συνδέστε και αναπαραγάγετε το σκληρό σας δίσκο

Ένας επιπλέον σκληρός δίσκος αναγνωρισμένος στα Windows. Ευγενική προσφορά του Mark Casey

Μόλις το συνδέσετε και ενεργοποιήσετε, η μηχανή των Windows θα πρέπει να αναγνωρίσει ότι έχετε προσθέσει νέο υλικό και σας επιτρέπουν να "συνδέσετε και να παίξετε". Θα μπορείτε να περιηγηθείτε στη μονάδα δίσκου, να την ανοίξετε, να μεταφέρετε αρχεία και φακέλους σε αυτήν ή να την ρυθμίσετε για λήψη αντιγράφων ασφαλείας και αρχείων ανάκτησης.

Εάν ο υπολογιστής σας δεν αναγνωρίζει τη μονάδα δίσκου, ενδέχεται να έχετε πρόβλημα μορφοποίησης στα χέρια σας. Θα χρειαστεί να μορφοποιήσετε τη μονάδα κατάλληλα για να ταιριάζει στον υπολογιστή σας - αλλά αυτό είναι ένα άλλο φροντιστήριο εντελώς.