Διαφορές μεταξύ ενός ενημερωτικού δελτίου και ενός περιοδικού

Τα περιοδικά και τα ενημερωτικά δελτία είναι τόσο περιοδικά όσο και περιοδικά-δημοσιεύσεις που δημοσιεύονται σε τακτικό, επαναλαμβανόμενο χρονοδιάγραμμα για αόριστο χρονικό διάστημα. Το χρονοδιάγραμμα αυτό μπορεί να είναι εβδομαδιαίο, μηνιαίο, τριμηνιαίο ή ό, τι αποφασίζουν οι εκδότες του.

Οι περισσότεροι αναγνώστες θα πάρουν μια δημοσίευση και θα αποφασίσουν αμέσως για τον εαυτό τους εάν πρόκειται για ένα ενημερωτικό δελτίο ή ένα περιοδικό. Γενικά, οι διαφορές μεταξύ των ενημερωτικών δελτίων και των περιοδικών καταρτίζονται με βάση τον τρόπο με τον οποίο γράφονται, για τους οποίους γράφονται και για τον τρόπο με τον οποίο διανέμονται. Επιπλέον, τα περισσότερα ενημερωτικά δελτία και τα περιοδικά παρέχουν οπτικές ενδείξεις ως προς την ταυτότητά τους.

Οι πιο συνηθισμένες διαφορές μεταξύ περιοδικών και ενημερωτικών δελτίων

Περιεχόμενο: Ένα περιοδικό έχει συνήθως άρθρα, ιστορίες ή εικόνες σε πολλά θέματα (ή σε πολλά θέματα σε ένα συγκεκριμένο γενικό θέμα) από πολλούς συγγραφείς. Ένα ενημερωτικό δελτίο έχει συνήθως άρθρα σχετικά με ένα κύριο θέμα και μπορεί να έχει πολλαπλούς συγγραφείς ή να έχει μόνο ένα συγγραφέα.

Ακροατήριο: Ένα περιοδικό είναι γραμμένο για το ευρύ κοινό με ελάχιστη τεχνική ορολογία ή εξειδικευμένη γλώσσα. Συνήθως, ακόμη και τα περιοδικά ειδικού ενδιαφέροντος γράφονται με γενικό κοινό. Ένα ενημερωτικό δελτίο είναι γραμμένο για μια ομάδα ανθρώπων με κοινό ενδιαφέρον. Μπορεί να περιέχει περισσότερο τεχνική γλώσσα ή εξειδικευμένη γλώσσα που δεν είναι εύκολα κατανοητή από το ευρύ κοινό.

Διανομή: Ένα περιοδικό διατίθεται με συνδρομή ή από εκθεσιακούς χώρους και συχνά υποστηρίζεται έντονα από τη διαφήμιση. Ένα ενημερωτικό δελτίο που διατίθεται μέσω συνδρομής σε ενδιαφερόμενα μέρη ή διανέμεται σε μέλη ενός οργανισμού. Υποστηρίζεται κυρίως από συνδρομές, οργανωτικά εισοδήματα (club fees) ή από την εκδοτική αρχή (όπως ενημερωτικό δελτίο των εργαζομένων ή ενημερωτικό δελτίο μάρκετινγκ).

Πρόσθετες διαφορές

Ορισμένες τοποθεσίες και οργανισμοί έχουν τους δικούς τους ορισμούς για περιοδικά και ενημερωτικά δελτία με βάση την αναγνωσιμότητα, τη διανομή, το μήκος ή τη μορφή ανεξάρτητα από το τι κάνει η ίδια η δημοσίευση. Εδώ είναι μερικά από τα κριτήρια που μπορεί να είναι χρήσιμα για να αποφασίσετε εάν μια δημοσίευση είναι ένα περιοδικό ή ένα ενημερωτικό δελτίο.

Μέγεθος: Τα περιοδικά έρχονται σε μια ποικιλία μεγεθών από το digest στο μέγεθος tabloid . Τα ενημερωτικά δελτία κάνουν επίσης, αν και το μέγεθος επιστολών είναι ένα τυπικό σχήμα ενημερωτικού δελτίου .

Μήκος: Τα περισσότερα περιοδικά είναι σημαντικά μεγαλύτερα από ένα ενημερωτικό δελτίο, από μερικές δωδεκάδες σελίδες έως μερικές εκατοντάδες. Τα ενημερωτικά δελτία δεν έχουν γενικά περισσότερες από 12-24 σελίδες και ορισμένα μπορεί να είναι μόνο 1-2 σελίδες.

Σύνδεση: Τα περιοδικά συνήθως χρησιμοποιούν συρραφή σε σέλες ή τέλεια σύνδεση ανάλογα με τον αριθμό των σελίδων. Τα ενημερωτικά δελτία μπορεί να μην απαιτούν δέσμευση ή να χρησιμοποιούν συρραφή σε σέλα ή απλά ένα συρραπτικό στη γωνία.

Διάταξη Η πιο κοινή, σημαντική οπτική διαφορά μεταξύ ενός περιοδικού και ενός ενημερωτικού δελτίου είναι η κάλυψη. Τα περιοδικά έχουν συνήθως ένα εξώφυλλο που περιλαμβάνει το όνομα της έκδοσης, τα γραφικά και ίσως τους τίτλους ή τα teasers για το τι είναι μέσα σε αυτό το θέμα. Τα ενημερωτικά δελτία έχουν συνήθως την πινακίδα και ένα ή περισσότερα άρθρα ακριβώς μπροστά, χωρίς ξεχωριστό κάλυμμα.

Χρώμα / Εκτύπωση: Δεν υπάρχει κανόνας ότι τα ενημερωτικά δελτία δεν μπορούν να εκτυπωθούν με 4 χρώματα σε γυαλιστερό χαρτί ή ότι τα περιοδικά πρέπει να είναι. Ωστόσο, τα ενημερωτικά δελτία είναι πιο πιθανό να είναι ασπρόμαυρες ή έγχρωμες δημοσιεύσεις, ενώ τα περιοδικά είναι συχνά γεμάτα γλωσσικά χρώματα.

Εκτύπωση ή εικονοστοιχεία: Παραδοσιακά, τα περιοδικά και τα ενημερωτικά δελτία ήταν εκδόσεις εκτύπωσης και τα περισσότερα παραμένουν. Ωστόσο, τα ενημερωτικά δελτία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι κοινά, ειδικά ως δημοσίευση που υποστηρίζει έναν ιστότοπο. Τα περιοδικά εκτύπωσης μπορούν επίσης να έχουν ηλεκτρονική μορφή, συνήθως σε μορφή PDF . Υπάρχουν επίσης ορισμένες περιοδικές εκδόσεις που είναι διαθέσιμες μόνο σε ηλεκτρονικές εκδόσεις PDF, όχι σε έντυπη μορφή. Με ηλεκτρονικές δημοσιεύσεις, δεν υπάρχουν προφανείς οπτικές ενδείξεις από τη διάταξη και τον τύπο της εκτύπωσης. Το περιεχόμενο και το κοινό γίνονται τα βασικά κριτήρια για να καθοριστεί εάν η δημοσίευση είναι ένα περιοδικό ή ένα ενημερωτικό δελτίο.