Χρησιμοποιώντας την ψηφιακή σας φωτογραφική μηχανή ως σαρωτή

Υπήρξε μια εποχή κατά την οποία ένας σαρωτής , ειδικά ένας σαρωτής επίπεδης επιφάνειας υψηλής ανάλυσης, αποτελούσε ένα ουσιαστικό κομμάτι εξοπλισμού γραφείου για επιτραπέζιες εκδόσεις και γραφικό σχεδιασμό. Σήμερα, μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή μπορεί συχνά να αντικαταστήσει έναν σαρωτή.

Με τόσο πολλές εικόνες που διατίθενται εύκολα σε ψηφιακές μορφές, ένας σαρωτής δεν είναι απαραίτητος εκτός αν έχετε πολλές φωτογραφικές εκτυπώσεις ή άλλα έντυπα έργα τέχνης για σάρωση, αν και για να μετατρέψετε έγγραφα κειμένου σε κείμενο μέσω OCR, ένας σαρωτής είναι ταχύτερος αν έχετε περισσότερα από ένα σελίδα ή έτσι να συνεργαστεί.

Αν δεν έχετε σαρωτή ή δεν βλέπετε τον εαυτό σας να χρειάζεται ένα τακτικά, παραλάβετε την ψηφιακή σας φωτογραφική μηχανή και τραβήξετε φωτογραφίες των φωτογραφιών σας. Εκτός από τη λήψη φωτογραφιών από έργα τέχνης ή εκτυπωμένες σελίδες, η χρήση της ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής σας για να τραβήξετε εικόνες από λευκούς πίνακες και άλλα υλικά παρουσίασης σε συναντήσεις, συνέδρια και στην τάξη μπορεί να είναι πιο αποδοτική από την παλιομοδίτικη μαρκαδόρο και χαρτί.

Πλεονεκτήματα της χρήσης μιας ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής ως σαρωτή

Σχεδόν όλοι έχουν κάποιες ψηφιακές κάμερες. Ακόμη και κάμερες κινητών τηλεφώνων , αν η ανάλυση είναι αρκετά υψηλή, μπορεί να λειτουργήσει σε ένα τσίμπημα. Οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές είναι φορητές και δεν χρειάζεται να συνδεθούν με υπολογιστή. Για όλες τις χρήσεις εκτός από τις υψηλότερες και για την ανάρτηση σε απευθείας σύνδεση, η ποιότητα της εικόνας είναι συχνά περισσότερο από επαρκής αν χρησιμοποιηθούν οι κατάλληλες μέθοδοι φωτογραφίας.

Μειονεκτήματα της χρήσης μιας ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής ως σαρωτή

Αντίθετα, η ανάλυση και το βάθος χρώματος για έναν καλό σαρωτή είναι ανώτερη από τις περισσότερες ψηφιακές κάμερες, καθιστώντας τον σαρωτή περισσότερο κατάλληλο για ορισμένες εφαρμογές. Η φωτογραφική μηχανή θα πρέπει να διαθέτει λειτουργία μακροεντολών για την επίτευξη κοντινών λήψεων. Επιπλέον, η φωτογραφική μηχανή και η εικόνα πρέπει να είναι ευθυγραμμισμένες με ακρίβεια, ώστε να αποφευχθεί η παραμόρφωση, κόβοντας μέρος της εικόνας και περιοχές εκτός εστίασης. Τέλος, ο φωτισμός πρέπει να ελέγχεται προσεκτικά, ώστε να αποφεύγονται οι χρωματικές εκροές και οι σκιές.

Συμβουλές για τη λήψη καλύτερων & # 34; Scans & # 34; Με μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή

Βεβαιωθείτε ότι έχετε βαθμονομήσει την ψηφιακή σας κάμερα για αξιόπιστη αντιστοίχιση χρωμάτων. Χρησιμοποιήστε ένα τρίποδο ή ρυθμίστε την κάμερα σε μια σταθερή επιφάνεια για να διατηρήσετε την κάμερα τέλεια σταθερή. Χρησιμοποιήστε τον αυτόματο χρονοδιακόπτη, διότι ακόμη και η ενέργεια πατήματος του κουμπιού της κάμερας μπορεί να προκαλέσει κίνηση και θόλωση.

Εάν είναι δυνατόν, χρησιμοποιήστε ένα κουτί φωτός για τον έλεγχο του φωτισμού. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, τραβήξτε φωτογραφίες κοντά σε ένα παράθυρο ή τοποθετήστε έναν λαμπτήρα στη μία πλευρά και στη συνέχεια τοποθετήστε ένα κομμάτι χαρτιού ανακλαστικού χαρτιού ή λευκής αφίσας στην άλλη πλευρά για να αντικατοπτρίσετε το φως ομοιόμορφα στο θέμα.

Χρησιμοποιήστε ένα βαρέως διαυγές ακρυλικό φύλλο πάνω από βιβλία ή φωτογραφίες που δεν θα είναι επίπεδη για να τραβήξετε μια εικόνα λιγότερο διαστρεβλωμένη. Μάθετε τις διαφορετικές ρυθμίσεις για την κάμερά σας για να βρείτε αυτές που λειτουργούν καλύτερα για διαφορετικές τοποθεσίες και συνθήκες φωτισμού που δεν μπορείτε εύκολα να ελέγξετε μόνοι σας.