Πώς να εκκινήσετε από μια συσκευή USB

Κάντε την εκκίνηση του υπολογιστή σας από μονάδα flash USB ή εξωτερικό σκληρό δίσκο

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που ίσως θέλετε να εκκινήσετε από μια συσκευή USB , όπως έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο ή μια μονάδα flash , αλλά συνήθως είναι εύκολο να εκτελέσετε ειδικά είδη λογισμικού.

Όταν κάνετε εκκίνηση από μια συσκευή USB, αυτό που κάνετε στην πραγματικότητα είναι η εκτέλεση του υπολογιστή σας με το λειτουργικό σύστημα που είναι εγκατεστημένο στη συσκευή USB. Όταν ξεκινάτε κανονικά τον υπολογιστή σας, το εκτελείτε με το λειτουργικό σύστημα που είναι εγκατεστημένο στον εσωτερικό σκληρό δίσκο σας - Windows, Linux κ.λπ.

Χρόνος που απαιτείται: Η εκκίνηση από μια συσκευή USB διαρκεί συνήθως 10 έως 20 λεπτά, αλλά εξαρτάται πολύ από το εάν πρέπει να κάνετε αλλαγές στον τρόπο εκκίνησης του υπολογιστή σας.

Πώς να εκκινήσετε από μια συσκευή USB

Ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα για εκκίνηση από μονάδα flash, εξωτερικό σκληρό δίσκο ή κάποια άλλη συσκευή εκκίνησης USB:

  1. Αλλαγή της σειράς εκκίνησης του BIOS, έτσι ώστε η συσκευή συσκευή USB να είναι η πρώτη λίστα . Το BIOS σπάνια ρυθμίζεται με αυτόν τον τρόπο από προεπιλογή.
    1. Εάν η επιλογή εκκίνησης USB δεν είναι η πρώτη στη σειρά εκκίνησης , ο υπολογιστής σας θα ξεκινήσει "κανονικά" (δηλ. Εκκίνηση από τον σκληρό σας δίσκο) χωρίς καν να δει τυχόν πληροφορίες εκκίνησης που μπορεί να υπάρχουν στη συσκευή USB.
    2. Συμβουλή: Το BIOS στους περισσότερους υπολογιστές παραθέτει την επιλογή εκκίνησης USB ως USB ή αφαιρούμενες συσκευές, αλλά μερικές είναι μπερδεμένες σε λίστα ως επιλογή σκληρού δίσκου , επομένως φροντίστε να σκάβετε αν δυσκολεύεστε να βρείτε το κατάλληλο για επιλογή.
    3. Σημείωση: Αφού ρυθμίσετε τη συσκευή USB ως την πρώτη συσκευή εκκίνησης, ο υπολογιστής σας θα το ελέγξει για πληροφορίες εκκίνησης κάθε φορά που ξεκινά ο υπολογιστής σας. Εάν αφήσετε τον υπολογιστή σας ρυθμισμένο με αυτόν τον τρόπο, δεν θα πρέπει να δημιουργήσετε προβλήματα, εκτός εάν σκοπεύετε να εγκαταλείψετε συνεχώς τη συσκευή εκκίνησης USB που είναι συνδεδεμένη.
  2. Συνδέστε τη συσκευή USB στον υπολογιστή σας μέσω οποιασδήποτε διαθέσιμης θύρας USB.
    1. Σημείωση: Η δημιουργία μιας μονάδας δίσκου εκκίνησης flash ή η διαμόρφωση ενός εξωτερικού σκληρού δίσκου ως bootable είναι μια εργασία από μόνη της. Είναι πιθανό να καταφέρετε να ακολουθήσετε αυτές τις οδηγίες εδώ επειδή γνωρίζετε ότι οποιαδήποτε συσκευή USB θα πρέπει να εκκινήσετε μετά τη σωστή διαμόρφωση του BIOS.
    2. Δείτε το πώς να γράψετε ένα αρχείο ISO σε ένα οδηγό USB Drive για γενικές οδηγίες για να κάνετε ακριβώς αυτό που τείνει να είναι ο λόγος που οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται για να καταλάβουν πώς να εκκινήσουν από το ένα.
  1. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας .
  2. Παρακολουθήστε για α Πατήστε οποιοδήποτε πλήκτρο για εκκίνηση από το μήνυμα εξωτερικής συσκευής ....
    1. Σε ορισμένες συσκευές με δυνατότητα εκκίνησης, μπορεί να σας ζητηθεί ένα μήνυμα για να πιέσετε ένα κλειδί πριν εκκινήσει ο υπολογιστής από τη μονάδα flash ή άλλη συσκευή USB.
    2. Αν συμβεί αυτό και δεν κάνετε τίποτα, ο υπολογιστής σας θα ελέγξει για πληροφορίες εκκίνησης στην επόμενη συσκευή εκκίνησης στη λίστα στο BIOS (βλ. Βήμα 1), που πιθανώς θα είναι ο σκληρός σας δίσκος.
    3. Σημείωση: Τις περισσότερες φορές όταν προσπαθείτε να εκκινήσετε από μια συσκευή USB, δεν υπάρχει προτροπή πληκτρολόγησης. Η διαδικασία εκκίνησης USB αρχίζει συνήθως αμέσως.
  3. Ο υπολογιστής σας πρέπει τώρα να εκκινήσει από τη μονάδα flash ή από εξωτερικό σκληρό δίσκο που βασίζεται στο USB.
    1. Σημείωση: Αυτό που συμβαίνει τώρα εξαρτάται από το τι προοριζόταν η εκκίνηση της συσκευής USB. Εάν εκτελείτε εκκίνηση από αρχεία εγκατάστασης των Windows 10 ή Windows 8 σε μια μονάδα flash, θα ξεκινήσει η εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος. Εάν εκτελείτε εκκίνηση από μια μονάδα flash DBAN που δημιουργήσατε, θα ξεκινήσει. Έχετε την ιδέα.

Τι πρέπει να κάνετε όταν η συσκευή USB δεν έχει εκκινήσει

Εάν δοκιμάσατε τα παραπάνω βήματα, αλλά ο υπολογιστής σας δεν εκκινήθηκε από τη συσκευή USB, δείτε μερικές από τις παρακάτω συμβουλές. Υπάρχουν πολλά μέρη που η διαδικασία αυτή μπορεί να φρενάρει.

  1. Ελέγξτε ξανά τη σειρά εκκίνησης στο BIOS (Βήμα 1). Ο πρώτος λόγος για τον οποίο μια εκκίνηση της μονάδας flash ή άλλης συσκευής USB δεν θα εκκινήσει είναι επειδή το BIOS δεν είναι ρυθμισμένο να ελέγχει πρώτα τη θύρα USB.
  2. Δεν εντοπίσατε μια λίστα παραγγελιών εκκίνησης "συσκευής USB" στο BIOS; Εάν ο υπολογιστής σας κατασκευάστηκε γύρω στο 2001 ή πριν, ενδέχεται να μην έχει αυτή τη δυνατότητα.
    1. Εάν ο υπολογιστής σας είναι νεότερος, ελέγξτε για άλλους τρόπους ότι η επιλογή USB μπορεί να διατυπωθεί. Σε ορισμένες εκδόσεις του BIOS, ονομάζεται "Αφαιρούμενες συσκευές" ή "Εξωτερικές συσκευές".
  3. Αφαιρέστε άλλες συσκευές USB. Άλλες συνδεδεμένες συσκευές USB, όπως εκτυπωτές, εξωτερικοί αναγνώστες καρτών μέσων κ.λπ., θα μπορούσαν να καταναλώνουν υπερβολική ισχύ ή να προκαλούν κάποιο άλλο πρόβλημα, το οποίο εμποδίζει τον υπολογιστή να εκκινήσει από μονάδα flash ή άλλη συσκευή. Αποσυνδέστε όλες τις άλλες συσκευές USB και δοκιμάστε ξανά.
  4. Μεταβείτε σε άλλη θύρα USB. Το BIOS σε ορισμένες μητρικές κάρτες ελέγχει μόνο τις πρώτες μερικές θύρες USB. Αλλαγή σε άλλη θύρα USB και επανεκκίνηση του υπολογιστή.
  5. Αντιγράψτε τα αρχεία στη συσκευή USB ξανά. Εάν δημιουργήσατε τον εκκινήσιμο δίσκο flash ή τον εξωτερικό σκληρό δίσκο μόνοι σας, το οποίο πιθανότατα έχετε κάνει, επαναλάβετε τα βήματα που πήρατε ξανά. Ενδέχεται να έχετε κάνει κάποιο λάθος κατά τη διαδικασία.
    1. Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος εγγραφής ενός αρχείου ISO σε USB αν ξεκινήσατε με μια εικόνα ISO . Η λήψη ενός αρχείου ISO σε μια μονάδα USB, όπως μια μονάδα flash, δεν είναι τόσο εύκολη όσο απλά επεκτείνετε ή αντιγράψετε το αρχείο εκεί.